Hogyan használható felbukkanó ablakok a SEO károsítása nélkül?

Hogyan használható felbukkanó ablakok a SEO károsítása nélkül?

Vegyünk egy dolgot az útból. A felbukkanó ablakok nagyon idegesítő lehet az olvasók számára, ám a webmesterek kedvencei. Kiválóan alkalmasak az átalakításra, és így valóban nincs kívánság az előugró ablakokra. Az igazi kihívás az, hogy a felbukkanó ablakokat olyan módon jelenítsék meg, amely a leghatékonyabb a konverziókhoz, és ugyanakkor nem zavarja az olvasókat. Ebben a bejegyzésben vizsgáljuk meg, hogyan lehet biztonságosan használni az előugró ablakokat anélkül, hogy a webhely SEO-jára káros lenne.


Miért kellene pop-upokat használni?

A felbukkanó ablakok nagyszerű eszközök az olvasók figyelmének felkeltésére és az Ön webhelyének bizonyos területeire vagy tartalmára való irányításához. Meggyőzni az ügyfelet egy termék megvásárlásáról, a szolgáltatás fizetéséről, egy hírlevélre való feliratkozásról, az előfizetés megújításáról és egyebekről. A a SumoMe tanulmánya megállapította, hogy a felbukkanó ablakok átváltási aránya általában 3,09%. Ez a szám eléri a 9,28-ot is, amikor a legjobban teljesítő pop-upokról van szó.

Előugró konverziós arányok

Forrás: SumoMe.com

Az előugró ablakokat is felhasználhatja arra, hogy a látogatókat bármely cselekvésre ösztönző gombra irányítsa, értesítéseket tegyen és információkat szolgáltasson.

Hogyan konvertálhat egy felugró ablakot?

A fenti tanulmányban talán észrevette, hogy nem minden előugró ablak azonos hatékonyságú az átalakításban. Az átváltási arányok jelentősen növekednek a legjobban teljesítő pop-upoknál. Tehát szánjunk időt arra, hogy megértsük, mi történik egy nagy előugró ablak létrehozásával. A jó előugró ablak 8 aspektusa:

 1. Fülbemászó és releváns főcím ami egyenesen közvetíti a felbukkanó üzenetet (Feliratkozás! Fekete péntek akciója stb.).
 2. Tiszta leírás ez nem hagyja az olvasókat arra, hogy alapvető fontosságú legyen. Nem szabad csak azért közzétennie, hogy mi az előugró ablak, mert megtévesztő reklámnak tekinthető (amely az FTC nem engedélyezi), hanem azért is, mert spamnak tűnik – az emberek tudni akarják, mit kattintanak. Kattintson egy felugró ablakra, amely csak most mondja INGYEN, és nincs más részlet? Valószínűleg nem.
 3. Vizuális vonzerő szintén kulcsfontosságú. Használjon olyan színeket, képeket és betűtípusokat, amelyek kiemelkednek, csak vigyázzon, nehogy a fedélzeten menjen. Az őrült grafika vagy a keltezett stílusok az Optinnak spamnek tűnhetnek, így a felbukkanó ablak létrehozásakor tartsa szem előtt a jelenlegi tervezési trendeket, valamint a saját webhelyének megjelenését és hangulatát..
 4. A felugró ablaknak meg kell lennie ide vonatkozó a weboldal kontextusában, amelyen megjelenik. Először az oldalt kell használnia az érték létrehozásához, majd ezt az értéket kell használnia az előugró ablak iránti érdeklődés felkeltéséhez. Például egy blogoldalon felkérheti az olvasókat Iratkozzon fel a Blogra míg boltjában felkérheti őket Feliratkozás az ajánlatokra.
 5. A relevanciával együtt a felugró ablakot be kell helyezni a elhelyezkedés ennek van értelme. A legtöbb olvasó nem fog feliratkozni az Ön blogjára, még mielőtt bármit elolvasta, ezért valószínűleg az lenne, ha beillesztenének egy becsúsztatható optet, mihelyt már az oldal felére eljutottak, vagy egy felugró ablakot, amikor elkészítették a cikket. jobb. Gondoljon logikusan, amikor kiválasztja, hogy hogyan és hol helyezze el az előugró ablakokat.
 6. Adjon valamit, ami az érték az olvasóinak. Érdemes megtenni, ha rákattintanak a felbukkanó képernyőre. Kedvezmények, hozzáférés több értékes tartalomhoz, ingyenes tagság, linkek a további olvasáshoz érdemessé tehetik a látogatókat a felbukkanó gombra kattintásra..
 7. A felugró ablaknak a közvetlen link a kívánt tartalomhoz. Az olvasónak nem kell túl sokszor kattintania vagy több műveletet végrehajtania a felbukkanó gombra való kattintás után. Ha hírlevél-feliratkozást kínál, az olvasók számára lehetővé kell tenni, hogy adataikat megadják és egy hasznos, kapcsolódó nyomonkövetési oldalra kerüljenek, amely megerősíti az előfizetést, vagy akár megoszthat további, az általuk élvezett tartalmat. Ha kupont kínál, akkor a kattintással kell alkalmaznia (vagy lemásolni) a kódot, és el kell vinnie a felhasználót a boltjába.
 8. Elem létrehozása kíváncsiság azt is megszerezheti az olvasót, hogy rákattint az előugró ablakra. De, amint azt korábban említettem, a fellépésnek valami érdemeshez kell vezetnie. Tehát, amíg rejtélyes kedvezmény vagy „titkos” tipp a sikerhez nagyszerű kattintási csali, ügyeljen arra, hogy teljesítse az ígéretét.

