Vaiheittainen opas siirtääksesi WordPress-sivustosi uuteen isäntään

Vaiheittainen opas siirtääksesi WordPress-sivustosi uuteen isäntään

Sivustosi siirtäminen uudelle isännälle voi olla pelottava ja stressaava kokemus, mutta sen ei tarvitse olla. Vaikka WordPress-sivustosi siirtämisessä on tärkeitä vaiheita, jos noudatat oppaamme, voit onnistua.


Monet ihmiset joutuvat muuttamaan uuteen isäntään nykyisen palveluntarjoajan ongelmien takia, ja heillä on juuri ollut tarpeeksi. Mutta aivan liian usein siirtäminen luotettavampaan isäntään viivästyy kerta toisensa jälkeen pelkääessäsi tehdä virhe ja vahingoittaa sivustoasi.

Ongelman kiertämiseksi ihmiset voivat maksaa suuren maksun ammattilaiselle, joka siirtää sivuston heidän puolestaan. Tai etsi uusi isäntä, joka tarjoaa siirtymispalvelun osana uutta isäntäpakettia. Ja sitten ovat ihmisiä, jotka lukevat tämän artikkelin, jotka valitsevat kolmannen vaihtoehdon käydä sitä itse.

Jos vietät vähän aikaa oman verkkosivustosi valmisteluun, muutto ei ole hätää. Se voi olla erittäin suoraviivainen projekti, jos sitä lähestytään oikein, ja se voidaan helposti kääntää pois, jos ilmenee ongelmia.

Jatkamme vaiheita, joita tarvitaan WordPress-verkkosivustosi siirtämiseen uudelle isäntälle, mutta ennen kuin aloitamme näyttää sinulle, kuinka voit siirtää sivustosi, muista, että monet parhaista WordPress-hosting-yrityksistä todella siirtävät sivustosi puolestasi, joten jos olet juuri ostanut uuden isännöintisuunnitelman ja haluat siirtää sivustosi ensin uuden palveluntarjoajasi kanssa nähdäksesi tarjoavatko ne ilmaista siirtymistä.

Sisällysluettelo

Vieritä nopeasti mihin tahansa kohtaan tai voit jopa lisätä jonkin alla olevista linkeistä kirjanmerkkien avulla, jotta palaaminen on helpompaa, jos joudut tekemään tauon prosessin aikana:

Vaihe 1: Varmuuskopioi verkkosivustotiedostot

FTP-siirto

Aivan ensimmäinen askel ennen siirtymistä on varmuuskopioida kaikki sivustosi osat. Tämän pitäisi olla osa yleistä WordPress-tietoturvaa, ja se on hyvä käytäntö ennen suuria muutoksia. Mutta se on myös WordPress-asennuksen siirtämisen vaatimus, koska tietoja siirretään niin paljon.

Joten miten varmuuskopioida sivustosi? WordPressin varmuuskopiointiin voi käyttää runsaasti lisäosia, kuten VaultPress tai Kopiokone. Varmuuskopiolaajennuksella yleensä asennat ja käytät sitten sisäänrakennettuja asetuksia hallitaksesi mitä tiedostoja varmuuskopioidaan, kuinka usein ja mihin varmuuskopiot tallennetaan.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää enemmän manuaalista lähestymistapaa. Nopean yhteenvedon saamiseksi manuaaliset varmuuskopiot edellyttävät tiedostojen siirtotyökalua (FTP) verkkosivustojen tiedostojen käyttämistä varten. Kaksi suosittua FTP-ohjelmaa ovat FileZilla (PC) ja lähetys- (Mac). Asennuksen jälkeen sinun on käytettävä SFTP-käyttöoikeustietoja (Web-isäntätililtäsi) yhteyden muodostamiseen verkkosivustosi palvelimeen. Kun olet muodostanut yhteyden, valitse ja lataa kaikki verkkosivustosi hakemistossa olevat tiedostot. Tämä sisältää .htaccess tiedosto, joka on asetettu piilotettuksi. Katso FTP-ohjelmasi ohjetiedostosta, niin saat sen näyttämään piilotetut tiedostot, jos et näe tätä tiedostoa.

Sivustossasi olevien mediatiedostojen lukumäärästä riippuen tämä voi viedä jonkin aikaa. Tämän latauksen aikana voimme aloittaa toisen vaiheen ja tehdä kopion tietokannasta.

Vaihe 2: Vie WordPress-tietokanta

Tietokannan vienti

Tietokannan vieminen on yksinkertainen prosessi, jonka suorittaminen vaatii vain muutaman vaiheen. Kirjaudu sisään cPanel avata Web-palvelimen tili ja avaa phpMyAdmin sovellus. Valitse WordPress-asennuksesi sisältävä tietokanta vasemman sivupalkin luettelosta ja napsauta valittua painiketta Viedä -välilehti navigointivalikossa.

