Mobil-første indeksering til WordPress – Hvad det er, og hvordan man forbereder sig på det

De fleste af os er opmærksomme på, at søgemaskiner som Yahoo og Google opretholder et massivt indeks, der kører til millioner af sider. Dette gør det muligt for dem at finde og servere indhold, der er relevant for en søgeforespørgsel. Unødvendigt at sige, at hvis du ønsker, at dine websider skal finde et sted i søgeresultaterne, skal du først sikre dig, at de er inkluderet i indekset. Men fremover bliver du også nødt til at overveje indeksering af mobil først til WordPress.


Søgemaskiner fungerer ved at bruge komplekse algoritmer, der konstant udvikler sig. Google for én arbejder løbende på at forbedre deres søgerealgoritme for at tilbyde brugerne den bedst mulige søgeoplevelse. Som en del af denne proces bevæger Google sig gradvist mod et mobil-første indeks gradvis. Men rol ikke – der er et par lette trin, du kan følge for at forberede indeks til mobil-første indeksering til WordPress.

Hvad er Mobile First Indexing?

Mobil-første indeksering til WordPress: Hvad er det?

Indtil for nylig søgte flertallet af mennesker efter indhold på internettet fra deres desktops. Så naturligvis var (og stadig er) Googles søgealgoritmer rettet til at håndtere disse søgeforespørgsler fra desktops. Søgeresultaterne fra ‘desktop-indekset’ blev derefter justeret for mobilrangementfaktorer. Uanset om en søgning starter på et skrivebord eller en mobil, vil Googlebot se inden for dette ‘desktopindeks’ for at finde de relevante websider.

Google er nu ændre deres tilgang, det vil begynde at søge på nettet fra en mobil-første browservisning, hvilket betyder, at du er nødt til at tænke over mobile-first indeksering til WordPress.

Google vil fortsat opretholde et enkelt indeks for alle websteder. Samtidig vil det fortsætte med at finjustere sine algoritmer for at stole mere på mobilindhold til

 • rank sider fra dette websted
 • at forstå strukturerede data
 • for at vise uddrag fra den side i resultater.

Denne søgemetode bruges til søgninger, der er initieret selv fra desktops.

For at finde ud af, om et websted er klar til optagelse i den første mobilindeks, bruger Google “klassificeringsmaskiner”. Klassifikatorer bestemmer, hvor lige eller sammenlignelig en mobil vs desktop-site er med hensyn til indhold, links, skema, multimedia osv..

Hvorfor skift til et indeks med første mobil?

Googles ændring i tilgang er som svar på det betydelige skift mod søgninger fra mobile enheder. Den nuværende søgemetode tilbyder ikke en ideel brugeroplevelse for mobile brugere. Dette skyldes hovedsagelig desktop- og mobilversioner af mange websteder ikke matchende indhold. Hvis du klikker på et søgeresultat fra en mobilenhed, kan brugerne føre til en side, der ikke findes i den mobile version. Eller indholdet er muligvis ikke synligt på mobiler. Eller bruger du måske et WordPress-tema, der ikke reagerer. Dette resulterer i en dårlig brugeroplevelse, noget Google arbejder hårdt for at undgå.

Google er opsat på at gøre internettet til et mobilvenligt sted, og indeksering af mobil-første er et andet skridt i den retning. Faktisk anfører Google, at nogle sider allerede er på dette indeks, med mere at følge.

Virkningen af ​​første indeksering af mobil

Mobil-første indeksering af WordPress: Virkning

Lad os gøre en ting klar – Google gennemsøger desktopversionen af ​​din WordPress, selvom du ikke har et mobilt websted. Det igangværende skift betyder ganske enkelt, at Google primært vil se på det mobile indhold til bestemmelse af placeringer i fremtiden. Rent praktisk betyder det, når det kommer til første indeksering af mobil til WordPress:

 • Den mobile version af dit WordPress-sted bliver den primære version af dit websted (i det mindste for søgemaskiner). Google søger først i mobilversionen og falder kun tilbage til desktopversionen, når en mobilversion ikke er tilgængelig. Derfor vil et websted med en bedre mobilrating vises højere end et med mindre mobilrangering, selv når en søgning påbegyndes på et skrivebord.
 • Den mobile version af din WordPress vil begynde at have større indflydelse på brandingen af ​​dit websted.
 • Webmastere vil bemærke en stigning i gennemsøgningen med Smartphone Googlebot. Følgelig kommer kodestykker, der vises i søgeresultaterne, fra dine mobile sider. Det samme vil være tilfældet med indhold på Google-cachesider.
 • Dette giver dig virkelig ingen anden mulighed end at sikre, at din WordPress er mobilvenlig. Afhængigt af det publikum, du husker, er en mobil-første tilgang faktisk det bedre alternativ. Glem ikke, Google betragter allerede dit websted mobilvenlighed som et rangfaktor.

Forbered dit WordPress-websted til indeks med første mobil

Den eneste ting, der er godt med Google, er, at når der sker en større ændring i søgealgoritmer, fortæller de dig hvordan man gør sig klar til det.

