Kuinka pitää WordPress-verkkosivustosi pois Googlen mustasta listasta

Kuinka pitää WordPress-verkkosivustosi pois Googlen mustasta listasta

Huomaatko verkkosivustosi liikenteen äkillisen laskun? Oudot varjoisatuotteiden mainokset, jotka vilkkuvat sivuillasi? Jos nyökkäsit sopimuksella, on mahdollista, että verkkosivustosi puuttuvat Googlen hakemistosta. Yksinkertaisesti sanottuna, Google saattaa lisätä sivustosi mustalle listalle, koska se katsoo sen olevan vaarallinen kävijöille. Jotta tätä ei tapahdu verkkosivustollesi, on tärkeää tietää, kuinka pitää verkkosivustosi poissa Googlen mustasta listasta.


Mikä on Googlen musta lista?

Hakukoneet, kuten Bing, Norton Safe Web, McAfee SiteAdvisor jne., Pyrkivät tarjoamaan käyttäjille parhaan mahdollisen hakukokemuksen, ja Google ei ole eroa. Google etsii jatkuvasti verkkosivustojen haitallista sisältöä, joka voi vahingoittaa kävijöitä. Sitten se vie nämä verkkosivut karanteeniin.

Vaikka Google ei julkaise virallista mustaa luetteloa, se etsii jatkuvasti Internetiä mahdollisten uhkien varalta. Sitten se indeksoi nämä vaaralliset verkkosivustot kävijöiden suojaamiseksi. Verkkovastaavien on kiinnitettävä tähän paljon huomiota, koska se voi johtaa liikenteen merkittävään menettämiseen.

Google epäilee, että nämä verkkosivustot pistävät haitallista koodia asentaakseen hiljaa ohjelmia, jotka hyödyntävät tietokoneesi kaikkia ohjelmistohäiriöitä. Nämä ohjelmat voivat sitten lähettää roskapostia ja jopa tuhota vierailijan tietokoneen tai hidastaa sitä. He voivat myös varastaa kävijöiden henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten salasanoja tai luottokorttitietoja.

Monissa tapauksissa musta lista on hyvä asia, koska se suojaa varovaisia ​​kävijöitä. Itse asiassa verkkosivuston mahdollisen ostajan tulisi tarkistaa, onko verkkosivusto mustalla listalla osana due diligence -prosessia.

Mikä tekee Googleista pitämään verkkosivustoa vaarattomana?

Google harkitsee monia näkökohtia ennen verkkosivustosi ottamista pois kävijöiden ulottuvilta. Joskus tämä tapahtuu algoritmisten muutosten takia, mutta useimmiten se saattaa johtua turvallisuudesta tai muista ongelmista, jotka vaativat korjaamista:

  • Haittaohjelmat tai virukset isäntäpalvelimissa tai tietokoneellasi tai verkossa.
  • Heikkolaatuinen tai pornografinen tai roskaa sisältö, kiistanalainen / laiton sisältö, sisältö, joka ei ole alkuperäistä tai loukkaa tekijänoikeuksia.
  • Tietokalastelu- tai huijaussivujen ylläpito.
  • Uudelleenohjaus muille verkkosivuille.
  • Takaovien luominen, linkkien lähettäminen, linkkien ostaminen tai myynti.
 • Linkittäminen spammiin ja haitallisiin sivuihin.
 • Epäpuhtaat SEO-käytännöt, kuten avainsanojen peittäminen tai avainsanojen liiallinen optimointi.

Nämä näkökohdat voivat laukaista rangaistuksia Googlelta, mukaan lukien poistaminen Googlen hakemistosta.

Mitä tapahtuu, jos verkkosivustosi on mustalla listalla?

Googlen mustalle listalle saattamisen dramaattisin vaikutus on kävijämäärän lasku. Vakavan tulonmenetyksen lisäksi verkkosivuston maine ja uskottavuus voivat myös heikentää.

Google alkaa vilkkua varoitusmerkkejä pelottaa kävijöitä pois verkkosivustoltasi. Ja kun olet mustalla listalla, se voi olla pitkä tie paranemiseen.

15 merkkiä siitä, että Google-sivusto on mustassa listassa

Joskus Google ilmoittaa verkkovastaaville verkkosivuston indeksoinnin purkamisesta. Mutta voit myös välttää näitä merkkejä.

 1. Varoitusviestit, kuten ‘Tämä sivusto voi olla hakkeroitu‘Tai’Tämä sivusto voi vahingoittaa tietokonettasi. Haluatko jatkaa? ‘ alkavat vilkkua.
 2. Google varoittaa kävijöitä siitä, että sivustosi on mahdollisesti vaarannettu tai mahdollisesti vaarallinen.
 3. Verkkosivustosi lataa tyhjän sivun tai kotisivusi ohjaa toiseen URL-osoitteeseen.
 4. Verkkosivustoltasi haku Googlessa tuottaa omituisia sivuja tai mainoksia.
 5. SEO-roskapostilinkit ja uudelleenohjaukset SERP: issä.
 6. Oudot avainsanahaut varjoisille lääketuotteille laskeutuvat sivullesi.
 7. Sähköpostisi alkavat pomppia.
 8. Tuntemattomat ponnahdusikkunat alkavat vilkkua, spammainen sisältö tai outoja mainoksia ilmestyy sivustollesi.
 9. Selaimesi lataa outoa sisältöä ulkoisista lähteistä.
 10. Huomaat omituisia koodinpalasia verkkosivustosi otsikossa tai alatunnisteessa, kun napsautat Ctrl + U.
 11. Verkkosivustosi hidastuu näkyvästi.
 12. Kaistanleveyden käyttö kasvaa.
 13. Liikenne verkkosivustollesi vähenee päivä päivältä.
 14. Google Webmaster Tools -tilisi vastaanottaa varoituksia sivustosi haittaohjelmista.
 15. Verkkosivustosi ei enää näy Googlen hakemistossa.

