Yksinkertaisen WordPress-laajennuksen kirjoittaminen, Aloittelijan opas

Maallikon kielellä WordPress-laajennus on yksinkertainen ohjelma, jonka avulla voit mukauttaa ja parantaa WordPress-verkkosivustoasi tarvitsematta muokata ydinohjelmointia. Kun mestari WordPress-laajennuksen kehitys, voit lisätä kaikenlaisia ​​toimintoja WordPress-blogiisi nopeasti. Mutta ennen kuin sinusta tulee pro, sinun täytyy oppia köydet.


WordPress-laajennus on PHP-skriptikielellä kirjoitettu ohjelma tai joukko yhtä tai useampaa toimintoa, joka lisää WordPress-blogiin tiettyjen ominaisuuksien tai palvelujen joukon, joka voidaan integroida saumattomasti verkkopäiväkirjaan tukiasemien ja menetelmien avulla tarjoaa WordPress-laajennuksen sovellusohjelmarajapinta (API). – Laajennuksen kirjoittaminen, WordPress Codex

Tämän päivän viestissä opastamme sinua luomaan ensimmäisen WordPress-laajennuksesi. Pidämme opetusohjelman yksinkertaisena palvelemaan ensimmäistä kertaa kehittäjää, jolla on vain vähän tai ei ollenkaan tietoa PHP (skriptikieli WordPressin takana).

Ennen kuin siirrytään todelliseen koodaukseen, tarkastelemme kuitenkin muutamia asioita, jotka sinun tulisi ymmärtää WordPress-laajennuksen kehittämisestä.

Perusteet, jotka on tiedettävä ennen WordPress-laajennuksen luomista

Tässä osassa paljastetaan ensimmäiset vaiheet sinun on noudatettava sitä, kun luot WordPress-laajennusta. Lisäksi mainitsemme kaikki ne asiat, jotka sinun on otettava huomioon kirjoittaessasi laajennusta. Loistava. Aloitetaan perusteista.

Kuinka nimetä WordPress-laajennus

Ennen kaikkea muuta sinun on keksittävä yksilöllinen nimi WordPress-laajennukselle. Yksi parhaimmista tavoista määrittää suotuisa nimi on miettiä, mitä laajennus tekee. Joten jos esimerkiksi laajennuksesi auttaa ihmisiä jakamaan sisältöä sosiaalisen median kautta, voit sisällyttää ilmaisuun ”sosiaalisen median jakaminen”. Toinen asia, plugin-nimissä voi olla useita sanoja, joten älä himoita luovuutta.

Laajennuksen nimen on oltava yksilöivä, jotta vältetään ristiriidat muiden pluginien kanssa. Voit varmistaa nimesi ainutlaatuisuuden tekemällä Google-haun nimestä. Lisäksi voit hakea eri plugin-hakemistoista, mukaan lukien WordPress-laajennusten arkisto.

Minkä tahansa laajennuksen nimeämiseksi meidän on luotava ainakin yksi laajennustiedosto (tärkein PHP-tiedosto), joka esittelee meidät seuraavaan osaan.

Plugin-tiedostojen luominen

Laajennus voi koostua yhdestä PHP-tiedostosta tai useasta tiedostosta sen mukaan, mihin se on suunniteltu. Tärkein tiedosto on tärkein PHP-tiedosto, joka vastaa index.php: tä ja index.html: tä WordPress-teemoissa ja HTML-malleissa.

On suositeltavaa, että WordPress-kehittäjät nimeävät päälaajennustiedostonsa laajennuksen jälkeen tavanomaisesti. Esimerkiksi WP Renym -laajennuksen nimisen laajennuksen päälaajennustiedosto olisi WP-renym.php. Jos lisäät erottimen nimeesi, käytä sanojen väliin vain tavuviivoja (-) alaviivojen sijasta (_).

