WordPress-takaosan 10 keskeistä elementtiä selitetään aloittelijoille

Monet ensimmäistä kertaa toimivat bloggaajat ja muut verkkosivustojen omistajat eivät ole peräisin verkko- tai ohjelmistokehitys taustasta. Jos luet tätä, olet todennäköisesti yksi heistä! Ei ole mitään vikaa, jos et ymmärrä koodauskieliä tai pystyt rakentamaan verkkosivun tyhjästä, mutta WordPress-sivustosi käynnistäminen voi olla pelottavaa – varsinkin kun et tiedä paljoa niin kutsutun “loppupään” käytöstä (osa, jossa kaikki web-suunnittelu tapahtuu).


Tässä viestissä opastamme sinut WordPress-takaosan kymmenen osan läpi ja selitämme, mihin kukin osa on tarkoitettu ja miten sitä käytetään. Käytämme WordPressiä kuten ammattilainen nopeasti!

Hallintapaneeli

kojelauta

Hallintapaneeli on käytännössä kotisivusi tai tervetulotoimisto, joka näet joka kerta, kun kirjaudut sisään. Täältä voit tarkastella sivustosi perustilastot, luoda uuden viestin, nähdä muistutuksia äskettäin julkaistusta ja tarkistaa mitä uutta WordPressillä on. Jokaista kojelaudan osaa voidaan siirtää ympäri niin, että tavaraa, jonka kanssa tervehdit, on edessä ja keskellä.

Jos napsautat päivitykset, sinut siirretään uudelle näytölle, joka näyttää, ovatko WordPressin nykyinen versio, teemasi ja laajennuksesi ajan tasalla. Varmista, että kaikki on ajan tasalla, on tärkeää – jos asioita ei päivitetä, ne eivät toimi hyvin tai niissä ei ole uusinta tietoturvaa tai virhekorjauksia, joten kannattaa tarkistaa säännöllisesti päivitykset.

dashboard_updates

Viestejä

Seuraava valikossa on Viestejä osiossa. Tässä osiossa vietät todennäköisesti suurimman osan ajasta, kun sivustosi on valmis ja käynnissä – varsinkin jos kirjoitat paljon.

allposts

Kaikki viestit -sivulla näkyy taulukkomuodossa kaikki luomasi tai julkaisemasi viestit. Tämä on perusta postinhallinnalle. Voit kirjoittaa uuden viestin napsauttamalla Lisää uusi; muokata tai poistaa olemassa olevaa viestiä tai julkaista luonnoksen napsauttamalla vastaavaa otsikkoa taulukossa tai siirtämällä hiiren osoittimen päälle ja napsauttamalla yhtä esiin tulevista vaihtoehdoista:

editpost

Saatat nähdä myös valikon vaihtoehdot Luokat ja Tunnisteet. Näillä sivuilla hallitset jokaiselle viestillesi määritettyjä tunnisteita ja luokkia. ne näkyvät myös widgetinä lisäys- ja muokkaussivuilla.

tagmgmt

tiedotusvälineet

Seuraava on tiedotusvälineet osiossa. Täällä kaikki kuvat, tiedostot ja muut ladatut kohteet sijaitsevat.

Mediakirjasto

Voit lähettää kohteita kirjastoosi napsauttamalla Lisää uusi. Näkyviin tulevassa näytössä voit joko vetää ja pudottaa jotain avaruuteen tai selata tiedostoja napsauttamalla.

uploadmedia

Jos kirjoitat tai muokkaat viestiä ja haluat lisätä kuvan, napsauta vain Lisää media -painiketta tekstieditorin yläpuolella ja valitse kuva kirjastostasi tai lataa uusi.

insertmedia

sivut

Tässä seuraavassa osiossa voit lisätä ja hallita sivustosi sivuja. Sivut eivät ole sama asia kuin viestit – WordPressin sivu on esimerkiksi kotisivusi tai noin sivu. se on yleiskatsaus tai nopea tietojen haku tai jonkinlainen galleria. Toisaalta viestit ovat blogiisi tai uutisartikkeleitasi. Yksi Lisää / Muokkaa viesti -sivun widgetteistä on Sivun ominaisuudet; Tämän avulla voit sijoittaa sivun toisen alapuolelle sen sijaan, että se olisi pääsivu. Siellä voit myös valita sivullesi mallin, jos haluat tietyn mallin.

