Hogyan lehet jobb címeket és címkéket írni a WordPress-hez

Több mint milliárd webhely online módon, napi újabb bevezetéssel. Ha még nem kezd egy weboldalt létrehozni és kezelni, akkor eláraszthatja az ilyen mértékű verseny. Hogyan lehet kiemelni webhelyét, és hogyan vonzza maga elé a forgalom részesedését??


Az észrevételezés első lépése egy vonzó cím és kreatív címke megszerzése. Mivel ezek az első elemek, amelyeket az olvasók látni fognak, azonnali hatást szeretne elérni. Ha egy olyan cím és címke rendelkezik, amely a céljára és a márkájára összpontosít, akkor előnyt jelent az Ön számára ugyanazon közönség figyelméért versengő más webhelyekkel szemben..

Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk, hogy mi a WordPress címei és címkéi, és hogyan befolyásolják az Ön webhelyét. Megbeszéljük azt is, hogyan lehet létrehozni egy olyan címet és címkét, amelyek meghatározzák a márkáját és optimalizálva vannak a keresőmotorok számára. Kezdjük el!

Mik a WordPress címei és címkéi??

A WPExplorer cím és címke képernyőképe.

A webhely címe és címkéje általában az első, amit a látogatók látnak. Ez megadja neked a blog nevét, és pontosan azt mondja, amit a webhely látogatásakor talál – tömör, pontos és profi.

Ahogy valószínűleg kitalálni tudod, a cím a webhely neve. Ez az, hogy az emberek hogyan azonosítják a márkáját, és hogyan keresnek téged online. Másrészt, a te Bemutatkozó szöveg egy felirathoz vagy hirdetési szlogenhez hasonló rövid mondat, amelyet gyakran közvetlenül a címed alatt helyeznek el. Röviden leírja, hogy mi az Ön webhelye, és miért létezik.

Ha egy erős címet egyértelmű, leíró címkével kombinálunk, akkor előnyei vannak webhelyének, amikor megpróbálja felkelteni a közönség figyelmét. Vessen egy másik pillantást a fenti címre és címke-kombinációra. Ez megadja a webhely nevét, ugyanakkor világosan és tömören elmagyarázza, hogy mit várhat el tartalmainktól (témák, beépülő modulok és útmutatók).

Időbe telhet, ha kidolgozunk egy jól kidolgozott címet és címkéket, de határozottan megéri az erőfeszítés. Ez a két egyszerű szöveg segít kiemelkedni a hasonló webhelyekkel szemben. Azt is elmondják az olvasóknak, hogy mi az Ön weboldala, valamint az elvárható hangstílus és stílus. A legjobb az egész, ha helyesen végezzük el, akkor a címét és a címkét felhasználhatjuk a WordPress Search Engine Optimization (SEO) javításához..

Hogyan lehet jobb címeket és címkéket létrehozni a WordPress programhoz

Annak eldöntésekor, hogy hogyan kell elnevezni a webhelyet, először a megfelelő címmel kell felállítania. Miután elkészítette a címet, létrehozhat egy kiegészítõ címkét, majd optimalizálhatja mindkét elemet SEO célokra. Beszéljünk arról, hogyan lehet ezeket a feladatokat elvégezni.

1. lépés: Válassza ki a webhely címét

Ijesztő lehet a webcím megszerzése, mert ez lesz az első benyomás, amelyet az ügyfelek kapnak az Ön webhelyéről. Gondolj bele így: a címed a márka. Az emberek így ismerik fel Önt az összes többi webhely között.

Az erős cím előállításának kulcsa az, hogy megértsük, mi a webhely célja. Személyes blog? Vagy esetleg e-kereskedelmi üzletet, nonprofit szervezetet vagy online portfóliót indít. Akárhogy is, könnyebb megtalálni a címet, ha tisztában van a webhely céljával.

Segítségre van szüksége a webhely nevének megtalálásában?

