A mobil-első indexelés a WordPress számára – mi ez és hogyan lehet felkészülni rá

Legtöbbünk tisztában van azzal, hogy a keresőmotorok, például a Yahoo és a Google hatalmas indexet tartanak fenn, amely több millió oldalra fut. Ez lehetővé teszi számukra a keresési lekérdezés szempontjából releváns tartalom megtalálását és kiszolgálását. Mondanom sem kell, hogy ha azt akarja, hogy weboldalai találjanak helyet a keresési eredmények között, akkor először ellenőriznie kell, hogy azok szerepelnek-e az indexben. De a továbblépés során fontolóra kell vennie a WordPress első mobilindexelését is.


A keresőmotorok komplex algoritmusok segítségével működnek, amelyek folyamatosan fejlődnek. A Google az egyik számára folyamatosan javítja keresési algoritmusát annak érdekében, hogy a felhasználók a lehető legjobb keresési élményt biztosítsák. Ennek a folyamatnak a részeként a Google fokozatosan egy fokozatosan mozog az első mobil-index felé. De ne aggódjon – van néhány egyszerű lépés, amelyet követhet, hogy előkészítse a WordPress első mobilindexelését.

Mi a mobil első indexelése??

A mobil-első indexelés a WordPress számára: Mi ez?

Egészen a közelmúltig a többség az asztalon keresett tartalmat az interneten. Tehát természetesen a Google keresési algoritmusainak célja (és továbbra is) ezeknek a keresési kérdéseknek az kezelése az asztali számítógépeken. Az „asztali index” keresési eredményeit ezután a mobil rangsorolási tényezőihez igazítottuk. Függetlenül attól, hogy a keresés asztali számítógépen vagy mobilon kezdődik-e, a Googlebot ezen az „asztali mutatón” belül keresse meg a releváns weboldalakat..

A Google most már megváltoztatják a megközelítésüket, elkezdi az internetes keresést a mobil első böngésző nézetéből, ami azt jelenti, hogy gondolkodnia kell a mobil első indexeléséről a WordPress számára.

A Google továbbra is egyetlen indexet fog fenntartani az összes webhely számára. Ugyanakkor folytatja az algoritmusok finomítását, hogy jobban támaszkodjon a mobil tartalomra

 • rangsorolja az adott oldal oldalait
 • a strukturált adatok megértése
 • annak az oldalnak a kivonatait jeleníti meg az eredményekben.

Ezt a keresési módszert akkor is használják, ha az asztali számítógépről is indítanak kereséseket.

A Google az „osztályozók” használatával megtudja, hogy egy webhely készen áll-e a mobil-első indexbe való felvételre. Az osztályozók meghatározzák, hogy a mobil vs asztali oldal milyen egyenlő vagy összehasonlítható tartalommal, linkekkel, sémával, multimédiás tartalommal, stb.

Miért van az váltás a mobil első indexre??

A Google megközelítésében bekövetkezett változás válaszul a jelentős irányú elmozdulásra mobil eszközökről történő keresések. A jelenlegi keresési módszer nem nyújt ideális felhasználói élményt a mobil felhasználók számára. Főként azért, mert sok webhely asztali és mobil verziója nem rendelkezik megfelelő tartalommal. Ha a keresési eredményre kattint egy mobil eszközről, a felhasználók eljuthatnak egy olyan oldalra, amely a mobil verzión nem létezik. Vagy előfordulhat, hogy a tartalom nem látható mobiltelefonon. Vagy használhat olyan WordPress témát, amely nem reagál. Ez rossz felhasználói élményt eredményez, és a Google keményen dolgozik annak elkerülése érdekében.

A Google arra törekszik, hogy az internet mobilbarát hely legyen, és mobil-első indexelés egy újabb lépés ebben az irányban. Valójában a Google kijelenti, hogy egyes webhelyek már szerepelnek ezen az indexen, és még többet kell követniük.

