Mikä on aika ensimmäiseen tavuun ja kuinka parantaa sitä WordPress-verkkosivustollasi

Ehkä olet kuullut lauseen Aika ensimmäiseen tavuun mutta jotenkin käsite näyttää pakenevan joitain ihmisiä. Olipa se siksi, että se näyttää uskomattoman tekniikkakeskeiseltä, tai koska se näyttää abstrakteja käsitteitä, ei niin tärkeitä arjen käytössä. Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta.


Aika ensimmäiseen tavuun ei oikeastaan ​​ole käsite tai idea, jonka vain teknikkojen tulisi ymmärtää. Jokaisen pitäisi voida ymmärtää sen tarkoitus ja soveltaa sitä käytännössä.

Tässä artikkelissa aion selittää sinulle muutamalla sanalla: mikä on aika ensimmäiseen tavuun, miten tämä vaikuttaa sivustoosi ja miksi sinun tulisi kiinnittää huomattavaa huomiota tähän aiheeseen jos haluat antaa lukijoillesi parhaan mahdollisen kokemuksen sivustosi selaamisessa.

Mikä on aika ensimmäiseen tavuun?

Aika ensimmäiseen tavuun (TTFB) on mittaus, jota käytetään osoittamaan verkkopalvelimen tai muun verkkoresurssin reagointikykyä.

TTFB mittaa kestoa, kun käyttäjä tai asiakas tekee HTTP-pyynnön asiakkaan selaimen vastaanottaman sivun ensimmäiseen tavuun. Tämä aika koostuu pistorasian kytkentäajasta, HTTP-pyynnön lähettämiseen kuluneesta ajasta ja sivun ensimmäisen tavun saamiseen kuluneesta ajasta. Vaikka TTFB: n alkuperäinen laskenta verkossa tulkitaan joskus väärin post-DNS-laskelmaksi, se sisältää aina verkon viiveen mittaamalla aikaa, joka kuluu resurssin lataamisen aloittamiseen.

Se on ”techie” -selitys, joka on otettu suoraan wikipedia. Kääntäkäämme se nyt yksinkertaisempaan, joka palvelee kaikkia.

Aika ensimmäiseen tavuun on aika, joka kuluu sinulta painikkeen painalliseen lataamiseen verkkosivustolle hetkeksi, jolloin se alkaa näyttää. Jos puhutaan tästä pelin kannalta, Aika ensimmäiseen tavuun olisi samanlainen kuin “viive” tai “viive”, joka sinulla on pelaamisen aikana. Viive viittaa suoraan siihen, kuinka paljon havaitaan reagoivuus sivustossasi.

Mitkä tekijät vaikuttavat ensimmäiseen tavuun?

Ensimmäisen tavun aika voi olla useiden tekijöiden edustama, mutta koska tämä on WordPress-artikkeli, aiomme pienentää kaiken siihen, mihin vaikuttaa, kun WordPress on paikallaan.

 • DNS-vastausaika
 • Palvelimen kokoonpano ja suorituskyky (PHP ja web-palvelin)
 • WordPress-laajennukset / teema
 • HTML-välimuisti päällä / pois käytöstä

Jokainen näistä tekijöistä lisää ylimääräisen latenssin siihen aikaan, joka tarvitaan sivustosi aloittamiseen. Tämä tarkoittaa sitä kaikki lisää. Se ei ole se jonkin verran näistä tekijöistä voi vaikuttaa latenssiin, kaikki näistä tekijöistä lisää myöhempää viivettä! Joten voit arvata, että ihanteellisessa tilanteessa kaiken pitäisi olla nopea saadaksesi erittäin hyvä aika ensimmäiseen tavuun, ja jos jotain kyseisessä ketjussa vie enemmän aikaa käsittelyyn, lopullinen aika ensimmäiseen tavuun kärsii.

Tämä on tärkeää, koska Aika ensimmäiseen tavuun vaikuttaa kaikkeen, mitä sinä tai lukijasi teet sivustollasi. Joka kerta kun lukija napsauttaa jotakin linkkiä, kuvaa, blogin kirjoitusta tai sivua, Aika ensimmäiseen tavuun otetaan huomioon. Voit nähdä, että huono aika ensimmäiseen tavuun tarkoittaa, että lukijalla on samanlainen tilanne kuin pelaajalla, joka on kytketty huonoon palvelimeen. Jokaiseen napsautukseen liittyy huomattava viive, ja se vaikuttaa kokemukseen.

