Hogyan lehet létrehozni és hozzáadni a WordPress webhelytérképet

A webhelyek minden méretben megtalálhatók. És minél nagyobb egy weboldal, annál nehezebbé válik a navigáció a weboldalon hatékony navigációs menük nélkül. Most emberi szempontból. A bejáró szempontjából (egy robot, amelyet a keresőmotor küldött az Ön webhelyének ellenőrzésére), ugyanez nagyon alkalmazható.


A webhelytérkép nagyon hasonlít egy igazi térképhez. Tekintse meg e-térképként a keresőmotorok számára. Ez segít a keresőmotoroknak megtalálni és elérni a webhely minden feljegyzését.

Miért fontosak? ?

 • Az Ön webhelye valóban nagy, vagy nagyon sok tartalommal rendelkezik számos különböző kategóriában. Amikor a webhelyek nagyobbak, megnehezítik a keresőmotorok számára az újabb tartalmak navigálását és bejárását.
 • Ha sok olyan tartalommal rendelkezik, amelyet rosszul kapcsoltak össze egymással, ha van olyan tartalma, amely el van különítve a webhelyétől. Ez a tartalom, amelyre egyébként nincs hivatkozás, alapvetően árva, és a látogató számára nem fér hozzá. Tegyük fel egy pillanatra azt a feltételezést, hogy ezen elkülönített tartalomhoz nem kapcsolódnak bejövő linkek más webhelyekről sem. Ilyen helyzetben, ha a keresőmotorok nem biztosítanak számukra hivatkozást, akkor teljesen elszigeteltek lesznek, forgalom nélkül, mint eddig. A webhelytérkép a nem hivatkozott, elkülönített tartalomra terjed ki a webhelyén.
 • A webhelytérképek figyelembe veszik a webhelyek multimédiás adatait és a meta adatokat. Ez segít a keresőmotoroknak megérteni az Ön webhelyének lényegét, valamint a webhelyén található egyes URL-ek fontosságát az ugyanazon a webhelyen található többi URL-hez képest..
 • A Google arról is tájékoztat, hogy a webhelytérképek segítenek maguknak a webhelyeknek, bár egy webhelytérkép nem garantálja, hogy minden weboldal indexelésre kerül.

Röviden: határozottan jobb, ha webhelytérképek vannak, mint van, és nem rendelkeznek velük. Egy kicsit megkönnyítik a keresőmotor munkáját, és a webhelytérképeket benyújtó legtöbb web-adminisztrátor általában inkább részesül abban, mint nem.

Hogyan hozhat létre webhelytérképet? ?

Vagy létrehozhat egy dedikált plugin-ot a webhelytérképekhez, vagy használhat egy keresőmotor-optimalizáló plugint. Tekintettel arra, hogy a WordPress bloggerek nagy száma használja Yoast SEO (korábban WordPress SEO néven ismert), azzal kezdem megvitatni, hogy miként hozhatunk létre és küldhetünk webhelytérképeket a Yoast SEO használatával.

Yoast SEO

Ha keresőmotor-optimalizáló bővítményt használ, vagy a Yoast SEO-t, vagy valami hasonlót, akkor általában nem kell tennie semmit. A webhelytérkép generálása általában alapértelmezés szerint engedélyezve van.

YoastXML

Nem elegendő pusztán a webhelytérképek létrehozása – a keresőmotorokat értesíteni kell a változásról. A Yoast ezt megkönnyíti, mivel a plugin automatikusan lehívja a Google-t és a Bing-et.

A Yoast SEO XML stíluslapot is készít, amelyet HTML fájlként lehet olvasni. Ennek jelentősége abban rejlik, hogy valóban ellenőrizheti, hogy a helyes URL-ek megjelenítve vannak-e és megfelelő prioritással szerepelnek-e a webhelytérképeken.

Stílusú-XML-Sitemap

Fontos annak biztosítása, hogy webhelytérképe gyakran frissüljön, vagy legalább annyira gyakran, mint ahogyan legalább új hozzászólásokat tesz közzé. A fenti XML stíluslapból észreveheti, hogy minden URL-nek van egy prioritási besorolása, a webhelytérkép létrehozásának gyakorisága a képek számával és az utolsó módosítás dátuma.

Mindezek az információk nagyon relevánsak a keresőmotorok rangsorolásában. Például a tartalom frissessége, ideértve a változás mértékét a webhelyen, a változtatás gyakoriságát és a tartalom időségét. Ez a három tényező nagyban befolyásolhatja webhelye keresőmotorjainak rangsorolását.