Ezen tényezők mellett a felbukkanó ablakok használatának megfontolásakor figyelni kell a statisztikákra. Noha megoszthatunk tippeket a felugró ablak elkészítéséhez, nem tudjuk megmondani, mi pontosan fog működni a legjobban az Ön webhelyén az Ön ipari szakterületén. Használja az optin beépülő moduljának vagy szoftverének a jelentését vagy elemzését, hogy nyomon tudja követni, melyik pop-up-ok konvertálódnak, és innen javítson.

Bünteti-e a Google a webhelyeket felbukkanó ablakokkal?

A gyors válasz talán – attól függ, hogy az előugró ablakot zavarónak tekintik-e. Még ha sikerül is teljes mértékben optimalizálnia a felbukkanó ablakokat, ez még nem jelenti azt, hogy továbbléphet és weboldalait kitöltheti velük. Legalábbis nem, ha azt akarja, hogy a Google megtalálja. Néhány látogató egyszerűen bezárja az ablakot, és elmozdul az Ön webhelyétől, ha esik egy felugró ablakra. Annak érdekében, hogy a látogatók hosszabb ideig ragaszkodjanak az Ön weblapjaihoz, és hogy a Google felvegye Önt a keresési eredményekbe, meg kell győződnie arról, hogy a felbukkanó ablakok nem zavarják-e a felhasználót.

2017. január 10-től kezdve a Google megkezdi a felbukkanó ablakok (közbeiktatott hirdetések) büntetését mobil weboldalak amelyek zavaróak az olvasó számára. A Google biztos akar lenni abban, hogy a felhasználók számára szolgáltatott tartalom könnyen elérhető, függetlenül attól, hogy milyen eszközt használnak az interneten való böngészéshez.

A Google és más keresőmotorok keresési módszerei folyamatosan fejlődnek. Ma a forgalom mobil eszközökről meghaladja az asztali számítógépek forgalmát. A mobil forgalom növekedésével összhangban a Google olyan rangsorolási tényezőket is magában foglal, amelyek hangsúlyozzák a felhasználó mobil élményét. A mobil eszközök néhány különféle keresési módszert használnak, például a helyi és a hangos keresést. A keresőmotorokat nagymértékben befolyásolják a mobil felhasználók ezen keresési szokásai. Valójában a Google továbbment a következőhöz: mobil-első indexelés, és bármilyen keresésnél a Google botok az asztalon lévő tartalom előtt a mobil weboldalakat nézik meg.

Annak érdekében, hogy a tartalom könnyebben hozzáférhető legyen a mobiltelefonokon, a Google közzétette mobil útmutatások megmagyarázza, hogy melyik előugró ablakok elfogadhatók a mobiltelefonokon, és melyek nem. Az alapszabály az, hogy a felbukkanó ablakok és az olvasók számára zavaró bármilyen egyéb közbeiktatott hirdetés nagy NEM. Ez csak a mobil weboldalakra vonatkozik.

