Mikä on WordPress-välimuisti ja miksi se on tärkeää?

 1. 1. Aloittelijoiden opas WordPressin sisäisten toimintojen ymmärtämiseen
 2. 2. Luettu tällä hetkellä: Mikä on WordPress-välimuisti ja miksi se on tärkeää?
 3. 3. Kuinka WordPress-välimuisti toimii?
 4. 4. Kuinka asentaa ja asentaa WordPress-välimuisti WP Super -välimuistin avulla
 5. 5. Kuinka asentaa WordPress-välimuisti W3-kokovälimuistilla (W3TC)
 6. 6. MaxCDN Review: Paras CDN WordPressille?

On hienoa nähdä, että olet lukenut tylsää vanhaa artikkeliani WordPressin sisäisestä toiminnasta – kudoista! Siis mitä? Etkö ole? Ei hätää, anna se nopeasti lukea – etenkin kohta ”Mitä tapahtuu, kun joku tarkastelee WordPress-blogiasi?”.


Kuten otsikosta käy ilmi, aiomme oppia WordPress-välimuistin. Tässä viestisarjassa tutkitaan yksityiskohtaisesti kutakin välimuistion osa-aluetta yksi kerrallaan.

 • Miksi se on tärkeää
 • Kuinka se toimii
 • Ja lopuksi, miten se toteutetaan.

Miksi WordPress-välimuisti on niin tärkeä?

Välimuistissa pähkinänkuoressa

Yliopistossa, kun he opettavat minulle aihetta, josta en tiedä mitään, olen yleensä ajatellut ensin sen sovelluksia sen sijaan, että oppisin aiheesta. Esimerkiksi – toistosuhteet. Niitä käytetään laskemaan numerojonosarjan yhdeksäs numero, kuten Fibonacci-sekvenssi. Kun ymmärsin sen merkityksen – kuinka toistosuhteet auttavat säästämään paljon arvokasta laskenta-aikaa -, otin kiinnostukseni siitä. Jos haluat tietää vähän toistosuhteista, sinulla on onni – aion kuvata sitä lyhyesti seuraavassa kappaleessa. Ihmiset, jotka eivät halua oppia siitä, voisivat ohittaa sen – en välittäisi. ��

Upeita asioita, joita Fibonacci-sekvenssi voi tehdä

Fibonacci-sekvenssi on yksinkertaisesti kahden edellisen numeron lisääminen sarjassa. Lähes kaikki tietotekniikan taustoista tietävät, mistä puhun – sinun on kirjoitettava ohjelma (millä tahansa kielellä) Fibonacci-sekvenssin luomiseksi. Jos aloitan nollasta, Fibonacci-sekvenssi menisi:

0, 1, 1, 2, 3, 5, 8 .. äärettömyyteen saakka.

Nyt yllä olevasta sekvenssistä, jos kysyisin sarjan viidennen numeron, vastaus olisi 3. Nyt jos kysyisin 500. numeroa, joudut laskemaan koko sarjan 500. lukukauteen saakka. . Nykyaikaisessa tietokoneessa, helvetti, puhelimesi laskee sen alle sekunnissa. Mutta modernin prosessorin kannalta se on paljon! Lisää tämä 500: sta 50 000 000 000 (50 miljardiin tuhanteen) Fibonacci-numeroon ja joo – tarvitset paljon enemmän aikaa.

Täältä kohden tulee toistuvuussuhde. Sovellettaessa toistosuhteita johdetaan kaava, jolla voidaan laskea n. Fibonacci-termi. Olipa se viides tai 50 tai 50 triljoonaa Fibonacci-termi, tämä johdettu kaava voi laskea ne kaikki täsmälleen samassa määräajassa, ts. Vakiona. Tämä on uskomattoman hyödyllistä, koska se säästää paljon arvokasta laskenta-aikaa ja auttaa meitä myös laskemaan ohjelman monimutkaisuuden.

Joten mikä on tämä iso häly WordPress-välimuistissa?

Lamb2

Google rakastaa nopeampia sivustoja. Me kaikki rakastamme nopeampia sivustoja. Yksi Googlen tärkeimmistä SERP (Hakukoneiden tulossivu) -sijoitustekijöistä sisältää verkkosivuston nopeuden ja sen vastausajan.