A mobil-első indexelés hatása

A mobil-első indexelés a WordPress számára: Impact

Tegyük világossá egy dolgot – a Google feltérképezi a WordPress asztali verzióját akkor is, ha nincs mobilhelye. A folyamatban lévő váltás egyszerűen azt jelenti, hogy a Google a rangsor meghatározása érdekében a jövőben elsősorban a mobil tartalmat fogja megvizsgálni. Gyakorlatilag ez azt jelenti, amikor a WordPress első mobilindexelésére vonatkozik:

 • A WordPress-webhely mobil verziója lesz a webhely elsődleges verziója (legalább keresőmotorok esetén). A Google először megkeresi a mobil verziót, és csak akkor tér vissza az asztali verzióra, ha a mobil verzió nem érhető el. Ezért egy jobb mobil rangú webhely magasabbnak tűnik, mint egy alacsonyabb rangú webhely, még akkor is, ha a keresést az asztalon indítják.
 • A WordPress mobil verziója nagyobb hatással lesz webhelye márkanevére.
 • A webmesterek észre fogják venni a feltérképezés számának növekedését Googlebot okostelefon. Következésképpen a keresési eredményekben megjelenő kivonatok a mobiloldalakról származnak. Ugyanez lesz a helyzet a Google gyorsítótár-oldalain.
 • Ez valójában nem hagyja magának más lehetőséget, mint annak biztosítása, hogy a WordPress mobilbarát legyen. Valójában, attól függően, hogy milyen közönséget fogadsz, a mobil első megközelítés talán a jobb alternatíva. Ne felejtsd el, a Google máris webhelyének mobilbarát jellegét tekinti a rangsorolási tényező.

A WordPress webhelyének előkészítése a mobil első indexhez

Az egyik dolog, ami örül a Google-nak, hogy amikor a keresési algoritmusok jelentősen megváltoznak, azok elmondják hogyan készülj fel erre.

1. Rugalmas tervezés

Ha már használ érzékeny WordPress témát, vagy ha van dinamikus kiszolgálás a helyén, valójában nem kell többet tennie a WordPress első mobilindexelésének ezen részében. Csak azt kell biztosítania, hogy a tartalom és a jelölések azonosak legyenek a WordPress-webhely mindkét verziójában.

Az Responsive web design (RWD) egy olyan beállítás, amelyben a kiszolgáló mindig ugyanazt a HTML kódot küld minden eszközre, és a CSS használatával módosítja az eszköz megjelenítését az eszközön.

A dinamikus kiszolgálás egy olyan beállítás, amelyben a szerver ugyanazon az URL-en eltérő HTML-fájlokkal (és CSS-ekkel) válaszol, attól függően, hogy az oldal kérő felhasználói ügynök.

A mobil-első indexelés a WordPress-hez: Végezzen el mobil webhelyeket

2. Tekintse át tartalmát

Ha előfordul, hogy az elsődleges tartalom és a jelölések különböznek, akkor ellenőrizze, hogy a strukturált jelölések megegyeznek-e mind az asztali, mind a mobil verziókkal. A webmesterek gyakran távolítják el a strukturált adatok jelentős részeit a mobil webhelyről. Ez már nem minősül jó gyakorlatnak. Mindet vissza kell adnia. Frissítse a mobil oldalak strukturált adatainak URL-jeit is.

Annak ellenőrzéséhez, hogy a tartalom minden verzióban azonos-e, használhatja a Strukturált adatteszt eszköz. Írja be a WordPress mindkét verziójának URL-jét, és hasonlítsa össze a kimenetet annak ellenőrzéséhez, hogy a tartalom azonos-e mindkét verzióban. A Google azt is tanácsolja, hogy hagyjon ki olyan hatalmas összegeket, amelyek nem relevánsak a dokumentum tartalmára.