Ha tudja, miről van szó webhelyéről, könnyebb megtalálni a lehetséges neveket. De ha továbbra is nehéz, próbálja ki ezeket:

 • Használjon mellékneveket vagy kifejezéseket, amelyek leírják Önt, vagy szavakat vagy kifejezéseket, amelyek leírják, amit csinál. Tegyük fel például, hogy van egy csináld magad blogod olyan dolgokról, amelyeket jól csinálsz, és amelyekkel segíthetsz az embereket. Lehetne nevezni a blogját: „Jack (vagy Jill, vagy a neve) az összes kereskedelemről”.
 • Szándékosan írja be vagy írja ki azokat a szavakat, amelyek kapcsolatban állnak azzal, hogy ki vagy, mit csinál. Biztosít eset-alapú szótárt és tezaurusz-segítséget? Hívja a webhelyet „Dictosaurus” -nak. Légy kreatív!
 • Próbálja ki a szó generátor vagy egy tezaurusz új ötletekhez.

Ne feledje webhelyének célját. Nagyszerű, ha valami szórakoztató és őrült felhasznál egy személyes bloghoz, de rendelkeznie kell valami legalább érthető (és egy kicsit profi) vállalkozási weboldallal..

Ha webhelye az online portfólió vagy a szabadúszó vállalkozás reklámozásának eszköze, akkor jó választás, ha a nevet használja a címhez – például a yourname.com. Lehet, hogy túlságosan előrelátható, de azt fogja mondani az embereknek, akik nélkül vagytok, egyáltalán bele kell mélyedniük a profilodba. Ez lehetővé teszi, hogy önmagát és tekintélyét márkaként építsd fel. Neil Patel, például egy online marketing guru pozícióba helyezte a nevét:

Neil Patel saját márkás weboldala

2. lépés: Hozzon létre egy jó címkét

A címkéket nehezebb létrehozni, mint a címeket. Biztosítani szeretné, hogy a tiéd összefoglalja webhelyét. Ha talál egy okos módszert arra, hogy ezt szavakkal történő játékkal vagy allitációval használja, akkor az remek. A webhely tartalmának rövid ismertetése azonban jobb lesz, mint egy okos báb, amely nem mondja meg az olvasóknak, mit kell számítani. Tehát annak ellenére, hogy a címke megjelenik a cím után, ugyanolyan, ha nem több, fontos, mivel a címkézés:

 1. Adja meg a kontextust címe számára, ha az még nem egyértelműen jelzi, hogy mit csinál.
 2. Hangsúlyozza vagy felhívja a figyelmet webhelyének céljára.
 3. Állítsa be a webhely hangját.
 4. Tartalmazzon kulcsszavakat, amelyek elősegítik, hogy webhelye megjelenjen a keresésekben.

Lehet, hogy a legmenőbb címe van a világon – mondjuk például a Shiny Betrayed Dinosaur-ra -, de címke nélkül az emberek nem fogják tudni, hogy webhelyed személyes utazási blog az új és izgalmas helyek felfedezéséről..

A címke az, amit a marketingben egyedülálló eladási javaslatként ismertek. Így tudja megmutatni a látogatóknak, hogy mi lesz a webhelyed megnézésének előnye, és megválaszolhatja azt a kérdést, hogy mi az a számukra. Ha nem tudják, miért van itt az Ön webhelye, vagy hogy mennyire releváns számukra, akkor valószínű, hogy nem látogatják meg őket.

Milyen stílusú a webhely tartalma? Van szellemes kijelentéseid és szúrós humorod? Mutatja tervezője vagy technikusa képességeit? Ön vidám, szarkasztikus, tényszerű? Hagyja, hogy ez megjelenjen a címkesorban – a látogatók megkóstolhatják, mit keresnek.

