A leggyakoribb helyszíni WordPress SEO hibák

Gyakori WordPress helyszíni SEO hibák

A WordPress elég jól optimalizálva van a keresőmotorok számára, de nem tökéletes. Számos helyszíni WordPress SEO hiba van a felhasználók által. Pontosabban, a WordPressnek két területre van szüksége segítő kéz:


 1. További funkciók fejlett SEO bővítmény formájában, például Yoast SEO.
 2. A helyszíni SEO intézkedések hatékony alkalmazása.

Végül, te felelősek azért, hogy a webhely mennyire van optimalizálva a keresőmotor találati oldalain (SERP). Ha nem követi a SEO alapvető tudnivalóit, akkor a telepített beépülő modulok vagy kütyük kevés hasznot jelentenek.

Ezt szem előtt tartva írtam a WordPress SEO leggyakoribb hibáinak listáját, valamint útmutatást adtam azok elkerülésére. Először az egyes bejegyzések és oldalak sajátos hibáira összpontosítunk. Aztán azoknál a hibáknál, amelyek következményei lehetnek az egész weboldalon. Például. az a fajta probléma, amely jelentős hatással lehet webhelye azon képességére, hogy rangsorolja a releváns kulcsszavakat. Ha úgy találja, hogy webhelye ezen hibák valamelyikének áldozata, akkor azok kijavítása drámai változást okozhat a WordPress-webhelyre irányuló keresőmotorok forgalmában..

1. Nem optimalizálja az állandó linket

Permalink-je két dologra jó:

 1. Annak megadása a webhely látogatói számára, hogy mi az oldalról szól
 2. A keresőmotorok relevanciájának feltüntetése

Mint ilyen, győződjön meg arról, hogy az állandó link struktúrája helyesen van-e definiálva a Beállítások> Állandó linkek elemben a háttérrendszeren:

Permalink Settings
Amint látod, az állandó linkeket a bejegyzés (vagy az oldal) nevére állítják be. Ezt a formátumot általában ajánlom. Ha a webhely tartalma valamilyen módon releváns a dátum szempontjából (például hírcikkek), akkor érdemes hozzáadni a dátumot az állandó linkjéhez. De a legtöbb blog esetében a postai név használata a legmegfelelőbb.

Miután helyesen állította be az állandó link struktúráját, ellenőriznie kell, hogy minden hozzászólás állandó linkje megfelelő-e az optimalizáláshoz a megcélzott kulcsszavakhoz. Például, itt van az állandó link ehhez a bejegyzéshez:

Post Permalink

Mint láthatja, nemcsak a teljes címet tükrözi (ezt az Állandó link alapértelmezés szerint teszi a WordPress-ben). Módosítottam, hogy csak a cím legfontosabb kulcsszavaira összpontosítsam, amelyek hasznosak lesznek a Google számára a relevancia értelmezésekor..

2. Nem optimalizálja a hozzászólás SERP-prezentációját

Az egyik a sok ok közül, amiért úgy vélem, hogy a Yoast SEO plugin (amelyet a bejegyzés elején említettem) annyira felbecsülhetetlen, hogy egy-egy / oldalra optimalizálja a lehetőségeket. Itt van egy képernyőkép a Yoast postai lehetőségeiről:

Yoast SEO Snippet Settings

Ha nem a fenti mezők kitöltésével optimalizálja a bejegyzéseit és oldalait, akkor néhány trükköt veszít el:

 • Az Fókusz kulcsszó lehetővé teszi annak felmérését, hogy a bejegyzésed / oldal teljes egészében mennyire lett optimalizálva az elsődleges kulcsszóhoz.
 • Az SEO cím lehetővé teszi a címcímke (szemben a tartalom címsorával), hogy keresőbarátabb legyen.
 • Az Metaleírás lehetővé teszi, hogy manuális leírást hozzon létre az oldalához / bejegyzéséhez. Ez megjelenik a SERP-kben és más helyeken is (például a közösségi média webhelyein). A kézi leírások írása drámai módon pozitív hatással lehet az átkattintási arányra.

Győződjön meg arról, hogy a webhely minden oldalát és bejegyzését a SERP-kben történő megjelenítéshez optimálisan szerkeszti.

3. Rossz összeköttetés

Számos előnye van annak, hogy a webhely blogbejegyzései között összekapcsolod. Ide tartozhatnak például az alacsonyabb visszafordulási arányok vagy a fokozott felhasználói elkötelezettség. De SEO célokra a relevancia vonatkozik.

Egyszerűen fogalmazva: ha a Google látja, hogy a webhely kontextus szempontjából releváns oldalaira mutat, akkor jobban megérti webhelye relevanciáját egy adott téma egészében. A hatékony összeköttetés bizonyíthatja egy adott oldal relevanciáját egy témához. De ez még nem minden. Ez egy teljes témakör rangsorolásának általános növekedését is eredményezheti (mivel webhelyét tekintélyként elismerik).

