Milyen az első bájt ideje és hogyan javíthatjuk azt a WordPress webhelyén

Talán hallotta a mondatot Ideje az első bájthoz de a koncepció valahogy úgy tűnik, hogy elkerül néhány embert. Legyen az azért, mert hihetetlenül tech-orientáltnak tűnik, vagy mert elvont fogalomnak tűnik, és nem olyan fontos a mindennapi használat során. Semmi sem lehet távolabb az igazságtól.


Az Idő az első bájthoz valójában nem fogalom vagy ötlet, amelyet csak az embereknek kell megérteniük. Mindenkinek képesnek kell lennie arra, hogy megértse annak jelentését, és alkalmazza azt a gyakorlatban.

Ebben a cikkben néhány szóval elmagyarázom nektek: mi az az idő az első byte-ig, ez hogyan befolyásolja az Ön webhelyét, és miért kell erre nagy figyelmet fordítania erre a témára ha azt akarja, hogy az olvasók a lehető legjobb élményt nyújtsák az Ön webhelyének böngészésekor.

Mennyi az első bájt ideje??

Az első byte-ig eltelt idő (TTFB) egy olyan mérés, amelyet a webszerver vagy más hálózati erőforrás reagálhatóságának jelzésére használnak..

A TTFB az időtartamot méri a HTTP-kérelmet benyújtó felhasználótól vagy ügyféltől az oldal első byte-jáig, amelyet az ügyfél böngészője fogad. Ez az idő a socket csatlakozási idejéből, a HTTP kérés elküldéséhez szükséges időből és az oldal első byte-jának elkészítéséhez szükséges időből áll. Bár néha félreértik, mint egy poszt-DNS számítást, a TTFB eredeti számítása a hálózatépítésben mindig magában foglalja a hálózati késleltetést az erőforrás betöltésének megkezdéséhez szükséges idő mérésében.

Ez a „techie” magyarázat, közvetlenül vett Wikipedia. Legyen lefordítva egy egyszerűbbre, amely mindenkit szolgál.

Az első byte-ig eltelt idő az az idő, amely a gomb megnyomására elkényszeríti a webhely betöltését a megjelenítés megkezdésének pillanatáig. Ha erről játékról beszélne, akkor az első bájt ideje hasonló ahhoz a „késéshez” vagy „késéshez”, amely a játék során van. A késés közvetlenül azt mutatja meg, hogy a webhely milyen érzékenyen reagál.

Milyen tényezők befolyásolják az első bájt idejét?

Az első bájt eltelt idejét számos tényező reprezentálhatja, de mivel ez egy WordPress cikk, mindent visszavonunk arra, amit érint, amikor a WordPress a helyén van.

 • DNS válaszidő
 • Szerver konfiguráció és teljesítmény (PHP és webszerver)
 • WordPress plugins / téma
 • A HTML gyorsítótárazás engedélyezve / letiltva

E tényezők mindegyike további késleltetést ad a webhely megjelenítésének elkezdéséhez szükséges időre. Ez azt jelenti, hogy ez mind összead. Nem az néhány ezeknek a tényezőknek a hatása befolyásolhatja a késleltetést, minden ezek közül a tényezők hozzájárulnak a késés fokozódásához! Tehát kitalálhatja, hogy egy ideális forgatókönyvhez mindennek gyorsnak kell lennie, hogy nagyon jó időt kapjon az első byte-hoz, és ha valamelyik láncban több időbe telik a feldolgozás, akkor a végső Time to First bájt szenvedni fog.

Ez azért fontos, mert A Time to First byte mindent befolyásol, amit Ön vagy az olvasó tesz a webhelyén. Minden alkalommal, amikor az olvasó valamelyik linkre, képre, blogbejegyzésre vagy oldalra kattint, az Idő az első byte-ig figyelembe veszi. Láthatja, hogy a rossz idő az első byte-hoz azt jelenti, hogy az olvasó hasonló helyzetben lesz, mint egy rossz szerverhez csatlakoztatott játékos. Minden kattintással jelentős késés van társítva, és ez befolyásolja a tapasztalatot.

