Kuinka luoda ja lisätä WordPress-sivustokarttaa

Verkkosivuja on erikokoisia. Ja mitä suurempi verkkosivusto, sitä vaikeampaa on selata verkkosivustoa ilman tehokkaita navigointivalikkoja. Nyt se on ihmisen näkökulmasta. Indeksoijan näkökulmasta (robotti, jonka hakukone lähettää tarkistamaan verkkosivustosi), sama on hyvin sovellettavissa.


Sivustokartta on hyvin samanlainen kuin oikea kartta. Pidä sitä e-kartana hakukoneille. Se auttaa hakukoneita löytämään ja käyttämään kaikkia verkkosivustosi löytöjä helposti.

Miksi ne ovat tärkeitä ?

 • Verkkosivustosi on todella suuri tai siinä on paljon sisältöä monissa eri kategorioissa. Kun verkkosivustot kasvavat, ne vaikeuttavat hakukoneita navigoimaan ja indeksoimaan uudemman sisällön läpi.
 • Jos sinulla on paljon sisältöä, joka on heikosti linkitetty toisiinsa, jos sinulla on verkkosivustostasi erillistä sisältöä. Tämä sisältö, jolla muuten ei ole viitettä, on pohjimmiltaan orpo, eikä sillä ole mitään mahdollisuuksia vierailijalle käyttää sitä. Oletetaan toinen sekunti, että tästä eristetystä sisällöstä puuttuu saapuvia linkkejä myös muilta verkkosivustoilta. Jos tällaisessa tilanteessa hakukoneet eivät tarjoa linkkiä heille, ne ovat täysin eristyneitä ilman liikennettä mitä koskaan. Sivustokartta kattaa verkkosivustosi viittaamattoman, eristetyn sisällön.
 • Sivustokartat ottavat huomioon myös verkkosivustojen multimediatiedot ja metatiedot. Tämä auttaa hakukoneita ymmärtämään verkkosivustosi sisältöä ja myös tiettyjen verkkosivustosi URL-osoitteiden merkitystä verrattuna saman sivuston muihin URL-osoitteisiin..
 • Google ilmoittaa meille myös, että sivustokartat voivat auttaa verkkosivustoja itse, vaikka sivukartta ei takaa, että jokainen verkkosivu indeksoidaan.

Lyhyesti sanottuna, on ehdottomasti parempi olla sivukarttoja kuin se on, ettei niitä ole. Ne tekevät hakukoneen työstä hieman helpompaa, ja useimmat verkkosivustokartat lähettävät web-järjestelmänvalvojat hyötyvät siitä useammin kuin eivät.

Kuinka luot sivukartan ?

Voit joko luoda sen käyttämällä erillistä sivustokarttojen laajennusta tai käyttää hakukoneoptimoinnin laajennusta. Koska suuri joukko WordPress-bloggaajia käyttää Hiiva SEO (tunnetaan aiemmin nimellä WordPress SEO), aloitan keskustelemalla siitä, kuinka voimme luoda ja lähettää sivustokarttoja Yoast SEO: n avulla.

Hiiva SEO

Jos käytät hakukoneoptimointilaajennusta joko Yoast SEO tai jotain vastaavaa, sinun ei yleensä tarvitse tehdä mitään. Sivustokarttojen luonti on yleensä oletusarvoisesti käytössä.

YoastXML

Ei riitä, että vain luodaan sivustokartat – hakukoneille on ilmoitettava muutoksesta. Yoast tekee tämän helpoksi, koska laajennus automaattisesti kiinnittää Google ja Bing.

Yoast SEO tuottaa myös XML-tyylitaulukon, joka voidaan lukea HTML-tiedostona. Tämän merkitys on siinä, että voit tosiasiallisesti varmistaa, että oikeat URL-osoitteet esitetään ja sisällytetään sivustokarttoihin asianmukaisella prioriteetilla.

Tyylistä-XML-sivustokartan

On tärkeää varmistaa, että sivustokarttasi päivitetään säännöllisesti tai ainakin yhtä usein kuin ainakin julkistat uusia viestejä. Yllä olevasta XML-tyylitaulukosta huomaat, että jokaiselle URL-osoitteelle on annettu prioriteettiluokitus, sivukartan luontitaajuus kuvien lukumäärän ja viimeisen muutospäivämäärän kanssa.

Kaikki nämä tiedot ovat erittäin osuvia hakukoneiden sijoituksille. Esimerkiksi sisällön tuoreus, mukaan lukien muutokset verkkosivustollasi, muutosten tiheys ja kuinka vanha sisältö on. Kaikki nämä kolme tekijää voivat vaikuttaa suuresti sivustosi hakukoneiden sijoituksiin.

