Hogyan törölhetem a törött linkeket örökre a WordPress webhelyről

Van néhány dolog, ami rosszabb a webmester számára, mint a 404 nem található hiba (de van egy teljes útmutatónk a 404 hibák kijavításához).


A legrosszabb rémálmának kell lennie – küldje el a látogatót valahol, amely nem létezik. Azt mondom, hogy ez kellene légy nagyon szándékosan a legrosszabb rémálma, mivel sok blogger nem gondolja túl sokat a törött linkekre és arra, hogy mennyire hatékonyan tudják az embereket távolítani a webhelyekről.

Fontolja meg saját maga viselkedését, amikor 404 hibát mutat be: hogyan befolyásolja ez az Ön felfogását a jelenlegi webhelyről? Mennyire valószínű, hogy megpróbálsz körülkerülni, hogy megkeresse, mi voltál vár látni? Valószínűbb, hogy egyszerűen csak továbblép? A látogató érdeklődése az Ön webhelye iránt gyakran fárasztó dolog – megbocsáthatatlan ez a kapcsolat feszítése egy törött link felkínálásával..

Annak ellenére, hogy érdekes és egyedülálló 404 hibaoldalt hozhat létre, véleményem szerint a legjobb gyógymód a megelőzés. Ezt szem előtt tartva, ebben a bejegyzésben szeretnék bemutatni egy kiváló ingyenes bővítményt, amely teljes egészében kiküszöböli a 404 hibaoldalt az Ön webhelyén..

Bemutatjuk a Broken Link Checker alkalmazást

Broken Link Checker

Lehet, hogy korábban is hallottál erről a beépülő modulról – sőt, kifejezetten megemlítettem a szolgáltatásom részeként a WordPress beépülő modulok periódusos táblájában. Rendkívül népszerű plugin és jó okkal: segíthet abban, hogy 404 hibaüzenetet jelenítsen meg a webhelyen a múlté..

A Broken Link Checker funkciója egyszerű, de rendkívül hatékony: feltérképezi és teszteli a webhely minden linkjét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mindegyik helyesen oldja meg a megadott URL-t. Ha a plugin problémát észlel (például 404 hibát), akkor hozzáadja azt a megszakadt hivatkozások listájához, amelyet azután kezelhet ennek megfelelően..

Meg kell említeni, hogy a Broken Link Checker nemrégiben vonzott alkalmilag rossz értékelést, néhányan panaszkodtak, hogy az egyszerűen nem működik. Nem tapasztaltam problémákat a pluginnel, és az értékelések többsége továbbra is túlnyomórészt pozitív. Sokan hajlamosak negatív véleményeket hagyni a saját egyedi WordPress-beállítás miatt, nem pedig a plugin miatt, ezért mindig egy csipet sóval készítem ezeket az értékeléseket. Lehetséges, hogy ütközést tapasztalhat egy adott webhely pluginjával, ha használja Broken Link Checker, de úgy gondolom, hogy megéri a lehetséges „kockázatot”.

A Broken Link Checker használata

A Broken Link Checker használata rendkívül egyszerű.

A plugin az összes kemény munkát elvégzi azáltal, hogy megkeresi a webhelyén a háttérben található megszakadt hivatkozásokat. A befejezés után bemutatja az összes megszakadt hivatkozást, amelyet a WordPressen talált meg.

Két módon gyorsan ellenőrizheti, hogy a Broken Link Checker nem található-e megszakadt hivatkozásokat:

A WordPress Irányítópulton keresztül

A WordPress Irányítópulton vagy…

Az oldalsávon keresztül

… Az oldalsávon keresztül.

Mint láthatja, az értesítések intuitívak és könnyen észrevehetők – ha egy megszakadt link jelenik meg a webhelyén, akkor gyorsan megismerheti azt..

E bejegyzés céljából blogomat tengerimalacként használom. Amint a fenti képernyőképeket láthatja, jelenleg két törött link van a webhelyemre, tehát a következő lépés az, hogy ellenőrizzem őket. Ezt megteheti, ha rákattint a „Megtalált 2 törött link” elemre az irányítópult widgetben, vagy pedig a „Törött hivatkozások” menüpontra kattintva Eszközök az oldalsávon.

