De mest almindelige WordPress SEO fejl

Almindelige SEO-fejl på stedet

WordPress er temmelig godt optimeret til søgemaskiner ud af boksen, men det er ikke perfekt. Der er mange WordPress SEO-fejl, som brugerne laver. Mere specifikt har WordPress brug for en hjælpende hånd på to områder:


 1. Yderligere funktionalitet i form af et avanceret SEO-plugin som f.eks Yoast SEO.
 2. Effektiv anvendelse af onsite-SEO-mål.

Ultimativt, du er ansvarlige for, hvor godt optimeret dit websted er for resultatsider (søgemaskiner). Hvis du ikke følger de grundlæggende SEO-grundlæggende elementer, vil nogen plugins eller widgets, du har installeret, være til lille nytte.

Med det i tankerne har jeg skrevet denne liste over de mest almindelige WordPress SEO-fejl sammen med retningslinjer for, hvordan man undgår dem. Først vil vi fokusere på fejl, der er specifikke for individuelle indlæg og sider. Så på fejl, der kan have forgreninger på tværs af et helt websted. F.eks. den slags problemer, der kan have stor indflydelse på dit websteds evne til at rangere efter relevante søgeord. Hvis du finder ud af, at dit websted er offer for nogle af disse fejl, kan udbedring af dem gøre en dramatisk forskel i strømmen af ​​søgemaskintrafik til dit WordPress-sted.

1. Ikke optimerer din Permalink

Din permalink er god til to ting:

 1. At give besøgende på dit websted en indikation af, hvad en side handler om
 2. Angiver relevans for søgemaskiner

Som sådan skal du sikre dig, at din permalink-struktur er defineret korrekt i Indstillinger> Permalinks på din backend:

Permalink-indstillinger
Som du kan se, permalinks er indstillet til post (eller side) navn. Dette er det format, jeg generelt vil anbefale. Det kan være nødvendigt at tilføje datoen til din permalink, hvis indholdet på dit websted på en eller anden måde er datorelevant (f.eks. En nyhedsartikler). Men for de fleste blog er det mest fornuftigt at bruge postnavnet.

Når du har indstillet din permalinkstruktur korrekt, vil du sørge for, at hvert af dine posts permalinks er optimeret godt til de specifikke søgeord, du målretter mod. Her er for eksempel permalink for dette indlæg:

Post Permalink

Som du kan se, afspejler det ikke blot hele titlen (hvilket er, hvad en permalink gør som standard i WordPress). Jeg har ændret det for at fokusere på bare de vigtigste nøgleord i overskriften, som vil være nyttige for Google, når det kommer til at fortolke relevans.

2. Ikke optimering af dit indlægs SERPs-præsentation

En af de mange grunde til, at jeg betragter Yoast SEO-pluginet (nævnt i begyndelsen af ​​dette indlæg) så uvurderligt er dens optimeringsmuligheder pr. Post / side. Her er et skærmbillede af, hvordan Yoasts indstillinger for indlæg ser ud:

Yoast SEO Snippet-indstillinger

Hvis du ikke optimerer dine indlæg og sider ved at udfylde felterne ovenfor, går du glip af et par tricks:

 • Det Fokusordord giver dig mulighed for at vurdere, hvor godt optimeret dit indlæg / side som helhed er for det primære søgeord.
 • Det SEO-titel giver dig mulighed for at justere din titelmærke (i modsætning til overskriften inden for selve indholdet) for at være mere søgemaskine venlige.
 • Det Meta beskrivelse giver dig mulighed for at oprette en manuel beskrivelse af din side / indlæg. Dette vises både i SERP’er og andre steder (f.eks. Sociale mediesider). Skrivning af manuelle beskrivelser kan have en dramatisk positiv effekt på klikfrekvenser.

Sørg for, at hver side og indlæg på dit websted redigeres optimalt til visning i SERP’er.

3. Dårlig sammenkobling

Der er en række fordele ved at linke mellem blogindlæg på dit websted. Dette kan omfatte ting som lavere hopprater eller øget brugerengagement. Men til SEO-formål er vi bekymrede for relevans.

