Kuinka käyttää Yoast SEO -sovellusta hakukoneiden sijoitusta vahvistamaan

Kuinka käyttää Yoast SEO -sovellusta hakukoneiden sijoitusta vahvistamaan

WordPress on helposti siirrettävä ratkaisu tehokkaan toiminnallisuuden verkkosivun luomiseen. Alustalla onnistuu kuitenkin paljon enemmän kuin yksinkertaisesti sivuston käynnistäminen ja istuminen taaksepäin. Sinun on myös julkistettava se – ja yksi parhaista tavoista tehdä se on hakukoneoptimoinnin (SEO) avulla. Tämä on tunnetusti hankala alue navigoida, etenkin kokemattomille.


Onneksi WordPress tarjoaa useita lisäosia, joiden avulla voit kulkea tämän liukkaan kaltevuuden, kuten Hiiva SEO. Sen kattavat asetukset voivat auttaa sinua sisällön optimoinnissa ja sijoittaa sivustosi korkeammalle hakukoneiden tuloksiin. Tämä voi auttaa sinua saamaan altistumisen, ja myös parantaa yrityksesi kilpailuasemaa.

Tässä artikkelissa opit, mitä SEO on ja kuinka se voi auttaa sinua. Sitten esittelemme sinulle Yoast SEO -laajennuksen ja selitämme, kuinka sitä voidaan käyttää hakukoneiden paremmuusjärjestyksen parantamiseksi optimoimalla avainsanat, metakuvaukset ja luettavuus. Katsotaanpa!

Mikä SEO on (ja kuinka se voi auttaa sinua)

Näyttökuva SEO-tuloksista.

Kun sivusi sijoittuvat hakutuloksissa korkealle, käyttäjät näkevät ja napsauttavat niitä todennäköisemmin.

Hakukoneiden optimointi on tekniikka, joka keskittyy verkkosivustosi näkyvyyden parantamiseen hakukoneiden tulossivuilla (SERP). Hakukoneet palvelevat miljoonia käyttäjiä päivässä, jotka etsivät vastauksia kysymyksiinsä. Jos haluat sivustosi tarjoavan nämä vastaukset, se auttaa käyttämään SEO: ta tehokkaasti.

Koska hakukoneindeksoijat eivät ymmärrä verkkosivustosi sisältöä, he tarvitsevat mahdollisimman paljon apua selvittääkseen, mistä se on kyse ja miten se voidaan näyttää SERP: ssä. Tämä voidaan tehdä seuraavilla tavoilla:

 • Lisää sopiva tarkennus avainsana ja käytä sitä koko sisältösi kanssa.
 • Sisällön lukeminen ihmisten ja sen seurauksena indeksoijien lukemaksi.
 • Tarjoaa sisällölläsi vankan hierarkian, jotta indeksoijat voivat kartoittaa sisältösi tehokkaasti.

On paljon muita tapoja optimoida sisältösi korkealle sijoitukselle. WordPress tarjoaa monia työkaluja, jotka voivat auttaa, mutta suosittelemme kokeilemaan Yoast SEO: ta ensin.

Esittelyssä Yoast SEO -laajennus

Yoast SEO -laajennus

Yoast SEO on WordPress-laajennus, jonka avulla voit optimoida sisällön hakukoneystävällisemmäksi, kaikki WordPress-kojelaudasta. Plugin sijoittaa sisältösi kahdelle alueelle: luettavuus ja SEO:

 • luettavuus: Tämä arvioi, kuinka helppoa sisältösi on ihmisille luettavissa.
 • SEO: Näin tarkastellaan kuinka hyvin sivustosi on optimoitu hakukoneindeksoijille.

Yoast SEO toimii liikennevalojärjestelmässä: vihreä (Hyvä), Oranssi (kunnossa) ja punainen (Tarvitsee parannusta). Jokainen erityinen mittari kahdessa luokassa on myös pisteytetty tällä tavalla, eli voit nähdä yhdellä silmäyksellä, missä optimointitoimenpiteitä tarvitaan. Lisäksi monet muuttujat sisältävät neuvoja pisteet parantamiseksi ja mahdollisten ongelma-alueiden korostamisen jälkikäteen.

Kuinka käyttää Yoast SEO -sovellusta hakukoneiden sijoitusten vahvistamiseen (3 yksinkertaista vinkkiä)

Ennen kuin voit vahvistaa hakukoneiden sijoituksia, sinun on asennettava ja aktivoitava Yoast SEO ja tarkistettava kattava Yoast SEO -asetusoppaamme laajennuksen aloittamiseksi. Sen jälkeen lue kolme vinkkiä, jotka voivat auttaa sinua saamaan kaiken hyödyn tästä työkalusta.

1. Lisää keskittyvä avainsana houkuttelemaan oikeaa liikennettä

Keskittyvä avainsana on sanakokoelma, jonka haluat sivusi sijoittuvan hakukoneissa. Sitä pitäisi tutkia pikemmin kuin arvata, ja on tärkeää saada oikein, koska se vaikuttaa suoraan siihen, miten ihmiset löytävät sinut. Lisäksi kaikki hakupalvelusi pyrkimykset rakennetaan keskittymisavaimesi ympärille – ilman yhtäkään, et pysty mittaamaan optimointia oikein..

