A Google Site Kit beállítása a WordPress programban

A Google Site Kit beállítása a WordPress programban

A Google Site Kit egy vadonatúj SEO / analitikai plugin a WordPress számára, amelyet a Google fejlesztett ki. A Google Site Kit lehetővé teszi webhelyének összekapcsolását és figyelemmel kísérését a Google online marketingszolgáltatásain, ideértve a következőket: Search Console, Google Analytics, PageSpeed ​​Insights, Google AdSense, Google Optimize és Google Tag Manager.


A legjobb rész? Mindezt közvetlenül a WordPress webhelyről is megteheti.

Ebben az oktatóanyagban megmutatjuk, hogyan telepítheti és konfigurálhatja a Google Site Kit-et a WordPress-ben, és hogyan csatlakoztathatja a két legnépszerűbb Google-szolgáltatást a WordPress-irányítópulthoz – azaz a Google Search Console-hoz és a Google Analytics-hez. Megmutatjuk azt is, hogyan lehet aktiválni a PageSpeed ​​Insights-et a Google Site Kit szolgáltatásban.

A Google Site Kit áttekintése a WordPress-ben

képernyőképe a google site kit alapértelmezett irányítópultjáról

A Google Site Kit egyik leghasznosabb funkciója az a képesség, hogy a webhely adatait egy (a) áttekintés vagy összesített szint, valamint (b) an egyéni szint postához és oldalakhoz.

képernyőképe a google site kit oldalszintű statisztikáiról 1 áttekintés

Ez utóbbi rendkívül hasznos abban, hogy postai / oldalszintű betekintést nyerjen a Google több tulajdonában, közvetlenül a WordPress irányítópultján, így rengeteg új lapot, kattintást és – ami a legfontosabb – az időt takarítson meg. A fenti képernyőkép kiváló példa erre a funkcióra.

Az oktatóanyag előfeltétele

Feltételezzük, hogy már konfigurálta a Search Console és a Google Analytics szolgáltatást a WordPress webhelyén. Ha nem, akkor azt javasoljuk, hogy a Google Site Kit telepítése előtt állítsa be a Google Analytics és a Search Console funkciókat.

Ez az oka annak:

 • Szeretnénk azt gondolni, hogy a Google Site Kit bővítmény elsődleges a feladat az, hogy csatlakoztassa (vagy kapcsolja össze) a WordPress webhelyet különböző Google-szolgáltatásokhoz (legyen az Search Console vagy Analytics).
 • Míg a Google Site Kit tud konfiguráljon minden új szolgáltatáshoz új fiókot a WordPress-webhelyhez, úgy gondoljuk, hogy tartózkodnia kell attól.
 • Úgy gondoljuk, hogy a Search Console és / vagy a Google Analytics kézi módszerrel történő beállítása a következőt nyújtja: sokkal az egyes eszközök és általában a marketing elemzés jobb megértése.

Kezdjük az oktatóprogrammal!

A Google Site Kit WordPress plugin telepítése és konfigurálása

google site kit plugin stats a wordpress.org

A Google bejelentette Webhelykészlet a WordPresshez a WordCamp US 2018-ban, és egy évvel később 2019. júniusban engedték meg a fejlesztői előnézetet. Gyorsan előre 2020-ra, a plugin több mint 200 000 webhelyen aktív.

A Google Site Kit bővítmény telepítése a WordPress programban

A plugin telepítése nagyon szokásos folyamat:

telepítse a Google webhelykészletet

1. lépés: Jelentkezzen be a WordPress irányítópultjába, és ugorjon a Beépülő modulok → Új hozzáadása és a keresőmezőbe írja be a „Google Site Kit”. Telepítse és aktiválja a plugin-t.

indítsa el a Google webhelykészlet telepítését

2. lépés: A plugin aktiválása után a rendszer felszólítja a telepítési folyamat megkezdésére. Kattintson Indítsa el a telepítést hogy elindítsa a Google Site Kit bővítmény telepítési folyamatát.

