Hogyan lehet használni a Yoast SEO-t a keresőmotorok rangsorának megerősítésére

Hogyan lehet használni a Yoast SEO-t a keresőmotorok rangsorának megerősítésére

A WordPress könnyen elérhető megoldás nagy teljesítményű webhelyek létrehozására. A platformon való sikerességhez azonban sokkal több tartozik, mint a webhely elindításának és hátradőlésének. Ezt nyilvánosságra kell hoznia – és ennek egyik legjobb módja a Search Engine Optimization (SEO). Ez egy hírhedten bonyolult terület a navigáláshoz, különösen a tapasztalatlanok számára.


Szerencsére a WordPress számos plugint kínál, amelyek segítenek ezen a csúszós lejtőn való áthaladáshoz, például Yoast SEO. Átfogó beállításai elősegíthetik a tartalom optimalizálását, és magasabb rangsorolhatja webhelyét a keresőmotor eredményeiben. Ez elősegítheti az expozíciót, és azt is javítsa vállalkozása versenyhelyzetét.

Ebben a cikkben megtudhatja, mi a SEO és hogyan segíthet Önnek. Ezután bemutatjuk Önt a Yoast SEO pluginnak, és elmagyarázza, hogy miként lehetne javítani a keresőmotorok rangsorolásában a kulcsszavak, a meta leírások és az olvashatóság optimalizálásával. Lássuk!

Mi a SEO (és hogyan segíthet neked)

A SEO eredmények képernyőképe.

Amikor az oldalai magas rangsorolással vannak a keresési eredmények között, a felhasználók nagyobb valószínűséggel látják és kattintanak rájuk.

A Search Engine Optimization egy olyan technika, amelynek célja a webhely láthatóságának javítása a Search Engine Results Pages (SERP) oldalakon. A keresőmotorok naponta több millió felhasználót szolgálnak fel, akik választ keresnek kérdéseire. Ha azt akarja, hogy webhelye biztosítsa ezeket a válaszokat, ez elősegíti a SEO hatékony felhasználását.

Mivel a keresőmotorok bejárói nem értik, mit írt a webhelyén, a lehető legtöbb segítségre van szükségük annak megállapításához, hogy miről van szó, és hogyan kell megjeleníteni azt a SERP-ben. Ezt a következő módokon lehet megtenni:

 • Adjon hozzá egy megfelelő fókusz kulcsszót, és használja azt az egész tartalmában.
 • A tartalom olvashatóvá tétele az emberek és következésképpen a bejárók számára.
 • Szilárd hierarchiát kínál a tartalmán belül, így a robotok hatékonyan térképezhetik fel a tartalmat.

Sokkal több módon lehet optimalizálni a tartalmat a magas rangsorolás érdekében. A WordPress számos olyan eszközt kínál, amelyek segíthetnek, de azt javasoltuk, hogy próbálja ki először a Yoast SEO szolgáltatást.

Bemutatjuk a Yoast SEO bővítményt

Yoast SEO plugin

A Yoast SEO egy WordPress plugin, amely lehetővé teszi a tartalom optimalizálását, hogy keresőbarát legyen, mind a WordPress műszerfalán. A bővítmény két területre osztja a tartalmat: Olvashatóság és SEO:

 • Olvashatóság: Ez megítélheti, hogy a tartalma milyen egyszerű az emberek számára.
 • SEO: Ez megvizsgálja, mennyire optimalizálták webhelyét a keresőmotorok bejáróinak.

A Yoast SEO közlekedési lámpán működik: zöld (), Narancssárga (Rendben) és a piros (Fejlesztésre szorul). A két kategórián belüli minden egyes mutatót szintén pontozunk, azaz egy pillanat alatt láthatjuk, hol szükséges az optimalizálás. Sőt, számos mérőszám tartalmaz tanácsot a pontszáma javításához, valamint a problémás területek utólagos kiemelését.

Hogyan lehet felhasználni a Yoast SEO-t a keresőmotorok rangsorának megerősítésére (3 egyszerű tipp)

Mielőtt megerősítheti a keresőmotorok rangsorát, telepítenie kell és aktiválnia kell a Yoast SEO szolgáltatást, és át kell néznie az átfogó Yoast SEO beállítási útmutatót a plugin elindításához. Ezután olvassa el a következő három tippet, amelyek segítenek a legtöbbet hozni ebből az eszközből.

1. Adjon hozzá egy Focus Kulcsszót a megfelelő forgalom vonzásához

A kiemelt kulcsszó a szavak gyűjteménye, amelyben az Ön oldalát rangsorolni szeretné a keresőmotorokban. Kutatást kellene kitalálni, semmint kitalálni, és fontos, hogy helyrehozjunk, mivel ez közvetlenül befolyásolja azt, hogy az emberek hogyan találnak téged. Ráadásul az összes SEO erőfeszítés a fókuszkulcsszó körül fog épülni – ennek hiányában nem lesz képes pontosan mérni az optimalizálást.

