Tee WordPress-sivustostasi monikielinen: yli 10 upeaa käännöslaajennusta

9 mahtavaa WordPress-käännöslaajennusta

Osoitteen saaminen Internet-moottoritiellä on varmin ja nopein tapa tavoittaa maailmanlaajuinen yleisö. Ja niin, useimmilla ihmisillä, jotka haluavat ottaa yhteyden maailmanlaajuiseen katsojakokoonpanoon tai asiakaskuntaan, on omat verkkosivustot. Verkkosivustojen rakentamisessa suuri joukko on käyttänyt WordPressiä sisällönhallintajärjestelmänään ja käyttänyt WordPressin monikielisiä laajennuksia käännöksiin.


Voi tapahtua niin, että Kreikassa tai Balilla asuva henkilö saattaa laskeutua verkkosivustollesi ja löytää sen kirjoitettuna kaikki englanniksi. Voit kadottaa arvokkaan vierailijan (olettaen, että hän ei osaa englantia). Tällaisten skenaarioiden välttämiseksi verkkosivusto olisi käännettävä yleisösi paikalliselle kielelle – siis laajennus.

WordPress on oletuksena yhden kielen järjestelmä. Mutta WordPress-yhteisö on asettunut älykkäästi esittelemään lukuisia laajennuksia, jotka voivat tehdä käännöksiä melko tehokkaasti.

Jotkut WordPress-monikieliset laajennukset ovat palkkioita, mutta on myös monia ilmaisia, jotka voivat tehdä työn tehokkaasti. Vaikka yksittäiset ominaisuudet voivat vaihdella laajennuksista plugineihin, pluginien työtapa on melko samanlainen.

Periaatteessa joudut asentamaan WordPressin useammalla kuin yhdellä kielellä ja asentamaan laajennuksen, joka siirtyy kielestä toiseen. Ja sinun on asennettava .mo-tiedostot haluamillesi kielille valitsemalla sama haluamallesi kielelle.

Voit tehdä WordPress-sivustostasi monikielisen monella tavalla:

 • Luodaan monia viestejä, jokainen yhdelle kielelle, kaikki linkitetyt toisiinsa osoittaen, että ne ovat käännettyjä versioita.
 • Kaikki kielivaihtoehdot jokaiselle yhdelle viestille tallennetulle viestille.
 • Käännös suunnataan ulkoiseen resurssiin.
 • Ylläpitää useita sivustoja, kukin yhdelle kielelle ja käyttää plug-in, joka pingottaa edestakaisin.

Muista, että kumpi valitsetsi WordPress-monikieliset laajennukset, olet vastuussa eri kielillä olevan sisällön lisäämisestä verkkosivustoon. Kääntämistä ei tehdä sinulle. Jos tarjotaan automaattista käännöstä, se ei vastaa merkintää, mutta muutama voi helpottaa sinua antamalla manuaalisen muokkauksen.

Kaikki metatiedot on käännettävä samoin kuin kaikki tiedot mukautetuissa kentissä. Sama pätee liitteisiin ja kuviin. Jotkut laajennukset tekevät tämän automaattisesti. Kiinnitä erityistä huomiota kääntämällä widget-aluetta. Voit kokeilla Widget Logic -laajennus tätä varten. Se voi tunnistaa kielen ja muuttaa sitä myös lisäämällä ehdollisia lauseita.

On myös erittäin tärkeää varmistaa, että valitsemasi WordPress-monikieliset laajennukset ovat yhteensopivia teemaasi kanssa. Jos et ole varma yhteensopivuudesta (tai käytä vain palvelua kuten VaultPress).

Useiden sivustojen laajennuksissa on etuna kaksi tai useampi verkkosivusto, jokainen yhdelle kielelle. Tämä on puhdas tapa ylläpitää erilaisia ​​kielisivustoja, mutta tämä vaatii myös teknistä tietämystä palvelimien ja palvelinresurssien hallintaa varten.

Olen etsinyt muutamia WordPress-monikielisiä laajennuksia ja valinnut joitain suosituimmista, joita voit tarkistaa. Joten aloitetaan!

