Suositut WordPress-laajennukset kategorioiden ja tunnisteiden lisäämiseksi

Suositut WordPress-laajennukset kategorioiden ja tunnisteiden lisäämiseksi

Oletko koskaan käynyt kirjastossa etsimässä kirjaa? Kuinka löysit kirjan tuhansien joukosta, joita siellä kerättiin? Varmasti siksi, että kirjat oli pinottu siistiin riveihin, jotka oli merkitty. Etsit otsikosta ‘Kaunokirjallisuus’ tai ‘Ei fiktio’. Jos kaunokirjallisuus oli etsimääsi, voit rajata hakuasi valitaksesi tyylilajeista, kuten ‘Fantasia’, ‘Mystery’, ‘Thriller’, ‘Romance’, ‘Komedia’ ja niin edelleen. Jos olisit valinnut Komedia, etsit tarkempia kirjoittajia löytääksesi haluamasi kirjan.


Nyt, kuten kirjaston indeksointi auttaa sinua löytämään etsimäsi kirjan, luokat ja tunnisteet auttavat lukijaa, joka laskeutuu verkkosivustollesi, löytämään tarkan viestin, jota he etsivät. Yllä olevassa esimerkissä voit verrata otsikot ‘Kaunokirjallisuus’ ja tyylilajit luokkiin ja tietty kirjailija tai kirjan otsikko Tunnisteisiin. Luokat ja tunnisteet auttavat käyttäjiä ja hakukoneita kaventamaan hakuaan löytääkseen tarkan viestin.

Luokat ja tunnisteet ovat erilaisia ​​tapoja, joilla WordPress auttaa sinua järjestämään sisältöä, jotta se olisi helposti haettavissa. Jos haluat heille teknisen termin – Taksonomia.

Vastuuvapauslauseke: WPExplorer on tytäryhtiö yhdelle tai useammalle alla luetellulle tuotteelle. Jos napsautat linkkiä ja suoritat ostoksen, voimme tehdä palkkion.

Ero luokkien ja tunnisteiden välillä

Sinulla voi nyt olla oikeudenmukainen käsitys luokkien ja tunnisteiden eroista yllä olevasta esimerkistä. Mutta tarkemmin sanottuna,

 • Tunnisteet kuvaavat viestiä varsin tietyllä tavalla. Luokat ovat hierarkkisia, yleinen pää, joka sisältää tarkempia alaotsikoita.
 • Luokat sisältävät viestit, jotka kuuluvat samaan ryhmään tai otsikkoon tai alaotsikkoon, tageja käytetään viesteihin, joita ei oikeasti voida jakaa mihinkään luokkaan.
 • Luokkien URL-osoitteet voivat saada niin kauan kuin haluat – Kirjat / Kaunokirjallisuus / Komedia / Kirjailija. Tunnisteiden URL-osoitteet ovat tyypillisesti lyhyempiä – Tekijä / Otsikko.
 • Kaikille viesteille on osoitettava yksi luokka. Oletusarvoisesti WordPress käyttää luokittelematonta (Voit muuttaa sitä asetuksissa). Mutta kaikkia viestejä ei tarvitse merkitä.
 • Jos samaa tunnistetta sisältävien viestien määrä kasvaa, voit säilyttää tunnisteen tai päivittää sen alaluokkaan.

Luokat ja tunnisteet helpottavat lukijan selaamista verkkosivustollasi. On parasta lisätä ne viestiä luotaessa. Luokat tulevat verkkosivustosi kehykseksi, joten luokkaotsikot on valittava huolellisesti.

Tietysti blogi kehittyy ajan myötä, ja joudut ehkä lisäämään uusia luokkia. Niiden muuttaminen myöhemmin tarkoittaa, että menetät arvokkaita käänteisiä linkkejä ja saattavat mennä SEO-sijoituksiin, puhumattakaan 404 virheestä, joka voi hiipiä. Joten ilman, että sinulla on alussa liikaa luokkia, yritä löytää blogiisi optimaalinen lukumäärä, joka tee etsimisestä helppoa.

