Den ultimative guide til WooCommerce SEO for dine produkter

Den ultimative guide til WooCommerce SEO for dine produkter

Enhver virksomhed – lille, mellemstor eller stor – har brug for SEO. Det skyldes, at søgemaskineoptimering (eller SEO) er en vigtig marketingkanal. Pr rapporter fra ahrefs 68% af onlineoplevelser starter med en søgemaskine, og kun 0,78% af søgningerne kommer faktisk til den anden side og klikker på et søgeresultat. Det betyder, at hvis du ønsker mere trafik til din WooCommerce-butik, skal du arbejde på at optimere den til relaterede søgeudtryk.


Hvad er SEO?

Søgemaskiner som Google, Yahoo! Eller Bing handler om at dirigere brugere til de mest relevante websteder eller sider. De tager adskillige faktorer, både tekniske og kreative, i betragtning ved rangering og liste af websteder i et søgeresultat. SEO er processen med at opdatere dit websted i et forsøg på at rangere high-up søgeresultater for at få “gratis” eller “organisk” trafik.

WooCommerce Organic SEO

Selvom det måske lyder komplekst, er det ikke. Den gode ting er, at der er foretaget en masse research om SEO, og alt hvad du skal gøre er at anvende ekspertresultater i din WooCommerce-butik for at hjælpe det med at rangere!

WooCommerce produktside & SEO

Din WooCommerce-butik er en samling af produkter, der tjener et bestemt formål. Du ønsker, at visse produkter skal rangeres, når en bruger søger efter dem. Lad os sige, at du sælger hatte. Du ønsker, at din blå hat-produktside skal rangeres, når nogen søger efter “blå hatte”.

Men der kan være hundreder af websteder, der sælger blå hatte. Hvordan sikrer du dig, at dit websted rangerer øverst? Som nævnt søger søgemaskiner rangeringssignaler for at matche et bestemt søgeterm med et relevant resultat. For din WooCommerce-produktside inkluderer disse rangeringssignaler tilstedeværelsen af ​​søgeudtrykket i siden URL, titel og indhold, den hastighed, som siden indlæses, hastigheden med med siden indlæses på en mobilenhed, links til side fra andre websteder, indikatorer for social popularitet og meget mere.

I stedet for at blive overvældet med det hele, skal du først begynde med det basale – den slags, som hver side skal gøre – og derefter gå videre til komplekset – når du først har erobret det grundlæggende.

Det hele begynder med nøgleordsundersøgelse

Uanset hvilken type produkt du sælger, er det afgørende at forstå det rigtige sæt søgeord, som din side skal rangordnes. Et nøgleord er en sætning, som en bruger sandsynligvis søger efter, når de leder efter dit produkt.

For eksempel, hvis du sælger blå hatte, ser det ud til, at de ideelle søgeord er “blå hatte”, “købe blå hatte” eller “mænds hatblå”, eller noget i disse linjer. Det er ikke altid nemt at gætte. Det klogere alternativ er at starte med brede nøgleord (dem, du kan tænke på) og derefter bruge søgeordsundersøgelsesværktøjer til at forfine dem.

Nøgleordets forskningværktøjer

Ud af de mange tilgængelige muligheder er nogle værktøjer (gratis og betalt), som du kan bruge:

 • Nøgleord overalt (gratis) – En browserudvidelse, der viser populariteten af ​​et bestemt søgeterm
 • Ahrefs – Tilbyder et sæt værktøjer, der hjælper dig med at finde ud af de nøgleord, som dine konkurrenter rangerer efter og dem, du skal rangere efter
 • Moz Explorer – Et søgeordsundersøgelsesværktøj fra SEO-guruer selv
 • Google Trends (gratis) – En simpel mulighed for at kontrollere populariteten af ​​et bestemt søgeterm
 • Amazon-søgeforslag (gratis) – Søgeforslagene Amazon viser, når du skriver et produkt
 • Forsøg på Google-søgning (gratis) – De søgetermalternativer, som Google viser i slutningen af ​​siden, når du indtaster en søgeforespørgsel
Forsøg på Google-søgning

Eksempel: Google-søgeforslag

Når du har fundet ud af nøgleordene, skal du løse et bestemt primært nøgleord og bruge det til at opdatere dit indhold. Du kan bruge sekundære søgeord i hele dit indhold.

Husk, at udfyldning af nøgleord (overforbrug af et nøgleord) som praksis er død. Placer dine nøgleord klogt i hele indholdet.

Forbedr din produktside med WooCommerce SEO Basics

Når du først har et primært nøgleord, skal du sørge for, at det vises i de vigtigste sektioner på din WooCommerce produktside. Sådan har du brug for det.

1. Produkt-URL

Tilstedeværelsen af ​​et søgeudtryk i en URL betragtes som et stærkt rangeringssignal. Faktisk, hvis søgetermen findes i selve domænenavnet, rangeres en side uundgåeligt (medmindre ethvert andet signal ikke findes). Produkt-URL skal ideelt indeholde dit fokusnøgleord. Du kan følge denne praksis, når du opretter nye sider. Men for eksisterende sider skal du ikke ændre webadressen, hvis du er en marketing-newbie. Ændring af URL kan betyde, at du mister al den SEO-værdi, en side har opnået, og kan have en negativ indvirkning på dine placeringer.

Pro tip: Aktivér brødkrum i din Woo-butik for at gøre URL-adressen læsbar i søgeresultaterne

2. Produkttitel

Søgeresultatstruktur

Fokusnøgleordet skal være til stede i produktets titel for at hjælpe siden med at rangere. Ikke meget at diskutere her – gå videre og opdater dine produkttitler!