Vastuuvapauslauseke: WPExplorer on tytäryhtiö yhdelle tai useammalle alla luetellulle tuotteelle. Jos napsautat linkkiä ja suoritat ostoksen, voimme tehdä palkkion.

1. Weglot

Weglot Translate Visual Editor

Ensin on Weglot, joka on saatavana Freemium-mallilla. ilmainen Weglot Translate -laajennus on loistava vaihtoehto aloitussivuille ja pienille verkkosivustoille, kun taas päivitetyt premium-suunnitelmat ovat ihanteellisia yrityksille ja suurille sivustoille. Aluksi sinun tarvitsee vain asentaa laajennus.

Kun käytät Weglotia, voit saada verkkosivustosi käännettyä kupin kahvin valmistamiseen tarvittavan ajan. Aseta vain lähde- ja käännöskielet, niin Weglot tunnistaa ja kääntää tekstin automaattisesti. Ilmaisen laajennuksen avulla voit luoda yhden käännöksen sivustollesi, mutta jos haluat tarjota sivustosi kävijöille pääsyn kaikille Weglotin saatavissa oleville 60+ kielelle, sinun on vaihdettava Pro-suunnitelmaan tai uudempaan.

Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat pääsy ammattimaisille kääntäjille, hyödyllinen Weglot Translate -laajennus, joka näyttää kieliliput millä tahansa widget-valmiusalueella, SEO-ystävälliset omistetut käännös-URL-osoitteet ja muokattavissa oleva kielenvaihtopainike. Lisäksi, jos sinulla on kysyttävää laajennuksesta tai käännöksistäsi, voit tavoittaa Weglot-tiimin tukifoorumin, heidän paikan päällä olevan live-chatin tai sähköpostin kautta – he auttavat mielellään, jotta monikielinen sivustosi olisi valmis!

2. WPML

WordPress-monikieliset laajennukset: WPML
WPML on käännöslaajennus, jota WordPress-yhteisö käyttää laajasti. Sitä kehittää ja ylläpitää OnTheGoSystems, ja heidän arvioidensa mukaan yli 400 000 online-sivustoa ylläpitää WPML: ää yli 100 maassa ja kielellä. Laajennuksessa on 40 kielivaihtoehtoa, ja voit lisätä minkä tahansa muun kielen kielieditorilla.

WPML: n käyttö on helppoa, eikä vaadi teknisiä taitoja. Mukana on täydellinen sovellusliittymä integroitavaksi muihin laajennuksiin ja käännösjärjestelmiin. WPML päivitetään säännöllisesti yhteensopivaksi WordPress-päivitysten kanssa.

Jokainen kieliversio tallennetaan erillisenä viestinä tai sivuna ja linkitetään sitten toisiinsa. Laajennus tunnistaa selaimen kielen. Sitten se yhdistää ja suodattaa monia WordPress-toimintoja ja näyttää verkkosivun kyseisellä kielellä. Koska tietokannan sisällössä ei ole muutoksia, laajennuksen asennus ja asennuksen poistaminen on helppoa.

URL-osoitteet ovat puhtaita ja kaikki navigointielementit käännetty. Tehokkaalla käännösten hallintatoiminnolla kääntäjätiimi voi työskennellä yhdessä kerrallaan. ICanLocalize -palvelun käännöspalveluihin pääsee kojelaudassa. Vierailijoiden kommentit käännetään automaattisesti. Kielenvaihto-widget, joka näyttää kielivalinnan, voidaan sijoittaa mihin tahansa widget-alueeseen.

WPML on maksettu laajennus ja tarjolla on 3 maksusuunnitelmaa – Monikielinen blogi, Monikielinen CMS ja Monikielinen CMS Lifetime. Monikielisen CMS Lifetime -sovelluksen avulla voit suorittaa yhtenäisen maksun 195 dollaria ja käyttää kaikkia heidän palveluaan eliniän ajan useilla verkkosivustoilla.

Monikielisen blogin avulla voit kääntää viestejä, sivuja, mukautettuja tunnisteita, luokkia, mukautettuja taksonomioita ja WordPress-valikoita 29 dollarilla vuodessa. Hintaan sisältyy ilmaisia ​​päivityksiä ja tukea vuodeksi, ja paketin uusimismaksu on 15 dollaria.