Onko sillä merkitystä SEO tarkoituksiin ?

Luokat ja tunnisteet auttavat hakukoneita tutkiessaan sivustosi oikeita avainsanoja. Viestisi näkyy hakutuloksissa, kun luokkaa tai tunnistetta haetaan. Yksi viesti voi jakaa useisiin luokkiin ja siinä voi olla useita tunnisteita.

Rankaisevatko hakukoneet päällekkäistä sisältöä? Asiantuntijoiden mielipide jakaantuu, mutta yksinkertainen sääntö, jota sinun tulee noudattaa, onko se lukijan löytäminen helpompaa? Jos se helpottaa, jatka ja lisää. Voit aina valita Ei seurata -vaihtoehdon Yoast SEO -laajennuksella.

Luokkien ja tunnisteiden yleisesti käytettyjen kuvausten käyttäminen voi auttaa hakukoneita löytämään niitä paremmin. Luokkien ja tunnisteiden lisäämistä ei kuitenkaan pitäisi tehdä hakukoneita ajatellen. Päätarkoituksena on oltava, että lukijan on helppo löytää sinut yleisesti käytettyjen kuvausten avulla.

On olemassa lukuisia laajennuksia, joiden avulla voit liittää kategorioita ja tunnisteita viesteihin. Ne auttavat myös sinua hallitsemaan viestejä ja antavat sinulle vallan luokkien ja tunnisteiden toiminnasta. Tässä korostetaan joitain suosituista ja usein käytetyistä laajennuksista.

Automaattinen postimerkintä

Jos sinulla on työlästä merkitä kaikki viestit, etsi Automaattinen postimerkintä. Valmistelemasi avainsanaluettelon perusteella tämä viesti merkitsee kaikki viestit automaattisesti, kun tallennat ne tai julkaiset.

Automaattinen postimerkintä 1

Alussa tarvitaan vähän työtä. Asenna laajennus ja aktivoi se. Luo luettelo tunnisteista ja niihin liittyvistä sanoista. Voit lisätä ne asetussivulta tai viestistäsi. Jos sinulla on jo tunnisteluettelo, se voidaan tuoda CSV- tai JSON-muodossa.

Automaattinen postimerkki 2

Kun olet tehnyt tämän, laajennus alkaa tehdä työnsä. Se tunnistaa otsikossa ja sisällössä käytetyt avainsanat ja lisää automaattisesti tunnisteet. Jos et ole tunnistanut aiempia viestejäsi, tämä laajennus voi lisätä tunnisteita vanhoihin viesteihin irtotavarana. Yksinkertainen laajennus, joka tekee hienoa työtä ja jonka voi ladata ilmaiseksi WordPress-laajennushakemistosta.

Laajennetut tunnisteet -widget

Tämä on ensimmäinen luettelossani kahdesta premium-laajennuksesta. Laajennetut tunnisteet -widget on edistyksellinen laajennus, joka antaa sinulle täyden hallinnan viestien merkitsemiseen. Se korvaa WordPressin oletusetunnistepilvi-widgetin.

Laajennetut tunnisteet -widget WordPress -laajennus

Käytä tätä laajennusta lisätäksesi tunnisteita yli 20 tunnistetyylin viestiin. Linkitä, muokkaa tai tarkastele tunnisteita ja piilota tyhjät tunnisteet tällä laajennuksella. Tunnisteet voidaan erottaa ja tilata haluamallasi tavalla. Voit määrittää, kuinka monta tunnistetta näytetään, sekä sisällyttämään tai sulkemaan tiettyjä tunnisteita.

Kirjailija tukee laajennusta hyvin. Hän on myös avoin ehdotuksille siitä, mitkä ominaisuudet sisällytetään seuraavaan päivitykseen. Sen voi ostaa CodeCanyonista 6 dollarilla.

