Täydellinen RSS-ohje ja sen käyttö WordPressin kanssa

Täydellinen RSS-ohje ja sen käyttö WordPressin kanssa

Entä jos käyttäjien ei tarvinnut käydä WordPress-sivustossasi lukeaksesi artikkeleitasi? Se helpottaisi käyttäjiä varmasti, koska heidän ei tarvitse siirtyä kymmeneen suosikkiblogiaan ja uutislähteensä saadakseen päivittäistä tietoa. Olisi mukavaa myös verkkosivustojen omistajille, koska sen avulla voit jakaa sisältöäsi tehokkaammin ja toimittaa sisällön siellä, missä asiakkaat haluavat sen olevan.


Se on koko RSS: n taustalla oleva idea.

RSS on ollut olemassa jo vuodesta 1999, ja se toimii sisällön jakelijana verkossa. Lisäksi se yhdistyy aggregaattoreiden kanssa lukemisen, kääntämisen ja järjestämisen helpottamiseksi.

Lyhyesti sanottuna RSS pitää lukijasi lukemassa kaiken haluamansa sisällön yhdessä paikassa. Tällä tavoin heidän ei tarvitse kirjoittaa suosikkeihin uutis-verkkosivustojaan tai tehdä hakuja Googlessa aina, kun he haluavat hyvän lukemisen.

Kuinka RSS toimii

RSS tai Todella yksinkertainen syndikaatti, tarjoaa lukijoille mahdollisuuden tilata blogiisi. Sen jälkeen lukijan on käytettävä RSS-lukijaa tai aggregaattoria sisällön kuluttamiseen.

Tilataksesi lukija napsauttaa Tilaa-painiketta. Se siitä. Joskus on vaikea löytää RSS-tilaamispainiketta verkkosivustolta tai blogista, mutta voit löytää ne usein sosiaalisen median painikkeiden lähellä, alatunnisteessa tai etsimällä Google-sivuston nimi + RSS-syöte.

Joskus on vaikea löytää RSS-tilaamispainiketta verkkosivustolta tai blogista, mutta voit löytää ne usein sosiaalisen median painikkeiden lähellä, alatunnisteessa tai etsimällä Google-sivuston nimi + RSS-syöte.

RSS-syötteet voidaan myös hajottaa luokan tai aiheen perusteella. Tämä koskee paljon enemmän suuria verkkolehtiä (kuten Wall Street Journal tai USA Today). Miksi näin on? Koska näissä julkaisuissa on kymmeniä, ellei satoja, osioita.

Miksi näin on? Koska näissä julkaisuissa on kymmeniä, ellei satoja, osioita.

Siksi lukija voi päättää tilata koko lehden tai vain urheiluosion.

Ja se on toinen etu RSS-syötteen saamisesta. On täysin mahdollista, että jotkut lukijat pitävät vain joitain artikkeleistasi houkuttelevia. Siksi he ehkä haluavat tilata vain jotain matka- tai yritysosastoja.

Tilattuaan RSS-syötteen käyttäjän on määritettävä, kuinka he käyttävät tietoja. Kuten mainittiin, tämä vaatii jonkinlaista aggregaattoria tai RSS-lukijaa.

Suosituin vaihtoehto tähän oli aiemmin Google Reader. Se oli puhdas, erittäin tehokas tapa yhdistää kymmeniä RSS-syötteitä.

Valitettavasti Google Reader lopetti toimintansa vuonna 2013. Joten se ei ole enää vaihtoehto. Nykyään käytetään kuitenkin paljon muita RSS-lukijoita.

Mitkä RSS-lukijat tulevat erittäin suositeltaviksi?

Google Readerin sammutuksen jälkeen Google suositti lähinnä kaikkien asiakkaiden siirtämistä Feedly. Se on ehdottomasti samankaltainen kuin Google Reader, mutta kaikki riippuu omista mieltymyksistä.

RSS-lukijoita on kymmeniä, joista valita, mutta tässä ovat suosituimmat:

Kuten mainittiin, jokaisella on oma viehätys. Esimerkiksi Feedly matkii Google Readeria puhtaudellaan ja organisaatiollaan, kun taas Panda on enemmän tapa selata useita verkkosivustoja yhdessä käyttöliittymässä. Suosittelen, että testaat ne kaikki nähdäksesi mikä niistä on oikein, jos aiot yhdistää sisältöä. Loppujen lopuksi se tulee olemaan tärkein nappulasi artikkeleiden lukemiselle.

Kuinka käyttää RSS: tä WordPress-sivustosi kanssa

Nyt kun ymmärrät kuinka lukijat hyödyntävät RSS: tä, on aika pohtia mitä ja miten WordPress-sivuston omistajille.

Aluksi sinun pitäisi tietää, että olet vuorovaikutuksessa RSS: n kanssa yhdellä tai kahdella tavalla. Ensimmäinen ja tärkein RSS-osa verkkosivustojen omistajille on saada RSS Tilaa-painike sivustoosi. Tämä toimii sisällön jakeluverkkona, kaikki ilman, että teet paljon työtä loppuun asti.

Kuinka lisätä linkki ja kuvake RSS-syötteeseesi

Sinulla on muutama valinta tehdä tämä prosessi. Teknisesti voit napata RSS-kuvan Google Images -palvelusta, sijoittaa sen widgetiin ja linkittää kuvan sivupalkkiin. Tämä säästää tarvetta asentaa laajennus, mutta se ei usein ole puhtain tapa edetä sisällyttämällä RSS-painike.

