A WordPress Yoast SEO 10 legfontosabb funkciója

Ha van egy WordPress webhely, és tudja, mit jelent a SEO, akkor valószínű, hogy már telepítve van a Yoast SEO WordPress plugin. De mivel a plugin nagyon maroknyi lehet, nem mindenki fogja teljes mértékben kihasználni képességeinek lehetőségeit. . Ebben a bejegyzésben megvizsgáljuk a Yoast SEO for WordPress 10 legfontosabb funkcióját, és hogyan lehet ezeket felhasználni a saját webhelyére.


XML webhelytérképeket generál

A megfelelő szervezés elengedhetetlen a SEO számára, és ennek szerves része az XML webhelytérkép. Telepítéskor a Yoast SEO automatikusan generálja egyet, és következetesen frissíti azt, amikor új tartalmat hoz létre. Az alábbiak szerint könnyen megváltoztathatja XML-beállításait SEO> XML webhelytérképek a WordPress admin irányítópultján.

xmlsitemap

Automatikusan elküldi az XML webhelytérképeket a Google / Egyéb keresőmotorok számára

A pingpongnak is nevezett Yoast SEO automatikusan elküldi a frissített webhelytérképeket a Google-nak és a Bing-nek. Ennek lényege, hogy segítsen a keresőmotoroknak gyorsan új tartalmat hozzáadni, és hogy a többi indexált tartalom friss legyen, ha megváltoztatja őket. Az XML webhelytérkép lehetőségei között választhatja azt is, hogy a Yahoo és az Ask.com ping-e minden egyes alkalommal, amikor új tartalmat tesz közzé..

Egyéni Meta Header / Leírás létrehozását teszi lehetővé

Gyakran egy olyan címsor, amely tökéletes e-mail tárgysorozatot biztosít feliratkozásodhoz, szörnyű címsort tesz SEO célokra. A Yoast pluginjával egyszerűen csak két címsort írsz, egyet az embereknek és egy a keresőmotoroknak. A tartalomhoz egyéni metaleírást is hozzá kell adnia. Ez nemcsak a megfelelő kulcsszavak megcélzásában segíthet, hanem egy hihetetlenül vonzó leírást is készíthet kézművesként, amely arra készteti az embereket, hogy valójában a keresési eredmények böngészése közben válasszák az Ön oldalát. Ezeket a dolgokat a SEO mezőben közvetlenül a normál post / oldal szerkesztő alatt érheti el.

seotitledescription

Ellenőrizze a Fókuszkulcsok elemet

Könnyedén és gyorsan ellenőrizheti, hogy a kulcsszó sűrűsége mellett nem esik-e túl, vagy elkerüli-e a tényezőket, és emlékeztetést kap arra, hogy meg kell javítania az oldal / URL-eket / slugs-okat, és minden egyéb olyan dolgot, amely befolyásolja az oldalai SEO . Ez egy nagyszerű emlékeztető, amely folyamatosan nyomon követi az utat a post után. Egyszerűen írja be a fókuszkulcsot a szokásos SEO mezőbe a WYSIWIG post / oldal szerkesztő alatt, és megnézze, mi jelenik meg az alatt..

focuskeyword

Az oldalátirányítások egyszerű hozzáadása lehetővé teszi

Ha frissít egy weboldal tartalmát vagy oldalát, de a régi forgalma továbbra is a legtöbb forgalmat érinti, nagyszerű ötlet, ha egyszerűen átirányítja az új verzióra. Ez közvetetten segíthet a SEO-n azáltal, hogy naprakész / jobb / világosabb információkat biztosít a látogatók számára, és ez valószínűleg több megosztást és általános felhasználói elkötelezettséget eredményez..

Hozzáadja a zsemlemorzsát

A zsemlemorzsa vizuálisan szemlélteti egy webhely felépítését és a webhelynek azt a konkrét területét, amelyet jelenleg meglátogat. A WPExplorerben zsemlemorzsát használunk, így láthat egy példát, hogy ez hogyan működik, ha görgeti a bejegyzés tetejét. (Vagy nézd meg az alábbi példát, amely e blog egyik bejegyzéséből származik.)

A zsemlemorzsák nem csak segíthetik a látogatókat az Ön webhelyének navigálásában, hanem a Google (és más keresőmotorok) számára is segítik kideríteni, hogy / milyen mértékben kapcsolódik webhelye egy adott témához vagy kulcsszóhoz. A belső összekapcsolási beállítások alatt engedélyezheti a zsemlemorzsát. És bár sok szabadsággal rendelkezik szerkesztések készítése, általában jó ötlet, ha szép és egyszerű, miközben érthetővé teszik mind az emberek, mind a robotok számára..

zsemlemorzsa

Lehetővé teszi a Permalink megváltoztatását

Az Állandó link lehetőségek alatt hozzáférhet néhány különböző funkcióhoz, amelyek nagyon hasznosak lehetnek a megfelelő webhelyhez. Itt kezelheti a bejegyzések vagy oldalak URL-címét vagy slug-ját.