Jön egy jó címke

A jó címke nemcsak vonzza a látogatókat, hanem segít emlékezni rád is. A legjobb címkék a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

 1. Röviden: Nem számít, hogyan jött fel vele, azt javasoljuk, hogy tartsa rövid a címkéjét. Azonnal a lehető legnagyobb hatást szeretné elérni, és egy hosszú, remegő címke nem jelenik meg teljesen a keresési eredmények között. Próbáljon meg nem több, mint 60 karaktert használni, mert ez jelenik meg a keresési eredmények között. A tömörség hatékonyabb, mint a hosszú és zavaros.
 2. Ne ismételje meg: Erõsítik a címet anélkül, hogy megismételnék. Ne feledje, hogy webhelyének címét nyújtja, a webhely céljának és céljainak kidolgozásához.
 3. Légy más és fülbemászó: Szeretne mondani valamit magadról, amit más bloggerek vagy üzletemberek nem mondanak. Hogy kiemelkedjen, töltsön időt a verseny kutatásával. Ha a címke kifejezi azt, amit mások még nem mondanak, vagy új és egyedi módon fogalmaz meg valamit, akkor hangod és márkád emlékezetesebbé válik.

Hasznos azt is kitalálni, hogy ki a célközönség. Milyen olvasókat szeretne vonzani? Milyen előnyt szeretne biztosítani számukra? Ez segít felkutatni egy címkevonalat, amely kiemelkedik a keresés során. Kell még egy kis segítség? Próbáld ki a Shopify ingyenes alkalmazását szlogen készítő az induláshoz.

Miért olyan fontos a jó cím és a címke??

Cím és címke SEO

Mint korábban már említettük, nagyon sok a verseny az interneten. Az utóbbi években az online elérhető tartalom puszta mennyisége exponenciálisan növekedett. A 2014-es infographic szerint Uberflip, Minden nap közel 145 milliárd e-mailt küldenek, 2,73 millió blogbejegyzést tesznek közzé és 500 millió tweetet – nem is beszélve a YouTube-ra feltöltött videó óráiról vagy a közzétett hírcikkekről. Képzelje el, mennyit nőtt az elmúlt évben!

Mivel oly sok ember oly sok tartalmat hoz létre és forgalmaz, az emberek érdeklődését felhívva rá a ti a tartalom sokkal nehezebbé vált. Ha egy olyan cím és címke szerepel, amely felhívja az olvasók figyelmét és releváns az Ön webhelyén, akkor több látogatót vonzhat, és kitűnhet a tömegből.

Keresőoptimalizáció

Annak érdekében, hogy megtarthassa magát a versenyen, fontolja meg a Search Engine Optimization (SEO) alkalmazását – azaz bizonyos kulcsszavak használatával biztosítsa, hogy webhelye magasan megjelenjen a keresési eredmények listájában annak érdekében, hogy minél több látogató érkezzen be. Noha a webhely forgalmának generálására nem csak a keresőmotorokra kell támaszkodni, ők továbbra is hasznos eszközök.

A keresőmotorok kulcsszavakat keresnek, így releváns tartalommal rendelkező megfelelő címkékkel rendelkezik – azonban a cím és / vagy a címke SEO elkészítésével jobb eredmények érhetők el. A címek általában márkanévként működnek, és nem mindig adnak helyet a kulcsszavaknak, tehát a legtöbb SEO a címke sorában fog megtörténni – ellenőrizze, hogy relevánsak-e, és a címke továbbra is értelme van!

Hogyan adhatunk hozzá SEO-barát címet és címke a WordPress-hez

Régóta vita folyik arról, hogy fontosabb-e a címek tiszta vagy okos. Mikor a webhelyedről van szó, akkor a döntő tényezőnek a SEO-ra gyakorolt ​​hatását kell meghatároznia. A webhely kontextusának megadásával és a hangzás beállításával együtt a címek és címkevonalak kulcsszavak használatával javíthatják a keresési rangsorot. Szerencséd, többféle módon adhat hozzá SEO-barát címeket és címkéket webhelyéhez.

1. lehetőség: Használja a WordPress beépített címét és címkéjét

A WordPress beépített opciókat tartalmaz a webhely címéhez és címkéjéhez. Valójában a WordPress első telepítésekor meg kellett volna választania a webhely címét. Módosítások elvégzéséhez vagy egyéni címke hozzáadásához egyszerűen jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába, és keresse meg Beállítások> Általános:

Általános WordPress-beállítások: Cím és címke

Vagy kattintson rá Megjelenés> Testreszabás az élő téma testreszabáshoz. A Chic blogging WordPress témában a webhely címe és a címke a legelső testreszabási lehetőség.

