WordPress vs Drupal: Mikä on paras alusta verkkosivustollesi?

WordPress vs Drupal: Mikä on paras alusta verkkosivustollesi?

Teet yhden tärkeimmistä päätöksistä verkkosivustostasi ennen kuin edes aloitat sen rakentamista.


Paras alusta on valinta, joka vaikuttaa projektiisi kaikkiin näkökohtiin. Jokaisella suositulla alustalla on suunnittelusta turvallisuuteen ja kehityskustannuksiin saakka omat piirteensä, jotka vaikuttavat tapaan lähestyä sivustoasi.

Kaksi suosituinta (ja eniten väitettyä) alustaa ovat WordPress ja Drupal. Tässä oppaassa WordPress vs Drupal tarkastellaan yksityiskohtaisesti kunkin vaihtoehdon etuja ja haittoja. Tämän artikkelin lukemisen jälkeen sinulla pitäisi olla parempi käsitys siitä, mikä parhaiten sopii projektiisi.

Johdanto WordPressiin

WordPress.org

WordPress on suosituin CMS ympäri, ja noin 31% kaikista verkkosivustoista luottaa siihen. Lisäksi yksi katsaus Google Trendsiin osoittaa, kuinka suosittua sitä verrataan Drupalin tykkäämiin:

Google Trends WordPress vs Drupal

WordPress sisältää suuren yhteisön, joka tarjoaa korvaamatonta tukea monentyyppisille verkkosivustoille, joita voit rakentaa. Itse asiassa WordPressin avulla on mahdollista luoda mitä tahansa yksinkertaisesta blogista suureen uutissivustoon, kuten CNN.

WordPress on suunnattu yleisölle, mikä tarkoittaa, että jokainen keskimääräinen web-kehittäjä voi mukauttaa omaa WordPress-verkkosivustoaan.

On tärkeää huomauttaa, että WordPressillä tarkoitamme wordpress.org eikä wordpress.com. Olemme käsittäneet näiden kahden erot WordPress.com vs. WordPress.org -artikkelissa.

Tarkastellaan lyhyesti joitain WordPressin käytön eduista ja haitoista:

WordPressin edut

 • Ohjelmisto on ilmainen käyttää
 • Voit mukauttaa sen haluamaasi tyyliin ja laajennuksiin
 • Se on paljon helpompi aloittelijoille
 • Voit lisätä monimutkaisia ​​ominaisuuksia ilman monimutkaista PHP-koodausta
 • Sen suosio tarkoittaa, että sillä on suuri kannattajien yhteisö
 • Voit pelata ympäriinsä useita “out of the box” -ominaisuuksia
 • Verkkosivuston kehittäminen on yleensä halvempaa kuin WordPress kuin muilla alustoilla

Haitat WordPressistä

 • Se on historiallisesti aiheuttanut suuremman turvallisuusriskin kuin sen kilpailu
 • Olet vastuussa sen turvallisuudesta ja ylläpidosta
 • Vaikka sillä on paljon toimintoja, se ei täysin vastaa Drupalin omia – mutta aukko on suljettu huomattavasti
 • Sen helppokäyttöisyys voi tarkoittaa, että monet verkkosivustot näyttävät uskomattoman samanlaisilta

Johdanto Drupaliin

Drupal

Yleisesti kehittäjien mieleksi valittua CMS: ää Drupalilla on maine parhaaksi vaihtoehtona, jos haluat rakentaa räätälöityä verkkosivustoa.

Verrattuna WordPressiin Drupal ei ole läheskään yhtä suosittu. Huolimatta siitä, että se on ollut pidempään (vuodesta 2000), se vastaa hieman yli 2 prosenttia (tai noin 41 miljoonaa) kaikista verkkosivustoista.

Useat suuret verkkosivut, kuten The Economist ja NASA, luottavat kuitenkin Drupaliin.

