10 vigtigste funktioner fra Yoast SEO til WordPress

Hvis du har et WordPress-websted, og du ved, hvad SEO betyder, så er chancerne for, at du allerede har Yoast SEO WordPress-plugin installeret. Men i betragtning af at dette plugin kan være en ganske håndfuld, er det ikke alle, der drager fuld fordel af dets muligheder . I dette indlæg vil vi se på de 10 vigtigste funktioner i Yoast SEO til WordPress, og hvordan man bruger dem til dit eget websted.


Genererer XML-sitemaps

Korrekt organisering er et must for SEO, og en integreret del heraf er et XML-sitemap. Ved installation genererer Yoast SEO automatisk en og opdaterer den konsekvent, når du opretter nyt indhold. Du kan nemt ændre dine XML-indstillinger ved at gå under SEO> XML-sitemaps i dit WordPress admin-kontrolpanel.

xmlsitemap

Indsender automatisk XML-sitemaps til Google / andre søgemaskiner

Også kaldet pinging, sender Yoast SEO automatisk de opdaterede sitemaps til Google og Bing. Pointen med dette er at hjælpe søgemaskiner hurtigt med at tilføje nyt indhold og holde andre indekserede indholdsstoffer opdaterede, hvis du ændrer dem. Under indstillingerne for XML-sitemap kan du også vælge at få det til at pinge til Yahoo, og Ask.com, hver gang du sender et nyt stykke indhold.

Gør det muligt at oprette brugerdefineret metahoved / beskrivelse

Ofte gør en overskrift, der ville gøre en perfekt e-mail-emnelinie til dine abonnenter, en frygtelig overskrift til SEO-formål. Med Yoasts plugin skriver du blot to overskrifter, en til folk og en til søgemaskiner. Du skal også tilføje en brugerdefineret metabeskrivelse til dit indhold. Ikke kun kan dette hjælpe med at målrette de rigtige søgeord, du kan også håndlægge en utrolig lokkende beskrivelse, der får flere mennesker til at vælge din side, når de gennemsøger søgeresultaterne. Du kan få adgang til begge disse ting i SEO-boksen direkte under den normale editor for indlæg / side.

seotitledescription

Kontroller fokusnøgleord

Du kan nemt og hurtigt kontrollere, at du ikke går under eller overbord med søgeordstæthed blandt andre faktorer, og blive mindet om, at du har brug for at rette din side / post-URL’er / -slugs og andre ting, der påvirker din on-side SEO . Det kan være en stor samlet påmindelse, der holder dig på sporet efter post. Du indtaster blot dit fokusnøgleord i den normale SEO-boks under WYSIWIG-redigeringsindlægget / siden, og se hvad der dukker op under det.

focuskeyword

Gør det nemt at tilføje sideomdirigeringer

Hvis du opdaterer et indlæg eller en side med indhold på dit websted, men din gamle stadig modtager den mest trafik, kan det være en god ide at tilføje en enkel omdirigering til den nye version. Dette kan indirekte hjælpe din SEO ved at give dine besøgende mere ajourførte / bedre / klarere oplysninger, muligvis føre til mere deling og generelt brugerengagement.

Lader dig tilføje brødcrumbs

Brødkrummer demonstrerer visuelt organiseringen af ​​et websted og det specifikke område på et websted, du besøger i øjeblikket. Vi bruger brødkrum her på WPExplorer, så du kan se et eksempel på, hvordan dette fungerer ved at rulle til toppen af ​​netop dette indlæg. (Eller tjek eksemplet nedenfor, hentet fra et af indlægene på netop denne blog.)

Brødkrummer kan ikke kun hjælpe dine besøgende med at navigere på dit websted, men det kan også hjælpe Google (og andre søgemaskiner) med at finde ud af, om / hvor relateret dit websted er til et specifikt emne eller nøgleord. Du kan aktivere brødsmuler under de interne linkindstillinger. Og selvom du har meget frihed til at foretage redigeringer, er det som regel en god ide at holde det pænt og enkelt, holde det forståeligt for både mennesker og bots ens.

brødkrummer

Lader dig ændre permalinks

Under permalink-indstillingerne kan du få adgang til et par forskellige funktioner, der kan være meget nyttige til det rigtige websted. Det er her du kan administrere URL’en eller snegle for indlæg eller sider.