A Google Site Kit bővítmény telepítése és konfigurálása a WordPress programban

hogyan lehet összekapcsolni a google webhelykészletet és a keresési konzolt 1

3. lépés: Ha rákattint a Indítsa el a telepítést gombra az előző lépésben, egy új lap nyílik meg, betöltve a Google Site Kit konfigurációs oldalát. Kattintson Jelentkezzen be a Google-lal folytatni.

Jegyzet: Ne felejtse el használni azt a Google-fiókot, amelybe webhelyének összes tulajdonsága, például a Search Console vagy az Analytics kapcsolódik. Ha más e-mailt használ, a Site Kit nem fogja megtalálni a vonatkozó tulajdonságokat, és újakat nem hozhat létre WordPress-webhelyéhez. Végeredményben megszakad a konfiguráció másolatokkal.

a google site kit és a google analytics összekapcsolása 1 google bejelentkezés

4. lépés: Jelentkezzen be a megfelelő Google-fiókkal. Ha szigorúan észreveszi a fenti képernyőképet, látni fogja, hogy a személyes e-mail címemmel aláírtam (ami az összes Google-tulajdonom főfiókja).

hogyan lehet összekapcsolni a google webhelykészletet és a keresési konzol 3 engedélyét

5. lépés: A Site Kit különféle engedélyeket kér a csatlakoztatott Google-szolgáltatásokhoz, például a Search Console-hoz stb. Való hozzáféréshez. Kattintson a gombra Lehetővé teszi hogy folytassa a következő lépéssel.

hogyan lehet összekapcsolni a google webhelykészletet és a 4-es keresési konzolt

6. lépés: A sikeres konfigurálás után a fentiekhez hasonló képernyő jelenik meg. Ez megerősíti, hogy:

 • Te vagy a webhely domainjének megfelelő tulajdonosa, és hogy domainje konfigurálva van a Search Console-ban.
 • A Site Kit hozzáférhet az általános Google Fiók-adataihoz és a Search Console adatait. Nem fér hozzá más tulajdonságok, például a Google Analytics stb. Adataihoz. Ez azt jelenti, hogy minden egyes linkelni kívánt tulajdonhoz egyedi engedélyeket kell megadnia..

Kattintson Menj az irányítópultomhoz hogy visszatérjen a WordPress irányítópultjába.

hogyan lehet összekapcsolni a Google webhely-készletet és a keresési konzolt 5 áttekintés

7. lépés: Ebben a szakaszban csak a Google Search konzol adatai vannak összekapcsolva, ahogyan az a fenti képernyőképen látható.

google site kit keresési konzol irányítópultja

8. lépés: A webhely részletes Search Console-adatait a Webhelykészlet → Search Console oldal.

A Google Analytics beállítása a Webhelykészletben

Ebben a szakaszban megmutatjuk, hogyan kapcsolhatja össze a Google Analytics szolgáltatást a Webhely-készletben.

a google site kit és a google analytics összekapcsolása 0

1. lépés: Kattintson a Csatlakozás szolgáltatás gombra, amint az a fenti képernyőképen látható.

a google site kit és a google analytics összekapcsolása 1 google bejelentkezés

2. lépés: Jelentkezzen be ugyanazzal a Google-fiókkal, amelyet az előző lépésben használt.

a google site kit és a google analytics 2 engedélyek összekapcsolása

3. lépés: Kattintson Lehetővé teszi hogy a Site Kit hozzáférést biztosítson Google Analytics-adataihoz.

4. lépés: Visszatér a WordPress irányítópultjához. Ellenőrizze, hogy a megfelelő Google Analytics tulajdonság van-e kiválasztva, és kattintson a gombra Az Analytics konfigurálása a kapcsolat befejezéséhez.

google site kit google analytics irányítópult

5. lépés: A Google Analytics most össze van kapcsolva a Google Site Kit-rel. Menj Webhelykészlet → Analytics hogy megtekinthesse webhelyének Google Analytics adatait a WordPress irányítópultján.

A PageSpeed ​​Insights beállítása a webhelykészletben

Más Google-szolgáltatásokat a SIte Kit irányítópultján vagy a Site Kit beállításaiban is összekapcsolhatja, amint később meglátjuk.

hogyan lehet összekapcsolni a google site kit és a google analytics 4 sikeres oldalsebességet

Például engedélyezheti a PageSpeed ​​Insights kattintását a Csatlakozás szolgáltatás gombot a Site Kit irányítópultján.