Kuten edellä mainittiin, laajennus voidaan tehdä yhdestä tai useammasta tiedostosta (kuvat, JavaScript, kieli, CSS-tiedostot jne.). Kummassakin tapauksessa laajennustiedostojen täytyy elää yhdessä hakemistossa. Joten laajennuksille nimeltä WP Renym the WP-renym.php tiedosto sijoitettaisiin WP-renym kansio. Lisäkansioita voidaan lisätä päälaajennuskansioon, jotta ne sisältävät ja järjestävät muita tiedostoja.

Kun olet määrittänyt kaikki laajennuksen koodit, pakkaat sitten pääkansio zip-tiedostoksi (tässä tapauksessa se on wp-renym.zip-arkisto), joka ladataan ja asennetaan WordPress-sivustoon..

Tiedostotunnisteen lisääminen pää PHP-tiedostoon

Laajennuksen nimeämisessä sinun on lisättävä muita tietoja, kuten kuvaus, versio, lisenssi, kirjoittajan nimi – käytännössä kaikki, joka näkyy laajennuksen alla ja vieressä WordPress-laajennusten näyttö – laajennuksen otsikko. Tätä varten on käytettävä a tavallinen laajennustietojen otsikko PHP-päätiedostosi yläosassa. Näin näyttää tyypillinen otsikko:


/ *
Laajennuksen nimi: Laajennuksesi nimi
Plugin URI: http: // -linkki laajennuksen kotisivulle
Kuvaus: Kuvaile laajennuksesi sisältöä muutamalla lyhyellä lauseella
Versio: 1.0
Kirjoittaja: Nimesi (Yay! Tästä tulee kuuluisuus ...)
Kirjoittajan URI: http: // -linkki verkkosivustollesi
Lisenssi: GPL2 jne
Lisenssin URI: http: // -linkki laajennuksen lisenssiin
* /

Jokainen yllä olevan otsikon parametri on itsestään selvä, joten en syventy yksityiskohtiin. Varmista vain, että sisällytät asiaankuuluvat http: // tai https: // kun kirjoitat laajennuksen ja tekijän URI-tunnuksia tai linkit eivät toimi.

Seuraa otsikkoasi seuraavilla lisenssitiedoilla, jos käytät GPL2-lisenssi tai lisenssi yhteensopiva GPL2: n kanssa:

/ * Tekijänoikeusvuosi PLUGIN_AUTHOR_NAME (sähköposti: sähköpostiosoitteesi)
(Plugin Name) on ilmainen ohjelmisto: voit levittää sitä ja / tai muokata
se julkaistu GNU: n yleisen lisenssin ehtojen mukaisesti
- Free Software Foundation, joko lisenssin versio 2 tai
kaikki myöhemmät versiot.

(Plugin Name) jaetaan siinä toivossa, että siitä on hyötyä,
mutta ILMAINEN TAKUU; ilman edes oletettua takuuta
TUOTETTAVUUS JA SOVELTUVUUS TIETTYYN TARKOITUKSEEN. Katso
GNU General Public License saadaksesi lisätietoja.

Sinun olisi pitänyt saada kopio GNU General Public License -lisenssistä
yhdessä (Plugin Name) kanssa. Jos ei, katso (http: // -linkki laajennuslisenssiin).
* /

Tämän oppaan laajuus ei salli meidän ylittää näitä perusvaiheita. Sinun on tarkistettava kirjoittaa laajennus Ohje koodeksissa oppia lisää WordPress-laajennuskoukkuista, mallimerkinnöistä, laajennustietojen tallentamisesta tietokantoihin, laajennusvaihtoehtojen mekanismista ja laajennuksen päivittämisestä muun muassa. Codex sisältää myös massiivisen Plugin Resurssit kokoelma, joka on täynnä video-oppaita, edistyneitä aiheita ja muuta.

Nyt kun olemme perehtyneet perusteisiin, kirjoitetaan yksinkertainen WordPress-laajennus, joka suorittaa kaksi perustoimintoa (mutta näppärä):

 • Korvaa sisältösi sanat omalla sanamäärälläsi
 • Lisää jokaisen blogi-viestin loppuun huomautus “Kiitos, että luit tätä opastusta…”.

Kuinka kirjoittaa yksinkertainen WordPress-laajennus – WP Renym

Tässä osiossa kirjoitamme koodin WP Renym -laajennukselle, jonka olen maininnut koko ajan.