Megjegyzés: Ettől a ponttól kezdve a TTFB rövidítést fogom használni, hogy az első byte-ig eltelt időt jelölje, hogy csak kissé felgyorsítsam a dolgokat.

1. DNS válaszidő

A DNS felbontása az első tényező az egyenletben. Mindig ügyeljen arra, hogy jó DNS-kiszolgálókat használjon, és hogy a csomópontok az egész szóban vannak, hogy a lehető legjobb felbontást kapják. A TTFB csökkentésének jó módja ebben a lépésben egy olyan jó globális szolgáltatás használata, mint a CloudFlare mint az ilyen szolgáltatás megvalósítja Globális DNS-gyorsítótár. Ez a módszer rendkívül jó a TTFB csökkentésére a további felbontások gyorsítótárazásával.

2. Szerver konfigurálása

A TTFB késleltetés második lépése a tényleges szerver. Itt helyezkedik el a tárhely. Az alkalmazott webszerver-konfiguráció típusa és a gyorsítótárazási technikák fogják jelentősen csökkenti TTFB. Például, ha a szerver végrehajtja a régi PHP 5.4 értelmezőt, akkor nagyon magas TTFB értéket kap, míg a modern PHP 7.1 konfiguráció használata ezt az időt legalább 2-szeresére csökkenti..

Ennek oka az, hogy a PHP tolmács fontos szerepet játszik a folyamatban. Minden alkalommal, amikor egy weboldal vagy blogbejegyzés kérését kéri uncached, a szervernek ezt kell tennie dolgozza fel a kérdéses PHP fájlokat konvertálni őket HTML formátumban vissza a böngészőbe. Minél bonyolultabb a PHP fájlok, annál több időt vesz igénybe az előzetes feldolgozás és a böngészőbe való visszatérés.

Láthatja, hogy a szerver teljesítménye is fontos szerepet fog játszani az egész folyamatban. Minél gyorsabb a CPU, és minél több erőforrást rendel el neked, annál gyorsabban dolgozza fel ezeket a fájlokat, és így a TTFB kisebb.

Továbbá, ha a host PHP gyorsítótárat valósít meg, akkor ez a második kérésnél tovább csökken, mivel a fájl gyorsítótárazott változatát fogja biztosítani ahelyett, hogy a PHP fájlt újra kellene feldolgozni..

Most már látható, hogy kétféle hosting vállalkozás létezik: az általános (nem tárolt) szolgáltatások és a WordPress exkluzív hosting szolgáltatások, amelyek általában egy gyorsítótárazási mechanizmus a PHP-hez, csökkentve a TTFB-t a folyamatban.

3. WordPress plugins és téma

A TTFB egyenlet harmadik lépése a tényleges hely. Ez a legfontosabb tényező, és megmutatom neked miért.

Általában a WordPress több PHP fájlt fog feldolgozni a tárhelyén, és minél összetettebbek, annál több időt vesz igénybe a feldolgozás. A WordPress kiszolgálója plugins és azokat a bővítményeket extra kódot ad hozzá a végső PHP feldolgozáshoz, így ezt szem előtt tartva világosan láthatja minél több plugint telepített, annál több időbe telik a tárhelyed, hogy feldolgozza őket és így a TTFB növekedni fog.

Minél kevesebb, annál jobb

Hüvelykujjszabályként általában kevesebb beépülő modul jobb. Természetesen egy rosszul kódolt plugin sokkal rosszabb lehet, mint 10 szakszerűen kódolt plugin, vagy lehetséges telepíteni két olyan konfliktusba ütköző plugint. Általánosságban elmondható, hogy a bővítmények számának csökkentése megkönnyíti a frissítések kezelését, és megőrzi a webhely sebességét. Íme egy példa egy ésszerű mennyiségű pluginre a telepítéshez.

Ideje az első byte-hoz: kevesebb beépülő modul

Ez a következő példa problematikus lehet (ismét – részben attól függ, hogy mit telepítettél).