Lisäominaisuuksia, kuten mukautettujen kenttien kääntäminen, widgetit, tekstiteema ja plugin-järjestelmän ylläpitäjä, monikielisen verkkokaupan tuki, liitteiden hallinta useilla kielillä, monen käyttäjän käännösten hallinta, tahmeat linkit ja CMS-navigointi, valitse Monikielinen CMS 79 dollaria vuodessa. Vuotuinen uusimismaksu on 39 dollaria. Kaikki paketit tarjoavat ilmaisen tuen ja päivitykset, ja niitä voidaan käyttää monilla verkkosivustoilla.

3. KäännäPaina

TranslatePress - WordPress-käännös ja monikielinen laajennus

Harkitse suoraviivaista käännösvaihtoehtoa TranslatePress. Tämä laajennus käyttää erittäin helppoa kirjasinpään käyttöliittymää sisällön kääntämiseen helppoa. Mikä parasta, tämä laajennus toimii jopa sivujen rakentajien kanssa, joten voit kääntää jo luomasi mukautetun sisällön.

Aloita vain asentamalla ilmainen TranslatePress-laajennus ja päästä töihin. Napsauta Käännä sivusto -painiketta asettaaksesi alkuperäisen kielen ja lisätäksesi useita käännöskieliä sivustoosi. Tämä laajennus on itseisäntä (eli se käyttää omia palvelinpuolen resursseja) ja tarjoaa sekä Google- että itsekääntämisvaihtoehtoja.

Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat Google Translate -api -integraatio, käännöslohko-CSS-luokka, kielikytkimen lyhytkoodi, ehdolliset näytöt, WooCommerce -yhteensopivuus ja enemmän.

premium-versio sisältää Pro-lisäosat laajennetulle toiminnalle, kuten useita kieliä, SEO Pack parantamaan hakuluokitusta, automaattinen käyttäjän kielen tunnistus ja paljon muuta.

4. Polylang

WordPress-monikieliset laajennukset: Polylang
Jos haluat mennä monikielisiksi, mutta et halua sukeltaa taskuun, etsi Polylang. Se on WordPress-käyttäjien suosittu laajennus ja pakattu hyvä booli ilmaiseksi laajennukseksi. Kirjoitat kaikki jutut – viestit, sivut, luokat ja tunnisteet – aivan kuten aina ja valitset sitten avattavasta valikosta kielen, johon haluat kääntää sen. Sinun ei tarvitse rajoittua yhdelle kielelle, valita niin monta kuin haluat.

Sivuston toimittaja tekee käännöksen manuaalisesti. Ammattimaiselle ja automaattiselle kääntämiselle voit kokeilla Lingotek-käännöstä. Ne tarjoavat puoliautomaattisia käännöspalveluita sekä käännösmuistipalveluita.

Media, valikot, widgetit, muistiinpanot, postimuodot, RSS-syötteet voidaan kaikki kääntää. Kielen valinta voidaan asettaa sisältöön tai URL-osoitteeseen. Anna kullekin kielelle eri verkkotunnus, jos haluat. RTL-tukea tarjotaan.

Laajennus voi tunnistaa kielen automaattisesti selaimessa. Kielenvaihto voidaan lisätä widget-alueelle tai navigointivalikkoon.

5. Transposh

WordPress-monikieliset laajennukset: Transposh
Tällä ilmaisella lisäosalla on yksi suuri etu – sisältö käännetään automaattisesti yhdelle tai useammalle 92 kielestä. Linkit, tunnisteet, otsikot, kommentit, RSS-syöte voidaan kaikki kääntää. Tämä tapahtuu pääsemällä ilmaisiin resursseihin, kuten Google Translate, MS Translate tai Apertium. Ammattikääntäminen (maksulliset palvelut) One Hour Translation -palvelusta on myös saatavana.

Useimmat verkkokäyttäjät tietävät, että automaattinen käännös ei melkein koskaan ole merkinnän mukainen. Kanssa Transposh, manuaalinen muokkaaminen on mahdollista. Ja muutokset voidaan tallentaa tulevaa käyttöä varten. Joten saat parhaat puolet molemmista – automaattinen käännös, joka säästää aikaa ja vaivaa ja jota voit parantaa manuaalisesti. Ja voit säätää asetuksia siten, että jotkut käyttäjät eivät voi tehdä käännöstä, jos haluat asettaa tällaisia ​​rajoituksia.

