Hogyan lehet a WordPress webhelyét kihagyni a Google feketelistájáról

Hogyan lehet a WordPress webhelyét kihagyni a Google feketelistájáról

Észrevesz egy hirtelen csökkenést a webhely forgalmában? Furcsa árnyékos hirdetések, amelyek villognak az oldalain? Ha egyetértésben bólintunk, akkor valószínű, hogy weboldalai hiányoznak a Google indexéből. Egyszerűen fogalmazva: a Google talán feketelistára veszi az Ön webhelyét, mert úgy véli, hogy a látogatók számára nem biztonságos. Annak megakadályozása érdekében, hogy ez megtörténjen az Ön webhelyén, fontos tudni, hogy miként lehet eltávolítani webhelyét a Google feketelistáján.


Mi a Google feketelistája??

A keresőmotorok, például a Bing, a Norton Safe Web, a McAfee SiteAdvisor stb. Arra törekszenek, hogy a lehető legjobb keresési élményt biztosítsák a felhasználók számára, és a Google sem különbözik egymástól. A Google folyamatosan keresi a webhelyeken található rosszindulatú tartalmakat, amelyek potenciálisan károsíthatják a látogatókat. Ezután karanténba helyezi ezeket a webhelyeket.

Noha a Google nem tesz közzé hivatalos feketelistát, folyamatosan kutatja az internetet a lehetséges veszélyekkel kapcsolatban. Ezután ezeket a nem biztonságos webhelyeket indexelte a látogatók védelme érdekében. A webmestereknek nagy figyelmet kell fordítaniuk erre, mivel ez a forgalom súlyos veszteségéhez vezethet.

A Google gyanítja, hogy ezek a webhelyek rosszindulatú programokat fecskendeznek be, hogy csendesen telepítsék azokat a programokat, amelyek kihasználják a számítógépen lévő bármilyen szoftverhibát. Ezek a programok ekkor spam-e-maileket küldhetnek, és még a tönkrement a látogató számítógépéhez, vagy lelassíthatják azt. Ellophatják a látogatók személyes adatait is, például jelszavakat vagy hitelkártya-információkat.

Sok esetben a feketelista jó dolog, mivel megóvja az óvatlan látogatókat. Valójában egy weboldal leendő vásárlójának ellenőriznie kell, hogy a webhely szerepel-e a feketelistában az átvilágítási folyamat részeként..

Mi miatt a Google nem biztonságosnak tartja a webhelyet??

A Google számos szempontot mérlegel, mielőtt webhelyét a látogatók elérhetetlen oldalára bocsátja. Előfordul, hogy ez algoritmikus változások miatt történik, de gyakrabban biztonsági okokból vagy más, valamilyen javítást igénylő problémák miatt:

  • Malware vagy vírusok a gazdaszerverekön, a számítógépen vagy a hálózaton.
  • Gyenge minőségű, pornográf vagy rossz tartalom, ellentmondásos / illegális tartalom, nem eredeti vagy a szerzői jogokat sértő tartalom.
  • Adathalász vagy csaló oldalak tárolása.
  • Átirányítás más weboldalakra.
  • Hátsó ajtó létrehozása, linkek küldése, linkek vásárlása vagy eladása.
 • Linkek spam és rosszindulatú oldalakhoz.
 • Tiszta SEO gyakorlatok, például a kulcsszavak maszkolása vagy a kulcsszavak túlzott optimalizálása.

Ezek a szempontok szankciókat válthatnak ki a Google-tól, beleértve a Google keresési indexéből való eltávolítást is.

Mi történik, ha webhelye feketelistán szerepel?

A Google feketelistájára való felvétel legdrámaibb hatása a látogatók számának csökkenése. A súlyos bevételkiesés mellett a weboldal jó hírneve és hitelessége is legyőzhet.

A Google figyelmeztető jelzéseket villog a látogatók elriasztására a webhelyről. És ha már szerepel a feketelistában, ez hosszú utat jelenthet a helyreállításhoz.

15 Jelek arra vonatkozóan, hogy webhelyét a Google feketelistára jegyzi

A Google néha értesíti a webmestereket a webhely indexelésének dekontrollásáról. De figyelmeztetheti ezeket a jeleket is.

 1. Figyelmeztető üzenetek, például „Előfordulhat, hogy ezt a webhelyet feltörikVagyEz a webhely károsíthatja a számítógépet, folytatni akarja? ” villogni kezd.
 2. A Google figyelmezteti a látogatókat, hogy webhelye valószínűleg kompromittált vagy potenciálisan nem biztonságos.
 3. A webhely üres oldalt tölt be, vagy a honlapja átirányítja egy másik URL-re.
 4. A webhelyén a Google-on való keresés furcsa oldalakat vagy hirdetéseket eredményez.
 5. SEO spam linkek és átirányítások a SERP-kben.
 6. Az árnyas gyógyszeripari termékekre vonatkozó furcsa kulcsszókeresések az oldalon jelennek meg.
 7. E-mailjei elkezdenek visszapattanni.
 8. Az ismeretlen pop-upok villogni kezdnek, spam tartalom vagy furcsa hirdetések jelennek meg az Ön webhelyén.
 9. Az Ön böngészője furcsa tartalmat tölt be külső forrásokból.
 10. Furcsa kódrészleteket észlel a webhely fejlécében vagy láblécében, amikor a Ctrl + U gombra kattint.
 11. Webhelyed láthatóan lelassul.
 12. Növekszik a sávszélesség.
 13. A webhelye forgalma napról napra csökken.
 14. Google Webmestereszközök-fiókja figyelmeztetéseket kap a webhelyén található rosszindulatú kódokról.
 15. Webhelye már nem jelenik meg a Google indexében.