Luettelo luokkaviestit

Lyhytkoodin käyttäminen, tämä laajennus luettelee sivulla tai viestillä olevat virtakategoriat. Lyhytkoodi on lisättävä kirjoitettaessa tai muokkaamalla sivua tai viestiä, ja viesti näkyy kyseisessä luokassa. Voit käyttää myös widgetiä, joka sisältyy laajennukseen, mutta valitse lyhyt koodi parhaan mahdollisen toimivuuden saavuttamiseksi.

Luettelo luokkaviestejä Asetukset

Määritä lyhytkoodilla näytettävien viestien lukumäärä, järjestys, jolla ne näytetään, ja luokan nimi. Viestin kirjoittajan nimi, päivämäärä ja monet muut elementit voidaan näyttää. Kaikkia elementtejä voidaan mukauttaa CSS: n ja HTML: n avulla. Jos törmäät häiriöihin, tarkista usein kysyttyjä kysymyksiä, joissa on useita lyhytkoodijärjestelmiä.

Uusimmat viestit -widget laajennettu

Kokeile näyttääksesi viimeisimmät viestit widgetissä Uusimmat viestit -widget laajennettu. Viestejä voidaan ottaa yksittäisistä, useista tai tietyistä luokista tai jopa tietyistä tunnisteista.

viime viestit laajennettu widget

Viimeaikaiset viestit auttavat sinua tekemään monia asioita – lisätä pikkukuvia, taksonomiaa ja otteita näyttöön, asettaa otsikon URL-osoitteen, näyttää viimeisimmät viestit kommenttien lukumäärän tai päivämäärän mukaan, näyttää muokkauspäivämäärän ja näyttää lisää tai postityypin vaihtoehtoja. Joten sinulla on todella paljon hallintaa siitä, kuinka ja mitä näyttää viimeisissä viesteissä.

Luokat Tag Converter -sovellukseen

Lisäsitkö vahingossa luokan viestiin tunnisteen sijasta? Vai tekitkö päinvastoin – lisäät tunnisteen viestiin luokan sijasta ? Luokat Tag Converter -sovellukseen auttaa sinua valitsemaan väärin luokiteltu tai merkitty viesti ja korjaamaan virheen. Voit muuttaa sen molemmilla tavoilla luokista tunnisteisiin ja tunnisteista luokkiin.

Luokat Tag Converter -sovellukseen

Asennuksen ja aktivoinnin jälkeen laajennus on käytettävissä työkaluvalikossa. Tämä laajennus voi säästää tuntityötä, jos satut sekoittamaan viestien luokkia ja tunnisteita.

Lähetä tunnisteet ja luokat sivuille

Yleensä vain viestit luokitellaan ja merkitään. Mutta jos haluat tehdä saman asian myös WordPress-sivuilla, tämä on laajennus, johon sinun pitäisi kääntyä. Aktiivisten asennusten määrä (30000+) osoittaa, että monet käyttäjät haluavat luokitella myös sivunsa.

Lähetä tunnisteet ja luokat sivuille

Lähetä tunnisteet ja luokat sivuille lisää samat luokat ja tunnisteet sivuille, joita käytetään viesteihisi. Tämä helpottaa lukijoiden selaamista sivuillasi.

Sivustokategoriat

Sivustokategoriat on luettelossani toinen premium-laajennus. Se näkyy täällä, koska se voi olla erityisen hyödyllinen monisivustoverkoille.

Sivustokategoriat

Voit luokitella kokonaisia ​​sivustoja Sivustokategorioilla. Se tarjoaa verkonvalvojille joustavuutta ja hallintaa, mikä auttaa heitä luomaan tarvittavan määrän luokkia. Aiheeseen liittyvät kategoriat voidaan valita kirjautumisen yhteydessä. Sivustokuvaukset, mukautettujen luokkien kuvakkeet ja avatarit voivat tehdä siitä miellyttävän hakukokemuksen verkossa käyttäjille. Se on ihanteellinen ostoskeskuksissa, koulutusverkossa tai blogiyhteisössä.

Kun olet asentanut tämän laajennuksen, voit näyttää luokaluettelot monin tavoin – sisäänrakennetut luettelot, pudotusvalikot, ruudukot tai haitarityylit. Listat voidaan tilata tai tilata. Luokkasivuja voidaan myös räätälöidä paljon.

