Vaiheittainen opas WordPress-blogin käynnistämiseen vuonna 2020

Kuinka aloittaa blogin luominen 5 vaiheessa WordPressin avulla

Muistan edelleen WordPressin tapaamisen ensimmäistä kertaa. Päätin aloittaa blogin – minulla oli tuskin lukea blogin aiemmin, puhumattakaan luonut oman. Vaikka minulla oli joitakin vanhan koulun HTML- ja CSS-tietoja 90-luvun lopulta (kun rakensin verkkosivun, jossa ei ollut muuta kuin muistilappua ja FTP-ohjelmistoa), olin tiensä syvyydestäni.


WordPress on ensisijainen tapa aloittaa blogi, koska sen kanssa on niin helppo työskennellä. Mutta tosiasia, että on yhtä helppoa unohtaa, kuinka pelottava WordPress on, kun aloitat blogin. Jotakin, joka tarjoaa niin paljon toimintoja, ei voi olla täysin intuitiivinen blogoiville aloittelijoille. Tarvitaan vain niin paljon ajattelua, mukaan lukien asetukset, teemat, laajennukset ja paljon muuta.

Edellä esitetyn perusteella halusin luoda todella yksinkertaisen oppaan WordPress-bloggaamisen aloittamisesta. Tämä on turhamainen, paljaat luut vaiheittainen opas blogin perustamiseen joka on valmis koko maailman näkemään.

Sisällysluettelo:

Alla on luettelo erilaisista vaiheista, joten jos olet jo suorittanut vaiheen (yay) kuin voit siirtyä suoraan vaiheeseen, jossa olet parhaillaan, ja jos työskentelet oppaan läpi, voit aina merkitä nykyisen vaiheen kirjanmerkiksi. palata takaisin siihen.

Vaihe 1: Hanki WordPress-hosting

Ennen kuin aloitat blogin, tarvitset paikan blogin isännöintiin. Internetissä on saatavana satoja ja mahdollisesti tuhansia isäntäyrityksiä, mutta kaikki isännöintipalvelut eivät ole samoja. Ensimmäinen nyrkkisääntö on, että mikään elämässä ei ole ilmaista – etenkin isännöinti. Joten jos näet yrityksen mainostavan täysin ilmaiseksi, mikään joustava isäntä ei osta sitä. Sinun on paljon parempi sijoittaa 3–35 dollaria kuukaudessa kunnolliseen hosting-suunnitelmaan.

Paras WordPress-hosting

Bluehostin jaettu hosting WordPressille

Bluehost on yksi tunnetuimmista nimistä web-hosting-palveluiden suhteen. Ne tarjoavat erilaisia ​​suunnitelmia, mutta linkillämme voit piilottaa oman jaetun hosting-suunnitelmasi alkaen juuri $ 2,95 / kk (ensimmäisenä vuonna vain uudet asiakkaat). Tämä on hieno vaihtoehto, jos olet vasta aloittamassa ja sinulla ei ole vielä paljon budjettia investoidaksesi verkkosivustoosi.

Hanki Bluehost 2,95 dollaria kuukaudessa

Vauhtipyörän hallinnoima WordPress-hosting

Vauhtipyörä on hallinnoitu WordPress-hosting-yritys, joka tarjoaa suunnitelmat juuri alkaen $ 23 / mo pienille blogeille (kun valitset vuosisuunnitelman). He ovat WordPress-asiantuntijoita ja tarjoavat paljon ilmaisia ​​resursseja (e-kirjoja, ohjekirjoja, videoita), joiden avulla voit alkaa tulla WordPress-pro.

Lisätietoja vauhtipyörästä

WP-moottorin hallinnoima WordPress-hosting

WP Engine tarjoaa optimoidut hallitut WordPress-hosting-suunnitelmat alkaen $ 35 / mo, mutta linkillämme voit säästää 10% ensimmäisestä maksustasi (plus ylimääräinen 2 kuukauden ilmainen, jos kirjaudut vuosisuunnitelmaan). Vaikka ne maksavat hiukan enemmän kuin muut hosting-yritykset, he ovat WordPress-asiantuntijoita ja uskomme, että voimme ylläpitää kaikkia verkkosivujamme.