Ulkoiset liitännäiset käännetään ilman .po / .mo-tiedostojen häiritsemistä. Transposh tukee RTL: ää ja käännetyt versiot ovat haettavissa. Laajennus on integroitu myös Buddypressiin.

Asennus on helppoa, ja sinun täytyy valita haluamasi kielet kojetaulusta ja lisätä widgettejä. Vain luotu sivu käännetään. Sivusto käännetään dynaamisesti sen sijaan, että sivustoon lisätään useita kieliversioita. Lisäksi sisältö, joka on luotu ennen laajennuksen asentamista, voidaan myös kääntää.

6. Google Language Translator

WordPress-monikieliset laajennukset: Google Language Translator
Mikään käännöslaajennuksia käsittelevä artikkeli ei voi olla täydellinen ilman mainintaa Google Language Translator. Tämän liitännäisen avulla voit lisätä käännöstyökalun mihin tahansa verkkosivustollesi sivujen ja viestien lyhytkoodin avulla. Sivustollesi sijoitetaan pieni laatikko, jonka avulla käyttäjät voivat napsauttaa ja vaihtaa kieliä.

Asetuksiin on mahdollista tehdä useita säätöjä ja voit näyttää tai piilottaa tiettyjä kieliä sekä google-työkalurivin ja google-tuotemerkin. Tarjolla on 81 kielen käännöstä. Jotta voit muokata käännöstä manuaalisesti, sinun on päivitettävä premium-versioon, jonka hinta on 30 dollaria.

7. Monisivustoinen kielivaiutin

WordPress-monikieliset laajennukset: Monisivustoinen kielivaiutin
Jos ylläpidät eri verkkosivustoja kullekin kielelle, tarvitset laajennuksen, joka voi pingittää edestakaisin sivustojen välillä. Monisivustoinen kielivaiutin on hyvä valinta tällaiselle käännökselle. Tämän laajennuksen avulla voit hallita sisältöä, tunnisteita ja taksonomioita.

Se yhdistyy hyvin WordPress MU Domain Mapping -laajennukseen pääsyyn useille eri palvelimien eri verkkotunnusten sivustoille. Se on ilmainen ja asettaa vaihtajan sivustolle, jota käyttäjä voi napsauttaa vaihtaaksesi kieliä.

8. MultilingualPress

WordPress Multilingual Plugins: Monikielinen lehdistö
MultilingualPress on ilmainen laajennus, joka on saatavana WordPress.org-palvelusta (saatavana premium-tuki). Se yhdistyy hyvin WordPress Multisite -sovelluksen kanssa ja muokattavan widgetin avulla yhdistää useita sivustoja eri kielillä palvelemaan monikielisiä WordPress-sivustoja.

Sivuston luomisen jälkeen sinun on kirjoitettava verkkosivustosi sisällön eri kieliversiot. Asenna laajennus ja linkitä viestit sitten vastaavaan uuteen kieleen. Linkittämisen jälkeen voit tarkastella viestin käännettyä versiota Muokkaa-sivulla.

Kielenhallintaohjelma tarjoaa 174 kieltä, joita voit muokata. Luo sisällöstä automaattisesti jäljennökset valitsemallasi kielellä. Ensiluokkaisessa versiossa voit asettaa erilaisia ​​kieliasetuksia etusivulle ja taustalle ja muokata myös vaihtamatta sivustoja.

Kun haluat lopettaa laajennuksen, linkit sivustojen välillä katkeavat ja sivustot toimivat edelleen erillisenä sivustona menettämättä tietoja tai sisältöä.

9. Xili

WordPress-monikieliset laajennukset: xili
Voit harkita sisällön järjestämistä yhtenä viestinä kieltä kohti Xili. Se antaa mahdollisuuden kääntää postista. Voit kirjoittaa viestin, kääntää sen useille kielille ja lisätä widgetin, jonka avulla lukijat voivat vaihtaa kielten välillä.

