Egyszerű útmutató a permalink megváltoztatásához a WordPress webhely feltörése nélkül

Egyszerű útmutató a permalink megváltoztatásához a WordPress webhelyének megsértése nélkül

Fontos feladat a weboldal állandó link struktúrájának megváltoztatása. Teljesen biztosnak kell lennie abban, hogy ezt a változtatást meg akarja végezni a webhelyén, mert potenciálisan befolyásolhatja SEO-ját (és ha nem megfelelően kezeli, sok hibát és megszakadt hivatkozásokat okozhat)..


A blogod minden oldalának és bejegyzésének egyedi állandó URL-je vagy „állandó link” van hozzárendelve. Ezeket az állandó linkeket egy előre meghatározott struktúrával hozzák létre. Időnként szükség van a hozzászólások link struktúrájának megváltoztatására, de problémákat okozhat a keresési rangsorolás, a külső webhelyek elavult linkjei és a saját tartalmán belüli törött belső linkek..

A linkekkel kapcsolatos ilyen problémák elkerülésének legjobb módja az, ha egyértelmű tervvel rendelkezik a frissítés előtt. Ezután biztonságosan elvégezheti a kapcsolót, és élvezheti az optimalizált állandó link struktúrájának előnyeit. Ezenkívül szeretné tudni, hogyan lehet a legjobban végrehajtani az átirányításokat a 404 hibák elkerülése érdekében.

Ebben a bejegyzésben megvitatjuk mi permalinks és beszéljünk a a változás okai őket a webhelyén. Azt is megadjuk, hogyan kell biztonságosan megváltoztathatja a permalink szerkezetét, és kerülje el az átirányítások használatával a megszakadt hivatkozásokból származó külső és belső hibákat. Merüljünk be!

Mik a Permalink? (És miért kellene változtatnia a sajátját)

WordPress Permalinks beállítások

Az állandó link a webcímnek a domain nevet követő része. Vessen egy pillantást ennek a blogbejegyzésnek az URL-jére: https://www.wpexplorer.com/break-into-blogging-niche/. A domain név wpexplorer.com, és az állandó link break-be-blogolás-niche.

A helyes hivatkozások, ha helyesen vannak beállítva, számos fontos célt szolgálnak. Például:

 • Ezek lehetővé teszik az olvasók számára, hogy röviden megértsék, mi szól a bejegyzésed vagy oldalod, anélkül, hogy megnézzék a tartalmat.
 • A keresőmotorok használják a bejegyzés vagy az oldal témájának felfedezésére kizárólag az URL-ről.
 • Ezenkívül állandó helyet kínálnak a látogatóknak és a keresőmotoroknak, amelyekhez visszatérhetnek, és így tartalmaikat olvashatják.
 • Ezek lényegében egyedi azonosítót jelentenek minden egyes létrehozott tartalom számára, és segít mindent megszervezni.

A permalink struktúrájának a WordPress-ben történő beállításához a következőre kell lépnie Beállítások> Permalinks az irányítópulton. Alapértelmezés szerint, WordPress állandó linkek használja a Nap és név választási lehetőség. Ha azonban inkább a bejegyzés tartalmára, mint a feladás dátumára koncentrál, gyakran a legjobb a Bejegyzés neve választási lehetőség. Ez a struktúra világossá teszi az üzenet fókuszát az olvasók és a keresőmotorok számára egyaránt.

A legtöbb ember megváltoztatja a WordPress blog alapértelmezett állandó link szerkezetét a létrehozásakor. Számos lehetőség közül lehet választani, de a leggyakoribb két választási lehetőség a dátum, amelyet a posta neve követ vagy egyszerűen a posta neve magában. Ezt a választást általában a kívánt tartalom szem előtt tartásával hozzák meg. Például, a weboldalak, amelyek a hírekre összpontosítanak, általában a dátummal rendelkeznek az állandó link struktúrájának részeként.

Gondolná, hogy mivel a webhely létrehozásakor könnyű megváltoztatni az állandó link struktúráját, akkor ennek egy egyszerű folyamatnak is kell lennie egy létrehozott weboldalon. Míg a cselekvés cselekedete jelentése olyan egyszerű, mint egy új állandó link kiválasztása és a Mentés kattintása, ennek a műveletnek a következményei kicsit további megbeszéléseket igényelnek.

Miért változtathatom meg az Állandó link szerkezetét?

Számos oka van annak, hogy fontolja meg a permalink struktúrájának megváltoztatását, különösen, ha az alapértelmezett beállítást használja. Az állandó linkek megváltoztatása, akár új, akár egy már létrehozott webhelyen, meglehetősen egyszerű. Azonban a létrehozott webhely szerkezetében történő változtatások negatív következményekkel járhatnak, ha nem előre tervez. Ezért gondosan mérlegelnie kell, hogy szükséges-e megváltoztatni az állandó link struktúráját.