Példák az elfogadható előugró ablakokra

Az elfogadható előugró ablakok nem ártanak a SEO-nak

A Google példákat kínál a nem tolakodó előugró ablakokra. Az ezekhez hasonló felbukkanó ablakok rendben vannak, és a Google által teljes mértékben elfogadhatónak tekinthetők,

 • Előugró ablakok olyan jogi követelményeknek megfelelően, mint a kor ellenőrzése vagy a sütik használata. Ugyanez vonatkozik az előugró ablakokra, amelyek bejelentkezéshez szükséges a zárolt tartalom eléréséhez.
 • Az előugró ablakok, amelyek megfelelő képernyőterületet foglalnak el és könnyen elvethetők.
 • Kisebb üzenetek, például szalaghirdetések, beillesztés vagy beillesztés, vagy a fülek mögött rejtett tartalom.

A fenti szemléltető listából biztonságos lehet arra a következtetésre jutni, hogy a kibővíthető tartalom, például a harmonika vagy a kibontható dobozok bevonása biztonságos lehetőség.

Példák az elfogadhatatlan előugró ablakokra

A rossz előugró ablakok károsíthatják a SEO rangot

A Google nem engedélyezi azokat az előugró ablakokat, amelyek jelentősen rontják vagy megakadályozzák az embereket az Ön webhelyének használatában. Ebbe beletartozik:

 • Klasszikus közbeiktatott hirdetések és splash hirdetések, amelyek megszakítják a felhasználókat, amikor navigálnak az oldalak között és / vagy mielőtt elérik az Ön honlapját.
 • Új ablak előugró ablakok, amelyek azonnal megnyílnak, amint a felhasználó rákattint az Ön oldalára.
 • Tartalmat lefedő előugró ablakok, amelyeket a felhasználók kénytelenek bezárni az olvasás folytatásához.
 • Önálló közbeiktatott hirdetések, amelyeket el kell utasítani, mielőtt a felhasználók hozzáférhetnek az Ön tartalmához.
 • Megtévesztő oldalkiosztás, amelynek a hajtás feletti része közbeiktatottnak tűnik.

Ezekből a példákból arra a következtetésre juthatunk, hogy a következő típusú közbeiktatott hirdetések sem találnak kedvet a Google-nak,

 • Spam, nehéz elvetni azokat az előugró ablakokat, amelyek átirányítják a véletlenül rákattintó látogatókat, vagy csökkentik a felhasználói élményt.
 • Teljes képernyős átfedések, üdvözlő szőnyegek és hirdetési formák.
 • Zaklató lightbox hirdetések.
 • Közbeiktatott hirdetések kérje meg a felhasználót, hogy telepítsen egy mobilalkalmazást.

Noha ez kissé durvanak hangzik, ennek van értelme. A Google a felhasználói élményre összpontosít, és lehetősége van arra, hogy továbbra is növelje közönségét pop-upokkal, anélkül, hogy a Google rossz oldalára kerülne.

Hogyan használható felbukkanó ablakok a SEO károsítása nélkül?

Ha elérte ezt a pontot, elképzelést kell kapnia a felbukkanó ablakok használatáról, és tisztességesen meg kell értenie az előugró ablakok típusait, amelyek valószínűleg nem befolyásolják webhelye SEO-ját. Megfontolhatja az alábbiak alkalmazását általános iránymutatásokként, amikor felbukkanó ablakokat ad fel a webhelyére.

Váltani kilépési szándék előugró ablakok. Google John Mueller megerősítette hogy a kilépési szándék által kiváltott közbeiktatott hirdetések továbbra is megengedettek. Csak a közbeiktatott hirdetések jelennek meg a keresési kattintás és a tartalomhoz való hozzáférés között, amelyek negatívan befolyásolják a rangsorolást. Következésképpen az előugró ablakok, amelyek az oldalról az oldalra való áttéréskor jelennek meg, vagy a kilépési szándékkal felbukkanó előugró ablakok valószínűleg nem befolyásolják a rangsorolást.

Késleltetés a felugró ablak megjelenése. Várjon, amíg az olvasók elfoglalják a tartalmat, és ellenőrizze, hogy az előugró ablak automatikusan bezárul-e. A Google Analytics segítségével megtudhatja, hogy a felhasználó átlagos időig tart-e egy weboldalon. Számos optin plugin tartalmaz funkciókat az előugró ablakok beállítási idejére vagy interakción alapuló kiváltókra, megkönnyítve ezzel a késleltetést, amíg az olvasó be nem vonul a webhely tartalmába..

Ez is jó ötlet, ha hosszú ideig tart időközönként a felbukkanó ablakok bármelyik két megjelenése között. A felhasználókat nem akarják bombázni az „előfizetés” kérésekkel minden meglátogatott oldalon. A jó felbukkanó sütik használata lehetővé teszi az egyes felhasználók felismerését és újracsomagolását, hogy különféle felbukkanó ablakokat, külön ajánlatokat jelentsen a visszatérő felhasználók számára, vagy akár interakción alapuló nyomon követéseket.