Kuinka tarkistaa, onko WordPress-sivustosi Googlen mustassa listassa

On täysin mahdollista, että hakukoneet ovat poistaneet verkkosivustosi hakemistosta edes tietämättä siitä. Vaikka yllä olevat merkit voivat viitata mustalle listalle, on joitain erityisiä tarkastuksia, jotka voit suorittaa saman todentamiseksi:

Suorita manuaalinen tarkistus

Kirjoita verkkosivustosi osoite Google-hakupalkkiin. Jos sivustosi ei näy, eikä näin ole aiemmin, on todennäköistä, että Google on indeksoinut sivuston. Tietysti tämä ei toimi uudessa sivustossa, koska hakukoneet eivät ehkä vielä indeksoi sitä.

Ilmaiset online-työkalut

Verkkoskannaustyökalut tarjoavat nopean tarkistuksen saadaksesi selville, onko Google rangaistanut verkkosivustoasi. Vierailla IsMyWebsitePenalized ja liitä verkkosivustosi URL-osoite. Tämä työkalu on ilmainen palvelu, josta on hyötyä verkkovastaaville ja SEO-ammattilaisille.

Googlen musta lista: IsMyWebsitePenalized

Työkalu skannaa verkkosivustosi ja antaa sinun tietää rangaistuksen tilasta. Tulokset ovat melko tarkkoja. On tärkeää huomata, että varatut verkkotunnukset, uudelleenohjatut verkkotunnukset tai uudet verkkosivustot heijastavat rangaistusta.

Sucuri SiteCheck

Sucuri SiteCheck

Toinen tehokas työkalu, jota voit käyttää, on Sucuri SiteCheck skanneri. Se voi havaita haittaohjelmia ja useita tietoturvaongelmia, kuten verkkosivustosi mustalle listalle. Lisäksi skanneri suosittelee menetelmiä ongelman ratkaisemiseksi.

Google Webmaster Tools

Mutta ylivoimaisesti paras tapa edetä siinä olisi käyttää Google Webmaster Tools tarkistaa verkkosivustosi tietoturvavirheet.

Googlen musta lista: Google-hakukonsoli

Google Webmaster -työkalujen tietoturva-alue paljastaa paljon hyödyllisiä tietoja sivustostasi, mukaan lukien linkit sivustoosi, hakukyselysi, sivuston kunto ja 404 virhettä.

Vinkkejä verkkosivustosi pitämiseksi pois Googlen mustasta listasta

Indeksiin purkamisen aiheuttamien vaurioiden korjaaminen on pitkäaikainen prosessi. Siksi on viisaampaa (ja helpompaa) toteuttaa joitain ehkäiseviä toimenpiteitä. Tässä on kourallinen asioita, jotka voit tehdä pysyäksesi Googlen hyvällä puolella:

 • Asenna palomuuri ja käytä virustorjuntaohjelmia säännöllisesti.
 • Siivoa sivustosi ja poistaa haitallista sisältöä.
 • Vältä linkittämistä roskapostisivustoihin sekä linkkien ostamista tai myymistä.
 • Varmista alkuperäinen sisältö ilman avainsanan täyttöä.
 • Valitse hosting-paketti huolellisesti.
 • Päivitä WordPress säännöllisesti, käytä luotettavia teemoja ja laajennuksia.
 • Vaihda käyttäjänimesi ja salasanasi säännöllisesti, suojaa kirjautumissivut.
 • Suojaa wp-config.php-tiedosto sekä .htaccess-tiedosto.
 • Sinun on oltava perehtynyt Googlen käyttöehtoihin ja pysyttävä algoritmien muutosten kanssa.

Muista, että nämä eivät ole takuuta (koska emme tiedä, mitä oikein teet verkkosivustollasi), mutta ne ovat kaikki hyviä käytäntöjä, joita on noudatettava verkkosivustosi sallittujen luetteloiden lisäämiseksi.

johtopäätös

Kuten näette, Googlen mustalle listalle saamisella on valtavia kielteisiä vaikutuksia, joiden paraneminen vie aikaa. On hieno idea luoda tili Google-verkkovastaavan työkaluilla verkkosivustosi säännölliseksi tarkistamiseksi. Voit myös viitata aikaisempaan viestiimme koskien hakkeroitua verkkosivustoa.

Kun tiedät, että et enää ole hakemistossa, ensimmäinen askel voi olla siirtää verkkosivustosi offline-tilaan vaurioiden hallintatoimenpiteenä. Ilmoita palvelimellesi ja poista sivusto käytöstä. Jos pystyt kirjautumaan sisään, muista näkymäsi ja välitä se palveluntarjoajillesi.

Katso ylös Googlen huomautus puhtaan sivuston ylläpidosta, ja tarvittaessa ota ammattimaista apua sivustosi puhdistamiseen. Kun olet valmis, ilmoita siitä Googlelle pyytämällä tarkistusta. Google alkaa indeksoida sivustosi uudelleen ja indeksoida verkkosivustosi uudelleen. Se vie aikaa, mutta voit palautua.

Onko sinulla lisää hyödyllisiä vinkkejä? Tai kysymyksiä WordPress-verkkosivustosi ylläpidon parhaista käytännöistä? Jätä kommentti alle!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector