WordPress.com vs WordPress.org Ero ja edut ja haitat

WordPress.com vs WordPress.org: Erot, edut ja haitat

WordPress-blogin ja WordPress-teeman kirjoittajana olemme nähneet kohtuullisen paljon sekaannusta WordPress.com- ja WordPress.org-erojen välillä. Tämä on täysin ymmärrettävää, koska molemmat toimivat WordPressillä, molemmat käyttävät teemoja ja laajennuksia ja molemmat ovat helposti saatavissa ilmaiseksi verkossa. Mutta näiden kahden välillä on suuria eroja, ja nämä erot tekevät WordPress.orgista WordPressin suosikkimakuamme.


Me jaamme alla WordPress.com: n ja WordPress.org: n pääominaisuudet, samoin kuin kätevän dandy-infografian, joka auttaa visualisoimaan pisteitämme. Selvitämme myös, miksi suosimme henkilökohtaisesti WordPress.orgia ja käytämme sitä, sekä helpon 3-vaiheisen oppaan, jos haluat kokeilla WordPressiä. Kaivataan siis sisään!

WordPress.com, ilmaiset hallinnoidut verkkosivustot

WordPress.com, ilmaiset hallinnoidut verkkosivustot

WordPress.com on ilmainen foorumi blogin ja verkkosivuston luomiseen WordPressin avulla. Sitä hallitsee täysin Automattic (WordPressin luojat) ja mikä parasta, se on yksi helpoimmista blogialustoista verkossa. Sinun tarvitsee vain rekisteröityä ilmaiseksi tiliksi, valita aliverkkotunnuksesi (esimerkki: verkkosivustosi.wordpress.com), valita ilmainen teema ja aloittaa sisällön lisääminen.

Mikään elämässä ei kuitenkaan ole koskaan täysin täydellistä, joten WordPress.com-sivustolla on tietysti joitain etuja ja haittoja.

WordPress.com Plussat

Yksi WordPress.com-sivuston houkuttelevimmista ominaisuuksista on, että suurimmalle osalle käyttäjistä se on 100% vapaa. Ilmaisiin tiliin sisältyy ilmainen isännöinti, ilmainen aliverkkotunnus, ilmaiset teemat, yksinkertaiset mukautusasetukset (kuten mukautettu logo ja taustaväri tai kuva) ja 3 Gt ilmaista tallennustilaa sisältöllesi ja medialle.

Edullinen hinta WordPress.com on myös kohtuuhintaisuus helppokäyttöinen. Se on valmis menemään sisäänkirjautumisen jälkeen, joten tilin luomisen jälkeen siirryt suoraan blogointiin.

Jos haluat lisää ominaisuuksia parantaminen a palkkio WordPress-suunnitelma on yhtä helppoa kuin ilmaisen tilaaminen. Maksetut suunnitelmat vaihtelevat 2,99 dollarista kuukaudessa mukautetulta verkkotunnukselta, eikä WordPress.com-mainoksia; jopa 24,92 dollaria kuukaudessa yrityksille, jotka haluavat vielä enemmän ominaisuuksia, kuten palkkioaiheita, kaupallistamista, SEO, Google-analytiikkaa ja muuta.

WordPress.com-haitat

Niin suuri kuin WordPress.com on, on olemassa joitain rajoituksia, jotka on tietoinen. Ensimmäinen on se, että kyseessä on ilmainen vai maksettu tili, et koskaan todella pysty hallitsemaan verkkosivustoasi kokonaan. WordPress.com omistaa sisältösi koska kaikki luomasi isännöidään ja ylläpidetään heidän useassa sivustossa (ellet käytä 5 000 dollaria kuukaudessa) WordPress VIP joka on räätälöity pilvien isännöimä WordPress).