Drupalin edut

 • Se tarjoaa suurimman mahdollisuuden verkkosivustosi mukauttamiseen, jos tarvitset monimutkaista
 • Sitä pidetään turvallisempana
 • Siinä on useita tehokkaita ominaisuuksia, kuten mukautettuja kenttiä ja näkymiä – vaikka niitä voidaan nyt käyttää myös WordPressissä

Drupalin haitat

 • Muokatun verkkosivuston rakentaminen on kalliimpaa
 • Oppimiskäyrä on paljon jyrkempi
 • Sivustosi päivittäminen viimeisimpään Drupal-versioon voi olla painajainen
 • Puute käyttäjäystävällistä sisältöä luovaa kokemusta
 • Drupalin joustavimmat ominaisuudet, kuten mukautetut kentät, vaativat huomattavan ajan investoinnin toteuttamiseen

Hinnoittelu WordPress vs Drupal

Todennäköisesti CMS-järjestelmän valinnassa ratkaiseva tekijä on kustannukset. Tietenkin minkä tahansa ohjelmiston lataaminen on tärkeätä. Mutta jos aiot ylläpitää monimutkaisempaa verkkosivustoa, sinun kannattaa ottaa huomioon siihen liittyvät kehityskustannukset.

WordPress-kustannukset

WWW-sivuston asentaminen ja luominen on ilmainen, mutta monimutkaisemman WordPress-verkkosivuston rakentaminen maksaa.

Vaikka suurin osa laajennuksista on ilmaisia, on olemassa joukko premium-lisäosia, jotka joudut maksamaan, kun haluat saada sisäänrakennetulla toiminnolla varustetun verkkosivuston. Nämä kuitenkin toimivat yleensä korkeintaan 100 – 200 dollaria lisäosille, jotka pitkällä aikavälillä osoittavat arvonsa. Lisäksi, jos päätät palkata kehittäjä, sinun on otettava huomioon myös nämä kustannukset.

Muut huomioon otettavat kustannukset ovat verkkosivustosi ylläpito. Kaikki WordPress-sivustot ovat itse isännöitäviä, mikä tarkoittaa ainakin sitä, että itse omistat sen. Toinen hyvä uutinen on, että Bluehostin ja WPEngineen tykkäävät hinnat ovat kohtuuhintaisia. Jos kumpikaan näistä ei toimi sinulle, on olemassa useita muita hienoja WordPress-isännöintivaihtoehtoja, joista voit valita.

Drupalin kustannukset

Drupal on myös ilmainen työkalu, mutta jälleen kerran, ilmainen työkalu ei tarkoita, että kehitys on ilmaista. Ellet ole kokenut kehittäjä, joudut melkein ehdottomasti maksamaan jollekin huomattavan summan verkkosivustosi luomiseen Drupalin monimutkaisuuden vuoksi.

Voit tietysti halutessasi luoda Drupal-verkkosivustosi itse, mutta vaikka säästät rahaa, sijoitat huomattavasti aikaa – varsinkin jos tietosi mukautetusta koodauksesta puuttuu.

Ehkä suurin Drupalia ympäröivä huolenaihe on päivityskustannukset. Drupalin verkkosivustot eivät ole yhteensopivia eteenpäin, mikä tarkoittaa, että ne vaativat täydellisen uudelleenrakentamisen, kun uusi versio julkaistaan. Tällaiset ovat korkeat kustannukset, jotka monet kehittäjät päättävät pysyä Drupal 7: ssä sen sijaan, että päivittäisivät Drupal 8: een. Vaikka säästät rahaa, sinulla on verkkosivusto, jolla on yhä vanhentuneempia ominaisuuksia.

Samoin kuin WordPress, Drupal tarjoaa useita upeita hosting-vaihtoehtoja (mukaan lukien Siteground & Cloudways), joka hoitaa kaikki vaatimuksesi kohtuuhintaan. Jokaisella isännällä on erilaisia ​​etuja rakennettavan verkkosivustotyypin mukaan, joten kannattaa tehdä ostoksia, ennen kuin päätät tietystä.

Hinnoittelu verrattuna

Ammatillisen verkkosivuston rakentamisessa WordPress on selvästi kustannustehokkain vaihtoehto. Teet sen itse tai luotatko kehittäjään, sijoitat paljon vähemmän sekä taloudellisesti että ajallisesti.

Lisäksi, kun kyse on verkkosivustosi päivittämisestä, WordPress toimii paljon halvemmalla. WordPressin uudelleenrakentaminen maksaa pääsääntöisesti noin puolet summasta kuin Drupalissa.