Suosituimmat tunnisteet

Suosituimmat tunnisteet auttaa sinua korostamaan verkkosivustosi suosituimpia tunnisteita ja luokkia näkyvästi sivupalkissa tai millä tahansa widgetisoidulla alueella.

Suosituimmat tunnisteet

Voit määrittää näytettävien luokkien ja tunnisteiden määrän sekä niiden koon. Voit upottaa myös tunnistepilven viesteihisi ja sivuillesi lyhytkoodin avulla.

Cool Tag Cloud

Cool Tag Cloud

Cool Tag Cloud  tekee tunnisteistasi näyttävän siistiltä viestissä. Se luo tunnisteiden ympärille pilven, joka on herkkä ja näkyy oikein kaikissa selaimissa. Tunnisteiden fonttien koko on rajoitettu 17px.

Viimeaikaiset viestit luokittain

Viimeaikaiset viestit luokittain

Viimeisimmät viestit luokittain  on valittu laajennus, jos haluat näyttää viimeisimmät viestit mistä tahansa tietystä kategoriasta. (Ei kaikkia viimeisimpiä viestejäsi, mutta vain minkä tahansa tietyn luokan viestejä). Voit valita näytettävän luokan, viestien määrän ja otsikot.

Muutamia käteviä laajennuksia, joita voit kokeilla, jos sinulla on niille erityinen käyttö:

 • Tiivistyvät luokat  laajentaa luokkien ja alaluokkien luetteloa. Se on ensisijaisesti suunniteltu käytettäväksi widgetinä, mutta voit käyttää koodia sen mukauttamiseen. Se voi myös laajentua viestien näyttämiseen.
 • Kategoria Sticky Post ottaa lippulaivaartikkelisi ja laittaa sen sinne kyseisen luokan jokaisen arkistosivun yläosaan. Voit valita luokan, johon tarttuva viesti on tarkoitettu, ja voit kiinnittää vain yhden viestin kutakin luokkaa kohti. Kun luettelo kyseisen luokan viesteistä tulee näkyviin, tarttuva viesti näkyy oikeassa yläreunassa. Plugin voi lisätä joitain kevyitä tyylitehosteita viestin korostamiseksi.
 • Aina kun lisäät luokan, viestin URL-osoite näkyy tällä tavalla – omaverkkotunnus.com/kategoria/oma-kategorian/. Jos et pidä luokasta, joka näkyy URL-osoitteessa, voit käyttää Poista luokan URL-osoite. Se poistaa luokan kaikista WordPressin pysyvistä linkkeistä. URL-osoitteesi näkyy nyt nimellä omaverkkotunnus.com/ omat kategoriat/. Se on yksinkertainen laajennus, joka ei vaadi konfigurointia, se on vain ladattava sisältökansion plugins-hakemistoon.
 • Lopullinen luokan poissulkeja avulla voit sulkea luokkia etusivulta, arkistoista, syötteistä ja hauista. Voit käyttää tätä, kun haluat säilyttää sisällön, joka ei ehkä ole mielenkiintoinen kaikille lukijoille, etkä halua sen olevan hyvin näkyvää.
 • Luokka Ominaisuudet Kuvat auttaa sinua asettamaan esitellyn kuvan jokaiselle luokalle. Joten jos olet unohtanut lisätä esillä olevan kuvan mihin tahansa viestiin, tämä laajennus tekee sen sinulle, jos olet asettanut oletusluokkakuvan.

Tiivistettynä

Luokat ja tunnisteet helpottavat käyttäjää käyttöliittymästä ja järjestelmänvalvojaa taustaohjelmasta. Nyt kun tiedät vähän enemmän luokista ja tunnisteista kuin tämän sivun alussa, voit yrittää käyttää niitä WordPressissä. Jos sinulla on muita hyödyllisiä vaihtoehtoja, jaa ne meille alla olevissa kommenteissa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map