A váltásnak azonban számos érvényes oka van. Itt csak néhány:

 • Ha a WordPress régebbi verziójával kezdte, akkor továbbra is a korábbi alapértelmezett struktúrát használja, amely magában foglalja a Post ID-t. Ez a struktúra nem nyújt hasznos információt a tartalmáról, és SEO szempontjából értéktelen.
 • Lehet, hogy más irányba veszi a webhelyet, és a változás tükrözéséhez frissítenie kell a struktúrát. Például, ha egy inkább hírorientált webhelyre költözik, akkor érdemes felvenni a dátumot az állandó linkeibe.
 • Sokan befektetésként vásárolnak megalapozott webhelyeket, így lehetséges, hogy valaki mást vásárolta meg vagy örökölte webhelyét. Ha átvette egy élő webhely tulajdonjogát, érdemes frissíteni a link struktúráját az új márkaépítés céljából.

Ha a jelenlegi struktúra megfelel a tartalomnak és a márkának, akkor annak megváltoztatása felesleges fejfájás lehet. Ha azonban úgy dönt, hogy frissítenie kell a link szerkezetét, örömmel fogja tudni, hogy van mód arra, hogy ezt a kapcsolót biztonságosan végre tudja hajtani..

Az Állandó link struktúrájának biztonságos módosítása

permalink-struktúra

Mielőtt bármilyen változtatást végrehajtana a webhely linkeinek szerkezetében, fontos, hogy minden esetre biztonsági másolatot készítsen a webhelyről. Az is okos, hogy tesztelje a változtatásokat egy átmeneti webhelyen előtt végrehajtja azokat az élő webhelyén, így elháríthatja a felmerülő problémákat.

Ha úgy döntött, hogy meg akarja változtatni az állandó link struktúráját, akkor néhány lépést meg kell tennie.

1. lépés: Döntsön egy új állandó link struktúráról

Az első döntés, amelyet meg kell hoznia, az új állandó link struktúrájának szintaxisa. Új struktúra kiválasztásakor el kell döntenie arról, mit fog belefoglalni a link szintaxisába. Szeretne például dátumot felvenni? Ha igen, akkor mekkora részét szeretné látni a linken belül?

Ez egy fontos döntés, és nem szabad semmiféle változtatást végrehajtania, amíg nem teljesen megbizonyosodott a választásáról. Kaphat néhány ötletet új struktúrájához a WordPress útmutatójából állandó linkek használatával. Általában a Bejegyzés neve Az opció ideális a legtöbb felhasználó számára, bár a hírekkel kapcsolatos webhelyek esetleg felveszik a dátumokat. Akárhogy is, miután eldöntötte az új struktúrát, itt az ideje, hogy ténylegesen megváltoztassa az állandó linkeket.

2. lépés: Módosítsa a Állandó link struktúráját a WordPress programban

Miután megtudta, melyik szintaxist fogja használni, ideje belépni az irányítópult Permalinks menüjébe, és elvégezni a változtatást. Egyszerűen keresse meg Beállítások> Permalinks a WordPress hátsó részében, és válassza ki a beállítások képernyőn:

WordPress Permalinks beállítások

Miután elvégezte a választást (vagy a címkéket saját helyett saját struktúrájának létrehozásához használta), kattintson a gombra Megment. Permalink most frissültek! Ez most frissíti az összes belső URL-t az új szintaxissal.

Az összes belső linknek helyesen kell frissülnie, ha a WordPress részeként adták hozzá őket. Lehetséges, hogy minden kézi hivatkozást frissíteni kell. Azonban a webhelyről származó, minden más oldalról származó linkek most teljesen megsérülnek, és a keresőmotorok által indexált tartalom helytelen.

3. lépés: Javítsa meg a megszakadt hivatkozásokat a 301 átirányítással

Mint már korábban megjegyeztük, a permalink struktúrájának megváltoztatása egyszerű. Most azonban foglalkoznia kell a csapadékkal. Az összes hivatkozás a korábbi linkekre, akár a tartalomban, akár a külső webhelyeken, törött. Egy másik mellékhatás az, hogy a keresőmotorok által indexált tartalom szintén helytelen.

Van egy egyszerű megoldás erre a problémára, azaz a telepítésre 301 átirányítás a webhelyén. A 301-es átirányítás lényegében megmondja az összes böngészőt, amely egy állandó állandó linkű strukturált URL-t használva érkezik a webhelyére, ahol a releváns tartalom található. Azt is tudatja a keresőmotorokkal, hogy ez állandó változás. Valószínűleg azt is testreszabja a 404-es oldalt, hogy elkapjon minden törött belső vagy kézi linket, amelyeket esetleg figyelmen kívül hagyott..