Voit lukea tämän erinomaisen Mozin viestin Googlen politiikasta sisällön tuoreuden suhteen. Pitämällä sisältösi ajan tasalla ja asiaankuuluvana yhdessä sivustokarttojen jatkuvan luomisen kanssa on erittäin tehokas varmistamaan, että sisältösi ei koskaan menetä maata hakutuloksissa, koska sisältöä voidaan pitää vanhentuneena.

XML-sivustokartan generaattori

Toinen laajennus, jonka haluaisin esitellä, on XML-sivustokartan generaattori. On mahdollista, että et käytä Yoast SEO -sovellusta ja nykyinen hakukoneoptimoinnin laajennus ei tarjoa sivukarttaa. Tämä laajennus luo sivustokartan, joka tallennetaan ja asetetaan saataville hakukoneindeksoijille. Kuten alla olevasta kuvakaappauksesta voidaan nähdä, verkkosivuston sivukartta on tallennettu arnebranchhold.de/sitemap.xml.

XML1

XML Sitemap Generator ilmoittaa Googlelle ja Bingille automaattisesti samalla tavalla kuin Yoast SEO -laajennus. Sivustokartan URL-osoite lisätään robots.txt-tiedostoon, johon hakukoneiden ensimmäinen kohde on löytää lisätietoja verkkosivustosta (ja jos ihmettelit, robots.txt-tiedosto on periaatteessa se, joka kertoo hakukoneille, mitä URL-osoitteita ei tarvitse indeksoida) , missä sivukartta on suunniteltu toimimaan aivan päinvastoin).

XML Sitemap Generator -laajennuksella voit määrittää, mikä seuraavista sisältyy sivustokarttaasi. Samoin voit myös sulkea pois tietyt tietyt viestit ja tietyt kategoriat:

 • kotisivu
 • Viestejä
 • Monisivuisten viestien sivut
 • Staattiset sivut
 • Luokat
 • arkisto
 • Kirjailijan sivut
 • Tag-sivut

Sen lisäksi, että pystyt päättämään, mitkä sivustosi osat sisällytetään osaksi verkkosivustokarttoja, voit myös määrittää tietyt sivukarttojen luomisen prioriteettiarvot ja taajuudet jokaiselle WordPress-verkkosivuston edellä mainituille näkökohdille..

Manuaaliset sivustokartat

Molemmat laajennukset lähettävät sivustokarttasi automaattisesti hakukoneille, joten sinun ei tarvitse tehdä sitä. Nyt on todennäköistä, että tämä toimii täydellisesti. Mutta jostain syystä, jos he eivät ole ja onnesi on yhtä mätä kuin minun;), voit aina ladata kopion sivustokarttasi ja ladata sen Google Search Console tai voit tehdä sen Google-verkkovastaavan tililtäsi. Ja jos et halua käyttää laajennusta sivustokartan luomiseen, voit käyttää sitä tämä verkkosivustokarttageneraattori.

Se on melko yksinkertainen prosessi, mutta jatkuvasti sivustokarttojen luominen ja manuaalinen lähettäminen on aikaa vievää. Aikasi hyödyntäminen on paljon tuottavampaa, kun käytät yhtä tässä viestissä mainituista kahdesta laajennuksesta sivustokarttojen luomiseen ja päivittämiseen. Tämä pitää verkkosivustosi aina Googlen hakulinssissä (ja antaa sinulle enemmän aikaa sisällön luomiseen!).

Lisäetut edut

Monet sivustot harjoittavat nyt sisällön syndikointia ja jotkut jopa varastavat sisältöä aktiivisesti ja julkaisevat sen verkkosivuilleen ilman sivuston omistajan virallista lupaa (jota kutsutaan myös sisällön kaapamiseksi). Googlen hakualgoritmeihin sisällytettyjen uusien muutosten takia sisältöä kopioivia verkkosivustoja rangaistaan ​​melko ankarasti. Tämä on hyvä asia – meidän on vain varmistettava, että verkkosivustosi työ tunnustetaan alkuperäiseksi sisällöntuottajaksi.

Sivustokarttojen luominen heti, kun julkaiset uusia viestejä, mahdollistaa juuri tämän. Riippumatta siitä, kuinka monta kertaa sivustosi sisältö varastetaan, Googlen hakutulokset heijastavat sitä tosiseikkaa, että verkkosivustostasi varastettu sisältö on oikeutetusti sinun.

Lopulliset ajatukset

Parempien koneoppimiseen perustuvien algoritmien kehittämiseen painotetaan yhä enemmän. Googlen kaltaiset hakukoneet ovat kirjaimellisesti entistä älykkäämpiä. Sivukartta voi kuitenkin auttaa indeksoijia toimimaan älykkäästi riippumatta siitä, kuinka älykkäät he saavat, ja se antaa sinulle jonkin verran hallintaa siitä, kuinka vakavasti hakukone suhtautuu verkkosivustosi eri osiin. Kippis ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map