Huomaa: Tästä eteenpäin aion käyttää lyhennettä TTFB merkitsemään aikaa ensimmäiseen tavuun vain nopeuttaakseen asioita.

1. DNS-vastausaika

DNS-resoluutio on yhtälön ensimmäinen tekijä. Varmista aina, että käytät hyviä DNS-palvelimia ja että niissä on solmuja kaikkialla sanassa saadaksesi paras mahdollinen resoluutio. Hyvä tapa vähentää TTFB: tä tässä vaiheessa on käyttää hyvää globaalia palvelua, kuten CloudFlare kuin sellainen palvelu toteuttaa Globaali DNS-välimuisti. Tämä menetelmä on erittäin hyvä vähentämään TTFB: tä välimuistiin lisäresoluutioilla.

2. Palvelimen asetukset

Toinen vaihe TTFB-viiveessä on todellinen palvelin. Täällä isännöintisi tulee paikalleen. Verkkopalvelimen kokoonpanotyyppi, jota se käyttää, ja välimuistimenetelmät tulevat vähentää huomattavasti TTFB. Esimerkiksi, jos palvelimesi ottaa käyttöön vanhan PHP 5.4 -tulkin, saat erittäin korkean TTFB-arvon, kun taas nykyaikaisen PHP 7.1 -kokoonpanon käyttö vähentää aikaa kertoimella 2 tai enemmän.

Tämä johtuu siitä, että PHP-tulkilla on tärkeä rooli prosessissa. Joka kerta, kun kysyt verkkosivustosivua tai blogin viestiä, joka on välimuistitonta, palvelimen on käsittele kyseiset PHP-tiedostot muuntaa ne HTML-muodossa takaisin selaimeesi. Mitä monimutkaisempia PHP-tiedostot ovat, sitä enemmän aikaa kuluu niiden esikäsittelyyn ja lähettämiseen takaisin selaimeesi.

Voit nähdä, että palvelimen suorituskyky vie myös tärkeän osan koko prosessissa. Mitä nopeammin prosessori ja mitä enemmän resursseja hosting sinulle osoittaa, sitä nopeammin se käsittelee näitä tiedostoja, ja siten TTFB on pienempi.

Lisäksi, jos isäntäsi toteuttaa PHP-välimuistin, sitä pienennetään edelleen toisessa pyynnössä, koska se tarjoaa välimuistiversion tiedostosta sen sijaan, että sinun pitäisi käsitellä PHP-tiedostoa uudestaan..

Näet nyt, että on olemassa 2 tyyppistä isännöintiyritystä, yleiset (välimuistissa olevat) palvelut ja WordPressin yksinoikeudelliset isännöintipalvelut, jotka yleensä toteuttavat välimuistimekanismi PHP: lle, vähentämällä TTFB-määrääsi prosessissa.

3. WordPress-laajennukset ja teema

Kolmas vaihe TTFB-yhtälössä on todellinen sivustosi. Tämä on tärkein tekijä, ja aion näyttää sinulle miksi.

Yleensä WordPress antaa isäntällesi useita PHP-tiedostoja käsiteltäväksi. Mitä monimutkaisempia ne ovat, sitä enemmän aikaa prosessointi vie. WordPressiä palvelee liitännäiset ja nämä liitännäiset lisää ylimääräisen koodin lopulliseen PHP-käsittelyyn, joten tätä ajatellen voit nähdä sen selvästi mitä enemmän laajennuksia olet asentanut, sitä enemmän aikaa isännöinti vie niiden käsittelemiseen ja siten TTFB kasvaa.

Mitä vähemmän, sitä parempi

Nyrkkisääntönä on, että vähemmän laajennuksia on yleensä parempi. Tietenkin yksi huonosti koodattu laajennus voi olla paljon huonompi kuin 10 asiantuntevasti koodattua laajennusta tai on mahdollista asentaa kaksi ristiriidassa olevaa laajennusta. Mutta yleisesti ottaen laajennusten määrän tiivistyminen helpottaa päivitysten hallintaa ja pitää sivustosi nopeudella. Tässä on esimerkki kohtuullisesta määrästä laajennuksia asennusta varten.

Aika ensimmäiseen tavuun: vähemmän laajennuksia

Tämä seuraava esimerkki voi olla ongelmallista (jälleen kerran – se riippuu osittain siitä, mitä olet asentanut).