A múltban ezeket az átirányításokat manuálisan kellett volna hozzáadnia a saját mappájához .htaccess fájl a web szerverén. Szerencsére a WordPress használatával vannak olyan plug-inek, amelyek mindezekért a dolgokért felelősek.

Az Simple 301 átirányítások beépülő moduljának használata

Az átirányítások könnyű létrehozásához a WordPressen az egyik lehetőség a Egyszerű 301 átirányítás csatlakoztat. Miután telepítette és aktiválta a plugin-t, hozzáad egy új menüt az irányítópult Beállítások területéhez.

Egyszerű 301 átirányítási beállítások

Valójában nem nagyon kell aggódnia ennek a pluginnak a miatt. A 301 átirányítás beállítások ablakában két egyszerű mező jelenik meg. Az egyik címkével rendelkezik Kérés és a másik Cél. Alapvetően itt adja meg a régi állandó link struktúrát és az új állandó linket. Az információkat csak a domain név után kell hozzáadnia ezekhez a mezőkhöz.

A fenti képen látható példa a Kérés mező a WordPress konfigurációja a Hónap és Név permalinkokhoz, míg a Cél mező a WordPress konfigurációja a Post név állandó link struktúrához. Miután hozzáadta ezt a két mezőt, mentse el a módosításokat. Ez most megmutatja a keresőmotorok forgalmát, amely a régi linkekbe kerül, hová kell menni.

Az átirányítás beépülő moduljának használata

Egy másik bővítmény, amelyet az átirányítások hozzáadásához és kezeléséhez javasolunk, az ingyenes átirányítás csatlakoztat.

Átirányítás WordPress beépülő modul

Először az átirányítás használatához telepítse a WordPress irányítópultján. Akkor navigálhat Eszközök> Átirányítás hogy a webhely oldalai és hozzászólásai az új linkjeikre mutatjanak. Egyszerűen írja be a régi állandó linket a Forrás URL mező, és az új állandó link a Cél URL mezőt, majd kattintson az OK gombra Megment:

Átirányítás beépülő moduljának beállításai

A Yoast SEO Permalink Helper eszköz használata (átirányítás a / & postname névre /)

Egy másik eszköz, amely hasznos lehet, a Yoast SEO Permalink Helper eszköz. Ez generál egy kódot a jelenlegi linkszerkezet alapján, amelyet manuálisan hozzáadhat a webhelyéhez .htaccess fájlt az összes hozzászólás biztonságos átirányításához az új /% postname% / struktúrába. Természetesen ez egy nagyon praktikus eszköz, de csak azt a kódot adja meg, amely átirányítja a postai név szerkezetét, míg a fent javasolt plugin felhasználhatja több eset átirányítását különböző célokra.

Ha azonban nem tetszik a webhely fájljainak módosítása, javasoljuk, hogy ragaszkodjon a fent említett két ingyenes plugin egyikéhez..

4. lépés: A keresőmotor hivatkozásának megváltoztatása az új struktúrához (újraindexálás)

Korábban már említettük, hogy a keresőmotorok hibás információkkal rendelkeznek, miután frissítette a permalinks struktúráját. Sajnos ezt a webhelytulajdonos nem tudja befolyásolni. A keresőmotorok rendszeresen feltérképezik a webhelyeket, és frissülnek, amikor változásokat találnak, így ez a probléma idővel kijavul.

Azonban elősegítheti a folyamatot azáltal, hogy létrehoz egy XML webhelytérkép, és akkor kézi újraindexelés webhelyét keresőmotorokkal.

Következtetés

Mindig a legjobb, ha egy új webhely elindítása előtt foglalkozik olyan elemekkel, mint a permalinks. Előfordulhat azonban, hogy a webhely elindítása után meg kell változtatnia a link szerkezetét. Ha ilyen helyzetbe kerül, akkor alapos tervre van szüksége, hogy elkerülje webhelyének zavarát (belsőleg és kívül is).

A webhely állandó link struktúrájának megváltoztatása olyan szempont, amelyet meg kell fontolni és meg kell tervezni, mielőtt bármit megtenne.

Bár a változtatás végrehajtása és a problémák korlátozása még soha nem volt ilyen egyszerű, a SEO-találatot továbbra is megteheti webhelyére. Rövid távon ez rendben lehet, ha SEO-barátságosabb permalink struktúrára vált, de ez nem olyan, amit folyamatosan kezelnie kell. Válassza ki az új állandó link struktúráját és ragaszkodj hozzá.

Van kérdése a WordPress állandó link struktúrájának frissítésével kapcsolatban? Végzett már a permalink változását a múltban? Problémákat tapasztalt a keresőmotor forgalmával és a megszakadt hivatkozásokkal kapcsolatban? Hogyan oldotta meg őket? Szeretnénk hallani rólad az alábbi megjegyzésekben.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map