Omdiriger Ugly URL for at rense permalinks.

redirectuglyurl

Denne funktion hjælper med at kompensere for lidt forkerte links til dine sider fra andre sider eller fra dine egne sider. Hvis nogen ved et uheld lægger et tal ind, eller noget overdreven i slutningen af ​​en side-URL, vender det automatisk tilbage til den rene / korrekte URL. (F.ex: http://website.com/page2/291 -> http://website.com/page2)

Vigtig: Hvis du bruger nogen form for e-handelsplugin, eller du sporer oprindelsen af ​​salget ved hjælp af kampagnetags i URL’en, skal du ikke aktivere dette, uanset hvor mange grimme links du opdager til dine sider.

Fjern automatisk stopord fra snegle

removestopwords

Som navnet antyder, fjerner denne funktion stopord fra snegle. Det betyder dybest set, at selvom du ikke indtaster en bestemt slug for hvert indlæg, fjernes stopordene (som Google anbefaler at holde sig ude af URL’en, da de ikke har nogen betydning) automatisk. Da små ting som dette kan være let at glemme, kan det være meget nyttigt at holde det aktiveret.

Hjælper dig med bulk redigering af titler / beskrivelser

Lad os sige, at Yoast SEO kom langsomt til festen, og mange af dine populære indlæg og sider blev oprettet, før du installerede plugin, og har ingen specifik SEO-titel eller -beskrivelse, spil til højre? Jeg mener, det er bare for tidskrævende at gå ind og redigere en og en side / et indlæg?

Heldigvis tilbyder plugin en redaktør for bulk title og en editor for bulk description. Gør det muligt for dig at massedigere titler og beskrivelser af dine ældre indlæg og sider let. Selvfølgelig, hvis din efterslæb med indhold er for omfattende, kan det at prøve at gøre dette for hvert stykke indhold muligvis blive et fuldtidsjob for tre personer, så det er kun en god ide at fastlægge sider med høj prioritet.

Hjælper dig med at “skjule” specifikke indlæg / sider fra søgemaskiner

noindex

Selvom du tydeligvis ikke er interesseret i at skjule hele dit websted for søgemaskiner (du læser en artikel om brugen af ​​et SEO-plugin trods alt), er der tidspunkter, du måske vil skjule bestemte sider fra søgemaskiner. Lad os sige, at du har en speciel kampagne til dine e-mail-abonnenter, og du opretter en hurtig side med yderligere detaljer, det er ikke en side, du vil have Google til at vise i dets søgeresultater.

Heldigvis med Yoast SEO kan du nemt vælge at skjule ethvert indlæg eller en side inde fra WYSIWYG-redigeringsprogrammet for nævnte indlæg eller side. Gå blot under avancerede indstillinger, og skift “Meta Robots Index” til “noindex” som på billedet herunder. Så længe robotterne lytter til din kommando, som de vil, er det kun folk med det direkte link, der kan finde din side om den specielle abonnentaftale.

Bonustip: Hvis du er hovedadministrator for et websted med mange bidragydere, kan du måske deaktivere de avancerede indstillinger for dine andre forfattere / administratorer. Ellers kan du muligvis sætte dig selv i fare for at få nogen omdirigere et par af nøglesiderne til websteder, efter eget valg, eller med spids at vende dine største hits på Google til noindex.

Afslutter

Selvom vi allerede har dækket 10 nyttige ting, som du kan få Yoast SEO til at gøre for dig, er det bemærkelsesværdige, at vi stadig kun skraber overfladen. Hvis du stadig er en smule ny med SEO for WordPress-websteder eller bare generelt og føler dig en smule stummet af terminologi, kan du tjekke vores Begyndersvejledning til WordPress SEO. Og sørg for at dele de tip, du har til Yoast SEO i kommentarfeltet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map