A. Oletusasetukset Nopea vienti ja SQL viennin muoto riittää tarvitsemme. Klikkaa Mennä -painiketta ja tietokannan vientiprosessi alkaa ja tiedosto ladataan paikalliselle tietokoneellesi.

Kun tietokannan vienti ja tiedostojen FTP-siirto ovat molemmat valmiit, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 3: Luo WordPress-tietokanta uudelle isäntäpalvelimellesi

Ennen kuin voimme aloittaa siirtymisen uuteen verkkoisäntään, meidän on luotava ympäristö WordPress-asennukselle. Tätä varten sinun on luotava tietokanta, johon voit tuoda SQL-tiedot.

Kirjaudu uuteen Web-isäntään käyttäjien käyttöoikeustiedoilla, jotka he ovat toimittaneet sinulle, ja muodosta yhteys cPanel-ohjelmistoon. Oppaamme varten käytämme MySQL Databases -sovellusta. Jos verkkoisäntälläsi ei ole kyseistä sovellusta käynnissä, sinun tulee ottaa yhteyttä heidän tukitiimiinsä löytääkseen heidän menetelmänsä luoda uusia tietokantoja.

Tietokannan luomisvaiheet ovat melko yksinkertaisia:

 • Avata MySQL-tietokanta ja luo uusi tietokanta sopivalla nimellä verkkosivustollesi.
 • Luo uusi MySQL-käyttäjä (suojatulla salasanalla).
 • Lisää tämä käyttäjätili uuteen tietokantaan ja myönnä sille kaikki oikeudet.

Kirjoita tietokannan nimi, uusi MySQL-käyttäjänimi ja sen salasana. Tarvitset niitä pian.

Vaihe 4: Muokkaa wp-config.php tiedosto

Selaa paikallisen tietokoneesi kansiota, johon olet ladannut verkkosivustotiedostot. Tässä kansiossa on tiedosto nimeltään wp-config.php joka hallitsee WordPressin ja tietokannan välistä pääsyä.

Tee kopio tiedostosta ja tallenna se toiseen paikallisen tietokoneesi kansioon. Tämä on välttämätöntä palauttaaksemme muutokset, joita aiomme tehdä, jos jotain menee pieleen myöhemmin.

Avaa tiedoston alkuperäinen versio suosikki tekstieditorilla ja tee seuraavat kolme muutosta:

1. Muuta tietokannan nimeä

Etsi seuraava rivi:

define ('DB_NAME', 'db_name');

db_name osa tästä rivistä asetetaan tällä hetkellä vanhan Web-palvelimen MySQL-tietokannanimeen. Tämä on vaihdettava juuri luomasi uuden tietokannan nimeen.

2. Vaihda tietokannan käyttäjänimi

Tämän alapuolella on rivi:

define ('DB_USER', 'db_user');

Tässä rivissä sinun on vaihdettava db_user osa vanhan isäntäsi käyttäjänimesta vastaamaan juuri luomaasi uutta käyttäjänimeä.

3. Vaihda tietokannan käyttäjän salasana

Muokkaa lopuksi kolmatta riviä:

define ('DB_PASSWORD', 'db_pass');

Kuten muiden kanssa db_pass tämän rivin osa on vaihdettava uuteen suojattuun salasanan, jonka olet luonut MySQL-käyttäjälle.

Tallentaa wp-config.php ja sulje tiedosto.

Vaihe 5: Tuo WordPress-tietokanta

Tietokannan tuonti

Nyt kun sinulla on uusi tietokanta käytettäväksi, voimme aloittaa tuontiprosessin.

Käynnistä phpMyAdmin uuden palvelimen cPanel-ohjelmistosta ja valitse uusi tietokanta vasemman käden sivupalkin luettelosta. Kun se avautuu, valitse Tuonti -välilehti navigointivalikossa.

vuonna Tuotava tiedosto napsauta Valitse tiedosto -painiketta ja valitse aiemmin viety SQL-tiedosto.

Poista valintamerkki Osittainen tuonti valintaruutu, varmista, että muoto on asetettu SQL ja napsauta sitten Mennä painiketta. Tietokannan tuonti alkaa nyt.

Tämän tuonnin aika vaihtelee tietokannan koosta riippuen. Sinun pitäisi saada viesti, joka kertoo sinulle tuonnin onnistumisesta, kun se on valmis.

Vaihe 6: Lataa WordPress-tiedostot uuteen isäntään

Nyt kun uusi tietokanta on valmisteltu ja olet määrittänyt wp-config.php-tiedoston uudelleen, on aika aloittaa verkkosivustosi tiedostojen lähettäminen.