Välimuisti on keskeinen tekijä määritettäessä sivuston kokonaistehokkuutta. Varsinkin WordPressissä, koska se tuottaa HTML-sivuja dynaamisesti – käyttämällä PHP-koodia yhdistettynä MySQL-tietokantakyselyihin. Oikein määritettyjen välimuistiprotokollien kanssa WordPress-sivustosi voi olla suuruusluokkaa nopeampi. Se auttaa estämään redundanssin ja nopeuttaa sivustosi latausaikoja – ilmaiseksi! WordPress-sivustosi nopeuttamista voidaan käyttää kolmella pääasiallisella tavalla:

 1. Käytä huippuluokan, hulluin tehokkaita, klusteroituja palvelimia
 2. Käytä sisällönjakeluverkkoa (CDN)
 3. Määritä WordPress-välimuisti

Kaksi ensimmäistä pistettä voivat olla (erittäin) kalliita ja riippuvat yleensä sivuston kävijöiden määrästä. WordPress-välimuistia voidaan kuitenkin käyttää (ja sitä tulisi käyttää) pienimmissäkin verkkosivustoissa. On mielenkiintoista tietää, että WordPress Managed Hosting -palvelun suurin nimi – WPEngine käyttää omaa räätälöityä välimuistiteknologiaa nimeltään EverCache, joka yhdistää kaikki kolme välimuistion muotoa – sivun, tietokannan ja objektin välimuisti..

Mikä on WordPress-välimuisti?

Jos olet lukenut edellisen artikkelini, tiedät asioiden lukumäärän, joka tapahtuu joka kerta, kun joku käy sivustossasi. Tässä on kuva muistisi liikuttamiseksi:

WordPressin sisäinen toiminta

Entä jos nämä dynaamisesti luodut verkkosivut tallennetaan palvelimen kiintolevylle tai muistiin (RAM) ja näytetään sieltä joka kerta, kun joku pyytää sivua? Olipa se yksi tai 1000 ihmistä, sama sivu lähetetään! Se säästää paljon tietokantakyselyjä, PHP-koodin suorittamista, mikä säästää tärkeintä tekijää – arvokasta laskenta-aikaa. Se olisi todella, todella nopea.

Tämä on WordPress-välimuisti. Aikaisemmin luodun tiedon (tai pyyntöjen, kuten tietokantakyselyjen) uudelleenkäyttö uusien myöhempien pyyntöjen nopeuttamiseksi.

Mutta odota, entä jos joku kommentoi tai päivittää viestiä tai julkaisee uuden? Etkö nämä aiemmin luodut HTML-sivut sisältävät vääriä / vanhentuneita tietoja? Olet oikeassa, se ehdottomasti tekisi! Siksi meillä on jotain nimeltään:

Välimuistin puhdistaminen

Välimuistin puhdistaminen tarkoittaa olennaisesti kaikkien aiemmin välimuistiin tallennettujen tietojen välimuistiin tallentamista. Tämä tarkoittaa sitä, että vanhat poistetaan ja uudet luodaan tai luodaan uudelleen. Tämä tapahtuu tyypillisesti useiden protokollien perusteella – joista osa sisältää:

 • Kun kommentti on lähetetty
 • Kun uusi viesti julkaistaan
 • Kun vanha viesti päivitetään

WordPress-ydin ja välimuistin laajennukset tietävät, milloin tyhjentää välimuisti, jotta vierailijalle ei toimiteta vanhoja, merkityksettömiä tietoja.

johtopäätös

Tämä aihe kattaa kaksi tekijää, jotka on mielestäni tärkeää ymmärtää ennen kuin aloitamme oppia WordPress-välimuistin. Nyt kun sinulla on vankka käsitys kahdesta, on aika oppia, kuinka välimuisti toimii.

WordPress-välimuistin edut

Tämän luvun päätteeksi katsotaanpa joitain välimuistin tarjoamista eduista:

 • Nopeuta sivustosi ilmaiseksi
 • Tällä tavoin parannetaan Googlen ja muiden hakukoneiden sijoitusta
 • Säästä huomattava määrä palvelimen resurssien kulutusta – erittäin hyödyllinen ihmisille, jotka isännöivät sivustoaan jaetussa isännöintipalvelimessa

Mitä ajattelet WordPress-välimuistista? Onko sinulla jotain lisättävää sen luetteloon? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map