WordPress.com-palvelun avulla olet rajoitettu myös ilmaisiin ja premium-teemoihin, joita he tarjoavat sinulle kojelaudan kautta. Se tarkoittaa, että he hallitsevat verkkosivustosi ulkoasua koska heidän käyttöympäristön käyttäminen tarkoittaa, että olet rajoitettu teemoihin ja laajennuksiin, joiden avulla voit käyttää niitä.

Sinä myös ei voi käyttää Google-analytiikkaa ellet päivitä heidän ylimmän tason premium-suunnitelmaan (joten jos haluat seurata liikennettäsi, analysoida lukijakäyttäytymistä tai nähdä, mitkä ovat suosituimmat viestisi, se maksaa sinulle 299 dollaria + vuodessa).

Toinen suuri WordPress.com-haittapuoli on se, että edes alkeellisin vaihtoehto Blogisi ansaitseminen maksaa ylimääräistä. Joten jos haluat poistaa WordPress.com-sivuston oletusmainokset (jotka tuottavat tuloja, jotka he tarvitsevat kattamaan ilmaisten tilien kustannukset) ja / tai integroida WordPressin omat “WordAds”Verkko, sinun on päivitettävä suunnitelmasi.

Samoin jos toivoit luoda verkkokaupan, WordPress.com ei ole sinulle. Tällä hetkellä verkkokauppaa ei tueta. Vaikka aikataulua ei ole saatavana teoksissa, sitä ei ole saatavana, joten emme suosittele odottamaan pahoinvointia.

Viimeiseksi WordPress.com ei tue monisivustoa käyttäjille. WordPress.com on itse asiassa jättiläinen monisivusto (siksi ilmaiset tilit saavat ilmaisia ​​aliverkkotunnuksia), joten jos toivoit luoda oman verkkosivustoverkoston, WordPress.com ei todennäköisesti ole sopiva.

WordPress.org, itse isännöity WordPress

WordPress.org, itse isännöity WordPress

WordPress.org voi olla sama nimimerkki ja käyttää samaa sisällönhallintajärjestelmää kuin WordPress.com, mutta se on täysin erillinen kokonaisuus itselleen. Kaikkien Automatticin hallinnoimien sijasta hallitset täysin verkkosivustoasi.

WordPress.org on WordPressin itse ylläpidetty versio, jonka avulla voit rakentaa oman verkkosivustosi verkossa. Ja vaikka sillä on edelleen hyviä ja huonoja puolia, se on WordPressin henkilökohtainen suosikkimuoto.

WordPress.org Hyödyt

Aluksi WordPress.org sisältää kaikki WordPress.com-toiminnot, mutta steroideilla. Lähinnä riippumatta siitä, mitä haluat luoda sinulla on 100% hallinta ja oikeudet sisältöön.

Koska WordPress.org tarjoaa vain sisällönhallintajärjestelmän, eikä sinulla ole muuta vaihtoehtoa mukautettu verkkotunnus nimi, sinun valinta hosting suunnitelmat ja valitsemasi mikä tahansa ilmainen tai premium-WordPress-teema tai -laajennus löydät verkosta.

Jos olet pienyrityksen omistaja, joka haluaa tuoda tuotteesi tai palvelusi verkossa, WordPress.org on ainoa vaihtoehto sinulle. Se tarjoaa täysi verkkokaupan tuki ilmaisten laajennusten kautta kuten WooCommerce ja Easy Digital Downloads sekä kolmannen osan palvelut, kuten Shopify ja Ecwid.

Viimeiseksi WordPress.org -palvelulla taivas on raja siihen, mitä voit tehdä verkkosivustollasi. Sinä pystyt rakentaa mitään. Haluatko luoda jäsensivuston? Tarjoatko verkkokursseja? Tarjoamme ilmaisia ​​kuvia? Myytkö omia WordPress-teemoja? Kerää lahjoituksia hyväntekeväisyyteen? Jaa jaekausi videosi? Mitä haluat luoda itse isännöidyn WordPressin, se voi tukea sitä. Se on usein yhtä helppoa kuin WordPress-laajennuksen asentaminen.