3. Produktbeskrivelse

SEO-plugins som Yoast SEO vil fortælle dig, at indhold på enhver webside ideelt set ikke bør være mindre end 300 ord. Det samme gælder for dine WooCommerce produktsider. Din produktside skal indeholde en detaljeret beskrivelse af dit produkt med dit fokus eller sekundære nøgleord, der vises 2-3 gange i hele indholdet. Igen er nøglen at indramme indholdet naturligt og ikke at overforbruge nøgleordene.

WooCommerce produktside

Pro tip: Hvis dit produkt ikke garanterer en detaljeret beskrivelse, skal du dække det væsentlige. Tilføj dimensioner, komponenter, plejeinstruktioner, forsendelsesproblemer osv. Eller svar på spørgsmål, som potentielle købere måtte have.

4. Billeder og videoer

Vidste du, at hvis du inkluderer en video i et indlæg, kan det øge konverteringerne med op til 80% (pr. Vores video SEO-guide)? Det er enormt! Billeder og videoer på din produktside hjælper bedre med at forklare produktet og engagere køberen. Billeder skal være af høj kvalitet, men optimeret for at holde sidestørrelsen på et minimum. Videoer skal hostes på platforme som Youtube eller Vimeo og derefter inkluderes på en produktside.
Husk, at det er vigtigt at tilføje Alt-tekst til dine billeder. Denne tekst skal definere, hvad billedet handler om. Søgemaskiner bruger denne tekst til at “læse” et billede, og denne tekst vises på din webside i tilfælde, hvor billedet ikke indlæses. Din produktside skal indeholde billeder med fokusnøgleordet i Alt-teksten.

5. Anmeldelser og vurderinger

Kundernes anmeldelser og ratings er tillidsfaktorer og vurderes meget højt af søgemaskiner. Tilstedeværelsen af ​​anmeldelser på din produktside kan hjælpe den med at rangere efter relevante søgninger. Den gode del er, at WooCommerce sørger for at vise en produktvurdering i et søgeresultat for at tilføje SEO-værdi til en side.

Som nævnt er et SEO-plugin som Yoast uundværligt og kan hjælpe dig med at finde huller på din produktside. Par Yoast med sin WooCommerce udvidelse for den ultimative SEO-supermagt.

Avanceret SEO-taktik til at øge WooCommerce-produktsideplassering

Hvis du føler dig eventyrlysten og ønsker at flytte forbi grundlæggende tip, kan du prøve nogle avancerede ændringer i din butik for at optimere det.

Bortset fra indhold, der findes på din produktside, tjekker søgemaskiner efter flere andre faktorer for at hjælpe med at bestemme sideplacering. Disse inkluderer:

 • Nøgleord i Meta for produktside – Indholdet, der beskriver en produktside og normalt vises under sidetitlen i et søgeresultat, er metasiden. En SEO-plugin hjælper dig med at tilføje sidemeta til dine produkter. Tilstedeværelsen af ​​et nøgleord i sidemetan betragtes som en rangeringsfaktor.
 • Optimering til mobile enheder – I betragtning af den stigende mængde søgninger, der sker via mobile enheder, har det faktum, at din WooCommerce produktside er optimeret til mobil eller ikke, en effekt på SEO. Dette betyder at gøre siden lydhør og bruge AMP (Accelerated Mobile Pages) -versioner af din side for at hjælpe den med at indlæse hurtigere på mobile enheder.
 • Tilføjelse af frisk indhold – Din sides friskhed (hvor ofte den opdateres) er en vigtig SEO-faktor. En nem måde at holde dine sider friske på er med anmeldelser. De er en naturlig kilde til indhold tilføjet over tid. På lignende måde kan du tilføje andre relevante sektioner til dine WooCommerce-produkter. Dette kan være en optælling for antallet af solgte produkter (der opdateres i realtid), en sektion med ofte stillede spørgsmål, hvor interesserede kunder kan stille spørgsmål, som du kan svare på, en kundehistorisk sektion, videoudtal og meget mere.
  WooCommerce SEO Fresh Content Idé
 • backlinks – Dette er en smule vanskeligt, fordi det skal gøres rigtigt. En backlink er, når du linker til andre websteder, tilføj et link til dine produktsider. Dette kan ske gennem biblioteksfortegnelser, tilknyttede stillinger, produkthenvisninger osv. Backlinks er en tillidsfaktor og angav, at produktet er godt nok til at blive knyttet sammen. Jo mere backlinks er, jo større er chancerne for din produktrangering. Det er dog vigtigt, at backlinks forekommer naturlige og ikke plantes gennem tilfældige kommentarer på populære websteder * ahem ahem *

Tag væk

Søgemaskineoptimering handler om at sikre dig, at den rigtige type trafik når din produktside. Jo højere antallet af potentielle købere, der når din side, jo større er chancerne for konvertering.

Bortset fra at implementere ovenstående, kan det være en god ide at også optimere WooCommerce til ydeevne, bruge nogle WooCommerce butiksforbedringstip til og investere i HTTPS (blandt andet) for at sikre WooCommerce. For yderligere læsning om SEO, prøv WPExplorer’s guide til WordPress SEO, the Moz-guide til SEO eller Ahref’s guide til e-handel SEO.

Optimering af dine WooCommerce produktsider til søgemaskiner er en kontinuerlig proces. Husk, SEO-mantraet – optimer, analyser, opdater og gentag!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map