Kuinka poistaa rikkoutuneet linkit WordPress-sivustolta ikuisesti

Verkkovastaavalle on muutamia asioita, jotka ovat pahempaa kuin virhe 404 ei löydy (mutta meillä on kattava opas 404 -virheiden korjaamiseksi).


Sen pitäisi olla pahin painajainen – lähettämällä vierailija jonnekin, jota ei ole olemassa. Sanon sen pitäisi ole pahin painajasi hyvin tarkoituksella, koska monet bloggaajat eivät ajattele liikaa rikkoutuneita linkkejä ja kuinka tehokkaasti he voivat ajaa ihmiset pois verkkosivustoista.

Mieti omaa käyttäytymistäsi, kun virhettä 404 esitetään: miten se vaikuttaa käsitykseesi sivustosta, jossa olet? Kuinka todennäköisesti yrität kaivaa ympäriinsä etsiessäsi sitä mitä olit odottaa nähdä? Aiotko todennäköisemmin vain siirtyä eteenpäin? Vierailijoiden kiinnostus verkkosivustosi kohtaan on usein haastava asia – turhauttaa tätä suhdetta tarjoamalla katkennut linkki on anteeksiantamatonta.

Vaikka voit työskennellä mielenkiintoisen ja ainutlaatuisen 404 -virhesivun luomisessa, mielestäni paras parannuskeino on ennaltaehkäisy. Tätä silmällä pitäen haluan tässä viestissä esitellä sinulle erinomaisen ilmaisen laajennuksen, joka auttaa sinua kokonaan hävittämään 404 virhesivua sivustoltasi..

Esittelyssä Broken Link Checker

Broken Link Checker

Olet ehkä kuullut tästä laajennuksesta aiemmin – itse asiassa mainitsin sen nimenomaan osana ominaisuuttani WordPress-laajennusten jaksollisessa taulukossa. Se on erittäin suosittu laajennus ja hyvästä syystä: se voi auttaa sinua tekemään 404 virheilmoitusta sivustollesi menneisyyteen.

Broken Link Checker -toiminto on yksinkertainen, mutta erittäin tehokas: se indeksoi ja testaa sivustosi kaikki linkit varmistaaksesi, että kukin ratkaisee määritetyn URL-osoitteen oikein. Jos laajennus kohtaa ongelman (kuten 404-virhe), se lisää sen luetteloon rikkoutuneista linkkeistä, joita voit käsitellä vastaavasti.

On syytä mainita, että Broken Link Checker on viime aikoina houkutellut satunnaisesti huonoa arvostelua, ja jotkut ihmiset valittavat, että se yksinkertaisesti ei toimi. En ole kokenut mitään ongelmia laajennuksen kanssa, ja suurin osa arvosteluista on edelleen ylivoimaisesti positiivisia. Monilla ihmisillä on taipumus jättää negatiivisia arvosteluja johtuen ongelmasta omalla WordPress-ohjelmiston asennuksella pikemminkin kuin itse pluginassa, joten otan aina nämä arviot ripauksella suolaa. On mahdollista, että käytät ristiriitoja tietyn sivustosi laajennuksen kanssa Broken Link Checker, mutta uskon, että se on potentiaalisen “riskin” arvoinen.

Kuinka käyttää Broken Link Checker -sovellusta

Broken Link Checkerin käyttöprosessi on erittäin yksinkertainen.

Plugin tekee kaiken kovan työn etsimällä sivustosi taustalla olevien rikki linkkien varalta. Kun se on valmis, se näyttää kaikki löydetyt linkit, jotka se on löytänyt sinulle WordPressistä.

Voit tarkistaa nopeasti, onko Broken Link Checker löytänyt rikkinäisiä linkkejä, kahdella tavalla:

WordPress-hallintapaneelin kautta

WordPress-hallintapaneelin tai…

Sivupalkin kautta

… Sivupalkin kautta.

Kuten voitte nähdä, ilmoitukset ovat intuitiivisia ja helposti havaittavissa – jos sivustollesi ilmestyy rikkoutunut linkki, tiedät siitä nopeasti.

Tämän viestin tarkoituksiin käytän blogiani marsuna. Kuten yllä olevista kuvakaappauksista voidaan nähdä, sivustollani on tällä hetkellä kaksi rikkoutunutta linkkiä, joten seuraava askel on tarkistaa ne. Voit tehdä sen joko napsauttamalla kojetaulun widgetissä “Löydetty 2 rikkinäistä linkkiä” tai napsauttamalla “Broken Links” -valikkokohta Työkalut sivupalkissa.