A kulcs az, hogy gyakran összekapcsolják egymást (de csak akkor, ha releváns), és kulcsszóban gazdag horgonyszövegeket használnak. A „többet megtudni” helyett, kattints ide“, Írjon„ Tudjon meg többet a kutya kiképzés„. A Link Whisper egy olyan plugin, amelyet rendkívül hasznosnak találtam az összekapcsolás gyorsabbá és könnyebbé tételéhez. Nézze meg a Link Whisper áttekintést, ha többet szeretne megtudni.

4. Rossz külső összeköttetés

Annak ellenére, hogy ellentétesnek tűnik, rendszeresen pozitív hatással lehet a keresőmotorok rangsorolására hivatkozás a releváns és tekintélyes külső webhelyekre. Ennek két oka van:

 1. A relevancia tényező, amint azt a fenti összekapcsolási szakaszban tárgyaltuk
 2. A Google szeretné, ha a webhelyek másokra hivatkoznak – ugyanúgy, mint egy orvosi folyóirat más tanulmányokat idéz

Egyszerűen fogalmazva: ha webhelye nem kapcsolódik a külső webhelyekhez, akkor a Google azt jelzi, hogy tartalma nem különösebben értékes. Ezért győződjön meg arról, hogy rendszeresen kapcsolódik a rekesz releváns és tekintélyes webhelyeire és blogjaira. Például úgy gondoljuk, hogy Yoast mindenki számára hatáskörrel rendelkezik a WordPress SEO ügyében, és nagyszerű cikkük van miért számítanak a kimenő linkek?.

5. Rossz kép optimalizálás

Ami a WordPress SEO általános hibáit illeti, a legtöbbször a rossz képoptimalizálást látom. A keresőmotorok nem látják a szöveget kép formában, ezért a média vonatkozásában kissé meg kell fogniuk a kezüket. Itt érkeznek az alt és a címkék, amint azt a WordPress médiafeltöltője itt mutatja:

seo-image-optimalizálás

Végtelen vita folyik a SEO világban arról, hogy mennyire fontosak az alt és a címkék. Ahelyett, hogy erre az időt pazarolnám, egyszerűen csak szöveget adok mindkettőhöz. Ezekre a címkékre van szükség összpontosítson mind a SEO, mind a használhatóság kérdésére.

Sok ember számára (például a látássérülteknek vagy a mobil felhasználóknak) előfordulhat, hogy a képek nem tekinthetők meg; ebben az esetben látják az alt szöveget. Ezért a képet leírónak kell lennie, ugyanakkor a tartalom szempontjából releváns kulcsszavakra is összpontosítania kell. Ne felejtse el felvenni az alt és a címsort a logókra, címkevonalakra és a navigációs képekre. Mindegyik hasznos, ha a keresőmotorok számára nagyobb kontextust biztosít a webhely témája szempontjából. De ez csak egy jéghegy képe csúcsa. Ez az útmutató felhasználhatja a képek optimalizálására, hogy megismerkedjen a kép tökéletesítésének további módjaival a sebesség és a SEO szempontjából.

6. Rossz kategorizálás / címkézés

Ez egy igazi kedvtelésből tartott állataim oldala, amelyekhez rengeteg kategória és címke tartozik. Hogyan kellene értelmeznie a keresőmotornak egy olyan üzenet értelmét, amely sokféle kulcsszóval van társítva?

Kategorizálja és címkézze szelektíven és konkrétan. Nagyon korlátozott számú kategóriával kell rendelkeznie (általában kevesebb, mint 10, bizonyos kivételekkel), és korlátozott számú címkével (talán nem több, mint 50). Ha egy címkekategóriát csak néhányszor használtak, akkor valószínűleg nem érdemes a létezésére.

A WordPress-üzenetek és a taxonómia szempontjából egyszerűnek tartom a dolgokat – kevesebb több. Saját blogomban minden egyes bejegyzést csak egy kategóriához és maroknyi nagyon releváns címkéhez kapcsolom. Ily módon összefüggésben releváns taxonómiai oldalakat készítek, amelyeket a Google rangsorolásnak megfelelőnek tart.

A jól felépített kategória- és címkeoldalak nagyon sok kontextust biztosítanak a keresőmotorok számára. Ilyen módon elképzelhetik webhelyének az adott témához kapcsolódó egészének relevanciáját, és egyedi alapon is rangsorolhatók. Ha úgy dönt, hogy összeállítja a minőségi kategóriákat és címkéket tartalmazó oldalakat, ne felejtse el ellenőrizni, hogy azok indexelt-e. További információ a kategorizálás és a címkézés során alkalmazott bevált gyakorlatokról.

