Hvad er tid til første byte, og hvordan du forbedrer det på dit WordPress-websted

Måske har du hørt sætningen Tid til første byte men på en eller anden måde synes konceptet at undslippe nogle mennesker. Det være sig, fordi det virker utroligt teknisk orienteret, eller fordi det virker som et abstrakt koncept, ikke så vigtigt til dagligdags brug. Intet kunne være længere væk fra sandheden.


Tid til første byte er faktisk ikke et koncept eller en idé, som kun teknikerne skal forstå. Alle skal være i stand til at forstå dets betydning og anvende det i praksis.

I denne artikel vil jeg forklare dig med få ord: hvad er tid til første byte, hvordan påvirker dette dit websted, og hvorfor du skal være meget opmærksom på dette emne hvis du vil give dine læsere den bedst mulige oplevelse, når du gennemser dit websted.

Hvad er tid til første byte?

Tid til første byte (TTFB) er en måling, der bruges som en indikation af reaktionen på en webserver eller anden netværksressource.

TTFB måler varigheden fra bruger eller klient, der foretager en HTTP-anmodning til den første byte på siden, der modtages af klientens browser. Denne tid består af socketforbindelsestiden, den tid, det tager at sende HTTP-anmodningen, og den tid, det tager at få den første byte på siden. Selvom nogle gange misforstås som en post-DNS-beregning, inkluderer den oprindelige beregning af TTFB i netværk altid netværkstidsforsinkelse til at måle den tid det tager for en ressource at begynde at indlæse.

Det er den “techie” forklaring, der er taget direkte fra Wikipedia. Lad os nu oversætte det til en enklere, der tjener alle.

Tid til første byte er den tid det tager fra at trykke på den knap for at indlæse et websted til det øjeblik, det begynder at gengives. Hvis du skulle tale om dette i spiltermer, ville Tid til første byte svare til den “latenstid” eller “forsinkelse”, du har, mens du spillede. Latensen er en direkte repræsentation af, hvor meget opfattet lydhørhed dit websted har.

Hvilke faktorer påvirker tiden til første byte?

Tid til første byte kan repræsenteres af flere faktorer, men da dette er en WordPress-artikel, vil vi reducere alt til det, der påvirkes, når WordPress er på plads.

 • DNS-responstid
 • Serverkonfiguration og ydeevne (PHP og webserver)
 • WordPress-plugins / tema
 • HTML-cache aktiveret / deaktiveret

Hver eneste af disse faktorer tilføjer en yderligere forsinkelse til den tid det tager for dit websted at begynde at gengive. Dette betyder, at det alt tilføjer. Det er det ikke nogle af disse faktorer kan påvirke latenstid, alle af disse faktorer bidrager til mere forsinkelse! Så du kan gætte på, at for et ideelt scenario, skal alt være hurtigt for dig at få en meget god tid til første byte, og hvis noget i den kæde tager mere tid på at behandle, vil din endelige tid til første byte lide.

Dette er vigtigt, fordi Tid til første byte påvirker alt hvad du eller dine læsere gør på dit websted. Hver gang en læser klikker på et link, billede, blogindlæg eller side, tages Time to First Byte i betragtning. Du kan se, at en dårlig tid til første byte betyder, at læseren vil have en situation, der ligner en spiller, der er tilsluttet en dårlig server. Hvert klik har en betydelig forsinkelse forbundet, og det vil påvirke oplevelsen.

Bemærk: Fra dette punkt fremover vil jeg bruge forkortelsen TTFB til at betegne Time to First Byte bare for at fremskynde tingene lidt.

1. DNS-responstid

DNS-opløsning er den første faktor i ligningen. Sørg altid for at bruge gode DNS-servere, og at de har noder spredt over hele ordet for at få den bedst mulige opløsning. En god måde at reducere TTFB på dette trin er at bruge en god global service som CloudFlare som den slags service implementerer Global cache-cache. Denne metode er ekstremt god til at reducere TTFB ved at cache yderligere beslutninger.

2. Serverkonfiguration

Det andet trin i TTFB-latenstid er den aktuelle server. Det er her din hosting kommer på plads. Den type webserverkonfiguration, den bruger, og cache-teknikkerne vil kraftigt reducere TTFB. For eksempel, hvis din server implementerer den gamle PHP 5.4-tolk, får du en meget høj TTFB, mens brug af en moderne PHP 7.1-konfiguration vil reducere den tid med en faktor på 2 eller mere.

