A WordPress SEO kezdő útmutatója: Bevezetés, előkészítés és szakterület

 1. 1. Jelenleg olvas: A WordPress SEO kezdő útmutatója: Bevezetés, előkészítés és szakterület
 2. 2. WordPress Kulcsszó kutatás és SEO felhasználás
 3. 3. Javítsa a SEO-t a linkek, a webhely sebessége és így tovább

Ebben a tömör útmutatóban megtanulja, hogyan lehet optimalizálni a WordPress webhelyet, és hogyan kell pénzt fizetni azon látogatók számára, akiket az asztalon hagyott. Ebben a részben bemutatjuk a SEO-t, és bemutatunk néhány lépést, amelyet megtehetünk az elkövetkező munka előkészítése érdekében. Ha problémái vannak valamelyik kifejezés vagy a szakterület megértésével, olvassa el a „Zsargon megfejtése” részt.


Mi a SEO, és miért kellene erre időt költenie??

Ha nem tudod, a SEO a keresőmotor optimalizálását jelenti, és alapvetően az a fegyelem, hogy a keresőmotorokat – gyakran nagy hangsúlyt fektetve a Google-ra – küldjünk látogatókra.

A SEO bonyolult, és nehéz nehéz elmagyarázni mindazt, ami magában foglalja, anélkül, hogy tovább húznánk, ezért rövid és kedvesnek tartjuk. A SEO legegyszerűbb magyarázata, ha azt mondja, hogy a kommunikációról szól. Egyrészt, ha ismeri a potenciális közönséget, és kommunikál velük a saját nyelvükön, másrészt arról, hogy a keresőmotoroknak közli, hogy félelmetes tartalma méltó a botok figyelmére és tiszteletére.

A SEO gyakran úgy készül, hogy valamilyen misztikus, varázslatos törekvésnek tűnik. Út a homályos tengerek mentén, ahol csak a „guruk” és a szakértők navigálhatnak (vagy az eredményeket „a rendszer megcsalásával” játszhatják). És amikor a Google 10 legjobb eredményébe jutunk a legversenyképesebb feltételekkel, és megtarthatjuk rangunkat, akkor ez valószínűleg igaz.

De erről nem szól ez a WordPress SEO útmutató. Ez az útmutató bemutatja néhány bevált gyakorlatot, amelyek elkezdenek kicsiny, de jelentős keresési forgalmat létrehozni, amely idővel növekszik.

Arról a kérdésről, hogy kezdő időt kell-e fordítania a SEO-ra, úgy tűnik, hogy a blog-közösség feloszlott. Azok az emberek, akik a SEO-ről blogolnak, „nem tudják alábecsülni a SEO elvégzésének fontosságát”, míg azok, akik közösségi médiát, hálózatépítést folytatnak, ezt nevezik, minden tekintetben figyelmen kívül hagyják..

Bár láttam néhány kényszerítő statisztikát, amelyek azt mutatják, hogy a vendégblog-forgalom jobban konvertál, mint a keresési forgalom, a potenciális volumen is nagyon eltérő. Míg a vendég hozzászólások pár száz látogatót vonzhatnak, sőt akár ezreket is, az egyetlen üzenet rangsorolásának lehetséges élettartama-forgalma eltérő. Még egy olyan „ésszerű” keresési kifejezésre, amely csak 30 napi keresést végez, évente több ezer potenciális látogató jelenik meg (és természetesen szerencsére nincs szükség hálózatépítésre vagy hideg e-mail küldésre). Tehát mélyítsünk bele a WordPress SEO-ba!

Azt gondoltam, hogy a WordPress már SEO-re lett optimalizálva?