7. Rosszul felépített fejlécek

HTML fejlécek (pl

tag) a Google számára sok olyan kontextust biztosít, amely a webhely relevanciájával kapcsolatos. A fejléccímkékbe helyezett szavak súlyosabban vannak súlyozva, mint az Ön webhelyének fő tartalma.

Mint ilyen, alapvető fontosságú, hogy a releváns kulcsszavakat a fejlécekbe minden lehetséges esetben belefoglalják, de ez is Fontos, hogy a fejléccímkék megfelelőek legyenek. Néhány WordPress-téma ebben a tekintetben nem követi a legjobb gyakorlatot, ezért érdemes ellenőrizni a fejléc-címkéket. Röviden:

 • A honlapján a

  a címkének a webhely nevének kell lennie

 • Az összes többi oldalon a

  a címkének a címsornak kell lennie (azaz a bejegyzés / oldalnak)

Ilyen módon a kezdőlapján a legjobb esélye van rangsorolására a webhely nevére vonatkozóan, a többi oldalon pedig a legjobb esély van arra, hogy rangsoroljon bármilyen konkrét témáról, amelyet fedeznek..

Továbbá,

és

a címkéknek ingyenesnek kell lenniük a kontextus szempontjából releváns alfejlécekként. Mi a témád? ne ha ezeket a címkéket pazarló célokra használja (például az „ajánlott hozzászólások” címsorra az oldalsáv-widgetben – ez egyáltalán nem segít a keresőmotorokban). A fejléccímkék helyes felépítésével kapcsolatos további információkért tekintse meg ezt a részletes bejegyzését Joost de Valk.

8. A keresőmotorok utasítása a túl sok indexelésre

Sok ember hibázza azt a feltételezést, hogy a Google feltérképezi és indexeli a teljes webhelyet. Amíg a Google csúszik a teljes webhelyén, gyakran nem indexeli minden a hozzászólások és az oldalak száma. És valójában nem valójában azt akarja, hogy a Google feltérképezze a webhely összes tartalmát – csak azokat a dolgokat, amelyeket valóban érdemes rangsorolni. Bármi más felesleges, és nincs haszna, ha a Google indexében vagy. Az ilyen oldalak különösen a következők:

 • Nem használt taxonómia / archívum oldalak (például címkék, szerzői archívumok, dátum alapú archívumok stb.)
 • Az Ön adatvédelmi politikája
 • Jogi nyilatkozatok

Megkapod az ötletet. Minél „tisztább” egy webhely, amelyet a Google-nak bemutathat, annál jobb. Bármi, ami irreleváns vagy haszontalan a keresők számára, csak a webhely relevanciájának csökkentésére szolgál. Mint ilyen, gondoskodnia kell arról, hogy az összes ilyen oldalt „noindex” -re állítsa – azaz mondja meg a keresőmotoroknak, hogy ne indexeljék. Ez könnyen elvégezhető egy pluginnel, például Yoast SEO, amely lehetővé teszi a noindex teljes taxonómiáinak / archívumtípusainak ismertetését.

Ha telepítve van a plugin, menjen a következőhöz: SEO> Keresési megjelenés. Ezután kapcsolja be a „Megjelenítés (Feladás típusa) a keresési eredményekben?” Opciót. Nemre nem minden egyes hozzászólástípusnál, amelyet a noindexhez szeretne fordítani. Ezután menjen tovább a taxonómiák és Levéltár lapok, hogy ugyanezt tegyék.

Yoast SEO: Alapértelmezett tartalomtípusok

Ez az opció postánként vagy oldalanként is elérhető:

Yoast SEO Post Indexing

9. Nem nyújtunk XML webhelytérképet

XML webhelytérkép semmiképpen sem szükséges. De ha nem ad meg egyet a keresőmotoroknak, akkor az olyan, mintha a címe helyett valaki bonyolult útmutatást adna házának verbálisan. A keresőmotorok számára sokkal könnyebb, ha elmondja nekik, mit kell indexelni. Így a Google, a Bing és mások tudják, hogy mi az indexelt oldalai közül a legfontosabb.

Az XML webhelytérkép elmulasztásának legnagyobb bűne az a tény, hogy ilyen könnyű megtenni. Ha már telepítette a fent említett Yoast SEO plugin-t, akkor keresse fel SEO> Általános> Funkciók és váltás Az XML sitemap funkción:

Yoast SEO XML webhelytérkép

Ez minden, amire szükség van. A Yoast a webhelytérképeket azokra a különféle lehetőségekre alapozza, amelyeket engedélyez / tilt Keresési megjelenés szakasz. A beépülő modul dinamikusan frissített XML webhelytérképet fog tárolni a szerveren, amelyet a keresőmotorok használhatnak a webhely feltérképezésekor.

