Mobiili-ensimmäinen indeksointi WordPressille – mikä se on ja kuinka siihen valmistautua

Suurin osa meistä on tietoisia siitä, että Yahoo ja Google, kuten hakukoneet ylläpitävät valtavaa hakemistoa, joka on miljoonilla sivuilla. Tämän avulla he voivat löytää ja palvella hakukyselyyn liittyvää sisältöä. Sanomattakin on selvää, että jos haluat verkkosivujen löytävän paikan hakutuloksissa, sinun on ensin varmistettava, että ne sisältyvät hakemistoon. Mutta jatkaessasi sinun on myös harkittava WordPressin ensin mobiililaitteiden indeksointia.


Hakukoneet toimivat monimutkaisten algoritmien avulla, jotka kehittyvät jatkuvasti. Google for one, pyrkii jatkuvasti parantamaan hakualgoritmiaan tarjotakseen käyttäjille parhaan mahdollisen hakukokemuksen. Osana tätä prosessia Google siirtyy vähitellen kohti mobiili-ensin -hakemistoa asteittain. Mutta älä huolestu – on olemassa muutamia helppoja vaiheita, joita voit valmistella valmistaessasi WordPressin ensin mobiililaitteiden indeksointia.

Mikä on Mobile First Indexing?

Mobiili-ensimmäinen indeksointi WordPressille: mikä se on?

Viime aikoihin saakka suurin osa ihmisistä haki sisältöä Internetistä työpöydältään. Joten Googlen hakualgoritmit olivat (ja ovat edelleen) suunnattuja käsittelemään näitä hakukyselyitä työasemilta. Työpöydän hakemiston hakutuloksia mukautettiin sitten mobiililaitteiden sijoituskertoimiin. Riippumatta siitä, alkaako haku pöytätietokoneella vai mobiililaitteella, Googlebot etsisi tätä työpöydän hakemistoa löytääkseen asiaankuuluvat verkkosivut.

Google on nyt muuttaa heidän lähestymistapaansa, se alkaa etsiä verkosta mobiili-ensin -selaimen näkymästä, mikä tarkoittaa, että sinun on ajateltava WordPressin ensin mobiili-indeksointia.

Google ylläpitää yhtenäistä hakemistoa kaikille verkkosivustoille. Samanaikaisesti se jatkaa algoritmiensa hienosäätöä luottaakseen enemmän mobiilisisältöön

 • sijoitussivut kyseiseltä sivustolta
 • ymmärtää jäsenneltyä tietoa
 • näyttää sivun katkelmat tuloksissa.

Tätä hakutapaa käytetään hakuihin, jotka on aloitettu jopa työasemilta.

Google selvittää, onko sivusto valmis sisällytettäväksi mobiililaitteiden ensimmäiseen hakemistoon, Google käyttää luokittelijoita. Luokittelijat määrittelevät, kuinka mobiili vs. työpöytäsivusto on yhtä suuri tai vertailukelpoinen sisällön, linkkien, skeeman, multimedian jne. Suhteen.

Miksi siirtyminen ensin mobiilihakemistoon?

Googlen muutos lähestymistavassa on vastaus merkittävään muutokseen kohti haku mobiililaitteista. Nykyinen hakutapa ei tarjoa ihanteellista käyttökokemusta mobiilikäyttäjille. Pääasiassa tämä johtuu siitä, että monien verkkosivustojen työpöytä- ja mobiiliversioissa ei ole vastaavaa sisältöä. Napsauttamalla hakutulosta mobiililaitteella, käyttäjät voivat viedä sivulle, jota ei ole mobiiliversiossa. Tai sisältö ei ehkä ole katseltavissa matkapuhelimissa. Tai käytät ehkä WordPress-teemaa, joka ei ole herkkä. Tämä johtaa huonoon käyttökokemukseen, jota Google yrittää välttää.

Google haluaa tehdä Internetistä mobiiliystävällisen paikan, ja mobiili-ensimmäinen indeksointi on uusi askel siihen suuntaan. Itse asiassa Google toteaa, että jotkut sivustot ovat jo tässä hakemistossa, ja niitä on seurattava enemmän.