3 kuukautta ilmaiseksi WP-moottorissa

Jokainen näistä on loistava vaihtoehto uudelle blogille. Bluehost tarjoaa budjettitietoisia suunnitelmia, jotka ovat enemmän kuin kykeneviä käsittelemään uutta blogia. Vaikka sinulla on varaa hiukan enemmän kuukausittain, suosittelemme erittäin voimakkaasti WordPress-erityistä isännöintiä Flywheeliltä tai WP Engineltä (jota me käytämme), koska ne hallitsevat palvelin- ja ydinpäivitykset täysin sinulle. Lisäksi molemmat tarjoavat varmuuskopioita ja tietoturvatarkistusta verkkosivustosi turvallisuuden parantamiseksi.

Mikä tärkeintä, nämä suunnitelmat toimivat hyvin WordPress. Tämä on ensisijainen tapa aloittaa blogin luominen, koska se on helppokäyttöinen, tarjoaa paljon mahtavia ominaisuuksia ja on erittäin joustava (kaikkien saatavilla olevien teemojen ja laajennusten ansiosta).

Vaihe 2: Asenna WordPress & Configure Settings

Kuten mainittiin, kaikki kolme suosittelemaamme hosting-suunnitelmaa ovat täysin yhteensopivia WordPressin kanssa ja täydellisiä, jos haluat aloittaa blogin. Kun olet valinnut tarvittavan suunnitelman Asenna ja asenna WordPress verkkosivustollesi. WordPress-palvelimen asennuksesta riippuen, se saattaa vaihdella hiukan, mutta valitsemasi sivustosi tulisi olla reaaliaikainen ja valmis bloggaamaan hyvin lyhyessä ajassa.

 • Bluehost on nopea yhden napsautuksen asetus, kun kirjaudut sisään. Kirjaudu vain tiliisi ja valitse alla olevasta ”Asenna WordPress” -vaihtoehto verkkosivusto. Seuraavaksi seuraat vain näyttöön tulevia ohjeita valitaksesi verkkotunnuksesi ja luoda WordPress-järjestelmänvalvojan kirjautumistiedot. Lisätietoja oppaastamme WordPressin asentamisesta Bluehostin kanssa.
 • Vauhtipyörä mukana tulee WordPress valmiiksi asennettuna ja valmiina. Koska Flywheel-hosting-suunnitelmat sallivat vain yhden verkkosivuston asentamisen hosting-suunnitelmaa kohti, sinun on joko lisättävä verkkotunnus (ja luotava WordPress-järjestelmänvalvojan sisäänkirjautumiset) tai siirrettävä verkkosivusto sivustolle Flywheel-tiimin avulla (aloittaminen).
 • WP-moottori on myös hallittu WordPress-isännöintisuunnitelma, joten sinun ei tarvitse asentaa WordPressiä. Sinun on kuitenkin vielä lisättävä uusi verkkotunnus tai siirrettävä verkkosivustosi (kirjaudu vain sisään ja siirry sivulle) Asenna> Sivustojen siirto jos haluat siirtää verkkosivustosi, siirry sitten siirtämällä verkkosivustoa vai aloittamalla uutta Asenna> Verkkotunnukset osoittaa verkkotunnuksesi yli). Jos valitsit Pro-suunnitelman tai uudemman WP Engine -palvelun avulla, voit asentaa useita verkkosivustoja isännöintisuunnitelmaan. Voit lisätä uuden sivuston osoittimen päälle asennuskerrat ja napsauta Lisätä -vaihtoehto, toista sitten verkkotunnuksesi lisäämisprosessi.
 • Muut isännät: Jos käytät toista isäntää, ei hätää! Voit asentaa WordPressin mihin tahansa isäntään (sinun on vain ladattava ja asennettava WordPress manuaalisesti).

Kun WordPress on asennettu ja valmis, voit siirtyä URL-osoitteeseen kirjaudu WordPressiin. Sinun pitäisi olla linkki WordPress-kirjautumistietoihisi isännöintitililtäsi (yleensä se menee your-url.com/wp-login tai wp-admin tai jotain vastaavaa). Käytä järjestelmänvalvojan nimeä tai sähköpostiosoitetta ja salasanaa, jotka olet luonut määrittäessäsi tietoja hosting-tilillesi.

WordPress on erittäin muokattavissa (itse asiassa se on 100% muokattavissa, koska se on avoimen lähdekoodin ohjelmisto), mutta tässä oppaassa tarkoitan asetuksia, joihin pääset WordPress-kojelaudan kautta. Jos viet hiiren osoittimen päälle Asetukset-valikko sivupalkissa oleva kohde näkee useita vaihtoehtoja.

Se voi näyttää hieman ylivoimaiselta luettelolta, mutta sen ei tarvitse olla – näillä sivuilla on vain muutama pääasetuksista, joista sinun on huolehdittava itse tässä vaiheessa. Mennään läpi jokaisen vuorollaan.

WordPressin yleiset asetukset

WordPress-asetukset: Yleiset

Tällä sivulla tärkeimmät asetukset ovat kentät, joihin sinun tulee kirjoittaa Sivuston otsikko ja tunniste. Voit palata takaisin ja muuttaa niitä milloin tahansa, mutta on hyvä, että sinulla on alusta alkaen käsitys siitä, mitä haluat käyttää näihin johdonmukaisen tuotemerkin luomiseen. Otsikko on todennäköisesti vain sivustosi nimi, tuotemerkki tai nimesi (jos kyseessä on henkilökohtainen blogi), joten se on helppoa. Mieti Tagline-palvelussa mitä ensin halusi aloittaa blogin. Sen tulisi kuvailla blogisi sisältöä. Voit myös muuttaa päivämäärä- ja aikamuotoa tältä sivulta, jos haluat.

WordPress-asetusten kirjoittaminen

Tässä osiossa voit asettaa a Oletusviestien luokka ja viestityyppi artikkeleillesi. Koska et ole vielä aloittanut bloggaamista, tämä on osa, johon voit palata myöhemmin. Se ei ole ratkaiseva askel, vaikka se voi auttaa nopeuttamaan blogimisprosessia muutamalla sekunnilla, jos muokkaat oletusasetuksia haluamallasi tavalla.

WordPress-asetusten lukeminen

WordPress-asetukset: Lukeminen

Lukuvälilehdeltä haluat määrittää mitä Kotisivusi näkyy. Käytettävän teeman perusteella saatat haluta käyttää uusimpia blogiviestisi tai mukautetun staattisen sivun. Lue lisää ohjeesta WordPress-kotisivun asettamiseen ja muokkaamiseen.

Keskustelu WordPress-asetukset

WordPress-asetukset: Keskustelu

Tämä sivu sisältää kaikki sivustosi kommentteihin liittyvät asetukset. Tällä hetkellä tärkeimpien huomioidesi tulisi olla annatko ihmisille mahdollisuuden lähettää kommentteja ja jos cleikkaukset on hyväksyttävä manuaalisesti. On myös muita vaihtoehtoja, joista voit siirtyä läpi, vaikka useimpien oletusasetusten pitäisi toimia hyvin

Media WordPress -asetukset

Täältä löydät rajausvaihtoehtoja verkkosivustollesi lisäämälle medialle (kuville). WordPress sisältää pienoiskuvien, keskikokoisten ja suurten kuvien rajauskokojen asetukset. Voit jättää nämä olla tai mukauttaa niitä, jos haluat käyttää viesteihisi ennalta asetettuja kokoja.

Permalinks WordPress-asetukset

WordPress-asetukset: pysyvät linkit

Pysyvät linkit ovat sitä, mikä näkyy selaimen osoiterivillä, kun kävijä on millä tahansa sivustosi sivulla – se on URL-osoite sekä ainutlaatuinen sivu tai postitunniste. Esimerkiksi tämän sivun pysyvä linkki on “aloitus-WordPress-bloggaaminen”.

Tällä asetussivulla sinulle esitetään luettelo erilaisista pysyvän linkin muodoista. Oletuksena WordPress on asetettu käyttämään viestin tunnusta, joka ei ole kovin kaunis. Sen sijaan yleensä suosimme ja suosittelemme Postinimi -vaihtoehto, koska sitä on helppo käyttää, se on visuaalisesti houkutteleva ja se on ylimääräinen vauhti hakukoneoptimointiisi (avainsanan käyttäminen etäisyydessäsi on yleensä hyvä asia).