10. Összpontosítás a meta kulcsszavakra

Ez kevésbé hiba és inkább teljes időpocsékolás, mert A Google nem veszi figyelembe a meta kulcsszavakat a helyek rangsorolásakor. A meta-kulcsszavakat a spamküldők olyan történelmileg használják, hogy a Google most nem számít nekik értéket. Tehát ha továbbra is meta kulcsszavakat használ, akkor itt az ideje, hogy megállítsuk.

11. Ismétlődő tartalom (és nem határozza meg a kanonikus URL-eket)

Sokan azt fogják mondani, hogy a tartalom másolata a legrosszabb ellensége. Ha a Google látja, hogy másutt elérhető tartalmat tesz közzé, akkor az a szent pokol felszabadul az Ön webhelyén, amíg nem marad más, csak egy elrontott HTML.

A valóságban ez nem feltétlenül igaz. A Google (mindig) nem bünteti a webhelyeket az ismétlődő tartalomért. Ehelyett, ha két nagyrészt azonos tartalommal rendelkező weboldalt lát, megpróbálja kitalálni, melyik volt az eredeti kiadó. Akkor az elsőbbséget élvez az oldalon a keresési eredmények között a másikkal szemben.

Ugyanakkor az ugyanazon a webhelyen található tartalom másolata nem nagyszerű. Noha nem világvégű kérdés, ugyanakkor ugyanazon tartalom több példányának jelenléte több oldalon egyszerűen rendetlen. Húsz „Bluehost Review” cikk birtoklása nem segíti az első oldal rangsorolását. Tegye meg a legjobb, ha kombinálja a duplikált blogcikkeket, és átirányítja az eltávolított bejegyzéseket / oldalakat a legrelevánsabbra (ismét a Yoast SEO nagyon hasznos a beépített átirányítási kezelővel).

És talán sokkal elterjedtebb, mint gondolnád, a véletlenszerű másolatú oldalak. Webhelyének honlapja mindkettőben létezik www és nem-www (azaz https://yoursite.com/), valamint http és https verziók, amelyek valójában külön oldalak. A megoldás az, hogy meghatározzuk, mi az úgynevezett kanonikus URL-ek az Ön webhelyének minden egyes weblapjára.

12. Nem optimalizálja a sebességet

Webhelyének betöltési sebessége létfontosságú. Az emberek utálják azokat a webhelyeket, amelyek lassan töltődnek be, és ennek kiterjesztéseként, a Google (és valószínűleg más keresőmotorok) is. Egyszerűen fogalmazva, az a sebesség, amellyel webhelye betölti, valóban hatással lehet rangsorolására.

Mint ilyen, gondoskodnia kell arról, hogy webhelye kétszer gyorsabban terheljen. Rengeteg útmutatás található a WordPress felgyorsításáról, valamint a WordPress optimalizált tárhely- és gyorsítótárazási pluginjait is felhasználhatja.

Használhatja a webhely sebességének tesztelésére szolgáló népszerű ingyenes eszközöket is, például a Pingdom és a PageSpeed ​​Insights, hogy felmérje webhelyének sebességét és a szűk keresztmetszeteket.

13. Nem optimalizálja a közösségi médiát

Akár tetszik a közösségi média, akár nem, ellenőriznie kell, hogy profiljai megfelelően vannak-e beállítva, és kapcsolódnak-e a WordPress-hez az Open Graph és a Twitter kártyák segítségével. Ha még nem gondoltál rá, a Yoast SEO gyors és egyszerű módja ennek, mivel a közösségi beállítások beépülnek a beépülő modulba.

Yoast SEO közösségi beállítások

Ez viszonylag kis jelentőségűnek tűnik, de annak ellenőrzése, hogy webhelye helyesen kapcsolódik-e a közösségi médiához, hozzájárul ahhoz, hogy a hozzászólások jobban megosszák a tartalmat. Ezenkívül a Yoast segítségével hozzáadhat saját egyedi Facebook és Twitter metacímkéket. Ez magában foglalja a címet, a leírást és az optimalizált képet. Ez ismét javíthatja a bejegyzés láthatóságát és megosztását.

Yoast SEO egyedi Facebook és Twitter meta címkék

Az általános helyszíni SEO hibák összecsomagolása

A SEO meglehetősen megfélemlítő lehet – sokat lehet elrontani. De a fordulópont az, hogy ha a legtöbb dolgot meg tudja szerezni jobb, nagy előnye lesz a versenytől. A fenti WordPress SEO hibák többsége nem rakétatudomány. Plusz, ha megérti a SEO alapelveit, akkor intuitív módon észlelheti, amikor valami jót tesz webhelye rangsorolásának, és fordítva.

Van olyan helyszíni SEO tippe a WordPress felhasználók számára, amelyet én sem ebben a bejegyzésben, sem a másikban nem tárgyaltam? Ha igen, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés szakaszban!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map