Ideje az első byte-hoz: Több beépülő modul

És természetesen minden, ami a 30 plugin akadályán túl van, valószínűleg nem jó a késés szempontjából. Biztos lehet abban, hogy egy több mint 40 bővítménnyel rendelkező webhely rendkívül magas TTFB-vel bír, még akkor is, ha egy látványos tárhelyszolgáltatás üzemelteti, és megmutatom neked, hogy miért.

4. HTML gyorsítótár

Az utolsó tényező a legfontosabb, és kapcsolódik a gyorsítótárazási mechanizmus úgy dönt, hogy végrehajtja a WordPress telepítését. Bár a gyorsítótárazási mechanizmusoknak többféle típusa létezik a WordPressben, ezek közül a leghatékonyabb HTML gyorsítótár.

Van egy jó plugin, mint például KeyCDN gyorsítótár-engedélyezõ óriási hatással lesz a TTFB-re, még inkább, mint maga a tárhely. Az összes fájlt HTML formátumba konvertálja, így ha a gyorsítótár aktív, az olvasóknak nem kell átjutniuk a PHP előfeldolgozón a tárhelyén, és ez lesz az csak maga a webszerver felelős a tartalom kiszolgálásáért. Még ennél is gyorsabbá teheti a folyamatot, ha úgy dönt, hogy olyan hostot használ, amely magában foglalja nginx mint az apache, mint a fő webszerver, ahogy ezt a cikkben kifejtem.

Ideje az első byte-os esettanulmányoknak: Miért fontos?

Most hadd mutassam meg neked, miről beszélünk. Az alábbi esettanulmányok a különféle szerverek webhely-konfigurációinak valós példáit mutatják be, végén egy praktikus benchmark összefoglaló található.

Lassú webhely egy lassú szerveren

A lassú webhely fájdalmat okozhat a TTFB-nek, és ha nem érdekel a jó hostolási szolgáltatás, akkor fel kell készülnie a lehető legrosszabb eredményre..

Idő az első bájtig: Lassú webhely, lassú szerver teljesítmény

Elemezzük részletesen ezt a webhelyet. Ebből a célból a Pingdom eszközöket fogom használni, mert kiváló eszköz, amellyel láthatja a TTFB-t. A trükk az, hogy megnyitja a Részlet a weboldalhoz benyújtott első kérésre.

Idő az első bájtig: Lassú webhely, lassú szerver válasz

Mint láthatja, a webhely TTFB értéke legalább 4,2 másodperc! Ez azt jelenti, hogy 4 teljes másodperc telik el, amíg nem kap jelzést arról, hogy a webhely valóban elérhető.

Szorozzuk meg ezt az időt az összes kattintással, amelyet a webhelyen elvégzünk, és láthatjuk, hogy mekkora fájdalmat okozhat az olvasó. Természetesen a TTFB-t hozzá kell adni a webhely megjelenítéséhez szükséges teljes időhöz. Az eredmény lesz katasztrofális a teljesítményért mivel a webhely annyit fog igénybe venni, mint 7 másodperc a leképezéshez néha helyesen.

Több tényező kombinációja vezeti ezt. Rosszul optimalizált webhely gyorsítótárazási mechanizmus nélkül, nagyon lassú tárhelyszolgáltatás és teljesen elavult PHP-tolmács, amely továbbra is futtatja a PHP 5.4-et. Még akkor is, ha a webhely felhőalapú fényt használ külső külső gyorsítótárazási mechanizmusként, semmit nem lehet tenni a helyzet javítása érdekében, ha a webhely és a tárhely nem működnek együtt.

Gyors webhely egy átlagos kiszolgálón

Nézzük meg, mi történik, ha nagyon gyors webhelyet helyezünk egy átlagos kiszolgálóra, amely Apache és PHP 7.1-t használ

Idő az első byte-ig: Gyors webhely, átlagos szerver válasz

Ha egy olyan webhelyen kevesebb, mint 10 bővítmény található, gyorsítótár nélkül, az eredmény legalább ötször jobb, mint az előző. Láthatja, hogy a TTFB értéke 521 ms. Ez azt jelenti, hogy a webhelynek 0,5 másodpercbe telik a megjelenítés megkezdése a böngészőjében, attól a pillanattól kezdve, amikor a kiszolgálóra megy, és a számítógépére érkezik..