WordPress.org Miinukset

On vaikea löytää haittoja asialle, jota rakastan ja jota käytän joka päivä, mutta niitä on muutamia. Ensimmäinen on WordPress.orgin käyttö maksaa rahaa vaikka WordPress itsessään on ilmainen. Verkkotunnuksesi rekisteröinti- ja hosting-suunnitelmasi on vähintään 50 dollaria vuodessa. Tämä edellyttää, että valitset jaetun hosting-suunnitelman ja käytät vain ilmaisia ​​teemoja ja laajennuksia.

Jos haluat mahtavan teeman, kuten monikäyttöinen teema kokonaan ja tehokkaan hallitun WordPress-isäntämaineen hyvämaineiselta yritykseltä, kuten WP Engine, etsit lähtöhintaan 400 dollaria vuodessa. Vaikka väittäisin edelleen, että tämä on pieni hinta maksaa 100% muokattavasta verkkosivustosta, jota voit käyttää mihin tahansa tarkoitukseen, ja se on paljon parempi tarjous kuin WordPress.com: n liiketoimintasuunnitelma, koska sinulla on täysi vapaus tehdä mitä tahansa verkkosivustollasi.

Lisäksi sinun on asennettava WordPress palvelimellasi. Asennus on sinun käsissäsi, mutta useimmat hosting-yritykset tarjoavat yhden napsautuksen asennuksen (kuten Cloudways ja Bluehost), joten tämä ei todellakaan ole iso asia, ellet käytä räätälöityä pilviä tai erillistä palvelinta, jota joudut hallitsemaan itse.

Viimeinen haittapuoli on, että olet vastuussa verkkosivustostasi turvallisuus ja ylläpito. Kun käyttävät WordPress.com-palvelua, he vastaavat kaikesta paitsi sisällön luomisesta, mikä tarkoittaa, että he käsittelevät kaikki WordPress-peruspäivitykset ja tietoturvakorjaukset. WordPress.org-palvelun avulla olet vastuussa WordPress-version päivittämisestä ja WordPressin perusturvatoimien, kuten vahvojen salasanojen ja verkkosivustojen säännöllisten varmuuskopioiden, käytöstä..

On kuitenkin syytä huomata, että tämä tehtävä hoidetaan helposti käyttämällä hallittua WordPress-isännöintiä tai jaettua isäntää, joka tarjoaa automaattiset päivitykset. Isännöintiyritykset, kuten WP Engine ja Flywheel, huolehtivat ydinpäivityksistä, haittaohjelmien skannauksista ja jopa verkkosivustojen varmuuskopioista. Voit antaa sinun keskittyä sisältöösi.

Nopea WordPress-vertailu Cheatsheet

Katsimme paljon etuja ja haittoja, joten ajattelimme, että saatat nauttia pikaohjeista, jotta näet WordPress.com- ja WordPress.org-ominaisuudet yhdellä silmäyksellä.

WordPress.com vs WordPress.org

Miksi valitsemme WordPress.org

Sen mielestä WordPress.com sopii parhaiten harrastajalle, online-jatkamiselle ja pienyritykselle, joka tarvitsee vain verkkosivun perustason online-läsnäolon luomiseksi. Mikä tahansa yli ja sen ulkopuolella, sopii todella paremmin itse isännöimään WordPress.org-sivustoon.

Nyt iso kysymys – miksi valitsimme WordPress.org? Perustelumme oli helppoa.

Haluamme hallita sisällöstämme, isännöinnistämme ja tuloistamme. Blogiimme liittyy hyvin kirjaimellisesti liiketoimintamme, ja sillä, että verkkosivustollamme on täysi valta, olemme voineet luoda jotain onnistunutta.