Mitä tarvitset:

Nimeämme laajennuksen

Ensin tarkistimme WordPress-laajennusten arkiston ja teimme Google-haun nimestämme; WP Renym oli ilmainen. Alkuperäinen valintani oli WP Rename, mutta se oli jo otettu.

Siirtyminen eteenpäin… Avaa uusi tiedosto koodieditorissa ja lisää seuraava koodi yläosaan avaamalla plugin with :

/ *
Lisäosan nimi: WP Renym
Plugin URI: http: // -linkki laajennuksen kotisivulle
Kuvaus: Tämä laajennus korvaa sanat valitsemallasi sanalla.
Versio: 1.0
Kirjoittaja: Freddy Muriuki
Kirjoittajan URI: http: // -linkki verkkosivustollesi
Lisenssi: GPL2 jne
Lisenssin URI: https: // -linkki laajennuslisenssisi

Tekijänoikeus YEAR PLUGIN_AUTHOR_NAME (sähköposti: sähköpostiosoitteesi)
(Plugin Name) on ilmainen ohjelmisto: voit levittää sitä ja / tai muokata
se julkaistu GNU: n yleisen lisenssin ehtojen mukaisesti
- Free Software Foundation, joko lisenssin versio 2 tai
kaikki myöhemmät versiot.

(Plugin Name) jaetaan siinä toivossa, että siitä on hyötyä,
mutta ILMAINEN TAKUU; ilman edes oletettua takuuta
TUOTETTAVUUS JA SOVELTUVUUS TIETTYYN TARKOITUKSEEN. Katso
GNU General Public License saadaksesi lisätietoja.

Sinun olisi pitänyt saada kopio GNU General Public License -lisenssistä
yhdessä (Plugin Name) kanssa. Jos ei, katso (http: // -linkki laajennuslisenssiin).
* /

Tallenna tiedosto nimellä WP-renym.php wp-renym-kansiossa. Jos sinulla ei vielä ole kansiota, luo se. WP-renym.php on tärkein PHP-tiedostosi.

Toimintojen lisääminen

Nyt voit lisätä todelliset toiminnot laajennukseen. Lisää vain yllä olevan koodin alapuolelle seuraava toiminto oikolukujen korjaamiseksi WordPress että WordPress:

toiminto renym_wordpress_typo_fix ($ text) {
return str_replace ('wordpress', 'WordPress', $ text);
}
add_filter ('the_content', 'renym_wordpress_typo_fix');

renym_wordpress_typo_fix on ainutlaatuinen nimi, jonka olemme antaneet toiminnollemme. Kun lisäät uusia toimintoja, älä koskaan aloita niitä wp_ – Tämä estää tulevia yhteensopimattomuuksia WordPress-kooditoimintojen kanssa, jotka kaikki käyttävät etuliitettä wp_.

PHP-funktiomme ottaa argumentiksi ($ text) ja palauttaa ensimmäisen merkkijonon ‘wordpress’, joka korvataan toisella merkkijonolla ‘WordPress’.

Olemme lisänneet suodattimen (add_filter) laajennukseemme toiminnon kertomiseksi ( renym_wordpress_typo_fix ) työskentelemään valitsemassamme tekstissä, joka on tässä tapauksessa koko viestin sisältö (the_content).

Jos haluat korvata useamman kuin yhden sanan (haluat ehkä muokata useita sanoja koko blogissasi tai käyttää laajennusta yksinkertaisena turmeltussuodattimena), korvaa yllä oleva koodi seuraavalla koodilla:

toiminto renym_content_replace ($ content) {
$ search = array ('wordpress', 'vuohi', 'pääsiäinen', '70', 'sensaatiomainen');
$ korvata = array ('WordPress', 'kahvi', 'pääsiäislomat', 'seitsemänkymmentä', 'ylimääräinen');
palauta str_replace ($ haku, $ korvata, $ sisältö);
}
add_filter ('the_content', 'renym_content_replace');