Ezután a következő képernyő jelenik meg:

Broken Link Checker

Mint láthatja, a webhelyem mindkét megszakadt linkje a 404 nem található hiba eredményeként jön létre, de a plugin Bármi link, amely nem oldja meg helyesen. Például felsorol minden olyan URL-t, amely nem töltődik be egy nem reaktív szerver miatt.

A fenti kijelző elég önmagát magyarázza. Megvan a megszakadt hivatkozás URL-je, utána annak állapota, a használt horgonyszöveg, és végül az a bejegyzés vagy oldal, amelyen megjelenik. A Broken Link Checker igazi szépsége azonban az, hogy lehetővé teszi ezen linkek kijavítását vagy eltávolítását menet közben. Csak vigye az egérmutatót egy törött URL fölé, és a következő lehetőségek listáját kapja:

Broken Link Checker Options

A lehetőségek megint meglehetősen önmagukban vannak: szerkesztheti az URL-t, eltávolíthatja a linket (miközben megtartja a rögzítési szöveget), megjelölheti a hivatkozást nem töröttként (ha például egy ideiglenes szerverprobléma megoldódott), vagy egyszerűen el is utasíthatja a link.

A fenti példában tudom, hogy a link megszakadt, mivel egy 301-es átirányításra mutat, amelyet azóta eltávolítottam. Mint ilyen, úgy kell szerkesztenem az URL-t, hogy az a megfelelő helyre mutatjon:

URL szerkesztése a Broken Link Checker alkalmazásban

Ez ennyire egyszerű! Anélkül, hogy elhagyná ezt a képernyőt, megteheti a szükséges intézkedéseket a megszakadt hivatkozások kijavításához. És a WordPress irányítópultjának widgetjével a webhelyén lévő törött linkek sokáig nem maradnak törve.

Az elutasított linkek az oldal tetején található „Elutasított” link alatt találhatók:

Elutasította a megszakadt linkeket

Mint láthatja, a fenti képernyőkép bemutatja, milyen egyéb hibaüzeneteket láthat. A Life Stoked linkre mutató link jó példa, mivel tudom, hogy ez egy rendszeresen frissített blog. Amikor a Broken Link Checker utoljára beszkennelt, akkor ideiglenes szerverhibának kellett lennie, amely miatt megszakadt hivatkozást jelöltek meg. De mivel jobban tudtam (és miután megnéztem, hogy újra online), meg tudtam jelölni a linket „Nincs megszakítva”.

Előfordulhat, hogy a kontextus megértése érdekében meg kell nézni azt a bejegyzést vagy oldalt, amelyben a link található. A fenti trafficplanet link erre jó példa. Csak annyit kell tennem, hogy az egérmutatót a forrás link fölé viszi, és kattintson a „Nézet” elemre. Ezután megtalálom a linket az oldalon:

Broken Link Checker

Látom, hogy a link egy olyan fórumbejegyzéshez vezet, amely már nem létezik. Ezért a felhasználói élmény szempontjából a legjobb:

  1. Változtassa meg a Traffic Planet fórum honlapjának linkjét
  2. Adjon hozzá egy megjegyzést a bejegyzéshez, amelyben kijelenti, hogy a megnevezett szolgáltatás már nem érhető el

Egy gyors módosítás a Broken Link Checker plugin segítségével és egy apró szerkesztés a bejegyzéshez, és megoldottam az esetleges zavarokat a bejegyzés látogatói között..

Egy páratlan bővítmény?

Nem ismerek semmilyen más plugint, amely megfelel a Broken Link Checker funkcióinak. Egy olyan világban, amely végtelen sokféle SEO beépülő modullal és hasonlóval tele van, ez számomra meglepetés. Személy szerint szeretnék némi versenyt látni egy olyan területen, amely véleményem szerint létfontosságú bármely blog folyamatos használhatóságához.

Leginkább blogbejegyzéseket írok, amelyeket szeretek látni az idő próbájában. Általában szeretek olyan „örökzöld” darabokat írni, amelyek évente relevánsak, mint ma. Ezt szem előtt tartva nagyon fontos számomra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a régi blogbejegyzéseimhez kapcsolódó oldalak a jövőben is helyesek maradjanak. Ezért gondolom úgy, hogy a Broken Link Checker ilyen felbecsülhetetlen értékű eszköz.

Mint mindig, ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van, kérjük, ne habozzon feltenni őket az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map