Idő az első byte-ig: Gyors webhely, átlagos szerver válasz 2

Mi történik, ha aktiváljuk a gyorsítótárat az adott webhelyen? Varázslat történik. Az Apache-on futó átlagos kiszolgáló kiváló eredményeket adhat mindössze 152 ms TTFB-vel. Láthatja, hogy mennyi a jó WordPress gyorsítótárazás mechanizmus befolyásolja az eredményeket.

Nagyon lassú weboldal gyors kiszolgálón

Most lássuk az ellenkezőjét. Mi történik, ha nagyon lassú webhelyet helyezünk egy nagyon gyors szerverre.

Ideje az első byte-hoz: Lassú webhely, gyors szerver válasz

A Plesk nginx és PHP 7.1.11 verziót futtató optimalizált szerverének 1,29 másodpercre lesz szüksége, hogy bővítménnyel (több mint 27) telepedett webhely legyen..

Idő az első bájtig: Lassú webhely, gyors kiszolgálói válasz 2

De amikor a WordPress gyorsítótárazását aktiváljuk a kedves KeyCDN Cache Enabler segítségével, akkor az eredmény elképesztő. A nagyon lassú webhelynek köszönhetően a TTFB csak 400 ms-ra csökkent.

Gyors weboldal gyors kiszolgálón

Most lássuk az optimális helyzetet. Gyors weboldal gyors kiszolgálón.

Idő az első bájthoz: gyors webhely, gyors szerver válasz

Ugyanaz a szerver, amely 1,29 másodperces TTFB-t adott egy lassú webhelyen, kevesebb mint 500 ms-ra reagál gyors gyorsítótár nélküli gyors helyre.

Idő az első bájthoz: gyors webhely, gyors kiszolgálói válasz 2

Ha engedélyezzük a gyorsítótárat, az eredmények egyszerűen csodálatosak. Egy gyors szerver és gyors webhely kombinálva, amelynek gyorsítótárazása engedélyezett, kevesebb, mint 150 ms TTFB-t eredményez!

Benchmark eredmények

Nézzük meg az eredményeket egy nagy grafikonon a benchmark szerelmeseinek.

Az első bájt referenciaértékeinek ideje

Láthatja, hogy a tárolás fontos szerepet játszik a TTFB csökkentésében, valamint a webhely késleltetésének és észlelt teljesítményének javításában, de az, amit a webhelyen csinálsz, a legjobban befolyásolja a teljesítményt.

Csomagolás fel

A jó TTFB mutató garantálja, hogy gyors és reagáló weboldala van, lerövidíti az általános megjelenítési időt, és kiváló mérőszámként szolgál a teljesítmény meghatározásához. Általában minél magasabb a TTFB, annál lassabb lesz a webhelye. A webhely összehasonlításánál a TTFB szem előtt tartása kiemelkedő fontosságú, mivel ez az időzítés felhasználható a WordPress telepítésének szűk keresztmetszeteinek meghatározására is. Egy egyszerű gyakorlatot megtehet azáltal, hogy letiltja az összes plugint, átvált egy alaptémára, majd újra megméri a TTFB-t. Meg fog lepődni az eredmények.

Befejezni szeretném ezt a cikket azzal, hogy azt mondom, hogy ez semmiképpen sem az „egyetlen mutató, amely mind őket szabályozza”, mivel más tényezőket is fontolóra kell venni, beleértve az adatbázis teljesítményét, a rendelkezésre álló sávszélességet és a hálózati sebességet. Mivel azonban a TTFB-t általában ezek a tényezők is befolyásolják, ez jó jelzés a másutt fennálló szűk keresztmetszetekről.

Remélhetőleg megragad egy esélyt, hogy kísérletezzen a TTFB-vel. Hagyja meg észrevételeit az alábbiakban. Szeretnénk hallani a saját tesztelésedről, vagy segítséget nyújtani az esetleges kérdéseivel kapcsolatban.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map