Ennek a stratégiának a kiaknázása érdekében használhatja is hosszú farok kulcsszavak. Ezek olyan kifejezések, amelyek alacsony versenyt jelentenek a keresőmotorokban – ami azt jelenti, hogy a helyes választás komoly forgalmat eredményezhet. Például a „backup WordPress” nem nagyon specifikus, és tucatnyi webhelyet talál ugyanazon kulcsszóval. Ezzel szemben a „WordPress biztonsági mentése az UpdraftPlus-tal” kevesebb a verseny, azaz több forgalmat fog látni a célközönség számára.

A fókuszkulcsszó beállításához a Yoast SEO alkalmazásban először navigálnia kell a kívánt hozzászóláshoz, majd görgessen le a Yoast SEO meta box:

A fókusz kulcsszó mezője a yoo SEO-ban.

Innentől egyszerűen írja be a kulcsszóját a Fókusz kulcsszó terület. Számos fény aktiválódik, jelezve, hogy tovább optimalizálhatja tartalmát. Ezenkívül ne felejtsd el hozzáadni a kulcsszót a bejegyzés állandó linkjéhez.

2. Helyezzen be egy metaleírást az üzenet leírására

A WPExplorer metaleírás képernyőképe.

A kulcsszóban gazdag metaleírás segíthet még magasabb rangsorolásban a keresőmotorokban.

Metaleírás az a szöveg, amely a kék link alatt jelenik meg a Google keresésben. Feladata az, hogy a látogatókat arra kényszerítse, hogy kattinthassanak a tartalmára, tehát ez egy újabb kritikus SEO szempont a jó érvényesüléshez.

Számos olyan tulajdonság segíthet Önnek, hogy jó metaleírást készítsen. Összefoglalva, a metaleírásának:

 • Körülbelül 135–160 karakter hosszú legyen. Ez megfelelő egyensúlyt kínál a tartalmának rövid ismertetése és a keresőmotorok általi elválasztása között.
 • Egyeztesse tartalmát. A félrevezető leírások növekedhetnek a visszafordulási arányban.

Saját metaleírás hozzáadásához keresse meg ismét a Yoast SEO meta mezőbe a választott bejegyzésben, és kattintson a Snippet szerkesztése gomb. Miután elkezdi beírni a metaleírást, látni fogja, hogy egy sáv kezd feltölteni. Ez a sáv vörösre vált, ha a leírás túl hosszú, narancssárga, ha túl rövid, és zöldes, ha jó hosszú:

A Yoast SEO meta leírása funkció képernyőképe.

Azt is észreveszi, hogy számos további közlekedési lámpa jelenik meg a SEO lapon, amely lehetővé teszi a leírás további optimalizálását.

3. Javítsa a tartalom olvashatóságát

A Yoast SEO olvashatósági képernyőképe.

A Yoast SEO elemzi a tartalmat, és olyan területeket talál, ahol javíthatja az olvashatóságot.

A minőségi tartalom fontos a SEO szempontjából, ezért olvashatósága kiemelkedően fontos. A Yoast SEO alkalmazásban a tartalom olvashatóságát számos mérőszám alapján ítélik meg, és a lámpák rendszerének alapján pontozják.

Az elemzés kezdetben megdöbbentőnek tűnhet, de a zöld pontszám elérése érdekében nem mindent kell kezelni. A legfontosabb szempontok a következők:

 • Szakasz hossza: A címsorok és az alszámok használata kulcsfontosságú, annak biztosítása érdekében, hogy a szakaszok darabonként 300 szónál kevesebb legyen.
 • Mondat hossza és felépítése: A 20 szónál hosszabb mondatok csökkentik az olvashatóságot, csakúgy, mint azok, amelyek passzív hangon szólalnak meg vagy nem tartalmaznak átmeneti szót.

Azt is észreveheti Flesch Reading Könnyű pontszám ebben a szakaszban. Noha a kritériumok be és hátrányai e cikk hatályán kívül esnek, végül nem olyan mérőszám, amely miatt sokkal aggódni kell. Tanácsunk az, hogy minden másra optimalizáljunk, és mindenekelőtt írjuk az olvasókat.


A mai versenypiacon a SEO fontosabb, mint valaha. Jól tette, ez segíthet növelni a webhely forgalmát. Először azonban ez kissé zavaró lehet, ezért segítségre lehet szüksége, hogy biztosítsa az optimalizálási erőfeszítések hatékonyságát. SEO beépülő modul – például a Yoast SEO – segítségével aggodalom nélkül optimalizálhatja tartalmát a keresőmotorok számára.

Van valami kérdése a Yoast SEO-ról és hogyan segíthet? Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map