Huomaa: Kun olet valinnut pysyvän linkin rakenteen ja aloittanut julkaisujen julkaisemisen, sinun ei pitäisi muuttaa sitä ilman mitään valmistelua. Pysyvien linkkien rakenteen vaihtaminen ilman asianmukaista suunnittelua ja toteutusta voi johtaa rikkoutuneisiin linkkeihin ja 404 virheeseen verkkosivustollasi, joten ole varovainen ja näitä vinkkejä pysyvien linkkien muuttamiseen turvallisesti.

Bonus: Profiilisi

Muiden kuin WordPress-asetusten lisäksi sinun kannattaa myös katsoa käyttäjäprofiilisi, joka löytyy kohdasta Käyttäjät> Profiilisi tai napsauttamalla nimeäsi näytön oikeassa yläkulmassa.

WordPress-asetukset: Käyttäjäprofiili

Tämän näytön tiedot pidetään usein teemojen toimesta (yleensä viestin kirjoittajana), joten on tärkeää, että otat hetken varmistaaksesi, että oikeat tiedot syötetään. Varmista, että Näytä nimi julkisesti avattava vaihtoehto on asetettu nimelle, jonka haluat näyttää maailmalle. Tämä määritetään valitsemalla käyttäjänimi, etunimi ja sukunimi tai lempinimi. Ja jos teema sisältää tuen bio älä unohda lisätä myös sitä.

Viimeiseksi sinun on myös asennettava a Gravatar (käyttämällä samaa sähköpostitiliä kuin WordPress-kirjautumistunnuksesi) kuvan kanssa, jota haluat käyttää profiilissasi. Yleensä mukava otos on järkevää, vaikka voit ladata minkä tahansa mielestäsi sopivan kuvan.

Vaihe 3: Valitse WordPress-teema aloittaaksesi blogin

Täällä suurin osa uusista bloggaajista kompastuu – he viettävät tunteja etsiessään täydellistä teemaa. Joten anna minun kuormittaa mieltäsi: teemasi ei ole niin tärkeä, kun olet vasta aloittamassa. Ainoa painopiste on sisällön luomisessa ja sen siellä saamisessa ihmisten näkemiseen. Älä ole huolissasi sivustosi suunnittelusta liikaa, kunnes sinulla on suuri yleisö kertoa sinulle, pitävätkö he siitä vai eivät..

Oletusarvon mukaan näet vuotuisen WordPress-teeman aktiivisena verkkosivustollasi. Automattic (WordPressin takana olevat ihmiset) julkaisee uuden vuosittain ja jokainen on suunnattu bloggaajille (viimeisin teema Kaksikymmentäseitsemäntoista, mutta kaksikymmentäkahdeksantoista on matkalla). Joka vuosi tämä uusi teema on tyypillisesti enemmän kuin sopiva niille, jotka ovat vasta aloittamassa WordPressin avulla blogin perustamiseen.

WordPressin oletusteemat

Mutta joskus haluat todennäköisesti siirtyä teemaan, jossa on enemmän ominaisuuksia kasvavalle verkkosivustollesi. Vaihtaminen on helppoa – sinun tarvitsee vain asentaa uusi teema. Siirry vain Ulkonäkö> Teemat> Lisää uusi sivupalkin kautta. Lataa teema napsauttamalla painiketta. Valitse sitten lähetettävä teeman zip-tiedosto, asenna teema ja aktivoi se sitten. Ta-Dah! Asensit juuri ihanan premium-teeman, jossa on enemmän ominaisuuksia ja vaihtoehtoja, jotka saat ilmaiseksi teemaksi.

Vaikka valittavissa on runsaasti ilmaisia ​​ja premium-teemoja, et todellakaan voi voittaa täällä WPExplorerissa tehtyjen teemojen laatua. Tässä on muutama suosikkimme.

Tyylikäs elämäntapa ja verkkokauppa Premium WordPress -teema

tyylikäs WordPress-blogi ja myymälä-teema

Tiedot ja lataaNäytä esittely

Chis on ihana ja tyylikäs blogiteema, jolla on täysi WooCommerce-tuki. Tämä tarkoittaa, että on helppo kirjoittaa suosikki aiheistasi ja aivan yhtä helppo myydä omia tavaroitasi. Hyvä huh?

