Miksi ja miten blogin perustaminen eläkkeelle jäämisen jälkeen WordPressillä

Kuinka aloittaa WordPress-eläkeblogi

Olet eläkkeellä – onnittelut! Tiedämme, että alun perin voi viedä jonkin aikaa mukautua vasta vapautettuun aikatauluusi, mutta tehtävää on paljon. WordPress-blogin luominen ja ylläpitäminen voi olla fantastinen eläkeharrastus, tapa täydentää olemassa olevaa kiinnostusta tai jopa tapa ansaita rahaa WordPressin avulla. Vaikka WordPress on melko intuitiivinen, ajatus verkkosivustosi perustamisesta ja käyttämisestä saattaa tuntua hiukan pelottavalta.


Onneksi käytettävissä on paljon ilmaisia ​​ja helppokäyttöisiä työkaluja, joiden avulla voit luoda täydellisen sivuston. Hyödyntämällä näitä (joista monet ovat ilmaisia) voit rakentaa oman verkkosivustosi ja aloittaa bloggaamisen.

Tämä viesti tarjoaa ehdotuksia aiheista ja opastaa sinut vaihe vaiheelta sivustosi muotoiluprosessin läpi – mukaan lukien kaiken aiheen valinnasta siihen, miten alkaa ansaita rahaa. Tarjoamme myös runsaasti linkkejä jatkokäsittelyyn auttamaan sinua syventymään eri aiheisiin.

Miksi aloittaa eläkeblogi?

Minkä tahansa tyyppisen WordPress-blogin perustaminen voi olla hyödyllistä, mutta eläkeblogit voivat olla erityisen tyydyttäviä. Kirjoittamisella on monia todistettuja emotionaalisen ja fyysisen terveyden etuja, mukaan lukien stressin vähentäminen ja parantunut mieliala. Lisäksi blogi tarjoaa tavan säilyttää ja välittää tietoa nykyisille ja tuleville sukupolville. Se voi jopa tehdä sinusta muutaman taalaa matkan varrella.

Ennen kuin aloitamme blogin perustamisen, alla on luettelo joitain etuja kuten sinulla on toinen ajatus:

 • Anna itsellesi jotain tekemistä (sinulla on paljon vapaa-aikaa)
 • Jaa muistoja / kokemuksia perheen (ja maailman) kanssa
 • Auta muita opettamalla heille asioita, jotka olet oppinut vuosien varrella (voit aloittaa blogin entisestä työstäsi)
 • Ota vastaan ​​uusia haasteita (on aina hyvä haastaa itseäsi)
 • Matkusta maailmaa (ehkä sinulla ei ole koskaan ollut aikaisemmin aikaa, mutta nyt voit matkustaa maailmaa ja kirjoittaa blogia siitä)
 • Ansaitse vähän ylimääräistä rahaa (ehkä blogisi menee virusperäiseksi)

Aloita blogiisi 7 helppoa vaihetta

Jäljempänä olemme luoneet seitsemän vaiheen oppaan, joka auttaa sinua tiellä blogin menestykseen. Aloitetaan!

Vaihe # 1: Päätä aiheesta

Ennen sivustosi suunnittelua haluat saada hyvän käsityksen siitä, mistä haluat blogoida. Tässä on muutama suosittu eläkeblogien suunta:

 • Verkkolehti: Voit halutessasi vain jakaa ajatuksiasi ja kokemuksiasi.
 • Aihekohtainen blogi: Ehkä haluat puhua urastasi tai kirjoittaa harrastuksesta tai kiinnostuksesta.
 • Paikallinen niche-blogi: Saatat olla kiinnostunut bloggaamaan yhteisöäsi, mukaan lukien yrityksiä, tapahtumia tai aiheita.
Sydney Lagierin eläkeblogin kotisivu

Sydney Lagierin blogi toimii online-eläkepäiväkirjana ja -foorumina

Vaihe 2: Valitse verkkoisäntä ja verkkotunnus

Käytämme WordPress-sisällönhallintajärjestelmää (CMS) sivuston luomiseen (selvitämme alla miksi). Tämä tarkoittaa, että haluat käydä WordPress-ystävällisen isännöintipalveluntarjoajan kanssa. Vaikka on mahdollista perustaa suuri osa sivustostasi ilmaiseksi, isännöinti on yksi osa, joka vaatii maksun.

teidän verkkotunnus on nimi, joka näkyy verkkosivustosi URL-osoitteessa (esim. www.domain-name.com). Voit hankkia sellaisen web-hosting-paketin (ensimmäinen vuosi on ilmainen, jos päätät kokeilla Bluehostia), rekisteröijän tai verkkotunnusmarkkinoiden kautta. Verkkotunnuksesi nimi on ainutlaatuinen ja se voi olla vaikea muuttaa myöhemmin, joten on syytä pohtia sitä heti.

Vaihe 3: Asenna WordPress

Kun hosting ja verkkotunnus on lajiteltu, on aika asenna WordPress. WordPress on erittäin muokattava ja helppokäyttöinen alusta, jolla on valtava tukiyhteisö. Se hallitsee yli neljänneksen webistä, ja yli viisisataa uutta WordPress-sivustoa luodaan päivittäin.

Jos olet valinnut yhden suositeltavista isäntämme, hyödyt yksinkertaisesta WordPress-asennuksesta, joka napsautetaan yhdellä napsautuksella. Useimmat isännät tarjoavat erinomaista tukea opastamaan sinut läpi tämän vaiheen ja vianmääritykseen kaikissa asioissa.