WordPress vs Drupal -teemat

Tietysti verkkosivustosi on toimittava hyvin, mutta se ei tarkoita, että sinun tulisi hylätä miltä se näyttää. Luodaksesi verkkosivustotyypistä riippumatta haluat vahvan teeman, josta rakentaa.

WordPress

WordPress Teemat-hakemisto

WordPress Teemahakemisto omistaa 3 700 ilmaista vaihtoehtoa, joka antaa sinulle laajan valikoiman selata ja löytää täydellinen vaihtoehto verkkosivustollesi. Lisäksi nämä teemat palvelevat erityyppisiä verkkosivustoja, joten löydät varmasti etsimääsi vastaavan.

Vaikka WordPress.org ja riippumattomat kehittäjät tarjoavat useita ilmaisia ​​WordPress-teemoja, voit myös valita premium-vaihtoehdon. Ensiluokkaiset teemat ovat ihanteellisia, jos etsit vaihtoehtoa, jolla on enemmän ominaisuuksia ja mukauttamismahdollisuuksia. Lisäksi niihin tulee yleensä säännöllisempiä päivityksiä ja parempaa tukea.

Jos päätät sijoittaa yhteen, voit luottaa lukuisiin teemamarkkinapaikkoihin, kuten ThemeForest, ja tarjota hyviä ja luotettavia teemoja kaikenlaisille verkkosivustoille. Pelkästään ThemeForest-sovelluksessa voit valita yli 11 000 premium WordPress-teemaa.

Voit räätälöidä teemasi helposti WordPress Customizerilla. WordPress-työkalu auttaa sinua tekemään merkittäviä muutoksia sivuelementteihisi.

Drupal

Samaan aikaan Drupal tarjoaa paljon vähemmän vaihtoehtoja kuin WordPress noin 2700 teemaa käytettävissä. Paitsi, että sinulla ei ole valintaa, mutta monet niistä myös räätälöidään. Tämä tarkoittaa sitä, että tarvitset kehittäjän, joka auttaa sinua saamaan verkkosivustosi näyttämään houkuttelevalta.

Jos olet kuitenkin kokenut kehittäjä, Drupal on hieno vaihtoehto, koska se ei yleensä tarjoa valmiiksi määritettyjä vaihtoehtoja. Siksi voit hallita tarkalleen miltä verkkosivustosi näyttää ilman mitään ennalta valittua mallia.

Teemat verrattiin

Pelkän monimuotoisuuden ja monien vaihtoehtojen vuoksi WordPress voittaa Drupalin kädet alas. Lisäksi mahdollisuus toteuttaa heti ”laatikosta” -malleja ja mukauttaa niitä helposti tekee matkasi valmiiseen verkkosivustoon paljon helpommaksi.

Jos työskentelet asiakkaan kanssa, jolla on erityiset suunnittelupyynnöt ja monimutkaiset tekniset vaatimukset, Drupal on parempi vaihtoehto.

Ominaisuudet ja toiminnallisuus verrattuna

Yleensä Drupal on yleensä voittanut tämän taistelun. Mutta viimeaikainen kehitys WordPressissä tarkoittaa, että se tarjoaa monia ominaisuuksia, jotka ovat tehneet Drupalista niin vaikuttavan.

WordPress

WordPressin ja Drupalin välisessä keskustelussa yleinen myytti on, että et voi lisätä saman tason ominaisuuksia WordPressiin. WordPress-laajennusten kehitys tarkoittaa kuitenkin, että pääset hyvin lähelle Drupalin toiminnallisuutta. Paitsi, että voit käyttää näitä WordPress-laajennuksia turvallisesti tietäen, että sinun ei tarvitse koskettaa mitään PHP: tä.

Työkalujen mukautettu kehitys

Tiedot ja lataa

Lisäosien, kuten työkalusarja ja useat sivunmuodostajat tarkoittavat, että voit nyt lisätä useita samoja ominaisuuksia, jotka kerran antoivat Drupalille tällaisen edun tällä alueella. Lisäksi näiden laajennusten käyttämän tietoarkkitehtuurin laajennettavuus tarkoittaa siirtymässä Drupalista WordPressiin on helpompaa kuin luulet.