Zero Free Blogging WordPress -teema

nolla wordpress-blogiteema

Tiedot ja lataaNäytä esittely

Zero on puhdas ja minimaalinen blogivaihtoehto, jolla on yksinkertainen navigointi vasemmalla sivupalkilla. Erinomainen henkilökohtaisille tai valokuvausblogille, Zero sisältää kaiken mitä tarvitset paisumatta. Lisäksi se on ilmainen, joten mitä ei pidä rakastaa?

Mesa ilmainen muurausblogi WordPress-teema

Mesa ilmainen WordPress-teema

Tiedot ja lataaNäytä esittely

Mesa on tyylikäs ja ilmainen muuraustyyli WordPress-blogiteema, joka sopii erinomaisesti henkilökohtaisiin tai ammatillisiin blogeihin. Tämä teema tukee useita postimuotoja ja sisältää hyödyllisiä mukautusvaihtoehtoja, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun.

Total Drag and Drop Ultimate Monikäyttöinen ja Blogging WordPress teema

WordPress-teeman vlogging yhteensä

Tiedot ja lataaNäytä esittely

Viimeiseksi, kuinka emme voineet mainita Totalia? Kokonaisteema on juuri se – kokonaisratkaisu kaikenlaisille verkkosivustoille, etenkin kun haluat aloittaa blogin. Edistyneellä vetämällä ja pudottamalla -sivunmuodostimella, rajoittamattomat värivaihtoehdot, mukautetut Google-fontit, sisäänrakennetut portfoliat ja galleriat, premium-liukusäätimet, video- ja ääniviestimuodot, otsikkorakentaja, mukautetut widgetit ja paljon muuta voidaan helposti mukauttaa. Aloita henkilökohtainen blogi, johda yrityksen verkkosivustoa, lähetä vlogejasi, jaa reseptejä ja muuta. Mikään Total ei voi tehdä!

Mutta nämä ovat vain muutamia suosikkeistamme, joiden avulla blogin perustaminen on helppoa. Nyt kun teema on valittu, on aika tutkia joidenkin laajennusten valitsemista!

Vaihe 4: Asenna suositellut laajennukset

Jos teemat ovat uusien bloggaajien ensimmäiset kompastuskiviä, pluginien on oltava toisella sijalla. On liian helppoa viettää tunteja asentamalla mitä tahansa määrää laajennuksia, ennen kuin todella tehdään jotain sisällön luomisen suhteen. Se on valtava aika imeä.

Todellisuudessa sinä et tarve kaikki laajennukset, joiden avulla pääset alkuun bloggaajana. WordPress on hyvin varustettu laatikosta. On kuitenkin joitain laajennuksia, joita suosittelen asentamaan ja aktivoimaan, jotta saat parhaan hyödyn blogistasi.

Huomaa – jokainen näistä laajennuksista on ilmainen ja voidaan asentaa siirtymällä kohtaan Laajennukset> Lisää uusi sivupalkin kautta. Käytä sitten hakukenttää etsiäksesi ilmaista laajennusta arkistosta (tai napsautat lähettääksesi muualle lataamasi laajennuksen).

Kun olet löytänyt haluamasi laajennuksen, napsauta Asenna nyt -linkkiä. Kun laajennus on asennettu, sinulle annetaan mahdollisuus aktivoida uusi laajennus. Se siitä! Lisäosa on nyt asennettu ja aktivoitu. Kunkin näiden suositeltujen laajennusten asennuksen tulisi olla melko suoraviivaista, mutta jos sinulla on yksinkertaisia ​​kysymyksiä, voit kysyä alla olevasta kommenttiosasta tai käydä WordPress.org-laajennuksen sivulla avataksesi tukiosan..

Roskapostisuojaus Kokeile Akismettia

Akismet WordPressin roskapostisuojauslaajennus

Kommenttivirhe voi olla valtava ongelma myöhemmin, jos et ole asettanut tien tai kahden estääkseen roskapostittajia. Tärkein laajennus tähän on WordPressin oma Akismet, ja vaikka käytettävissä on muita roskapostin laajennuksia, uskomme sen olevan paras WordPressin roskapostisuojauslaajennus. Akismet on melko helppokäyttöinen – asenna vain, aktivoi ja valitse “tiukataso”. Sen jälkeen Akismet tarkistaa kommenttisi ja siirtää epäilyttävät kommentit automaattisesti roskapostikansioon, sinun on vain muistettava tyhjentää se..