Vaikka WordPress on melko intuitiivinen, on vielä paljon opittavaa, etenkin alussa. On ehdottomasti syytä katsoa joitain monista saatavilla olevista opetusohjelmista WordPressin aloittamiseen.

Vaihe # 4: Valitse teema

Kun WordPress on asennettu, voit valita teeman, joka tarjoaa sivustosi yleisen ilmeen ja voi tarjota lisätoimintoja. Vaikka monissa teemoissa on paljon kelloja ja pilliä, haluat todennäköisesti pitää jotain yksinkertaista blogistamisessa, ellet tunne seikkailunhaluista.

Onneksi valittavana on paljon ilmaisia ​​ja premium-teemoja. Jos valinta on ylivoimainen, kannattaa tutustua hyödyllisiin luetteloihin yksinkertaisista ilmaisista ja premium-teemoista. Kun olet valinnut teeman, voit mukauttaa sitä manuaalisesti tai mahdollisesti mukana olevien työkalujen avulla.

Tässä on muutama oma yksinkertainen ja intuitiivinen teema:

1. Nolla (ilmainen)

Zero-kotisivu

Tiedot ja lataaNäytä esittely

Tämä moderni teema on helppo asentaa ja tarjoaa upeasti yksinkertaisen taustan jokaiselle blogille. Se tarjoaa minimaalisen sotkua sekä katsojalle että kulissien takana, joten voit keskittyä yksinkertaisesti jakamaan ajatuksiasi.

2. New York

Tiedot ja lataaNäytä esittely

Tämä rohkea teema on täydellinen ammattimaisen näköisen blogin luomiseen ilman lisättyä häiriötä. Demosivusto on helppo asentaa, ja voit myös lisätä kaupan omilla tuotteillasi (tai linkkeillä tytäryhtiötuotteisiin Amazonissa jne.) Blogin täydentämiseksi.

Vaihe 5: Lisää ominaisuuksia ja toiminnallisuus laajennuksilla

Vaikka WordPressillä voi olla kaikki mitä tarvitset blogin luomiseen laatikosta, haluat varmasti lisätä ominaisuuksia ja toimintoja laajennuksilla.

Laajennukset ovat ohjelmistolaajennuksia, jotka on suunniteltu laajentamaan WordPressin ydintoimintoja. Ne voivat lisätä tietoturvaa, parantaa työnkulkua, parantaa käyttökokemusta ja paljon muuta. Vaikka se ei ole välttämätön pluginien käyttämiseksi joitain pidetään välttämättöminä.

Ilmaiset laajennukset löytyvät WordPress.org arkistoon, ja löydät premium-vaihtoehtoja kauppapaikoilta, kuten CodeCanyon. Plugins voidaan asentaa ja aktivoida vain muutamalla napsautuksella. Laajennuksesta riippuen joudut usein menemään siihen asetukset -näyttö ja säädä toimitetut vaihtoehdot. Yoast SEO on yksi suosituimmista WordPress-laajennuksista, jolla on laaja valikoima asetuksia.

Yoast SEO-otsikkokuva WordPress.org-sivustosta

Sillä on pitkä luettelo ominaisuuksia, joiden avulla voit parantaa hakukoneiden sijoitusta, tarkentaa kirjoitustaidoja ja tehdä sisällöstäsi käyttäjäystävällisempiä.

Vaihe 6: Lisää sisältö

Lisäämäsi sisältö riippuu suuresti aiheesta, mutta jotkut kohteet, jotka kannattaa harkita, ovat:

 • Tietoja sivusta: Tällä sivulla saattaa olla lyhyt kuvaus ja kertoa lukijoille, mistä blogiisi liittyy.
 • Yhteystiedot: Tämä on kätevä lisä, jos haluat toivottaa tervetulleiksi kysymykset tai muun tyyppinen kirjeenvaihto.
 • Portfolio: Jos blogoit harrastuksesta tai kiinnostuksesta, sinulla on todennäköisesti esittelyprojekteja, jotka voidaan näyttää salkun avulla.
 • Galleria: Vastaavasti sinulla voi olla kuvia, jotka haluat esitellä gallerian muodossa.
 • Sosiaaliset linkit: Sinun on myös siirryttävä sosiaaliseen mediaan jakaaksesi sisältöäsi. Päätä ensin, mitkä sosiaaliset verkostot sopivat blogiisi, ja käytä sitten joitain neuvojamme automatisoidaksesi sosiaalisen jakamisen.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, sinun on tiedettävä, miten voit luoda ensimmäisen blogiviestisi.

Vaihe # 7: ansaitse rahaa sivustollesi

Vaikka tämä vaihe on täysin valinnainen, kannattaa ehkä yrittää kaupallistaa verkkosivustosi. Jos sinulla on hyvä määrä kävijöitä, voit asettaa sen ansaitsemaan tasaisen määrän lisätuloja virrankäynnistäsi nauttimiseksi entistä enemmän. Tätä voidaan tehdä monella tapaa, mukaan lukien tytäryhtiölinkit, mainokset, omien tuotteiden myynti ja kirjoittamalla sponsoroituja viestejä..

johtopäätös

Eläkkeelle tarkoitettu blogi on hieno tapa dokumentoida elämäsi eläkeläisenä, jakaa tietoja harrastuksesta tai kiinnostuksesta tai osallistua paremmin paikalliseen yhteisöön. Vaikka se kuulostaa hyvältä idealta, sen toteuttaminen käytännössä voi olla ylivoimainen ajatus.

Tässä viestissä olemme tarjonneet seitsemän vaihetta aloittamiseen eläkeblogissasi. Onko sinulla kysyttävää prosessista, jota käsittelemme tässä artikkelissa? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map