Aika ensimmäiseen tavuun: Lisää laajennuksia

Ja tietenkin, kaikki 30 laajennuksen esteen ohi ei todennäköisesti ole hyvä viiveellesi. Voit olla varma, että yli 40 laajennuksella varustetulla verkkosivustolla on erittäin korkea TTFB-arvo, vaikka se isännöidäänkin upeassa isännöintipalvelussa ja aion näyttää sinulle miksi.

4. HTML-välimuisti

Viimeinen tekijä on tärkein ja se liittyy välimuistimekanismi päätät ottaa WordPress-asennuksen käyttöön. Vaikka WordPressissä on monentyyppisiä välimuistimekanismeja, tehokkain niistä kaikista on HTML-välimuisti.

Hyvä plugin kuten KeyCDN-välimuistin käyttöönotto vaikuttaa valtavasti TTFB: hen, jopa enemmän kuin itse isännöinti. Se muuntaa kaikki nämä tiedostot HTML-muotoon, joten kun välimuisti on aktiivinen, lukijoiden ei tarvitse kulkea isäntänsä PHP-esiprosessorin läpi, ja se tulee olemaan. vain itse verkkopalvelin vastuussa sisällön tarjoamisesta. Voit jopa nopeuttaa prosessia vieläkin enemmän, jos päätät käyttää isäntää, joka sisältää nginx apachen sijaan pääverkkopalvelimena, kuten selitän tässä artikkelissa.

Aika ensimmäisen tavun tapaustutkimuksiin: Miksi se on tärkeää

Nyt saan näyttää sinulle, mistä me puhumme. Seuraavat tapaustutkimukset ovat tosielämän esimerkkejä verkkosivustojen kokoonpanoista eri palvelimilla, ja lopussa on kätevä vertailukohta.

Hidas verkkosivusto hitaalla palvelimella

Hitaan sivuston käyttäminen voi olla tuskaa TTFB: lle ja jos et välitä hyvästä palvelupalvelusta, sinun on oltava valmis kohtaamaan pahin mahdollinen tulos.

Aika ensimmäiseen tavuun: Hidas sivusto, hidas palvelimen suorituskyky

Analysoidaan tätä sivua yksityiskohtaisesti. Tätä tarkoitusta varten aion käyttää Pingdom-työkaluja, koska se on erinomainen työkalu, jonka avulla voit nähdä TTFB: n. Temppu on avata yksityiskohta ensimmäiselle sivustolle tehdylle pyynnölle.

Aika ensimmäiseen tavuun: Hidas sivusto, hidas palvelinvaste

Kuten näette, sivuston TTFB on vähintään 4,2 sekuntia! Tämä tarkoittaa, että 4 sekuntia kuluu, kunnes saat viitteitä siitä, että verkkosivusto on todella käytettävissä.

Kerro nyt aika kaikilla napsautuksilla, jotka aiot tehdä sivustolla, ja näet kuinka paljon tuskaa voi olla lukijalle. Tietenkin, TTFB on lisättävä kokonaisaikaan, jonka sivusto näyttää. Tuloksena on katastrofaalinen suorituskyvylle koska sivusto vie niin paljon kuin 7 sekuntia renderöintiin oikein joskus.

Useiden tekijöiden yhdistelmä johtaa tähän. Huonosti optimoitu verkkosivusto ilman välimuistimekanismia, erittäin hidas isännöintipalvelu ja täysin vanhentunut PHP-tulkki, joka edelleen käyttää PHP 5.4. Vaikka sivusto käyttää pilvien häikäisyä ulkoisena välimuistin mekanismina, mitään ei voida tehdä tilanteen parantamiseksi, jos sivustosi ja isäntäsi eivät tee yhteistyötä.

Nopea verkkosivusto keskimääräisellä palvelimella

Katsotaanpa mitä tapahtuu, kun laitamme erittäin nopean sivuston keskimääräiselle palvelimelle, joka käyttää Apachea ja PHP 7.1: tä

Aika ensimmäiseen tavuun: nopea sivusto, palvelimen keskimääräinen vastaus

Sivustolla, jossa on vähemmän kuin 10 laajennusta ilman välimuistia, tulos on vähintään 5 kertaa parempi kuin edellinen. Voit nähdä, että TTFB on nyt asetettu 521 ms: ksi. Tämä tarkoittaa, että sivustolla kestää 0,5 sekuntia aloittaaksesi selaamisen, hetkestä, kun se siirtyy palvelimelta siihen hetkeksi, kun se saavuttaa tietokoneesi.