addnewpage

Kommentit

Kommentit-osio on, kuten olet ehkä arvata, paikka, jossa moderoit viestisi ja sivujesi kommentteja. Vie hiiri kommentin päälle näyttää joukon toimintoja, jotka voit suorittaa kyseisen kommentin suhteen, kuten muokata tai poistaa.

kommentit

Ulkomuoto

Seuraava jakso, jonka näet Järjestelmänvalvoja-valikossa, on Ulkomuoto -osiossa, joka kertoo sivustosi ulkoasusta käyttöliittymässä. Tässä voit valita ja muokata teemaasi, mukaan lukien widgetit ja valikot. Napsauttamalla Teemat näyttää WordPressiin asennetut teemat; Jos haluat asentaa uuden, napsauta Lisää uusi. Löydät hienoja ilmaisia ​​teemoja WordPress-teemahakemisto, mutta meillä on myös joukko ilmaisia ​​WordPress-teemoja ja melkein kaikkien aikojen paras WordPress-teema, Total, kaikki täällä WPExplorerissa.

installedthemes

Mukauta-, Otsikko- ja Tausta-osiot ohjaavat sinut sisäänrakennettuun muokkaustyökaluun. Tässä voit valita tausta- ja otsikkokuvia (jos haluat niitä) tai muuttaa värimaailmaasi. Täältä voit mukauttaa myös muita kappaleita, jotka näkyvät käyttöliittymässäsi. Napsauttamalla X vasemmassa yläkulmassa tuo sinut takaisin järjestelmänvalvojaan.

theme_customizer

Ilmaisilla teemoilla on mukauttamisohjelmassa perusmuotoilumuodot. Jos päätät päivittää premium-teemaan, kuten Total, löydät paljon enemmän, jolla voit mukauttaa verkkosivustosi! Vain jotkut Total-vaihtoehdon vaihtoehdoista näkyvät alla, mutta voit muuttaa melkein mitä tahansa ja kaikkea (fontit, värit, otsikot, valikot ja mobiilivalikot, taustat, mukautettu alatunniste, huomautukset, sosiaaliset linkit ja paljon muuta). Ja sen mukaan, mitkä laajennukset olet ottanut käyttöön verkkosivustollasi, saatat nähdä vaihtoehtoja myös räätälöintiohjelmassa oleville.

kokonaisheijastuspeilin customizer

Napsauttamalla takaisin Ulkoasu-valikon alle widgetit tai valikot vie sinut heidän hallinnointisivuilleen. Valikkosivulla voit luoda ja järjestää valikot sivustollesi. Valikoiden rakentaminen on yksinkertaista – tarkista vain sivut, viestit tai taksonomilinkit, jotka haluat sisällyttää, napsauta Lisää valikkoon -painiketta ja vedä ja pudota sitten järjestääksesi valikkolinkit. Kun olet saanut asiat järjestetyksi, valitse valikon sijainti ja tallenna valikko.

menudashboard

Ja widget-sivulle voit lisätä uusia widgettejä sekä aktivoida ja järjestää niitä – se on yhtä helppoa kuin vetämällä ja pudottamalla haluamiasi widgettejä erilaisiin widget-valmiisiin paikkoihin (yleensä sivupalkit ja alatunnisteet)..

widgetdashboard

Viimeinkin, Editor-sivulla voit pelata teemoja koodaamalla. Parasta on jättää tämä alue yksin – koodisi sekoittaminen voi johtaa verkkosivun rikkoutumiseen. Lisäksi mahdolliset muutokset, jotka haluat tehdä, tulisi tehdä alateemalla, jotta voit jatkaa teeman päivittämistä verkkosivustollasi menettämättä mitään muutoksistasi.

theme_editor

Mutta jos käytät premium-teemaa, kirjoittajalla saattaa olla sisäänrakennettu paneeli CSS: lle. Kaiken kaikkiaan olemme tehneet tämän sinulle helpoksi lisäämällä mukautettuja CSS-osioita teemapaneeliin, ota vain käyttöön vaihtoehdot, jos haluat lisätä muutaman tweaksin vaarantamatta ydinteeman..