Jos haluat lisätä sosiaalisen jakamisen, harkitse AddThis

AddThis Social Share -laajennus

Haluatko ihmisten jakavan sisältösi oikein? Joten jos teema ei tue jo sosiaalista jakamista, joudut asentamaan tätä varten laajennuksen. Hyvä ilmainen vaihtoehto on Lisää tämä. Heidän ilmainen sosiaalisen jakamisen laajennus lisää vaihtoehtoja yli 200 sosiaaliseen verkostoon, tonnia painikkeityylejä ja paljon paikkoja (kiinni sivupalkki, otsikko, widget, sisällössä jne.) Kaikki ilmaiseksi. Tarvitset palkkion, jos haluat nähdä analyysisi tai sinulla on edistyneempiä jakamisvaihtoehtoja AddThis tili, mutta useimmille bloggaajille vain laajennus tarjoaa runsaasti.

Optimoi hakukoneoptimointisi Yoastilla

Hiiva SEO

Hakukoneiden optimointi, tai lyhytaikaisesti SEO, on olennainen osa mitä tahansa verkkosivustoa. Mutta SEO-asiantuntijaksi tuleminen vie vuosia, ja silloin joudut jatkamaan oppimista. Siksi Yoast SEO: n kaltaiset lisäosat ovat tärkeä lisä WordPress-käyttäjille. Pidän Yoast SEO: sta, koska se sisältää SEO perusvaihtoehtoja leivänmuruille, otsikoille, otteille, avainsanojen optimoinnille ja muulle.

Lisää Google Analytics MonsterInsights-ohjelmalla

MonsterInsights Analytics WordPressille

Upea tapa nähdä sivustosi suorituskyky on seurata sivustosi käyntejä Google Analyticsin kautta. Tutustu oppaamme Google Analyticsin määrittämiseen verkkosivustollesi, mutta kun olet luonut tilin ja lisännyt seurantakoodisi verkkosivustoosi, voit alkaa seurata verkkosivustoasi. Voit tietysti tarkistaa Google Analytics -tilisi manuaalisesti joka päivä, mutta WordPress on joustava CMS, jonka avulla se tarjoaa paljon helppokäyttöisiä laajennuksia, jotka integroivat analysointisi WordPress-hallintapaneeliin. Suosittelemme MonsterInsights koska se toimii hyvin Yoast SEO: n kanssa – tällä tavalla voit yhdistää SEO-strategian SEO-seurantaan paljon parempien tulosten saavuttamiseksi.

Ylläpidä WordPress-varmuuskopioita VaultPress-sovelluksella

VaultPress WordPressille

On aina hyvä idea suunnitella pahimmat, ja yksi parhaista epäonnistuneista, kun aloitat blogin WordPressillä, tekee säännöllisiä varmuuskopioita. VaultPress on ilmainen laajennus, mutta se vaatii premium-jäsenyyden, jotta pystyt luomaan ja ylläpitämään täydellisiä sivuston varmuuskopioita. Se on osa Jetpack-premium-suunnitelmia, jotka alkavat vain 3,50 dollaria kuukaudessa (vain 39 dollaria vuodessa), mikä on erittäin alhainen hinta, jotta saat täydellisen mielenrauhan siitä, että verkkosivustollasi on suunnitelma B. Jos et halua käyttää plugin varmuuskopioille, ei ongelmaa. On olemassa muutamia ilmaisia ​​menetelmiä, joiden avulla voit varmuuskopioida WordPressiä isännöintisuunnitelmasi kautta tai manuaalisesti sen sijaan.

Vaihe 5: Aloita bloggaaminen

Tässä vaiheessa blogisi on melkein pohjautunut sisällöntuotantoon, ja on vielä muutama huolehdittava asia. Ensimmäinen on päästä eroon näyteviestistä, sivusta ja kommentista, jotka WordPress sisältää oletuksena.