Yhdistä uuteen Web-isäntään FTP-ohjelmalla ja selaa kansiota, jota verkkosivustosi pidetään. Jos tämä on ensisijainen tai vain tähän web-palvelimeen asennettava sivusto, tiedostojen lähettäminen public_html-kansioon on tavallinen hakemisto.

Kun etähakemisto on valittu, voit lähettää verkkosivustotiedostot, joihin pitäisi nyt sisältyä päivitetty versio wp-config.php-tiedostosta. Kuten aikaisemmassa latauksessa, tämä prosessi voi viedä jonkin aikaa.

Älä poista näitä tiedostoja paikalliselta tietokoneeltasi, kun lähetys on valmis. Niitä tarvitaan edelleen, kunnes viimeiset vaiheet on suoritettu.

Vaihe 7: Uuden verkkotunnuksen määrittäminen ja haku / Korvaa vanha verkkotunnus

Jos siirryt uudelle / eri verkkotunnukselle, sinun pitäisi lukea tämä vaihe yli, jos ei, niin voit ohittaa tämän, koska sinun ei tarvitse päivittää sivustoasi osoittamaan toiseen verkkotunnukseen.

Yksi ongelma, joka ihmisillä näyttää aina olevan siirtäessään sivustoa, on se, että he ovat lisänneet linkkejä muihin viesteihin sivustossaan tai lisänneet kuvia suoraan osoittamalla palvelimen URL-osoitteeseen, mikä aiheuttaa niiden rikkoutumisen siirryttäessä uudelle verkkotunnukselle. Jos haluat etsiä nopeasti ja helposti kaikki vanhan verkkotunnuksesi esiintymät ja korvata ne uudella nimellä, suosittelemme tutustumaan Hae Korvaa DB skripti githubissa. Tämän avulla voit tehdä tämän helposti. Varmista vain, että POISTA se kun olet valmis (turvallisuussyistä) ja älä sijoita sitä juurialueellesi. Luo temp-kansio satunnaisella nimellä skriptin isännöimiseksi..

Sivuston URL-osoitteen vaihtaminen: Kun haet ja korvaat vanhaa verkkotunnusta ja korvaat uudella verkkotunnuksella, muutat myös tietokannan site_url- ja koti-URL-osoitteiden arvoja (Sivuston URL-osoitteen muuttaminen), joka varmistaa, että kun yrität kirjautua sivustoosi uudella verkkotunnuksella, se ei yritä ohjata sinua vanhaan verkkotunnukseen.

Vaihe 8: Viimeinen kosketus

Tämä vaihe sisältää itse asiassa kaksi erillistä minivaihetta (mahdollisesti) useita päiviä niiden välillä.

Ensinnäkin – joudut käyttämään sivustoa uudessa isäntässäsi määritä verkkotunnuksesi DNS-asetukset uudelleen. Ne asetetaan osoittamaan vanhaan isäntään ja joudut osoittamaan oikeat tietueet uuteen palvelimen IP-osoitteeseen.

Tämä prosessi riippuu siitä, missä verkkotunnuksesi on rekisteröity. Tämän prosessin loppuunsaattamisen yksityiskohdat ovat liian monipuoliset keskustellaksesi tässä viestissä, mutta verkkotunnuksen rekisteröijälläsi tulisi olla kaikki tarvittavat tiedot tämän muutoksen tekemiseksi.

DNS-muutosten eteneminen voi kestää jopa 48 tuntia. Paras on tehdä tämä aikana, jolloin odotat alhaisempaa liikennettä. Tämän 48 tunnin ikkunan aikana sinun tulee välttää muutosten tekemistä verkkosivustollesi, koska saatat muuttaa sivuston vanhaa versiota.

Toiseksi – kun 48 tunnin jakso on kulunut umpeen, sinun pitäisi nyt olla uusi Web-isäntä, kun siirryt verkkosivustollesi. Siinä vaiheessa voit Muodosta yhteys vanhaan Web-isäntään poistaaksesi tiedostot ja tietokannan. Sinulla tulisi silti olla paikallinen varmuuskopio näistä tiedostoista ja tietokannan viennistä, alkuperäisen wp-config.php-tiedoston mukana, jos sinun on peruutettava siirto. Voi olla hyvä idea pitää nämä tiedostot kiinni pitkään vain ollaksesi turvallisella puolella.


Kuten näette, jaoteltuina yllä oleviin yksinkertaisiin vaiheisiin prosessi ei ole niin vaikea. Tarvitsee vain sitä, että olet varovainen jokaisessa vaiheessa ja anna itsellesi mahdollisuus palata alkuperäiseen versioon viimeiseen mahdolliseen hetkeen asti (jos ilmenee ongelmia).

Oletko siirtänyt WordPress-verkkosivustosi äskettäin? Kerro meille kokemuksesi prosessista alla olevassa kommenttiosassa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map