Meillä on myös vapaus kasvaa tarpeen mukaan. Ja meillä on. Yhdessä vaiheessa olimme HostMonsterin jaetulla isännöintisuunnitelmalla, sitten muutimme Media Temple-virtuaalipalvelimeen ja lopulta laskeuduimme sinne, missä tänään olemme, omalla erittäin nopealla palvelimellamme, joka on WP Engine (ja emme voineet olla onnellisempia – he ovat mahtavia!).

WordPress.com ei anna sinulle palvelimen valinta, kaikki heidän suunnitelmansa isännöidään jaetuilla palvelimilla (ellei sinulla ole tietysti varaa pilvi-VIP-vaihtoehtoon). Kuten aiemmin totesimme, jos sinulla on blogi harrastuksena, jaettu palvelin on täysin hieno ja WordPress.com toimisi todennäköisesti sinulle. Mutta jokaiselle, joka haluaa kasvattaa tuotemerkkiä tai yritystä, sinun on todella harkittava sitä parempaa isännöinnin vaikutusta sivusi latausaikoihin, ja tätä ei WordPress.com tällä hetkellä tarjoa.

WPExplorer aloitti myös vain blogina, mutta se on kasvanut sisällyttämään monia ilmaisia ​​WordPress-teemoja ja premium-teemoja (Themeforestin ja Creative Marketin kautta). Kaikki teemademostamme ja online-asiakirja-arkistoomme isännöidään omalla palvelimellamme käyttämällä multisite verkoissa. Tätä ei yksinkertaisesti ole mahdollista WordPress.com-sivustossa.

Ja viimeiseksi me rakastamme yhteisöä kehittäjiä ja käyttäjiä, jotka ovat kaikki valinneet WordPress.orgin kuten mekin. Tapahtumat kuten WordCamps, WordPress-tapauksetPressNomics, LoopConf, Prestige-konferenssi ja WooConf kaikki keskittyvät itse isännöimään WordPressiin ja mahtavaan ihmisiin, jotka käyttävät sitä joka päivä. Tietenkin voit silti käydä näissä tapahtumissa, jos käytät WordPress.com-palvelua, mutta aiheet ja esitykset keskittyvät enimmäkseen (tai kokonaan) itse isännöimään WordPressiin.

Annamme tunnustusta WordPress.com-sivustolle siitä, että se on hyödyllinen askel tiellä loistavan blogin luomiseen, mutta mielestämme WordPress.org on selvä voittaja, jos haluat rakentaa menestyvää online-yritystä tai brändiä.

3 vaihetta itse isännöidyn WordPressin aloittamiseen

Jos WordPress.org kuulostaa hienolta myös sinulle, miksi et perusta blogia? Miksi et tee sitä heti? Alle 15 minuutissa sinulla on verkkosivusto valmiina menemään! Tässä on 3 helppoa vaihettamme WordPress-verkkosivuston luomiseen.

1. Valitse verkkotunnuksesi ja hosting-suunnitelmasi

Bluehost 3,49 dollaria Web-hosting

Ensinnäkin sinun on päätettävä verkkosivustosi verkkotunnuksesta. Varmista, että valitsemasi asia koskee verkkosivustoasi, ja jos mahdollista, etsi .com URL-osoitetta (vaikka .xyz- tai .vegas-asiat ovat söpöjä, suurin osa käyttäjistä luottaa ja muistaa klassisia .com-nimiä enemmän). Voit saada verkkotunnuksen 99 senttiä (ensimmäisenä vuonna) GoDaddyltä, mutta tarkista, sisältääkö isännöinti ensin ilmaisen verkkotunnuksen (Bluehost sisältää ilmaisen verkkotunnuksen kaikilla suunnitelmillaan).

Sinun on myös valittava hyvä hosting-suunnitelma. Jaettu hosting tarjoaa runsaasti voimaa upouusille verkkosivustoille, ja pilvipalvelu tarjoaa paljon joustavuutta. Kuitenkin hallinnoitu WordPress-hosting on ikuisesti valittu isäntämme, koska isäntä hallitsee asennuksen ja ylläpidon kokonaan puolestasi, antaen sinulle vapauden keskittyä suunnittelun mukauttamiseen, sisällön luomiseen ja brändisi rakentamiseen.