Dette skyldes, at PHP-tolken spiller en vigtig rolle i processen. Hver gang du beder om en websideside eller blogindlæg, er det uncached, serveren skal behandle de pågældende PHP-filer at konvertere dem i HTML-format tilbage til din browser. Jo mere komplekse PHP-filerne er, jo mere tid vil det tage at forbehandle dem og sende dem tilbage til din browser.

Du kan se, at serverens ydelse også vil tage en vigtig rolle i hele processen. Jo hurtigere CPU’en og jo flere ressourcer din hosting tildeler dig, jo hurtigere vil den behandle disse filer, og derfor vil din TTFB være mindre.

Hvis din hosting implementerer en PHP-cache, reduceres dette yderligere på den anden anmodning, da det giver en cache-version af denne fil i stedet for at skulle behandle PHP-filen igen..

Du kan nu se, at der er 2 typer hostingvirksomhed, de generelle (ikke-cachelagrede) tjenester og de eksklusive WordPress-hosting-tjenester, der normalt implementerer en cachemekanisme til PHP, reducere din TTFB i processen.

3. WordPress-plugins og tema

Det tredje trin i TTFB-ligningen er dit aktuelle websted. Dette er den vigtigste faktor, og jeg vil vise dig hvorfor.

Normalt giver WordPress din hosting flere PHP-filer til behandling og jo mere komplekse de er, jo mere tid vil det tage at behandle. WordPress betjenes af plugins og disse plugins tilføjer ekstra kode til den endelige PHP-behandling, så med dette i tankerne kan du tydeligt se det jo flere plugins du har installeret, jo mere tid vil det tage for din hosting at behandle dem og derfor vil din TTFB stige.

Jo mindre, jo bedre

Som tommelfingerregel er mindre plugins typisk bedre. Selvfølgelig kan et dårligt kodet plugin være meget værre end 10 ekspertkodede plugins, eller det er muligt at installere to plugins, der tilfældigvis er i konflikt. Men generelt kondenserer antallet af plugins gør det lettere for dig at administrere opdateringer og holder dit websteds hastighed op. Her er et eksempel på en rimelig mængde plugins til en installation.

Tid til første byte: Mindre plugins

Dette næste eksempel kan være problematisk (igen – det afhænger delvist af, hvad du har installeret).

Tid til første byte: Flere plugins

Og selvfølgelig er noget, der passerer 30 plugins-barrierer, sandsynligvis ikke godt for din latenstid. Du kan være sikker på, at et websted med mere end 40 plugins har en meget høj TTFB, selvom det er vært på en spektakulær hostingtjeneste, og jeg vil vise dig, hvorfor.

4. HTML-cache

Den sidste faktor er den vigtigste, og den er relateret til cachemekanisme du beslutter at implementere på din WordPress-installation. Selvom der er flere typer cachemekanismer i WordPress, er den mest effektive af dem alle HTML-cache.

At have en god plugin som KeyCDN Cache Enabler vil have en enorm indflydelse på din TTFB, endnu mere end selve hostingen. Det konverterer alle disse filer til HTML, så når cachen er aktiv, vil dine læsere ikke behøve at passere gennem PHP-forprocessoren på din hosting, og det vil være kun webserveren selv ansvarlig for at servere dit indhold. Du kan endda fremskynde processen endnu mere, hvis du beslutter at bruge en hosting, der inkluderer nginx i stedet for apache som den vigtigste webserver, som jeg har forklaret i denne artikel.

Tid til første byte-casestudier: Hvorfor det er vigtigt

Lad mig nu vise dig, hvad vi taler om. Følgende casestudier er eksempler på virkelighedsliv på websitetskonfigurationer på forskellige servere med et praktisk benchmark-resume i slutningen.

Et langsomt websted på en langsom server

At have et langsomt sted kan være en smerte for TTFB, og hvis du ikke er interesseret i en god hosting-service, skal du være parat til at se det værste resultat muligt.

Tid til første byte: Langsomt sted, langsom serverydelse

Lad os analysere dette websted i detaljer. Til dette formål vil jeg bruge Pingdom Tools, fordi det er et fremragende værktøj til at lade dig se TTFB. Tricket er at åbne detalje på den første anmodning udført til webstedet.

Tid til første byte: Langsomt sted, langsom serverrespons

Som du kan se, har webstedet en TTFB på ikke mindre end 4,2 sekunder! Dette betyder, at der går 4 komplette sekunder, indtil du får nogen indikation af, at webstedet faktisk er tilgængeligt.