tematikus testreszabót-címek

A Chic (és más prémium WordPress témák) esetén a címke alapértelmezés szerint rejtett lehet, ezért valószínűleg engedélyeznie kell a beállítást, ha meg szeretné jeleníteni. A Chic esetében ez a lehetőség jobbra van a testreszabás Általános témabeállítások szakaszában, a Fejléc beállításai alatt. Csak jelölje be a négyzetet, és kattintson a Mentés gombra.

megjelenítse a téma címkeleírását

2. lehetőség: Használjon WordPress SEO beépülő modult

De ezek a címek gyakran nem a legjobb választás, mivel az alapértelmezett cím és címke az egész webhelyre vonatkozik. Annak érdekében, hogy valóban javítsa SEO-ját, be kell vonnia egy plugin segítségét. Személyesen használjuk és ajánljuk a Yoast SEO plugin, amelyet ingyenesen beszerezhet a WordPress plugin-lerakatból.

Yoast SEO plugin

A telepítés után vigye az ujját az új fölé SEO menüpontot a WordPress irányítópulton, majd kattintson a gombra Címek és meta. Innentől kezdve jobb alapértelmezett SEO-barát címeket és címkéket adhat hozzá a webhely különféle szakaszaihoz – ideértve a kezdőlapot, az egyedi üzenettípusokat (ez vonatkozik, ha a WordPress témája portfóliókat, ajánlásokat, alkalmazottakat, eseményeket stb.), Taxonómiákat tartalmaz (azaz kategóriáid, címkéi és egyéb), archívumok és egyéb oldalak (ez általában a 404-es és a keresési eredmények lesz).

Yoast SEO: Címek és meta

A Yoast WordPress SEO tartalmazza tonna változók hogy megkönnyítse a címek és a metaleírások automatizálását (amelyek olyanok, mint az összes oldal és hozzászólás címkéi). Ez kötelező funkció, mivel valószínűleg nem akarja, hogy minden blogkategória oldala ugyanazt a címet és címkeleírást használja. Íme egy példa a blogbejegyzés címeinek a WPExplorer-en történő formázására:

SEO címek: változó címek

Blogbejegyzéseinket úgy állítottuk be, hogy alapértelmezés szerint a %% title %% változót, majd webhelyünk nevét használjuk. De a Yoastnak oldalanként és postánként egyéni lehetőségei vannak, amelyek felülbírálják a fenti alapértelmezett beállításokat. A cím vagy a metaleírás formátumának megváltoztatásához nyissa meg az oldalt vagy a bejegyzést, és görgessen le a tartalom alatt. A következő WordPress SEO beállítások mezőt kell látnia:

Adjon hozzá egyéni hozzászólási címet és meta-t

Innentől ellenőrizheti az általános SEO-t (ellenőrizheti, hogy a kívánt kulcsszavak megtalálhatók-e elegendő mértékben az oldalon vagy a bejegyzésben, futtasson-e elemzést stb.), De azt is megnézheti, hogy az alapértelmezett SEO-cím működik-e, és hozzáadhat egy egyedi meta leírás is. Ha megnézi a fenti képet, láthatja, hogy a cím valójában egy kicsit túl hosszú, ezért valószínűleg hozzá kell adnunk egy egyéni címet is, és az alapértelmezés helyett már hozzáadtak egy egyedi meta-t (ami az első lett volna 156 karakter a bejegyzésből, mivel a metákat %% excerpt %% értékre állítottuk).

A Yoast által készített WordPress SEO rengeteg más nagyszerű SEO funkcióval rendelkezik, és ha valóban szeretne többet megtudni, ellenőrizze a Tudásbázis. Részletes utasítások találhatók az összes többi SEO opció használatához!

Következtetés

Ha jó címet és címsort szeretne használni a webhelye számára, akkor el kell választania magát a tömegtől, és megnövelnie a forgalmat az Ön webhelyére. A fent megadott tippekkel a cím és a címke kitöltésekor nem kell, hogy ijesztő legyen. Valójában ez sok móka lehet! Van címe vagy címcíme, amelyre különösen büszke vagy? Hallgassuk meg – tedd közzé az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map