Voit hyödyntää tätä strategiaa myös käyttämällä pitkät häntä avainsanat. Nämä ovat erityisiä lauseita, jotka tarjoavat vähäistä kilpailua hakukoneissa – mikä tarkoittaa, että oikea valinta saattaa nettouttaa sinulle vakavan määrän liikennettä. Esimerkiksi ”WordPress-varmuuskopio” ei ole kovin tarkka, ja löydät kymmeniä sivustoja, jotka käyttävät samaa avainsanaa. Sitä vastoin ”varmuuskopioiva WordPress UpdraftPlus -sovelluksella” on vähemmän kilpailua, mikä tarkoittaa, että näet enemmän liikennettä kohdeyleisöllesi.

Jos haluat asettaa painopisteavaimen Yoast SEO -sovellukseen, sinun on ensin navigoitava haluamaasi viestiin ja vieritettävä sitten alaspäin Hiiva SEO meta-ruutu:

Kohdista avainsana -ruutu Yoast SEO -palvelussa.

Täältä kirjoita avainsanasi vain Tarkenna avainsana ala. Näet useita valoja aktivoitumassa, mikä tarkoittaa, että voit nyt optimoida sisältöäsi entistä paremmin. Älä myöskään unohda lisätä avainsanasi viestin pysyvään linkkiin.

2. Sisällytä metakuvaus viestin kuvaamiseen

Näyttökuva WPExplorer-metakokoelmasta.

Avainsanarikas metakuvaus voi auttaa sinua sijoittautumaan entistä korkeammalle hakukoneissa.

Metakuvaus on teksti, joka näkyy sinisen linkin alla Google-haussa. Sen tehtävänä on pakottaa kävijät napsauttamaan sisältöäsi, joten se on jälleen yksi tärkeä SEO-näkökohta oikeutta saada.

Nämä ominaisuudet voivat auttaa luomaan hyvän metakuvauksen. Yhteenvetona voidaan todeta, että metakuvauksen tulisi:

 • Ole noin 135–160 merkkiä pitkä. Tämä tarjoaa kunnollisen tasapainon sisällön tiiviin selityksen ja sen välillä, että hakukoneet eivät poista sitä.
 • Vastaa sisältöäsi. Harhaanjohtavat kuvaukset voivat johtaa poistumisprosentin nousuun.

Lisää oma metakuvaus siirtymällä jälleen kerran kohtaan Hiiva SEO meta-ruutu valitsemassasi viestissä ja napsauta Muokkaa katkelmaa painiketta. Kun alat kirjoittaa metakuvausta, näet palkin alkavan täyttyä. Tämä palkki muuttuu punaiseksi, jos kuvaus on liian pitkä, oranssiksi, jos se on liian lyhyt, ja vihreänä, kun se on pitkä.

Kuvakaappaus Yoast SEO -kuvausominaisuudesta.

Huomaat myös, että SEO-välilehdessä ilmestyy joukko muita liikennevaloja, joiden avulla voit optimoida kuvauksen entisestään.

3. Paranna sisällön luettavuutta

Kuvakaappaus Yoast SEO: n luettavuusnäytöstä.

Yoast SEO analysoi sisältösi ja löytää alueita, joilla voit parantaa sen luettavuutta.

Laadukas sisältö on tärkeää SEO: lle, joten sen luettavuus on ensiarvoisen tärkeää. Yoast SEO: ssa sisällön luettavuus arvioidaan useiden mittareiden perusteella ja pisteytetään liikennevalojärjestelmän perusteella.

Analyysi voi aluksi tuntua ylivoimaiselta, mutta kaikkiin ei tarvitse puuttua, jotta saadaan vihreä pistemäärä. Tärkeimpiä näkökohtia ovat:

 • Leikkauksen pituus: Otsikoiden ja alanimikkeiden käyttö on tässä avainasemassa, jotta voidaan varmistaa, että osiot tulevat alle 300 sanaa kappaleelta.
 • Lauseen pituus ja rakenne: Yli 20 sanan pituiset lauseet vähentävät luettavuutta, samoin kuin ne, jotka ovat passiivisessa äänessä tai eivät sisällä siirtymäsanaa.

Saatat myös huomata Flesch-lukemisen helppous pisteet tässä osiossa. Vaikka näiden kriteerien sisällöt ja näkökohdat eivät kuulu tämän artikkelin soveltamisalaan, se ei lopulta ole mitta, josta huolehtia paljon. Neuvomme on optimoida kaikki muu ja kirjoittaa lukijalle ennen kaikkea.


Nykypäivän kilpailluilla markkinoilla hakukoneoptimointi on tärkeämpää kuin koskaan. Tehty oikein, se voi auttaa sinua lisäämään sivustosi liikennettä. Se voi kuitenkin aluksi olla hieman hämmentävä, joten saatat tarvita apua optimointipyrkimysten tehokkuuden varmistamiseen. SEO-laajennuksella – kuten Yoast SEO – voit optimoida sisältösi hakukoneille huoletta.

Onko sinulla kysyttävää Yoast SEO: sta ja kuinka se voi auttaa sinua? Ole hyvä ja jaa ne kanssamme alla olevassa kommenttiosassa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map