Lisäksi WordPress tarjoaa tuhansia muita laajennuksia, jotka palvelevat monenlaisia ​​ominaisuuksia rakennettavasta verkkosivustosta riippumatta. Yksi katsaus läpi WordPress-arkisto näyttää kuinka laaja luettelo on. Toinen hieno tapa tunnistaa parhaat premium-laajennukset on selaamalla MarketCayonin kaltaisia ​​kauppapaikkoja.

Drupal

Laajennusten sijaan Drupal käyttää moduuleja laajentaaksesi sivustosi ominaisuuksia ja lisätäkseen uusia toimintoja. Yli yli 40 000 moduulia valita, Drupalilla on historiallisesti ollut hallussaan kilpailijoihin nähden kyky auttaa luomaan ihanteellisia räätälöityjä verkkosivustoja.

Monet kysynnällisimmistä ominaisuuksista mukautetuista kentistä taksonomioihin ja käyttöoikeuksiin luotiin Drupalin ja sen moduulien avulla. Jos tarvitset joustavan, laajennettavan sisältöarkkitehtuurin, Drupal on ollut paras CMS: n puoleen.

Tällä monimutkaisuustasolla säilyy kuitenkin jyrkkä oppimiskäyrä, jonka haluat ylittää, jos haluat saada siitä parhaan mahdollisen hyödyn.

Ominaisuuksia ja toiminnallisuutta verrattu

Vaikka Drupalissa oli kerran selkeä voittaja, WordPress on kaventanut kuilua ja jopa ohittanut sen joidenkin kehittäjien silmissä.

Monet ominaisuudet, joihin Drupal on saanut nimensä, voidaan nyt toistaa WordPressillä:

 • Muokatut postityypit – Jos WordPress-teemassasi ei vielä ole mukautettuja viestityyppejä (esimerkiksi Totalilla on jo salkku, henkilökunta ja suosittelut), niin lisäosa, kuten Työkalujen tyypit voi antaa sinulle Drupalin kaltaisen menetelmän osioiden luomiseksi verkkosivustollesi WordPressissä
 • Muokatut kentät – Molemmat ACF ja työkalupaketti antaa sinulle nyt mahdollisuuden lisätä tietoja jokaiselle viestityypille aivan kuten Drupalissa
 • Taksonomiat – Voit käyttää työkalusarjaa replikoimaan Drupalin sanastoja ja luomaan omia mukautettuja luokkia
 • Käyttöoikeudet – työkalusarja voi rakentaa WordPressin viiteen perusrooliin luodakseen räätälöityjä, kuten Drupalin kanssa
 • Postisuhteet – Yhdistä sisältösi samalla tavalla kuin Entity Reference toimii Drupalilla

Voit nyt luoda kaikkia näitä ominaisuuksia WordPressille, mutta ne ovat myös mahdollisia ilman monimutkaista PHP-koodausta, mikä tarkoittaa, että säästät huomattavasti aikaa niiden lisäämiseen. Tätä ei voida sanoa Drupalin kohdalla.

WordPressin uusi Gutenberg Sisältöeditorin pitäisi tehdä entistä helpommaksi sisällön lisääminen verkkosivustollesi käyttämällä sen lohkorakentamistapaa. kuitenkin, Drupal Gutenberg on nyt saatavana myös sen jälkeen, kun sen luojat ovat siirtäneet toimittajan CMS: lle.

Kyllä, on kiistanalaista, että Drupal on edelleen joustavampi ja tarjoaa paljon vankempia ominaisuuksia. Mutta on syytä tehdä, että Drupalin monimutkainen infrastruktuuri tarjoaa paljon enemmän kipua kuin hyötyä. WordPress on halvempi ja helpompi vaihtoehto, ellet halua investoida aikaa näiden mukautettujen ominaisuuksien tai rahan koodaamiseen kehittäjälle, joka voi..

Suorituskyky ja turvallisuus

Suojaus on edelleen yksi alue, jolla Drupalilla on etuna WordPressiin nähden. Vaikka sen ydin on turvallinen, WordPressin ongelma liittyy joihinkin sen ulkopuolisiin laajennuksiin.