Elolvashatja ezt a kiváló Moz-beli cikket a Google politikájáról a tartalom frissességével kapcsolatban. A tartalom frissítése és relevanciája, valamint a webhelytérképek gyakori generálása nagyon hatékony abban, hogy tartalma soha ne veszítsen helyet a keresési rangsorban, mivel a tartalom elavultnak tekinthető.

XML Sitemap Generator

Egy másik bővítmény, amelyet szeretnék bemutatni, a XML Sitemap Generator. Ha nincs esély arra, hogy nem használja a Yoast SEO szolgáltatást, és a jelenlegi keresőmotor-optimalizáló plugin nem nyújt webhelytérképet. Ez a plugin létrehoz egy webhelytérképet, amelyet tárol és elérhetővé tesz a keresőmotorok bejáróinak. Amint az az alábbi képernyőképről látható, a webhely webhelytérképe az arnebranchhold.de/sitemap.xml oldalon található..

XML1

Az XML Sitemap Generator automatikusan értesíti a Google-t és a Bing-et, csakúgy, mint a Yoast SEO plugin. A webhelytérkép URL-jét hozzáadjuk a robots.txt fájlhoz, amelyben a keresőmotorok első rendeltetési helyei a weboldalról további információkat találnak (és abban az esetben, ha kíváncsi volt, a robots.txt fájl alapvetően azt mondja a keresőmotoroknak, hogy mely URL-eket nem szabad feltérképezni) , ahol a webhelytérképet pontosan az ellenkezője szerint kell megtervezni).

Az XML Sitemap generator beépülő modul segítségével megadhatja, hogy a következők közül melyik szerepel a webhelytérképen. Hasonlóképpen kizárhat bizonyos meghatározott hozzászólásokat és bizonyos kategóriákat:

 • Homepage
 • Hozzászólások
 • Többoldalas hozzászólások oldalai
 • Statikus oldalak
 • Kategóriák
 • Levéltár
 • Szerző oldalak
 • Címkék oldalai

Eltekintve attól a képességtől, hogy eldöntse, mely weboldal részeit tartalmazza a webhelytérkép részeként, a WordPress webhely mindegyik fent említett aspektusához a webhelytérkép generálásának prioritási és gyakorisági értékeit is hozzárendelheti..

Kézi webhelytérképek

Mindkét plugin automatikusan eljuttatja webhelytérképét a keresőmotorokhoz, így nem kell megtennie. Most már esély van arra, hogy ez tökéletesen működni fog. De valamilyen oknál fogva, ha nem, és a szerencséde olyan rohadt, mint az enyém;), akkor mindig letöltheti webhelytérképének másolatát, és feltöltheti a Google Search Console vagy megteheti a Google webmester-fiókjából. És ha inkább nem használ plugint a webhelytérkép készítéséhez, akkor használhatja ez az online webhelytérkép-generátor.

Ez meglehetősen egyszerű folyamat, de a webhelytérképek folyamatos előállítása és manuális benyújtása időigényes. Az Ön idejének sokkal eredményesebb felhasználása az, ha a jelen bejegyzésben említett két plugin egyikét alkalmazza webhelytérképének létrehozására és gyakran frissítésére. Ezzel webhelyét mindig a Google keresőlencséje alatt tartja (és több időt biztosít Önnek a tartalom készítéséhez!).

További előnyök

Most sok webhely vesz részt a tartalom szindikálásában, és néhányan még aktívan ellopják a tartalmat és közzéteszik webhelyeiken a webhely tulajdonosának hivatalos engedélye nélkül (más néven tartalomkaparás). A Google keresési algoritmusaiba beépített új változások miatt a tartalmat lemásoló webhelyeket szigorúan büntetik. Ez jó dolog – csak azt kell biztosítanunk, hogy webhelye munkáját elismerjék az eredeti tartalomgenerátorként.

Ha webhelytérképeket hoz létre az új hozzászólások közzétételekor, akkor ezt megteheti. Függetlenül attól, hogy hányszor lopják el a webhely tartalmát, a Google keresési eredményei tükrözik azt a tényt, hogy az Ön webhelyétől ellopott tartalom jogszerűen a tiéd.

Végső gondolatok

Egyre nagyobb hangsúlyt kap a jobb gépi tanuláson alapuló algoritmusok kifejlesztése, a keresőmotorok, mint például a Google, szó szerint intelligensebbek. Bármennyire is okosak lesznek, a webhelytérkép mindig segíthet a robotok intelligens viselkedésében, és ez bizonyos mértékű ellenőrzést biztosít a keresőmotor számára, mennyire komolyan veszi a keresőmotor webhelye különböző részeit. Örömmel ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map