A csúnya URL átirányítása a állandó linkek tisztításához.

redirectuglyurl

Ez a funkció segíti a más webhelyekről vagy a saját oldalakról származó, kissé hibás linkek kijavítását. Ha valaki véletlenül beír egy számot, vagy valami túlzott beilleszt egy oldal URL-jébe, az automatikusan visszatér a tiszta / helyes URL-re. (F.ex: http://website.com/page2/291 -> http://website.com/page2)

Fontos: Ha bármilyen e-kereskedelem-bővítményt használ, vagy ha az URL-ben kampánycímkékkel nyomon követi az értékesítés eredetét, akkor nem szabad aktiválnia ezt, függetlenül attól, hogy hány csúnya linket fedez fel az oldalaira.

A Stop szavak automatikus eltávolítása a csigákról

removestopwords

Ahogy a neve is sugallja, ez a funkció eltávolítja a stop szavakat a csíkokról. Ez alapvetően azt jelenti, hogy még ha nem is ír be konkrét slugot minden egyes bejegyzéshez, a leálló szavak (amelyeket a Google azt javasolja, hogy tartson ki az URL-től, mivel nem jelentenek értelmet) automatikusan eltávolításra kerülnek. Mivel az ilyen apró dolgok könnyen elfelejthetők, nagyon hasznos lehet aktiválásuk.

Segít a címek / leírások tömeges szerkesztésében

Tegyük fel, hogy a Yoast SEO lassan érkezett a partira, és sok népszerű hozzászólásod és oldalod a plugin telepítése előtt jött létre, és nincs konkrét SEO címe vagy leírása, játékod igaz? Úgy értem, az egy-egy oldal / bejegyzés belépése és szerkesztése túl időigényes?

Szerencsére a plugin tömeges címszerkesztőt és tömeges leírószerkesztőt kínál. Ez lehetővé teszi a régebbi bejegyzés és oldal címeinek és leírásainak könnyű szerkesztését. Természetesen, ha a tartalék elmaradása túlságosan nagy, akkor minden tartalomra próbálkozása teljes munkaidőben három ember számára válhat fel, tehát nagyszerű ötlet csak a kiemelt fontosságú oldalak rögzítése..

Segít konkrét hozzászólások / oldalak elrejtésében a keresőmotorokból

nOINDEX

Noha nyilvánvalóan nem érdekli az egész webhely elrejtése a keresőmotoroktól (végül is egy cikket olvas egy SEO plugin használatáról), néha érdemes elrejteni bizonyos oldalakat a keresőmotoroktól. Tegyük fel, hogy különleges promócióval rendelkezik e-mail feliratkozói számára, és létrehoz egy gyors oldalt, amely további részleteket tartalmaz, nem egy olyan oldalt, amelyet a Google a keresési eredmények között szeretne megjeleníteni.

Szerencsére a Yoast SEO segítségével könnyedén elrejtheti az összes bejegyzést vagy oldalt az adott üzenet vagy oldal WYSIWYG szerkesztőjében. Egyszerűen lépjen a speciális opciók alá, és változtassa meg a „Meta Robots Index” értékét „noindex” -re, mint az alábbi képen. Most, amíg a robotok hallgatják a parancsot, ahogy akarják, csak a közvetlen linktel rendelkező emberek találják meg az oldalt a speciális előfizetői üzletről.

Bónusz tipp: Ha Ön egy olyan webhely fő adminisztrátora, amelynek sok közreműködője van, akkor érdemes letiltani a speciális beállításokat a többi szerző / rendszergazda számára. Ellenkező esetben kockázatot tehet magára nézve, ha valaki néhány kulcsfontosságú oldalt átirányít a saját által választott webhelyekre, vagy pedig a Google legnagyobb slágereit szellemileg kb..

Csomagolás fel

Míg már tíz hasznos dolgot lefedtünk, amelyeket a Yoast SEO elvégzhet az Ön számára, a figyelemre méltó dolog az, hogy továbbra is csak a felületet karcoljuk. Ha még mindig kicsit új vagy a WordPress webhelyek SEO-jában, vagy csak általában, és úgy érzi, hogy kissé megzavarodott a terminológia, akkor olvassa el a WordPress SEO kezdő útmutatóját. És feltétlenül ossza meg az Yoast SEO-val kapcsolatos minden tippjét az alábbi megjegyzés szakaszban.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map