Todellakin, mukaan a kysely Wordfence, plugins oli syyllinen 55,9% kaikista verkkohyökkäyksistä. Onneksi terveen järjen soveltaminen palvelee kiireellisimpiä turvallisuusongelmia, jotka ympäröivät laajennuksia. Rajoita asennettavien laajennusten määrää. Käytä vain laajennuksia, joita päivitetään säännöllisesti. Ja tietysti niiden pitäminen ajan tasalla vahvistaa verkkosivustosi turvallisuutta.

Samaan aikaan sen turvallisuus on edelleen yksi Drupalin tärkeimmistä myyntikohdista. Vaikka turvallisuusongelmista on ollut esimerkkejä – viimeaikaisia Drupalgeddon 2 hyökkäys tulee mieleen – Drupal on kohdannut vähiten hyökkäyksiä verrattuna WordPressiin ja Joomlaan vuodesta 2005.

WordPress on suojattu, mutta suosionsa vuoksi se on aina alttiimpi hyökkäyksille kuin Drupal. Molemmat yhteisöt reagoivat nopeasti kaikkiin huolenaiheisiin. Laajennettujen pluginien ja teemojen lukumäärä WordPressissä tarkoittaa kuitenkin, että sinun on oltava varovainen välttämään minkä tahansa huonosti koodatun tiedoston lataamista. Vaikka et tule vikaan kummankaan valinnan kanssa, Drupal pitää todennäköisemmin sinut turvassa rikkomuksilta.

Tuki WordPress vs Drupalille

Kun olet kiireinen projektin käynnistämiselle tiukat määräajat, luotettava asiakastuki voi olla ratkaisevan tärkeää sen varmistamiseksi, että pienet ongelmat eivät viivytä suunnitelmasi.

WordPress-tuki

WordPressin suosio ympäri maailmaa tarkoittaa, että on olemassa runsaasti kehittäjiä ja suunnittelijoita, jotka ovat valmiita auttamaan sinua kaikissa huolenaiheissasi.

Vaikka keskitettyä tukijärjestelmää ei ole, voit löytää vastauksia nagging-kysymyksiisi WordPress-tuki samoin kuin hyödyllinen dokumentaatio. Lisäksi premium-teemoilla ja -laajennuksilla on omat tukitiiminsä, jotka auttavat sinua niihin liittyvissä kysymyksissä.

Drupal

Kuten WordPress, myös Drupal on erittäin aktiivinen Yhteisö samoin kuin sen tuki osio, jossa asiantuntijat voivat puhua sinulle kaikista jatkuvista kysymyksistä. Täältä löydät myös ohjeita, chat-huoneita ja muita resursseja, jotka auttavat sinua.

Drupalin markkinat on toinen hieno resurssi, jossa voit muodostaa yhteyden ammattipalveluihin, jotka kuvaavat historiaa heidän ratkaisemistaan ​​ongelmista. Vaikka voit olla varma, että saat parhaan mahdollisen palvelun, sinun pitäisi odottaa maksavan hiukan enemmän tästä ylellisyydestä.

WordPress ja Drupal verrattiin

Sekä WordPress että Drupal tarjoavat sinulle korkeatasoisen erityisen tuen verkkosivustosi rakennustarpeisiin. Kuten molemmissakin, joudut kuluttamaan vähän enemmän parhaan yksilöllisen palvelun tarjoamiseen, mutta se on yleensä sen arvoista.

WordPress vs Drupal – minkä alustan tulisi valita?

Vaikka molemmilla on hyvät ja huonot puolensa, on selvää, että tärkeimmät edut, joista Drupal kerran nauttivat, ovat olleet rajalliset.

Drupal on loistava vaihtoehto, jos haluat rakentaa räätälöityä verkkosivustoa, mutta voit nyt tehdä saman WordPressin kanssa ilman monimutkaista koodausta. Lisäosien, kuten työkalusarjan ja erilaisten sivunmuodostajien, syntyminen tarkoittaa, että voit nyt rakentaa verkkosivustoja Drupalin tavalla ilman mitään siihen liittyvää stressiä..

Minkä CMS: n haluat? Jaa ajatuksesi WordPress vs Drupalista alla olevissa ajatuksissa…

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map