Yllä olevassa koodissamme olemme jo valinneet sanat korvaamaan esimerkiksi WordPress, vuohi, pääsiäinen jne. Olemme valinneet myös korvaavat sanat esimerkiksi WordPress, kahvi, pääsiäislomat jne. Toivottavasti koodi on itsestään selvä:

 • renym_content_replace funktio ottaa argumentiksi ($ content), korvaa kaikki $ -hakutaulukon sisältämät sanat ja palauttaa nyt muokatut sanat WordPressille.
 • $-haku sisältää kaikki korvattavat sanat
 • $ korvata sisältää korvaavat sanat
 • str_replace tekee parhaiten, korvaamalla sanat uusilla sanoilla

Huomaa, kuinka lisäämme etuliitteen renym jokaiseen toimintoon. Tämä estää ristiriitoja muiden asennettavien laajennusten kanssa. Sinun tulisi olla tapana lisätä etuliitteitä toimintoihisi, kehitätkö laajennuksia, teemoja tai widgettejä.

Jos olet suorittanut yllä olevat vaiheet, laajennus voi korvata kaikki valitsemasi sanat tehokkaasti. Lisäämme nyt huomautuksen “Kiitos tämän oppaan lukemisesta…”, joka tulee jokaisen viestin alaosaan. Lisää seuraava koodi laajennustiedostoosi ( renym_content_replace ) ennen sulkevaa PHP-kiinnikettä ( ?> ), Joka tulee viimeiselle riville:

toiminto renym_content_footer_note ($ content) {
$ content. = '
Kiitos, että luit tämän oppaan. Ehkä ensi kerralla annan sinun ostaa minulle kahvia! Lisätietoja WordPress-opetusohjelmista on blogissa
'; palauta $ sisältö; } add_filter ('the_content', 'renym_content_footer_note');

Tallenna muutokset. renym_content_footer_note -toiminto lisää HTML-merkinnän $ content -parametriin ja palauttaa uuden arvon WordPressille. Olemme lisänneet tekstiin myös alatunnisteluokan, jotta se voidaan muotoilla myöhemmin helposti.

Olemme mukana suodattimen (add_filter), joka kertoo toiminnallemme toimimaan valitsemassamme tekstissä, joka on viestin sisältö, jota edustaa_sisältö.

Pakkaa kansio

Tässä vaiheessa lopullinen WP-renym.php tiedoston tulisi näyttää tältä:

Kiitos, että luit tämän oppaan. Ehkä ensi kerralla annan sinun ostaa minulle kahvia! Lisätietoja WordPress-opetusohjelmista on blogissa';
palauta $ sisältö;
}
add_filter ('the_content', 'renym_content_footer_note');

?>

Tallenna kaikki muutokset. Pakkaa WP Renym -kansio a-tiedostoksi wp-renym.zip arkisto (Mac-tietokoneessa se on yhtä helppoa kuin hiiren kakkospainikkeella, pakata tiedosto – ja PC: llä uskon sen olevan hyvin samanlainen). Varmista vain, että tiedosto tallennetaan .ZIP-laajennuksena, tai pluginia ei asenneta.

Käytä laajennusta

Lataa ja aktivoi uusi WP Renym -laajennus WordPress-laajennusten näyttö. Onnittelut ensimmäisen laajennuksen kirjoittamisesta!

Asenna Renym WordPress -laajennus

voimavarat

Lisätietoja WordPress-laajennuksen yllä olevasta tutustu seuraaviin lähteisiin:

johtopäätös

Toivon, että tämä opetusohjelma osoitti sinut oikeaan suuntaan, niin pitkälle kuin ymmärrät pluginit. Tämän viestin tulisi toimia vaiheena kehittää monimutkaisia ​​WordPress-laajennuksia, jotka tekevät mitä tahansa. Älä lopeta täällä, tutustu yllä suosittelemiin resursseihin lisätäksesi tietosi WordPress-laajennuksen kehityksestä.

Jos pidit oppaasta hyödyllistä tai jos sinulla on jotain muuta lisättävää, me mielellämme tiedämme. Kerro ajatuksesi alla olevassa kommenttiosassa. Nähdään ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map