Mobiili-ensimmäisen indeksoinnin vaikutus

Mobiili-ensimmäinen indeksointi WordPressille: Vaikutus

Tehdään yksi asia selväksi – Google indeksoi WordPress-tietokoneesi työpöytäversion, vaikka sinulla ei olisi mobiilisivustoa. Käynnissä oleva muutos tarkoittaa yksinkertaisesti, että Google tarkastelee ensisijaisesti mobiilisisältöä sijoitusten määrittämiseksi tulevaisuudessa. Käytännössä tämä tarkoittaa, kun kyse on WordPressin ensin mobiililaitteiden indeksoinnista:

 • WordPress-sivustosi mobiiliversiosta tulee sivustosi ensisijainen versio (ainakin hakukoneille). Google hakee ensin matkaviestinversion ja palaa takaisin työpöytäversioon vain, kun matkaviestinversio ei ole käytettävissä. Siksi sivusto, jolla on parempi mobiililaitteiden sijoitus, näyttää korkeammalta kuin sivusto, jolla on vähemmän mobiililaitteiden sijoitus, vaikka haku aloitettaisiin työpöydällä.
 • WordPress -sovelluksen mobiiliversiolla alkaa olla enemmän vaikutusta verkkosivustosi brändäykseen.
 • Verkkovastaavat havaitsevat indeksoinnin lisääntyneen Älypuhelin Googlebot. Näin ollen hakutuloksissa näkyvät katkelmat ovat mobiilisivuiltasi. Sama tulee olemaan Google-välimuistisivujen sisältö.
 • Tämä ei todellakaan anna sinulle muuta vaihtoehtoa kuin varmistaa, että WordPress on mobiiliystävällinen. Itse asiassa mobiili-ensin -lähestymistapa on ehkä parempi vaihtoehto, riippuen yleisöstä, johon palvelet. Älä unohda, Google pitää jo verkkosivustosi ystävällisyyttä sijoituskerroin.

WordPress-sivustosi valmistelu Mobile-first-hakemistoon

Yksi asia, joka on hienoa Googlessa, on se, että aina kun hakualgoritmeissa tapahtuu suuri muutos, ne kertovat sinulle kuinka valmistautua siihen.

1. Vastuullinen suunnittelu

Jos käytät jo reagoivaa WordPress-teemaa tai jos sinulla on dynaaminen tarjoilu sivuston paikallaan, sinun ei todellakaan tarvitse tehdä mitään enemmän WordPressin mobiili-ensin-indeksoinnin tähän osaan. Sinun on vain varmistettava, että sisältö ja merkinnät ovat samat WordPress-sivustosi molemmissa versioissa.

Responsiivinen web-suunnittelu (RWD) on asennus, jossa palvelin lähettää aina saman HTML-koodin kaikille laitteille ja CSS: ää käytetään muuttamaan laitteen sivun renderointia..

Dynaaminen tarjoaminen on asennus, jossa palvelin vastaa eri HTML: llä (ja CSS: llä) samassa URL-osoitteessa riippuen sivua pyytävästä agentista..

Mobiili-ensimmäinen indeksointi WordPressille: Ota käyttöön mobiilisivustot

2. Tarkista sisältösi

Jos tapahtuu, että ensisijainen sisältö ja merkinnät ovat erilaisia, varmista, että jäsennelty merkintä on sama sekä työpöytä- että mobiiliversioille. Usein verkkovastaavat poistavat suuria paloja strukturoituja tietoja mobiilisivustolta. Tätä ei voida enää pitää hyvänä käytäntönä. Sinun on lisättävä se kaikki takaisin. Päivitä myös mobiilisivujen jäsennellyn tiedon URL-osoitteet.

Voit tarkistaa, onko sisältö sama kaikissa versioissa, käyttämällä Jäsennelty tietojen testaustyökalu. Kirjoita WordPress-version molempien versioiden URL-osoitteet ja vertaa lähtöä tarkistaaksesi, onko sisältö sama molemmissa versioissa. Google suosittelee myös, että unohdat lisätä valtavia määriä merkintöjä, jotka eivät ole merkityksellisiä asiakirjan sisällölle.

Mobiili-ensimmäinen indeksointi WordPressille: jäsennelty datatestaustyökalu

Seuraavaksi käy robots.txt.tester tarkistaaksesi, estääkö robots.txt-tiedosto Google-indeksointirobotteja sivustosi tietyistä URL-osoitteista. Tämä työkalu varmistaa, että mobiiliversiosi on Googlebotin käytettävissä.