Sitten sinulle esitetään seuraava näyttö:

Broken Link Checker

Kuten voit nähdä, sivustoni molemmat rikkoutuneet linkit ovat seurausta 404 ei löytynyt -virheistä, mutta laajennus löytää minkä tahansa linkki, joka ei ratkea oikein. Esimerkiksi siinä luetellaan kaikki URL-osoitteet, jotka eivät lataudu reagoimattoman palvelimen takia.

Yllä oleva näyttö on melko itsestään selvä. Sinulla on rikkinäisen linkin URL, jota seuraa sen tila, käytetty ankkuriteksti ja lopuksi viesti tai sivu, jolla se näkyy. Broken Link Checkerin todellinen kauneus on kuitenkin se, että sen avulla voit korjata tai poistaa nämä linkit lennossa. Vie hiiri vain rikkoutuneen URL-osoitteen päälle ja saat näyttöön luettelon vaihtoehdoista:

Broken Link Checker Options

Vaihtoehdot ovat taas melko itsestään selviä: voit muokata URL-osoitetta, poistaa linkin (säilyttäen ankkuritekstin), merkitä linkin katkeamattomaksi (jos esimerkiksi väliaikainen palvelinongelma on ratkaistu) tai yksinkertaisesti hylätä linkki.

Yllä olevassa esimerkissä tiedän, että linkki on katkennut, koska se osoittaa 301-uudelleenohjaukseen, jonka olen sittemmin poistanut. Sinun on muokattava URL-osoitetta siten, että se osoittaa oikeaan sijaintiin:

URL-osoitteen muokkaaminen Broken Link Checker -sovelluksessa

Se on niin yksinkertaista! Poistumatta tästä näytöstä voit ryhtyä kaikkiin tarvittaviin toimiin rikkinäisten linkkien korjaamiseksi. Ja WordPress-hallintapaneelin widget-sovelluksen kanssa, kaikki sivustosi rikkoutuneet linkit eivät pysy kauan pitkään.

Kaikki hylätyt linkit löytyvät sivun yläosassa olevasta “Hylätyt” -linkistä:

Hylätty rikkinäiset linkit

Kuten voit nähdä, yllä oleva kuvakaappaus osoittaa, mitä muita virheilmoituksia saatat nähdä. Linkki Life Stokediin on hyvä esimerkki, koska tiedän, että se on säännöllisesti päivitettävä blogi. Kun Broken Link Checker viimeksi skannaa sen, siellä on oltava ollut väliaikainen palvelinvirhe, jonka vuoksi se on merkitty katkenneeksi linkiksi. Mutta koska tiesin paremmin (ja kun tarkistin, että se oli jälleen verkossa), pystyin merkitsemään linkin “Ei rikki”.

Joskus sinun on tarkasteltava viestiä tai sivua, johon linkki sisältyy, ymmärtääksesi sen asiayhteyttä. Yllä oleva liikennesuunnitelman linkki on hyvä esimerkki siitä. Ainoa mitä minun täytyy tehdä, on viedä lähdelinkin päälle ja napsauttaa Näytä-painiketta. Löydän sitten linkin sivulta:

Broken Link Checker

Näen, että linkki johtaa tiettyyn foorumin viestiin, jota ei enää ole. Siksi käyttäjäkokemuksen kannalta on parasta tehdä:

  1. Vaihda linkki Traffic Planet -foorumin kotisivulle
  2. Lisää viestiin huomautus siitä, että nimetty palvelu ei ole enää käytettävissä

Yksi nopea muutos Broken Link Checker -laajennuksen avulla ja pieni muokkaus viestiin. Olen poistanut mahdolliset sekaannukset viestin vierailijoille..

Vertaansa vailla oleva laajennus?

En tiedä mitään muuta pluginia, joka vastaa Broken Link Checkerin tarjoamia toimintoja. Maailmassa, joka on täynnä loputtomia SEO-laajennuksia ja vastaavia, tämä on minulle yllätys. Henkilökohtaisesti haluaisin nähdä jonkin verran kilpailua alueella, joka on mielestäni elintärkeä minkä tahansa blogin jatkuvalle käytettävyydelle.

Suurimmaksi osaksi kirjoitan blogin kirjoituksia, jotka haluan nähdä seisomaan ajan koetta. Tykkään yleensä kirjoittaa “ikivihreitä” kappaleita, jotka ovat yhtä merkityksellisiä vuoden kuluttua kuin ne olivat tänään. Tätä silmällä pitäen on erittäin tärkeää varmistaa, että sivut, joihin linkin vanhoissa blogiviestissä, pysyvät oikein tulevaisuudessa. Siksi pidän Broken Link Checker -yritystä niin arvokkaana työkaluna.

Kuten aina, jos sinulla on kysyttävää tai kommentteja, älä epäröi kysyä heitä alla olevan kommenttiosion kautta!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map