Kort sagt, hvis Google ser, at du linker til kontekst relevante sider på dit websted, vil de bedre forstå dit websteds relevans for et bestemt emne som helhed. Effektiv sammenkobling kan demonstrere relevansen af ​​en bestemt side til et emne. Men det er ikke alt. Det kan også resultere i en samlet stigning i placeringer på tværs af et helt emne (da dit websted anerkendes som en autoritet).

Nøglen er at sammenkoble ofte (men kun når det er relevant) og bruge søgeordsrige ankertekster. I stedet for “at lære mere, Klik her“, Skriv” lære mere om hundetræning”. Et plugin, som jeg har fundet ekstremt nyttigt til at gøre sammenkoblingen hurtigere og lettere er Link Whisper. Se vores Link Whisper-anmeldelse, hvis du vil lære mere.

4. Dårlig ekstern forbindelse

Selvom det kan virke modstridende, kan du positivt påvirke din placering af søgemaskiner ved regelmæssigt link til relevante og autoritative eksterne websteder. Dette er af to grunde:

 1. Relevansfaktoren som diskuteret i interlinkingsafsnittet ovenfor
 2. Google kan godt lide at se websteder referere til andre – på samme måde som en medicinsk tidsskrift citerer andre undersøgelser

Kort sagt, hvis dit websted ikke linker til eksterne websteder, vil Google tage det som et tegn på, at dit indhold ikke er særlig værdifuldt. Så sørg for, at du regelmæssigt linker til relevante og autoritative websteder og blogs i din niche. For eksempel betragter vi Yoast som en autoritet til alle ting WordPress SEO, og de har en god artikel om hvorfor udgående links betyder noget.

5. Dårlig billedoptimering

Når det kommer til almindelige WordPress SEO-fejl, er en, jeg ofte ser, dårlig billedoptimering. Søgemaskiner kan ikke se tekst i billedform, så du er nødt til at holde deres hånd lidt, når det kommer til medier. Det er her alt- og titelmærkerne kommer ind, som vist her i WordPress-medie uploader:

seo-image-optimering

Der er en uendelig debat i SEO-verdenen om, hvor vigtigt alt og titel tags er henholdsvis. Men snarere end at spilde min tid på det, tilføjer jeg blot tekst til begge. Når det kommer til disse tags, skal du fokusere både på SEO og brugervenlighed.

For mange mennesker (såsom synshæmmede eller mobile brugere) er billeder muligvis ikke synlige, i hvilket tilfælde de vil se alt-teksten. Derfor bør det være beskrivende for billedet, samtidig med at det fokuseres på nøgleord, der er relevante for indholdet. Glem ikke at inkludere alt- og titeltekst på logoer, taglines og eventuelle navigationsbilleder. De er alle nyttige til at give søgemaskiner en større kontekst med hensyn til emnet på dit websted. Men det er bare toppen af ​​billedet af et isbjerge. Du kan bruge denne vejledning til, hvordan du optimerer billeder for at lære om flere måder at perfekte billede til hastighed og SEO.

6. Dårlig kategorisering / tagging

Dette er en ægte kæledyrsgruppe af mine – sider, der er forbundet med et stort antal kategorier og tags. Hvordan skal en søgemaskine give mening om et indlæg, der er forbundet med en lang række søgeord?

Kategoriser og tag selektivt og specifikt. Du skal have et meget begrænset antal kategorier (generelt mindre end 10 med visse undtagelser) og et begrænset antal tags (måske højst 50). Hvis en kategori af tag kun er blevet brugt en håndfuld gange, er det sandsynligvis ikke værd at eksistere.

Jeg holder tingene enkle, når det kommer til WordPress-indlæg og taksonomier – mindre er mere. På min egen blog forbinder jeg hvert indlæg til kun en kategori og en håndfuld meget relevante tags. På denne måde producerer jeg kontekst relevante taksonomisider, som Google finder passende at rangere.

Velkonstruerede kategori- og tag-sider giver søgemaskiner en stor sammenhæng. På denne måde kan de opbygge en idé om dit websteds relevans som helhed for et givet emne, og de kan også rangordnes på individuelt grundlag. Hvis du beslutter at sammensætte kvalitetskategori og tag sider, skal du huske at sikre dig, at de er indstillet til at indekseres. For at lære mere om bedste praksis, når det kommer til kategorisering og tagging.