3. Metatiedot

Metadata tarjoaa vinkkejä hakukoneille sivun sisällöstä. Siksi sen pitäisi olla läsnä sivuston molemmissa versioissa. Yksinkertaiset varotoimenpiteet, kuten samanlaiset otsikot ja metakuvaukset kaikilla WordPress-version molemmilla sivuilla, voivat mennä pitkälle.

4. Sisäiset linkit

Linkittämistä erillisiin mobiili-URL-osoitteisiin (m-piste-sivustot) ei tarvitse tehdä muutoksia. Jos käytät erillisiä mobiili-URL-osoitteita, säilytä nykyinen linkki rel = canonical ja linkitä sitten rel = vaihtoehtoiset elementit kahden version välillä.

5. Kielet

Jos WordPress on monikielinen, tarkista hreflang-linkit erillisissä mobiili-URL-osoitteissa. Sinun on linkitettävä linkit mobiili- ja pöytäkoneiden URL-osoitteiden välillä erikseen.

6. Isännöinti

Jos WordPress-verkkosivustosi mobiiliversio on erillisessä isännässä, varmista, että isäntäpalvelimet kykenevät käsittelemään mahdollista indeksointinopeuden nousua.

7. Varmennus

Se ei riitä tarkista tietokoneesi verkkosivusto yksin Google-hakukonsolissa mobiililaitteiden ensimmäiseen indeksointiin WordPressille. Sinun on lähetettävä WordPress-puhelimesi mobiiliversio myös Google-hakukonsoliin vahvistusta varten.

8. Keskity hakukoneoptimointiin

Muista, että Google jatkaa pöytätietokoneesi version indeksointia, vaikka tarkistaisi sen matkapuhelimen käyttäjän näkökulmasta. Jatka siis huippuluokan sisällön ja SEO-käytäntöjen kanssa.

9. Mobiiliystävällisyys

On elintärkeää tehdä WordPressistä mobiiliystävällinen varmistaaksemme, että olet valmis WordPressin ensin mobiililaitteiden indeksointiin. Google pitää verkkosivustoa mobiiliystävällisenä, kun matkaviestinkäyttäjä voi ladata kaikki sivusi sisällön osat, lukea tekstiä tarvitsematta zoomata tai puristaa ja napauttaa mitä tahansa painiketta helposti.

Varmista, että matkapuhelimen versio läpäisee mobiiliystävällisyystesti. Tässä on tärkeää huomata, että Google hyväksyy nyt välilehtien ja haitarien takana piilotetun sisällön pakataksesi enemmän sisältöä. Jos käytät ponnahdusikkunoita matkapuhelimissa, sinun on tiedettävä, että ponnahdusikkunat voivat vaikuttaa hakukoneoptimointiin.

Viimeiset sanat WordPressin ensimmäisestä mobiilihakemistosta

Epäilemättä WordPressin (ja kaikkia asiaa käsittelevien verkkosivustojen) mobiili-ensimmäisen indeksoinnin käyttöönotto merkitsee suurta muutosta verkkosivustojen omistajille ja SEO-ammattilaisille. Mutta ei ole välitöntä huolenaihetta, varsinkin kun tämä vinkilista ei ole valmis WordPressin mobiililaitteiden ensimmäisen indeksoinnin valmisteluun.

Siirtymisen mobiili-ensin-indeksiin odotetaan tapahtuvan asteittain, jolloin verkkosivustoilla on aikaa sopeutua uuteen lähestymistapaan. Google arvioi jokaisen sivuston erikseen tarkistaakseen, onko se valmis siirtymään, siirtämällä sitä, kun se on valmis. Vaikka prosessin loppuunsaattamiselle ei ole aikajanaa, se on herättävä puhelu kaikille verkkosivustoille aloittaa prosesseja korkealle sijoitukselle mobiili-ensin -hakemistossa.

Onko sinulla kysyttävää WordPressin ensin mobiililaitteiden indeksoinnista? Kuinka voit saada verkkosivustosi valmiiksi? Tai muita vinkkejä, jotka sinun mielestäsi pitäisi lisätä? Kuulostaa alla olevista kommentteista.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map