Aika ensimmäiseen tavuun: nopea sivusto, palvelimen keskimääräinen vastaus 2

Mitä tapahtuu, kun aktivoimme välimuistin kyseisellä verkkosivustolla? Taikuutta tapahtuu. Yleensä Apache-palvelimella toimiva palvelin voi antaa erinomaisia ​​tuloksia vain 152 ms TTFB: llä. Voit nähdä kuinka paljon a hyvä WordPress-välimuisti mekanismi vaikuttaa tuloksiin.

Erittäin hidas verkkosivusto nopealla palvelimella

Katsotaan nyt päinvastoin. Mitä tapahtuu, jos laitamme erittäin hitaan sivuston erittäin nopeaan palvelimeen.

Aika ensimmäiseen tavuun: Hidas sivusto, nopea palvelinvastaus

Optimoidulle palvelimelle, joka käyttää Plesk-sovellusta nginx: llä ja PHP 7.1.11: llä, tarvitaan 1,29 sekuntia sivuston, joka on täynnä plugins (yli 27).

Aika ensimmäiseen tavuun: Hidas sivusto, nopea palvelinvastaus 2

Mutta kun aktivoimme välimuistin WordPressissä ihanan KeyCDN-välimuistin käyttöönotosta, tulos on uskomaton. Hyvin hitaassa sivustossa TTFB on pienentynyt vain 400 ms: iin.

Nopea verkkosivusto nopealla palvelimella

Katsotaanpa nyt optimaalinen tilanne. Nopea verkkosivusto, joka toimii nopealla palvelimella.

Aika ensimmäiseen tavuun: nopea sivusto, nopea palvelinvastaus

Sama palvelin, joka antoi 1,29 sekunnin TTFB: n hitaalla sivustolla, vastaa alle 500 ms nopealla sivustolla ilman välimuistia.

Aika ensimmäiseen tavuun: nopea sivusto, nopea palvelinvastaus 2

Jos otamme välimuistin käyttöön, tulokset ovat yksinkertaisesti uskomattomia. Nopea palvelin yhdistettynä nopeaan verkkosivustoon, jossa välimuisti on käytössä, antaa vähemmän kuin 150 ms TTFB: tä!

Vertailuanalyysitulokset

Katsotaan tulokset yhdessä suuressa kaaviossa vertailuarvojen ystäville.

Aika ensimmäisen tavun vertailuarvoihin

Voit nähdä, että isännöinnillä on tärkeä rooli TTFB: n vähentämisessä ja sivustosi viiveen ja havaitun suorituskyvyn parantamisessa, mutta sillä, mitä teet sivustolla, on suurin vaikutus suorituskykyyn.

Käärimistä

Hyvä TTFB-mittari takaa sinulle, että sinulla on nopea ja reagoiva sivusto, se lyhentää yleistä renderointiaikaa ja toimii erinomaisena mittarina suorituskyvyn määrittämiseen. Yleensä mitä korkeampi TTFB on, sitä hitaammin sivustosi tulee. TTFB: n pitäminen mielessä sivustosi vertailussa on ensiarvoisen tärkeää, koska tätä ajoitusta voidaan käyttää myös WordPress-asennuksen pullonkaulojen määrittämiseen. Voit tehdä yksinkertaisen harjoituksen poistamalla kaikki laajennukset käytöstä ja vaihtamalla perusteemaan ja mittaamalla sitten TTFB uudelleen. Tulokset hämmästyvät.

Haluan lopettaa tämän artikkelin sanomalla, että tämä ei missään nimessä ole “yksi mittayksikkö, joka hallitsee niitä kaikkia”, koska on olemassa muita tekijöitä, jotka on harkittava, mukaan lukien tietokannan suorituskyky, käytettävissä oleva kaistanleveys ja verkon nopeus. Mutta koska kaikki nämä tekijät vaikuttavat yleensä myös TTFB: hen, se on hyvä osoitus muualla olevista pullonkauloista.

Toivottavasti käytät mahdollisuuden kokeilla TTFB: täsi. Jätä kommenttisi alla. Haluamme mielellämme kuulla omasta testistäsi tai saada apua mahdollisissa kysymyksissäsi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map