7. Dårligt strukturerede overskrifter

HTML-overskrifter (f.eks

tag) give Google en masse kontekst, der vedrører dit websteds relevans. Ord, der er placeret i overskrifttags, vægtes tungere end dem, der findes i hovedindholdet på dit websted.

Som sådan er det meget vigtigt, at du inkluderer relevante søgeord i disse overskrifter, når det er muligt, men det er også vigtigt, at dine header-tags er struktureret korrekt. Nogle WordPress-temaer følger ikke den bedste praksis i denne henseende, så du kan tjekke dine overskrifttags nu. Kort om:

 • På din startside,

  tag skal være navnet på dit websted

 • På alle andre sider er

  tag skal være overskriften (dvs. indlægget / siden)

På den måde har din startside den bedste chance for at rangere efter dit websteds navn, og andre sider har den bedste chance for at rangere for det specifikke emne, de dækker.

desuden,

og

tags skal være gratis til brug som kontekst relevante underoverskrifter. Hvad dit tema bør ikke at gøre bruger disse tags til spildende formål (f.eks. til overskriften “anbefalede poster” i en sidebar-widget – det hjælper overhovedet ikke søgemaskinerne). For yderligere information om, hvordan du korrekt strukturerer overskrifttags, skal du tjekke dette dybdeindlæg af Joost de Valk.

8. Instruere søgemaskiner til at indeksere for meget

Mange mennesker begår fejlen ved at antage, at Google vil gennemgå og indeksere hele deres websted. Mens Google måske kravle hele dit websted, ofte indekseres ikke alle af indlæg og sider. Og i virkeligheden ønsker du faktisk ikke, at Google gennemsøger alt indholdet på dit websted – kun de ting, der faktisk er værd at placere. Noget andet er overflødigt og giver ikke nogen fordel at være i Googles indeks. Specifikt inkluderer sådanne sider:

 • Ubrugte taksonomi- / arkivsider (f.eks. Tags, forfatterarkiver, datobaserede arkiver osv.)
 • Din privatlivspolitik
 • Juridiske ansvarsfraskrivelse

Du får ideen. Jo “renere” et websted, du kan præsentere for Google, jo bedre. Alt, hvad der er irrelevant eller ubrugeligt for søgere, tjener kun til at udvande dit websteds relevans. Som sådan skal du sikre dig, at alle sådanne sider er indstillet til “noindex” – dvs. fortæl søgemaskinerne om ikke at indeksere det. Dette gøres let med et plugin som f.eks Yoast SEO, som giver dig mulighed for at indeksere hele taxonomier / arkivtyper.

Når plugin er installeret, skal du bare gå til SEO> Søgning. Skift derefter indstillingen til “Vis (posttype) i søgeresultater?” til Nej for hver indlægstype, du gerne vil noindex. Gå derefter over til taksonomier og Arkiv faner for at gøre det samme.

Yoast SEO: Indholdstyper standarder

Denne indstilling er også tilgængelig pr. Post eller side:

Yoast SEO Post indeksering

9. Angiver ikke et XML-sitemap

Et XML-sitemap er på ingen måde nødvendigt. Men at ikke give en til søgemaskiner er som at give nogen komplicerede retninger til dit hus mundtligt snarere end din adresse. Det er meget lettere for søgemaskinerne, hvis du fortæller dem, hvad der skal indekseres. På denne måde ved Google, Bing og andre, hvad ud af dine indekserede sider er vigtigst.

Den største synd ved ikke at levere et XML-sitemap er det faktum, at det er så let at gøre. Hvis du allerede har ovennævnte Yoast SEO-plugin installeret, skal du bare gå til SEO> Generelt> Funktioner og skift mellem XML-sitemap-funktionaliteten:

Yoast SEO XML Sitemap

Det er alt, hvad der er der til det. Yoast baserer dine sitemaps på de forskellige indstillinger, du aktiverer / deaktiverer under Søg udseende afsnit. Plugin vil nu opbevare et dynamisk opdateret XML-sitemap på din server, som søgemaskinerne kan bruge, når du gennemsøger dit websted.