Yoast WordPress SEO

Nos, igen… és nem. A helyes felépítés a SEO fontos része, és a WordPressnek számos kulcsfontosságú struktúrája van, amelyek tartalmát vonzóbbá teszi a keresőmotorok számára. További beépülő modulokkal, például a Yoast WordPress SEO-val, szinte minden erőfeszítés nélkül sok dobozt bejelölhet. Vannak olyan dolgok, amelyeket legalább mostanra többé-kevésbé kézzel kell megtenni. Mint például a képek optimalizálása és annak biztosítása, hogy webhelye a lehető leggyorsabban betöltődjön. Vagy fejléccímkék használata helyes, amikor tartalmat ír. És annak ellenőrzése, hogy a tartalma valóban hasznos-e, és megszerez egy vagy három részesedést és egy-egy backlink-et.

De ez egyáltalán nem számít, ha egyik sem keresi azt, amit írsz, ugyanúgy, ahogy írsz róla.

Bár a Google némi előrelépést tett a felhasználó számára hasznos tartalom felismerésében, még akkor is, ha a keresési kifejezések nem egyeznek pontosan a kulcsszavak használatával, a kulcsszó-kutatás továbbra sem helyettesíti azt. Függetlenül attól, hogy optimalizálja az oldalt, ha senki sem keresi azt, amiről írt, senki sem fogja megtalálni, még akkor is, ha a legjobban rangsorolod. (Tehát ne legyél túl büszke arra, hogy az 1. rangsorban megadja a pontos egyezési kulcsszót a webhelyének nevében. Bár hasznos lehet a korábbi látogatók visszatérésében a webhelyére, nagyon valószínűtlen, hogy új szemgolyókat kap. )

Kulcsszó kutatás

Google AdWords Kulcsszótervező

Ha arra gondol, hogyan működik a keresőmotor, feltérképezve és indexelve az oldalait és tartalmát, majd összeegyeztetve azt a keresők kéréseivel, akkor megérezheti, hogy mi az egész. A keresőmotor optimalizálása bizonyos értelemben a hatékony kommunikációt jelenti a potenciális közönséggel. tudnia kell, hogyan kell kommunikálni a közönséggel.

És itt érkezik a kulcsszó-kutatás. A kulcsszó-kutatás a potenciális látogató nyelvének beszédéről szól. Az kissé eltérő megfogalmazás a potenciális közönség 1000% -os különbségét jelentheti. Időnként több (de ez nem azt jelenti, hogy mindig a népszerűbbet célozza meg, később inkább erre irányul).

Noha nagyszámú szoftver létezik kulcsszó-kutatás céljára, ezen útmutató alkalmazásában a következő ingyenes alternatívát fogjuk használni: Google Kulcsszótervező (használatához aktív AdWords-fiókra lesz szüksége, amely elég egyszerű, ha már rendelkezik Google-fiókkal – ingyenes).

Az egyik kedvenc funkcióm a kulcsszótervezővel kapcsolatban az, hogy felhasználásával javaslatokat és betekintést nyerhet a közönség által a tartalom keresésekor használt nyelvbe, egyszerűen csak egy szélesebb téma vagy egy probléma beírásával..

A kulcsszó kutatás második része a verseny felmérése. Ez kulcsfontosságú, mivel segít eldönteni, érdemes-e idejét megpróbálni egy adott kulcsszó után keresni, vagy egyszerűen mentse el később, és lépjen tovább a zöldebb legelőkre..

SEO legjobb gyakorlatok a Google szerint

A Google nem javasolja a „mesterséges linkek kiépítését”, ideértve a vendég blogok létrehozását a linkek létrehozására. A Google ehelyett azt javasolja:

 • Optimalizálja webhelyének szerkezetét
 • Írjon pontos oldalcímeket
 • Javítsa a webhely URL-jét
 • Helyesen használja a metaleírásokat
 • Írjon kick ass tartalmat, vagy biztosítson kick ass szolgáltatásokat
 • Helyesen használjon címsorokat
 • Optimalizálja képeit

Készítmény

És most a tényleges cselekedetre. A következő információk segítenek abban, hogy webhelye készen álljon a SEO legjobb gyakorlatok bevezetésére, amelyekkel az útmutató következő részében foglalkozunk.