 • Bluehost-jaettu WordPress-hosting alkaen 3,95 dollaria / kuukausi
 • Cloudwaysin hallinnoima pilvimajoitus alkaen 5 dollaria / kuukausi
 • WP-moottorin hallinnoima WordPress-hosting alkaen 29 dollaria / kk

2. Valitse Laadukas WordPress-teema ja laajennukset

Themeforest Premium WordPress -teemat

Kun verkkotunnuksesi ja isäntäsi ovat valmiita menemään seuraavaan, on valita WordPress-teema, joka lisää tyyliä ja yritykseesi liittyviä ominaisuuksia. Kapeasta tai keskittymästäsi riippuen haluat tarkastella erilaisia ​​WordPress-teemoja löytääksesi sinulle sopivan, mutta tässä on muutama suosikkimme, jos tarvitset apua päätöksenteossa.

 • 4 parasta premium-WordPress-teemaa infopreneureille
 • Parhaat WordPress-teemat yrityksille
 • 10+ paras WordPress Photoblogging-teemat
 • Parhaat käytettävissä olevat WordPress-videoteemat
 • 10 parasta ravintola- ja kahvilateemaa WordPressille
 • Ja lisää WordPress Teemat -blogi-kategoriasta!

Aivan kuten teemasi, sinun tulisi valita muutama laadukas laajennus, jotta verkkosivustosi paranee.

 • Yoast WordPress SEO -asennus- ja -asetuksen pikaopas
 • Tee WordPress-sivustostasi monikielinen: 9 mahtavaa käännöslaajennusta
 • Rakenna menestyvä verkkokauppa WooCommerce-palvelun avulla
 • 50 välttämätöntä WordPress-laajennusta, jonka jokaisen bloggaajan tulisi tietää
 • 6 parasta ilmaista laajennusta, jotka lisäävät foorumin WordPress-blogiisi
 • Lisäksi monia muita suosituksia parhaassa WordPress-laajennusblogissa

3. Lisää sisältösi

Sisällön luominen

Viimeinen askel on luoda mahtava, SEO-ystävällinen sisältö, joka vetää uusia lukijoita ja ylläpitää nykyisiä, jotta yrityksesi voi kasvaa. Ole vain oma itsesi ja kirjoita intohimoasi!

Tarvitsetko apua aloittamisessa? Tässä on muutamia hyödyllisiä artikkeleita kirjoittajiltamme, jotka antavat opastusta kuvan optimoinnista, otsikoista ja tunnisteista sekä paljon muuta blogin menestymiseksi!

 • WordPress Blogging-vinkkejä blogin menestykseen
 • Kuinka kirjoittaa parempia otsikoita ja otsikkopalkkeja WordPressille
 • Parhaat WordPress-mobiilisivuston optimointilaajennukset
 • Kuvien optimointi WordPressille, täydellinen opas
 • Sisämarkkinointivinkkejä WordPressiä käyttäville pienyrityksille

Käärimistä

Toivottavasti olet löytänyt oppaamme hyödylliseksi ymmärtämään eroja WordPress.com ja WordPress.org välillä. Suurin ero on se, että WordPress.org-sivustolla hallitset verkkosivustoasi täydellisesti – isännöinti, teemat, laajennukset, muotoilu, sisältö – kaikki. Ja suuri ero on juuri se, miksi käytämme itse isännöimää WordPressiä täällä WPExplorerissa.

Kerro meille – mitä pidät parempana? WordPress.com tai WordPress.org? Haluamme kuulla, miksi valitset jonkin WordPress-version toisesta, samoin kuin muita vinkkejä, joita saatat saada WordPressin uusille.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map