10. Fokus på meta-nøgleord

Dette er mindre en fejltagelse og mere et komplet spild af tid, fordi Google overvejer ikke metasøgeord ved placering af sider. Meta-nøgleord er historisk blevet brugt af spammere i en sådan grad, at Google nu ikke fordeler nogen værdi til dem. Så hvis du stadig bruger metasøgeord, er det nu tid til at stoppe.

11. Dupliceret indhold (og ikke definerer kanoniske webadresser)

Mange mennesker vil fortælle dig, at duplikatindhold er din værste fjende. Hvis Google ser dig publicere indhold, der er tilgængeligt andetsteds, vil det løsne det hellige helvede på dit websted, indtil der ikke er noget tilbage end noget forvirret HTML.

I virkeligheden er dette ikke nødvendigvis sandt. Google straffer ikke (altid) sider for brug af duplikatindhold. I stedet for, hvis den ser to websider med stort set det samme indhold, vil den forsøge at finde ud af, hvilken der var den oprindelige udgiver. Derefter prioriteres den side i søgeresultater frem for den anden.

På den anden side er duplikatindhold på det samme sted ikke stort. Selvom det ikke er et verdensendende problem, er det almindeligt rodet at have flere forekomster af det samme indhold på flere sider. At have tyve “Bluehost Review” -artikler hjælper ikke dig med at placere på første side. Gør dit bedste for at kombinere duplikater af blogartikler og omdirigere fjernede poster / sider til det mest relevante (igen, Yoast SEO kommer meget godt med dets indbyggede omdirigeringsadministrator).

Og måske langt mere udbredt, end du måske tror, ​​er utilsigtede duplikatsider. Dit websteds hjemmeside kan findes i begge dele www og ikke-www (dvs. https://yoursite.com/) såvel som http og https versioner, som faktisk er separate sider. Løsningen er at definere, hvad der er kendt som kanoniske webadresser for hver af dit websteds websider.

12. Ikke optimeret til hastighed

Dit websteds belastningshastighed er meget vigtig. Folk hader sider, der er langsomme med at indlæse, og det gør Google (og sandsynligvis andre søgemaskiner) også. Kort sagt, den hastighed, som dit websted indlæses, kan faktisk have indflydelse på din placering.

Som sådan skal du sikre dig, at dit websted indlæses på dobbelt hurtig tid. Der er masser af guider til, hvordan man kan fremskynde WordPress, såvel som optimeret WordPress-hosting og cache-plugins, du kan bruge til at hjælpe.

Du kan også drage fordel af populære gratis værktøjer til at teste webstedshastighed som Pingdom og PageSpeed ​​Insights til at vurdere dit websteds hastighed og spot flaskehalse.

13. Ikke optimeret til sociale medier

Uanset om du kan lide sociale medier eller ej, skal du sørge for, at dine profiler er korrekt konfigureret og knyttet til din WordPress via Open Graph og Twitter Cards. Hvis du endnu ikke har gættet dig, er Yoast SEO en hurtig og enkel måde at gøre dette på, da sociale indstillinger er indbygget i plugin.

Yoast SEO sociale indstillinger

Det kan virke som en relativt mindre ting, men at sikre, at dit websted er korrekt knyttet til dine sociale medier, vil hjælpe med at sikre, at dine indlæg er mere “delelige.” Derudover kan du med Yoast tilføje dine egne brugerdefinerede Facebook- og Twitter-metakoder. Dette inkluderer en titel, en beskrivelse og et optimeret billede. Igen kan dette hjælpe med at forbedre dit indlægs synlighed og deling.

Yoast SEO tilpassede Facebook- og Twitter-metatags

Indpakning af almindelige SEO-fejl på stedet

SEO kan være ret skræmmende – der er meget at tage forkert. Men den bageste side af dette er, at hvis du kan få det meste højre, har du en stor fordel i forhold til konkurrencen. De fleste af de WordPress SEO-fejl, du ser ovenfor, er ikke raketvidenskab. Når du først har forstået de grundlæggende principper for SEO, vil du være i stand til intuitivt at se, når noget er godt for dit websteds placeringer, og vice versa.

Har du nogen SEO-tip til WordPress-brugere, som jeg hverken har dækket i dette indlæg eller det andet? Hvis dette er tilfældet, kan du dele med os i kommentarfeltet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map