yhteensä-theme-paneeli

liitännäiset

Kuten Ulkoasu-osiossa, Plugins-osan osissa näkyvät asennetut laajennukset ja WordPress-laajennushakemisto. Editor-osa on aivan kuten teemaeditori – siinä voit muokata asennettujen laajennusten koodia. Koodin muuttamista ei suositella, kun laajennukset ovat aktiivisia.

addnewplugin

käyttäjät

Tässä osiossa voit hallita kaikkia käyttäjiä, joilla on kirjautumissivustosi. Jos sinulla on ainoa käyttöoikeus, olet ainoa luettelossa. Jos annat pääsyn useille ihmisille, he luetellaan täällä heidän roolinsa ja kirjoitettujen viestien määrän kanssa. Miksi sinulla voi olla useampi kuin yksi käyttäjä? Oletetaan, että sinulla on pieni yritys ja vaikka hallitset sivustoa, yksi tai kaksi työntekijääsi vastaa yrityksen blogista tai verkkokaupasta. Tässä tapauksessa useille käyttäjille pääsyn myöntäminen verkkosivustollesi voisi olla hyödyllistä.

Profiilisi osiossa voit hallita kaikkia tietoja itsestäsi sekä miten haluat takaosan päättävän. Voit valita mukautetun värijärjestelmän, kun kirjaudut WordPressiin, vaihdat salasanasi. Jos sinulla on asennus, kuten Fancier Author Box, voi lisätä kirjailijasi bio- ja sosiaalisia linkkejä tähän..

profiilisi

Työkalut

Työkalut-osio sisältää – mitä muuta? – työkalut, jotka tekevät elämästä hieman helpompaa, kun määrität sivustosi. Tuonti ja vienti -työkalut ovat sinulle erityisen hyödyllisiä. Jos tuot sisältöä toiselta sivustolta, sinun on todennäköisesti käytettävä Tuo-työkalua.

import_tool

Valmistele sisältöä siirtämiseen toiselle sivustolle käyttämällä Vie.

export_tool

asetukset

Viimeinkin olemme tulleet Asetukset-elementtiin. Tässä WordPress-järjestelmänvalvojan osassa voit hallita kaikkea sivustosi sisältöä, jota ei katetta toisella alueella: otsikko ja tunniste, päivämäärä- ja aikamuoto, kieli, kommenttien vaihtoehdot, kuinka monta viestiä sivulla näkyy jne. Kun aloitat ensimmäisen kerran määritä sivustosi, käy läpi kaikki asetukset – ja muista myös käydä läpi alaosat! Haluat asettaa kotisivusi kohtaan Lukeminen ja valita vaihtoehdon URL-rakenteellesi Permalinks-kohdasta. Voi olla hyödyllistä tarkistaa asetukset aina niin usein, kun sivustosi kasvaa ja kun saat laajemman seurannan.

discussionsettings

Bonus: Teemapaneeli

Mainitsimme aikaisemmin, että monissa premium-teemoissa on lisäominaisuuksia, joita ei löydy ilmaisista teemoista, ja toinen niistä on teemapaneeli. Esimerkiksi yhteensä on tonnia lisäominaisuuksia, jotka auttavat verkkosivustosi luomisessa ja hallinnassa, kuten vaihtoehdot ominaisuuksien ottamiseksi käyttöön tai poistamiseksi käytöstä koko teema-alueella (mikä voi todella auttaa verkkosivustosi puhdistamisessa ja nopeuttamisessa), mukautetun CSS: n ja JS: n vaihtoehdot, mukautettu alatunnisteen rakentaja ja paljon muuta! Kun asennat teeman, katso vain kojelautaan nähdäksesi, onko teemapaneeli vaihtoehto, ja katso, mitä ominaisuuksia sisältyy.

johtopäätös

Tähän mennessä sinun pitäisi olla parempi käsitys WordPress Adminin eri osista ja siitä, mitä he tekevät. Pian sinä hallitset takaosaasi kuin ammattilainen! Mitkä WP-järjestelmänvalvojan osat hämmentävät sinua, kun aloitit ensimmäisen kerran? Onko vinkkejä ja temppuja jaettavaksi? Kerro meille kommenteissa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map