1. Responsiv design

Hvis du allerede bruger et lydhøre WordPress-tema, eller hvis du har et dynamisk servering site på plads, behøver du virkelig ikke at gøre noget mere for denne del af mobil-første indeksering til WordPress. Du skal bare sikre dig, at indholdet og markeringen er det samme på begge versioner af dit WordPress-websted.

Et responsivt webdesign (RWD) er en opsætning, hvor serveren altid sender den samme HTML-kode til alle enheder, og CSS bruges til at ændre gengivelsen af ​​siden på enheden.

En dynamisk servering er en opsætning, hvor serveren reagerer med forskellige HTML (og CSS) på den samme URL afhængigt af den brugeragent, der anmoder om siden.

Mobil-første indeksering til WordPress: Implementere mobilwebsteder

2. Gennemgå dit indhold

Hvis det sker, at det primære indhold og markering er forskellige, skal du sikre dig, at den strukturerede markering er den samme for både desktop- og mobilversioner. Ofte fjerner webmastere betydelige dele af strukturerede data fra mobilwebstedet. Dette kvalificeres ikke længere som god praksis. Du skal tilføje det hele tilbage. Opdater også URL’erne inden for de strukturerede data på mobilsiderne.

For at kontrollere, om indholdet er det samme i alle versioner, kan du bruge Struktureret datatestværktøj. Indtast webadresserne til begge versioner af din WordPress, og sammenlign output for at kontrollere, om indholdet er det samme i begge versioner. Google rådgiver også, at du springer over at tilføje enorme mængder markup, der ikke er relevant for dokumentets indhold.

Mobil-første indeksering til WordPress: Struktureret datatestværktøj

Besøg derefter robots.txt.tester for at kontrollere, om din robots.txt-fil blokerer Google-webcrawlere fra specifikke webadresser på dit websted. Dette værktøj bekræfter, at din mobilversion er tilgængelig for Googlebot.

3. Metadata

Metadata giver tip til søgemaskiner om indholdet på en side. Derfor skal det være til stede på begge versioner af webstedet. Enkle forholdsregler som lignende titler og metabeskrivelser på alle sider på tværs af begge versioner af din WordPress kan gå langt.

4. Interne links

Det er ikke nødvendigt at foretage ændringer for at sammenkæde med separate mobil-webadresser (m.-dot-websteder). Hvis du bruger separate mobil-webadresser, skal du beholde det eksisterende link rel = canonical og derefter linke rel = alternative elementer mellem de to versioner.

5. Sprog

Hvis din WordPress er flersproget, skal du kontrollere hreflang-links på separate mobil-webadresser. Du bliver nødt til at linke mellem mobil- og desktop-URL’er separat.

6. Hosting

Hvis den mobile version af dit WordPress-websted er på en separat vært, skal du sørge for, at værtsserverne kan håndtere en mulig stigning i gennemsøgningshastighed.

7. Bekræftelse

Det er ikke nok til bekræft dit skrivebordswebsted alene på Google-søgningskonsollen for indeksering af første mobil til WordPress. Du skal også indsende din mobilversion af din WordPress til Google-søgekonsol for verifikation.

8. Fokus på SEO

Husk, at Google fortsætter med at indeksere din skrivebordsversion, selvom du tjekker den ud fra en mobil brugers synspunkt. Så fortsæt med top notch indhold og SEO praksis.

9. Mobil venlighed

Det er vigtigt at gøre din WordPress mobilvenlig for at sikre, at du er klar til første indeksering af mobilenheder til WordPress. Google betragter et websteds mobilvenligt, når en mobilbruger kan indlæse alt dele af indholdet på din side, læse teksten uden at kræve at zoome eller klemme og let kan trykke på en vilkårlig knap.

Sørg for, at din mobilversion passerer mobil venlighedstest. Det er her vigtigt at bemærke, at Google nu accepterer indhold, der er skjult bag faner og trekorde for at pakke ind mere indhold. Hvis du bruger pop-ups på mobiler, skal du vide, at pop-ups kan påvirke SEO.

Afsluttende ord på mobil-første indeksering til WordPress

Uden tvivl er vedtagelsen af ​​mobil-første indeksering for WordPress (og alle websteder for den sags skyld) en stor ændring for webstedsejere og SEO-fagfolk. Men der er ikke noget øjeblikkeligt behov for bekymring, især ikke med denne liste over tip til forberedelse til indeksering af første mobil til WordPress.

Skiftet til indeks til første mobil forventes at blive gradvis, hvilket giver tid til, at websteder tilpasser sig den nye tilgang. Google evaluerer hvert websted uafhængigt for at kontrollere, om det er klar til skiftet, og flytter det, når det er klar. Selvom der ikke er nogen tidslinje på plads til at afslutte processen, er det en wake-up call for alle websteder til at igangsætte processer, der rangerer højt på det første mobilindeks.

Har du spørgsmål om indeksering af mobil-første til WordPress? Hvordan kan du få dit websted klar? Eller andre tip, som du synes, vi skal tilføje? Lyd fra i kommentarerne nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map