1. lépés: Győződjön meg arról, hogy engedélyezi a keresőmotorok indexelését.

wordpresssearchenginevisibility

Hagyja ezt a dobozt ellenőrizetlenül! Nem számít, mennyire jól teljesíti az összes többi dolgot, ha összezavarod ezt a lépést, az egyáltalán nem számít. Webhelyed azt fogja mondani, hogy a googlebotok, a bingobotok és a yahoobotok nem „szívesen látnak itt”. És tovább fognak haladni, és ténylegesen láthatatlanná tesznek a legtöbb (ha nem minden) keresőmotorban.

2. lépés: Telepítsen egy SEO bővítményt, amely akkor indul el, amikor a WordPress elhagyja.

Az egyik leggyakrabban használt és ajánlott plugin, és a WP Explorer, amelyet itt használunk, a Yoast WordPress SEO (később részletesen megtudhatja, hogyan kell használni, tehát nincs semmi baj).

3. lépés: Indexelje webhelyét, ha még nem létezik

A Google általi indexáláshoz szükség van egy már indexelt webhelyre, hogy kapcsolódjon a webhelyéhez, vagy manuálisan kell indexelnie a webhelyet. Ezt megteheti webhelytérképének elküldésével (amelyet könnyen létrehozhat egy olyan plugin segítségével, mint a WordPress SEO, a Yoast, vagy XML webhelytérképek) használatával Google Webmestereszközök (indexeléshez a Bing használatában Bing Webmestereszközök webhelytérkép benyújtására). Tovább XML sitemap létrehozása és benyújtja ide.

4. lépés Hagyja hátra a csúnya permalinkeket

Nemcsak az alapértelmezett struktúra (p = 999) rossz a megjelenésre, hanem közvetett módon is károsítja a rangsorolást, mivel a kulcsszavak feltüntetése az url URL-jében kissé segít. Ez is ilyen egyszerű javítás. Egyszerűen lépjen a Beállítások> Permalinks menübe és válassza a „post name” link felépítését, és mindenki készen áll.

wordpresspermalinks

A szakterület megfejtése

Itt próbáljuk megfejteni azt a szakértelmet, amelyet gyakran használunk a SEO-ról beszélve. Ha van egy kifejezése, amelyben kíváncsi, mit jelent, nyugodtan írjon megjegyzést!

 • Keresési mennyiség = egy adott kulcsszóval végrehajtott keresések száma havonta.
 • Kulcsszó = Leggyakrabban arra a szóra vagy kifejezésre utal, amelyet a tartalomba való beillesztés során keresnek.
 • Kereső kifejezés = Valaki, amit valaki keres a keresőmotorokban.
 • Pontos egyezés kulcsszó = Kulcsszó, amely pontosan illeszkedik a keresési kifejezéshez (a „bio macskaeledel” pontos egyezés, de a „természetes macskaeledel” nem).
 • Backlink = Link egy külső weboldalról egy weboldalra vagy oldalra.
 • Permalink = A bejegyzés (vagy oldal) teljes URL-je. Alapvetően ott, ahol találsz egy bejegyzést, amikor már nincs a kezdőlapon.
  Ebben a tömör útmutatóban megtanulja, hogyan lehet optimalizálni a WordPress webhelyet, és hogyan hozhat extra látogatókat, akiket esetleg az asztalon hagy..

Következtetés

Megkezdte a jó kezdést, és jó úton haladhat a WordPress SEO jó gyakorlatainak jobb megértéséhez és megvalósításához. Remélhetőleg most van egy ötlete, hogy mikor kezdje meg a webhely SEO-ját. Következő hozzászólásomban felveszem a kulcsszavakat, azok fontosságát és azt, hogy hogyan válasszuk ki a legjobbat WordPress-webhelyedhez – így maradj velünk! És ha még szeretne valamit hozzáadni, csak hagyjon megjegyzést az alábbiakba. Szeretnénk hallani, mit kell mondani a SEO prep-ről.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map