Poista näytesivu ja viesti

Napsauta ensin sivut sivupalkin valikkokohta. Upouudessa blogissasi näet vain yhden mallisivun, jonka voit poistaa siirtämällä hiiren osoittimen yli ja valitsemalla roska vaihtoehto.

poistetaan WordPress-viesti

Toistaiseksi sinun ei tarvitse luoda uusia sivuja, vaikka haluat palata myöhemmin luomaan Tietoja- tai Yhteystiedot-sivun jossain vaiheessa. Keskitymme tällä hetkellä blogin saamiseen menemään liikkeelle, joka ei vaadi muuta kuin viestejä. Joten napsauta Viestejä poista sivupalkistasi ja aivan kuten sivuistasi, poista näyte, jonka otsikko on “Hei maailma!”

Nyt blogisi on tuore, puhdas ja valmis viisaussanoillesi.

Luo ensimmäinen viesti

Katsotaanpa luotava ensimmäinen viesti. Siirry vain Viestit> Lisää uusi sivupalkin kautta ja sinulle näytetään alla olevan kuvan kaltainen näyttö:

Kirjoita ensimmäinen blogiviestisi

On olemassa kolme avainkohtaa, jotka tarvitset saadaksesi ensimmäisen viestin avoimeen (vaikka meillä on yksityiskohtainen opas ensimmäisen WordPress-viestisi julkaisemiseen):

 1. Luo otsikko viestillesi: Tämä on kentässä, joka on suoraan Lisää uusi viesti -kohdassa. Tee selkeä, tiivis ja tarttuva. On myös hyvä idea sisällyttää avainsanasi.
 2. Kirjoita sisältösi: Tämä tulee päätekstieditoriin, joka vie suurimman osan näytöstä. Tämä on mitä näet-mitä-mitä saat -editori (lyhyt WYSIWYG), mikä tarkoittaa, että voit nähdä editorilla tehdyt muutokset käytettäessä mukana olevia vaihtoehtoja (lihavoitu, kursivoitu, fonttikoko, linkit jne.) ) tai median (kuvat, videolinkit jne.) lisääminen.
 3. Esitelty kuva, luokka ja tunnisteet: Jos haluat lisätä esillä olevan kuvan nyt, on aika tehdä niin. Suosittelemme myös luokkien (laaja viestiryhmät) ja tunnisteiden (erityiset, kapeat kuvaukset) käyttöä, koska ne helpottavat lukijoiden selaamista verkkosivustollasi myöhemmin, kun blogissasi on satoja viestejä..

Kun nämä kolme pistettä ovat katettu, napsauta Julkaista painiketta. Siinä kaikki – sisällön luominen WordPressissä on niin helppoa! Vaikka viestejäsi voi optimoida ja esitellä paremmin, voit tehdä useita asioita, avain aloittamiseen on juuri se: päästä alkuun. Huoli hienosta painosta myöhemmin, mutta toistaiseksi hanki sisältöä sieltä!

Lisää muita ominaisuuksia

Voit aina lisätä WordPress-käyttöiseen verkkosivustoosi. Lisää uusia sivuja, lisää laajennuksia, valitse uusi teema lisätäksesi uusia tyylejä. Taivas on rajana! Tässä on muutama yleisempi ominaisuus, jotka haluat ehkä lisätä sivustoosi (spoileri muuttuu – monet vaativat vain laajennuksen).

 • Kuinka lisätä foorumi WordPressiin
 • Kuinka lisätä kauppa WordPressiin
 • Kuinka lisätä Google Fonts WordPressiin
 • Kuinka muokata verkkosivustosi suunnittelua
 • Kuinka lisätä sivunrakentaja

Mitä odotat? Mene Aloita blogi!

Bloggaamisen aloittaminen on todella yhtä helppoa kuin yllä oleva viisivaiheinen prosessi, ja blogin aloittamista koskeva käyrä on matala, jos aloitat melomalla kuin hyppäämällä syvään päähän. Pienten teemoittelujen, uusien laajennusten ja SEO: n optimoimiseen on paljon aikaa pakkomielle, mutta onnistunut bloggaaminen palaa melkein aina takaisin sisältö jonka tuotat.

Suurimmaksi osaksi kävijät eivät välitä lähes yhtä paljon suunnittelustasi tai hienoista liitännäistoiminnoista kuin he tekevät sisällöstäsi. Joten omaksua bloggaamisen sydän, luota ja aloita blogi!

Onko sinulla kysymyksiä blogin perustamisesta? Tai WordPress-bloggaaminen erityisesti? Autamme mielellämme – jätä vain kommentti alle.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map