Ennen kuin teet tämän, sinun on valittava kielet kojetaulun kautta käytettävästä luettelosta ja päivitettävä palvelimen .mo-tiedostot. Nykyinen käyttäjä näkee järjestelmänvalvojan valitsemalla kielellä.

Kun olet julkaissut viestin normaalilla tavalla, kopioi se uudelleen toiseen viestiin, käännä se ja julkaise tämä käännetty viesti. Voit tehdä tämän niin monella kielellä kuin haluat.

Editoriin voidaan lisätä 3 kätevää widgettiä, jotta näet 3 luetteloa – kieli, viimeisimmät viestit ja kommentit. Laajennuksen asentaminen vaatii joitain muutoksia sivuston teemaan, ja pieni tekninen tietämys osoittautuu hyödylliseksi täällä.

10. Bogo

WordPress-monikieliset laajennukset: Bogo
Bogo on yksi helpoimmista laajennuksista WordPress-sivustojen kääntämiseen. Valitse kieli tarjoamastaan ​​kieliluettelosta ja asenna se napsauttamalla sitä. Asennus on automaattista ja kojetaulu näkyy myös valitsemalla kielellä. Vaihda kielet, jos haluat, napsauttamalla näytön yläreunassa olevaa kielivaihtoehtoa.

Kielenvaihdin voidaan sisällyttää widget-alueelle tai yksittäisille sivuille tai viesteihin. Kielivaihtoehto voidaan asettaa kojelautaan tai profiilisivulle. Kääntämiseen voit käyttää WordPressia hyvin omallasi Käännöstiimi. Jokaiselle kielelle luodaan erillinen viesti.

11. qKäännä X (poistettu)

WordPress-monikieliset laajennukset: qTranslate
qKäännä X on kehittynyt qTranslate-versiosta, jonka alkuperäinen kirjailija hylkäsi. Ei päivitystä, se ei ollut synkronoituna WordPress-päivitysten kanssa. Muut kehittäjät ovat ottaneet käyttöön ja muokanneet tätä lähinnä äänilaajennusta, säilyttämällä taustaohjelman niin pitkälle kuin mahdollista ja tarjoamalla korjauksia virheille ja synkronoimalla sen uusimpien WordPress-versioiden kanssa. Matkan varrella he ovat lisänneet uusia ominaisuuksia.

Hyvä syy valita tämä ilmainen laajennus on, että sen avulla voit ylläpitää dynaamista monikielistä sisältöä WordPress-sivustossasi. Se tarjoaa kielenvaihtopainikkeet järjestelmänvalvojan muokkaussivulle. Kun painiketta painetaan, palvelimelle ei lähetetä pyyntöä. Sen sijaan muutokset tapahtuvat heti ja paikallisesti selaimessa. Kaikki tekstikenttät vaihdetaan valitulle kielelle. Tai jotkut kentät voidaan merkitä monikielisiksi, ei välttämättä kokonaisiksi sivuiksi tai sivustoksi.

Se käyttää yhtä kieltä jokaisessa URL-osoitteessa, mikä helpottaa hakukoneiden löytämistä. Yksi asia, josta sinun on oltava varovainen tämän liitännäisen kanssa, on, että sen deaktivointi johtaa viesteihin, joiden kaikki kielet on siirretty sisältöön.

qTranslate X sisältää useita sisäänrakennettuja kieliä – englanti, saksa, kiina ja joitain muita. Pääset premium-käännöspalveluihin järjestelmänvalvojan alueelta. Kehittäjät voivat käyttää tätä laajennusta Github-arkistossa jakaa parannuksia.

Viimeiset ajatukset WordPress-monikielisistä laajennuksista

Se päättää luetteloni suosituista WordPress-monikielisistä laajennuksista. Sinun tulisi kokeilla heitä, jos todella haluat tavoittaa globaalin yleisön. Niiden asentaminen ja käyttäminen ei välttämättä ole ajorataa, mutta se ei ole niin vaikea kuin miltä näyttää. Toivon, että verkkosivustosi puhuu pian monilla kielillä!

Onko kysymyksiä? Tai mitä muita WordPressin monikielisiä laajennuksia suositella? Jätä vain kommentti alla olevaan kohtaan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map