Multiplicer nu den tid med alle de klik, du vil gøre på webstedet, og du kan se, hvor meget smerte det kan være for en læser. Selvfølgelig skal TTFB føjes til den samlede tid, webstedet tager at gengive. Resultatet bliver katastrofalt for ydeevne da webstedet vil tage så meget som 7 sekunder at gengive nogle gange korrekt.

Kombinationen af ​​flere faktorer fører til dette. Et dårligt optimeret websted uden en cache-mekanisme, en meget langsom hosting-service og en helt forældet PHP-tolk, som stadig kører PHP 5.4. Selv når webstedet bruger cloudflare som en ekstern cachemekanisme, er der intet, der kan gøres for at forbedre situationen, hvis dit websted og din hosting ikke samarbejder.

Et hurtigt websted på en gennemsnitlig server

Lad os se, hvad der sker, når vi lægger et meget hurtigt sted på en gennemsnitlig server, der bruger Apache og PHP 7.1

Tid til første byte: Hurtigt websted, gennemsnitlig serverrespons

Med et websted, der har mindre end 10 plugins på det uden cache, er resultatet mindst 5 gange bedre end det foregående. Du kan se, at TTFB nu er indstillet til 521ms. Det betyder, at webstedet vil tage 0,5 sekunder at begynde at gengive i din browser, fra det øjeblik, det går fra serveren til det øjeblik, det når din computer.

Tid til første byte: Hurtigt sted, gennemsnitlig serverrespons 2

Hvad sker der, når vi aktiverer cachen på det websted? Magien sker. En generelt gennemsnitlig server, der kører på Apache, kan give fremragende resultater med kun 152ms TTFB. Du kan se, hvor meget a god WordPress-cache mekanisme påvirker resultaterne.

Et meget langsomt websted på en hurtig server

Lad os nu se det modsatte. Hvad sker der, hvis vi lægger et meget langsomt sted på en meget hurtig server.

Tid til første byte: Langsomt sted, hurtig serverrespons

En optimeret server, der kører Plesk med nginx og PHP 7.1.11, tager 1,29 sekunder for at gengive et websted fyldt med plugins (mere end 27).

Tid til første byte: Langsomt sted, hurtig serverrespons 2

Men når vi aktiverer Cache på WordPress gennem den dejlige KeyCDN Cache Enabler, er resultatet forbløffende. Det meget langsomme sted har TTFB reduceret til kun 400 ms.

Et hurtigt websted på en hurtig server

Lad os nu se den optimale situation. Et hurtigt websted, der kører på en hurtig server.

Tid til første byte: Hurtigt websted, hurtig serverrespons

Den samme server, der gav en TTFB på 1,29 sekunder på et langsomt sted, reagerer på mindre end 500 ms på et hurtigt sted uden cache.

Tid til første byte: Hurtigt websted, hurtig serverrespons 2

Hvis vi aktiverer cache, er resultaterne simpelthen fantastiske. En hurtig server kombineret med en hurtig webside med cache aktiveret giver mindre end 150ms TTFB!

Benchmark-resultater

Lad os se resultaterne alt sammen i en stor graf for benchmarkelskere.

Tid til første byte-benchmarks

Du kan se, at hosting tjener en vigtig rolle i at reducere din TTFB og forbedre latensen og den opfattede ydelse på dit websted, men hvad du gør med webstedet har den mest indflydelse på ydelsen.

Afslutter

At have en god TTFB-metrisk garanterer dig, at du har et hurtigt og responsivt websted, det vil reducere din generelle gengivelsestid og vil fungere som en fremragende måling til at bestemme ydelsen. Normalt, jo højere TTFB, desto langsommere vil dit websted være. Når du tager TTFB i tankerne, når du benchmarker dit websted, er det afgørende, da denne timing også kan bruges til at bestemme flaskehalse på din WordPress-installation. Du kan gøre en simpel øvelse ved blot at deaktivere alle plugins og bytte til et grundlæggende tema og derefter måle TTFB igen. Du vil blive forbløffet over resultaterne.

Jeg vil afslutte denne artikel med at sige, at dette på ingen måde er “én metrisk for at styre dem alle”, da der er andre faktorer, der skal overvejes, herunder databasepræstation, tilgængelig båndbredde og netværkshastighed. Men da TTFB normalt også påvirkes af alle disse faktorer, er det en god indikation af flaskehalse andre steder.

Forhåbentlig tager du en chance for at eksperimentere med din TTFB. Efterlad dine kommentarer nedenfor. Vi vil meget gerne høre om din egen test eller hjælpe med eventuelle spørgsmål, du måtte have.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map