A mobil első indexelése a WordPress számára: strukturált adatteszt eszköz

Ezután látogasson el robots.txt.tester annak ellenőrzésére, hogy a robots.txt fájl blokkolja-e a Google webrobotjait a webhely meghatározott URL-jein. Ez az eszköz ellenőrzi, hogy mobil verziója elérhető-e a Googlebot számára.

3. Metaadatok

A metaadatok tippeket nyújtanak a keresőmotoroknak az oldal tartalmáról. Ezért a weboldal mindkét verziójában jelen kell lennie. Az egyszerű óvintézkedések, mint például a hasonló címek és metaleírások a WordPress mindkét verziójának minden oldalán, nagy utat eredményezhetnek.

4. Belső linkek

A különálló mobil URL-ekkel való összekapcsoláshoz (m-pont helyek) nincs szükség változtatásokra. Ha különálló mobil URL-eket használ, akkor tartsa meg a meglévő rel = canonical linket, majd kapcsolja össze a rel = alternatív elemeket a két verzió között.

5. Nyelvek

Ha a WordPress többnyelvű, ellenőrizze a hreflang linkeket különálló mobil URL-eken. Külön össze kell kapcsolnia a mobil és az asztali URL-eket.

6. Tárhely

Ha a WordPress webhelyének mobil verziója külön gazdagépen van, ellenőrizze, hogy a gazdaszerverek képesek-e kezelni a feltérképezési sebesség esetleges növekedését.

7. Ellenőrzés

Nem elég ellenőrizze asztali webhelyét egyedül a Google keresőpultján, a WordPress első mobilindexelésére. Be kell nyújtania a WordPress mobil verzióját is a Google keresési konzoljára ellenőrzés céljából.

8. Fókuszban a SEO

Ne feledje, hogy a Google továbbra is indexeli az asztali verziót, még akkor is, ha ellenőrzi azt egy mobil felhasználó szempontjából. Tehát folytassa a legmagasabb szintű tartalommal és a SEO gyakorlatokkal.

9. Mobil barátságosság

Alapvető fontosságú, hogy a WordPress mobilbarát legyen, hogy biztosan készen áll-e a WordPress első mobilindexelésére. A Google mobilbarátnak tekinti a weboldalt, amikor egy mobilfelhasználó az oldal összes tartalmát betöltheti, nagyítás vagy szorítás nélkül elolvashatja a szöveget, és bármilyen gombot könnyen megérintheti..

Győződjön meg arról, hogy a mobil verzió megfelel a mobil barátságossági teszt. Fontos itt megjegyezni, hogy a Google most elfogadja a fülek és harmonikák mögött rejtett tartalmat, hogy további tartalmat töltsön be. Ha előugró ablakokat használ mobiltelefonokon, akkor tudnia kell, hogy a felbukkanó ablakok befolyásolhatják a SEO szolgáltatást.

Végső szavak a WordPress első mobilindexeléséről

Kétségtelen, hogy a WordPress (és minden ezzel kapcsolatos webhely) mobiltelefonos első indexelésének elfogadása jelentős változást jelent a webhelytulajdonosok és a SEO szakemberek számára. Azonban nincs azonnali aggodalom, főleg a WordPress első mobilindexelésére való felkészülési tippekkel.

A mobil-első indexre való áttérés várhatóan fokozatosan megy végbe, lehetővé téve a webhelyek számára, hogy alkalmazkodjanak az új megközelítéshez. A Google külön-külön értékeli az egyes webhelyeket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy készen áll-e a váltásra, majd mozgatja, amikor kész. Noha nincs a menet befejezéséhez a folyamat befejezéséhez, minden webhely felébreszti a hívást, hogy kezdeményezze a folyamatokat, hogy magas rangsorolást kapjon a mobil-első indexben.

Van kérdése a WordPress első mobilindexelésével kapcsolatban? Hogyan készítheti elő webhelyét? Vagy bármilyen egyéb tippet, amelyet Ön szerint hozzá kell adnunk? Az alábbiakban megjegyzések szólnak.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map