 

képernyőképe a google site kit alapértelmezett irányítópultjáról

Miután a PageSpeed ​​Insights összekapcsolódott a Site Kittel, a WordPress webhelyének teljes PageSpeed ​​teljesítményére vonatkozó adatait közvetlenül a Site Kit irányítópultján, a WordPress-ben megnézheti..

A fenti képernyőkép a Site Kit alapértelmezett irányítópultja, aktív három szolgáltatással, beleértve a Search Console, az Analytics és a PageSpeed ​​Insights szolgáltatást. Mellesleg, ugyanaz a képernyőkép, amelyet a bemutató elején láttál.

Az egyes Google-szolgáltatások összekapcsolása a webhelykészletben

Az plugin beállításainak elérésével az egyes Google-szolgáltatásokat csatlakoztathatja vagy leválaszthatja a Site Kit-ből. A február 2020-ig hasonlóan a Site Kit hat Google-szolgáltatást támogat, köztük:

 • Google Search Console
 • A Google Analytics
 • PageSpeed ​​Insights
 • Google AdSense
 • Google optimalizálás
 • Google Címkekezelő

google site kit beállításai 1 kapcsolódó szolgáltatások

Az aktív kapcsolatok a Kapcsolódó szolgáltatások a Site alatt Kit → Beállítások.

google site kit beállításai 2 további elérhető szolgáltatás

További új Google-szolgáltatások csatlakoztatásához keresse fel a Csatlakoztasson több szolgáltatást fülön válassza ki a csatlakozni kívánt szolgáltatást.

google site kit beállítások 3 rendszergazdai beállítások

Az Rendszergazda beállítások áttekintést nyújt a Site Kit plugin állapotáról és a plugin beállításainak visszaállítási lehetőségéről.

Azt is választhatja, hogy megosztja-e a névtelen beépülő modul-használati statisztikákat a Google-lal a beépülő modul fejlesztésének javítása érdekében. Az opció alapértelmezés szerint le van tiltva. Úgy döntöttem, hogy a plugin fejlesztőivel szeretnék adatot szolgáltatni.

Az egyéni postai / oldal adatok megtekintése a Google Webhely Kitben

Mint korábban láttuk, a Google Site Kit egyik leghasznosabb funkciója az a képesség, hogy több Google-szolgáltatás (például az Analytics és a PageSpeed ​​Insights) adatait megtekinthesse egyedi hozzászólások és oldalak.

képernyőképe a google site kit oldalszintű statisztikáiról 1 áttekintés

Ezen adatok megtekintéséhez nyissa meg a bejegyzést vagy oldalt egy új lapon, miközben be van jelentkezve a WordPressbe. Vigye az egérmutatót a Site Kit gomb fölé, és új lap jelenik meg az oldalszintű adatokkal. Kattintson a További részletek elemre az adott oldal részletes adatainak eléréséhez.

google site kit oldalszintű statisztika 1 részlet

A fenti képernyőkép az adott oldal részletes oldalszintű adatait mutatja be három Google-szolgáltatásban, beleértve a Search Console, az Analytics és a PageSpeed ​​Insights szolgáltatást..

Csomagolás fel

A WordPress mindenütt jelenléte és piaci dominancia arra késztette a góliátokat, mint a Google, hogy kiadják a CMS hivatalos beépülő moduljait. Ma a különféle harmadik féltől származó szolgáltatások nyitottabb és befogadóbb integrációjára törekszünk a WordPress-en belül, amely végső soron a végfelhasználó számára előnyös.

A Google Site Kit egy ragyogó példa erre a befogadó integrációra. Továbblépve nagyszerű lenne mélyebb integrációt látni a YouTube Analytics és a Google Ads segítségével, mivel sok online vállalkozás jelentős összegeket költ a fizetett tartalom marketingjére és promóciójára szolgáló hirdetésekre..

Mit gondolsz a Google Site Kitről? Használná a webhelyén? Tudassa velünk gondolatait az alábbi megjegyzésekben!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map