Tarkista ensin, onko WordPress-teemassa mukautettu widget sosiaalisiin kuvakkeisiin. Jos widget on saatavana, sinun pitäisi voida asettaa se mihin tahansa widget-valmiusalueeseen (sivupalkki, alatunniste tai jopa yläpalkki).

Yhteensä sosiaalinen widget

Yllä on esimerkki kokonaisteeman sosiaalisesta widgetistä (joka sisältää myös painikkeiden tyylin, koon, järjestyksen ja muun vaihtoehdon). Mutta jos teemasi ei sisällä tätä sisäänrakennettua ominaisuutta, saatat huomata, että liitännäisen käyttö on parasta.

Lisää yksi RSS-painike

Aluksi voit yrittää lisätä RSS-painikkeen itse. Näin voi olla, jos haluat pitää sen erillään sosiaalisista painikkeista tai ehkä sijoittaa sen verkkosivustosi alaosaa kohti.

Jos näin on, on olemassa muutamia laajennuksia, kuten RSS-syötekuvake tai RSS-kuvakewidget. Ne molemmat toimivat hyvin, mutta et saa mitään lisätoimintoja, kuten painikkeita sosiaalisen seurannan lisäämiseksi.

Yleisempi on nähdä RSS-painike Facebook-, Twitter- ja Pinterest-linkkien vieressä olettaen, että sinulla on ne.

Lisää RSS sosiaalisen median linkkien avulla

Jos haluat yhdistää kaikki nämä painikkeet peräkkäin, löydät tyypillisesti sosiaalisen median painikelaajennuksia, jotka sallivat myös joko mukautetun kuvakkeen ja linkin tai oikeasti RSS-kuvakkeen.

Äärimmäiset sosiaalisen median kuvakkeet tekee temppu sosiaalisille painikkeille ja RSS: lle, koska se sisältää myös RSS-kuvakkeen ja kentän RSS-URL-osoitteen lisäämiseksi.

Mikä on RSS-URL-osoitteeni?

WordPress luo sinulle RSS-syötteen automaattisesti. Tämä syöte on kooste artikkeleistasi, ja se voidaan jakaa RSS-URL-osoitteen kanssa. Kuten yllä olevasta kuvakaappauksesta voi nähdä, käyttäjien tulee tulla RSS-URL-osoite ja napsauttaa painiketta. Pääosin liitä tämä URL-osoite plugin-kenttään, mutta joskus saatat linkittää kuvan vain.

RSS-URL-osoitteesi näyttää tästä huolimatta: http://www.wpexplorer.com/feed/

Ainoa mitä sinun on tehtävä, on korvata “wpexplorer.com” -teksti todellisella verkkosivustollasi. Kun sinulla on tämä URL, on melko helppoa aloittaa RSS-syötteen jakelu verkkosivustollasi.

Useiden RSS-syötteiden näyttäminen WordPress-sivustossasi

Toinen syy RSS-hyötyjen hyödyntämiseen on, jos haluat näyttää kolmansien osapuolien syötteitä omalla WordPress-sivustollasi. Ehkä esimerkiksi ylläpidät finanssiblogia ja haluaisit toimittaa osakekursseja ajan tasalla olevasta, uskottavasta lähteestä. Loppujen lopuksi et aio päivittää osakekurssimuutoksia itse. Sinun on parempi tarttua CNNMoney: n tai Reutersin RSS-syötteeseen ja lisätä se sivupalkkiin.

Sama pätee useimpiin uutiskirjeisiin, koska on usein mahdotonta pysyä ajan tasalla uutisjakson jokaisessa nurkassa. Elokuvablogi ei haluaisi unohtaa jakavansa Rotten Tomato -pisteet. Ja tässä Rotten Tomatoes RSS-syöte tulee pelaamaan.

Joten tämä RSS-taktiikka on tarkoitettu käyttäjille arvokkaan tiedon tarjoamiseen, eikä sisällön jakeluun Internetissä.

RSS-syötteen näyttöliittymä

Tärkein laajennus RSS-uutissyötteen luomiseen verkkosivustollesi on nimeltään WP RSS Aggregator.

Lataa WP RSS Aggregator -laajennus ja asenna se verkkosivustollesi. Siirry kojetaulun RSS-aggregaattori -välilehteen ja täytä kaikki RSS-URL-osoitteesta syötteen lähteen nimeen. Se kysyy sinulta joitain muita asetuksia, kuten haluatko linkittää lähteeseen ja haluatko poistaa päällekkäiset nimikkeet.

Uuden syötteen lisääminen

Tämän jälkeen voit hallita kaikkia syötteitäsi ja näyttää ne yhdellä jatkuvalla streamilla verkkosivustollasi. Sijoita syöte sivupalkkiin tai omalle sivulle.

Miksi tarvitset RSS: tä WordPress-sivustossasi

Jotkut bloggaajat saattavat hylätä RSS: n vanhana tekniikkana. Tämä käsitys ei ole kaukana totta, etenkin tekniikan taitavien lukijoiden kohdalla. Jotkut bloggaajat katsovat, että se koskee enemmän suuria lehtiä. Se ei myöskään ole totta.

Jotkut bloggaajat katsovat, että se koskee enemmän suuria lehtiä. Se ei myöskään ole totta.

Vaikka saat viisi tai kymmenen RSS-lukijaa, se on melko hyvää pienelle tai keskikokoiselle blogille. Se on yksinkertaisesti erilainen tapa, jolla käyttäjät voivat käyttää sisältöä, joten se on kuin vaihtoehto sähköpostiluettelollesi tai postittaessasi sosiaalisessa mediassa.

Jos sinulla on kysyttävää RSS: n käytöstä WordPressin kanssa, ota meihin yhteyttä alla olevissa kommenteissa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map