Hogyan ellenőrizhető, hogy a WordPress-webhely szerepel-e a Google feketelistájában

Valószínű, hogy a webhelyet a keresőmotorok távolították el az indexből, anélkül hogy még tudta volna róla. Noha a fenti jelek utalhatnak a feketelistára, van néhány speciális ellenőrzés, amelyet ugyanazon ellenőrzés céljából végezhet:

Végezzen kézi ellenőrzést

Írja be webhelyének címét a Google keresősávba. Ha webhelye nem jelenik meg, és korábban nem volt ez a helyzet, akkor valószínű, hogy a webhelyet a Google indexelték. Természetesen ez nem fog működni egy új webhelynél, mivel a keresőmotorok esetleg még nem indexálják.

Ingyenes online eszközök

Az online leolvasó eszközök gyors ellenőrzést kínálnak annak megállapítására, hogy webhelyét a Google büntette-e. Látogatás IsMyWebsitePenalized és illessze be webhelyének URL-jét. Ez az eszköz egy ingyenes szolgáltatás, amely hasznos a webmesterek és a SEO szakemberek számára.

A Google feketelistája: IsMyWebsitePenalized

Az eszköz beolvassa az Ön weboldalát, és tudatja velük a büntetési státuszt. Az eredmények meglehetősen pontosak. Fontos megjegyezni, hogy a parkolt domainek, átirányított domainek vagy új webhelyek büntetett státuszt mutatnak.

Sucuri SiteCheck

Sucuri SiteCheck

Egy másik hatékony eszköz, amelyet használhat a Sucuri SiteCheck scanner. Felismeri a rosszindulatú programokat és számos biztonsági problémát, beleértve a webhely feketelistáját. Ezenkívül a lapolvasó módszereket javasol a probléma megoldására.

Google Webmestereszközök

De messze a legjobb módszer ennek felhasználására az, ha felhasználjuk Google Webmestereszközök hogy ellenőrizze a webhely biztonsági hibáit.

A Google feketelistája: a Google Search console

A Google Webmestereszközök biztonsági kérdéseiben rengeteg hasznos információ található meg webhelyéről, ideértve a webhelyre mutató linkeket, a keresési lekérdezéseket, a webhely állapotát és a 404 hibákat.

Tippek webhelyének kikapcsolásához a Google feketelistáján

Az indexelés megszüntetése által okozott károk helyrehozása hosszú távú folyamat. Ezért okosabb (és könnyebb) elfogadni néhány megelőző intézkedést. Néhány dolgot megtehetsz, hogy a Google jó oldalán maradj:

 • Telepítsen tűzfalat, és rendszeresen futtasson víruskereső szoftvereket.
 • Tisztítsa meg webhelyét, és távolítsa el a rosszindulatú tartalmakat.
 • Kerülje a spam-webhelyekre történő hivatkozást, valamint a linkek vásárlását vagy eladását.
 • Biztosítson eredeti tartalmat kulcsszó kitöltése nélkül.
 • Válassza ki gondosan a tárhely csomagját.
 • Rendszeresen frissítse a WordPress programot, használjon megbízható témákat és plug-ineket.
 • Rendszeresen változtassa meg felhasználónevét és jelszavát, őrizze meg a bejelentkezési oldalakat.
 • Biztosítsa a wp-config.php fájlt, valamint a .htaccess fájlt.
 • Ismernie kell a Google általános szerződési feltételeit, és lépést kell tartania az algoritmus változásaival.

Ne feledje, hogy ezek nem garancia (mivel nem tudjuk, hogy pontosan mit csinál a webhelyén), ám ezek mind bevált gyakorlatok, amelyeket követni kell, hogy megőrizze webhelye fehérlistáját.

Következtetés

Mint láthatja, ha a Google feketelistára kerül, akkor óriási negatív következményekkel jár, amelyekre időbe telik a helyreállítás. Nagyon jó ötlet egy fiók létrehozása a Google webmester eszközeivel webhelyének rendszeres ellenőrzésére. Hivatkozhat a hackezett webhelyről való helyreállításról szóló korábbi üzenetünkre is.

Miután tudatában van annak, hogy már nem tartozik az indexbe, az első lépés az lehet, hogy webhelyét offline állapotba állítja károk elleni küzdelemként. Értesítse a gazdagépet, és tiltsa le a webhelyet. Ha be tud jelentkezni, jegyezze fel, amit lát, és továbbítsa azt a host szolgáltatóinak.

Nézz fel A Google megjegyzése a tiszta webhely fenntartásáról, és ha szükséges, forduljon szakszerűen a webhely tisztításához. Ha elkészült, tájékoztassa a Google-t felülvizsgálat kéréséről. A Google ezután újból feltérképezi az Ön webhelyét, és újra indexeli weboldalait. Időbe telik, de helyreállíthatsz.

Van hasznos tippeket hozzá? Vagy kérdéseket vet fel a WordPress webhelyének karbantartására vonatkozó bevált gyakorlatokkal kapcsolatban? Hagy egy megjegyzést az alábbiakhoz!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map