Megfontolhatja azt is, hogy elrejti-e a felbukkanó ablakokat a mobil eszközökön, és csak azokat jeleníti meg az asztalon. Vagy létrehozhat és meghatározhat konkrét előugró ablakokat kampányok különböző eszközökre így továbbra is használhatja az overlay welcome mat stílusát.

OptinMonster speciális előugró lehetőségekhez

Tehát hogyan használhatja ezeket a tippeket valóban olyan fantasztikus optinok létrehozásához és megvalósításához, amelyek nem eredményeznek Google büntetést? Vagy azon kíváncsi, hogy miként lehet a pop-upokat kifejezetten a WordPress használatával használni? Ajánljuk az OptinMonster alkalmazást. Ez a nagyteljesítményű ólomgenerátor rengeteg optinot és funkciókat kínál a felbukkanó ablakok, üdvözlő szőnyegek, az opciók becsúsztatása, tartalomszekrények, egyedi ajánlatok és még sok minden más testreszabásához. A legjobb az, hogy a WordPress segítségével egyszerűen használható és megvalósítható.

OptinMonster áttekintési és telepítési útmutató

Elolvashatja az OptinMonster áttekintését, hogy további képernyőképeket és egy teljes sétát találjon az induláshoz, de az OptinMonster összegzésével olyan könnyű létrehozni, testreszabni és kezelni a saját optinokat és pop-upokat a WordPress számára..

OptinMonster Optin testreszabások

A tényleges optin létrehozás a saját webhelyén történik, ahol felhasználhatja a drag and drop készítőt, a beépített stílusbeállítási lehetőségeket (bár támogatják az egyedi CSS-t), a mobil opciókat, az egyedi effektusokat és a kampánybeállításokat a felbukkanó ablakok tervezéséhez. Választhat az általános időzítési lehetőségek, valamint a fejlettebb kilépési szándék, a görgető trigger, inaktivitás, ütemezés és egyéb lehetőségek közül is. Ez kiegészül azon képességgel, hogy konkrét felhasználókat célozzon áttétel, földrajzi helyzet, eszköz vagy akár sütik alapján a személyre szabott kampányokhoz.

Telepítse az OptinMonster bővítményt

Amikor az optin készen áll, telepítse csak a bővítményt, csatlakozzon az OptinMonster fiókjához, és válassza ki az engedélyezni kívánt optokat. És bár rengeteg más nagyszerű funkciót megemlíthetünk, az utolsó, amire megérintünk, a beépített elemzés. Egy pillanat alatt gyorsan láthatja, hogy melyik pop-up és optin konvertálódik, tesztelheti a változásokat az A / B osztott teszteléssel és követheti a teljesítményt az irányítópulton.

Tehát ha érdekli a felbukkanó ablakok hozzáadása a webhelyéhez, és biztosan el akarja kerülni a Google szankcióit, az OptinMonster minden olyan funkciót és lehetőséget kínál, amelyre esetleg szükség lehet.

Összefoglalva

A felbukkanó ablakok és más közbeiktatott hirdetések sokat jelentenek számukra. Semmi sem megragadja az olvasó figyelmét, mint egy felbukkanó ablak, de sok felhasználó és a Google robotja nem szívesen veszi őket. Ha észrevette, hogy ezen a január után megnövekedett a visszatérési arány webhelyén, a felbukkanó ablakok ennek egyik lehetséges oka lehetnek..

Továbbá, ahogy ezt a posztot írták, A Google bejelentette hogy 2018. február 15-től kezdve a Chrome beépített hirdetés-blokkolója elkezdi blokkolni azokat a hirdetéseket, amelyekkel nem panaszkodnak a szabványok a Koalíció a jobb hirdetésekért, amelynek tagja a Google. Ezek a szabványok kiterjednek az asztali és a mobil élményekre is. Ilyen hirdetések például a felbukkanó hirdetések, a nagy méretű ragacsos hirdetések és a váratlanul lejátszott hirdetések. A továbbiakban a webhelyeknek azt is ellenőrizniük kell, hogy felbukkanók-e megfelelnek-e a Jobb Reklámok Koalíciója által meghatározott szabványoknak is..

Ha további kérdései vannak, vagy további tippeket szeretne felvenni a felbukkanó ablakok használatához, kérjük, hagyjon üzenetet az alábbi megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map