Mikä on RSS? Ja kuinka lisätä se WordPressiin

Mikä on RSS? No, RSS tarkoittaa “todella yksinkertaista syndikaatiota”, vaikka sen alkuperä voidaan jäljittää “Rich Site Summary” -sivulle. Yksinkertaisesti sanottuna RSS on väline, jolla syndikoidaan verkkosivuston sisältöä erittäin tehokkaalla ja organisoidulla tavalla. Vuonna 1999 julkaistu RSS: llä oli valtava vaikutus Internetin kehitykseen – etenkin sisällön kuluttamiseen. Ihmisten ei enää tarvinnut käydä suosikkisivustoissaan nähdäkseen uusimmat artikkelit.


Uutissivustot, kuten BBC ja New York Times, mainostivat voimakkaasti RSS-kuvaketta sivustoillaan. Voit tilata koko NY Times -sivun tai vain Finance-osion – sinun oli vain tilattava tietty RSS-syöte. Tällainen oli RSS: n kauneus! Lyhyesti sanottuna, RSS oli ja on, yksi massan sisällönjakelu varten julkaisijat, ja massan sisällön kulutus varten lukijoita (tai vierailijat).

Hyödyt RSS: Tuottavuus ja luettavuus

podcasting

RSS oli aivan kirjaimellisesti ollut tikku, joka ajoi bloggaamisen ja podcastingin kasvua. Voit tilata suosikki blogejasi ja säästää paljon aikaa yksinkertaisesti lukemalla RSS-lukijasi sisältöä. Pohjimmiltaan sinä tee paljon enemmän kuluttamalla vähemmän ja lopulta säästät a erä ajasta.

Yksi RSS-syötteiden käyttämättömimmistä (tai pikemminkin ennenkuulumattomista) eduista on luettavuus. Me ihmiset, olemme tavanomaisia ​​olentoja. Oletko koskaan miettinyt, miksi melkein kaikissa romaaneissa noudatetaan tiettyä sivukokoa ja -leveyttä, tekstin suuntausta, rivin korkeutta, sanojen määrää riviä kohden, fonttityyppi ja koko? Se on tehty optimaalisen lukemisen nautinnon luomiseksi – vähemmän rasitusta silmillemme, kiinteiden silmien liikkeitä ja parempaa lukunopeutta ajan myötä.

RSS-lukijat tekevät saman. Voit asettaa haluamasi fontin, koon ja viivan korkeuden. Kun luet eri sisältöä samassa typografisessa asettelussa, lukunopeutesi paranee. Jokaisella sivustolla on oma suunnittelu, typografia ja värivalikoima. Jotkut pidät, kun taas jotkut saattavat ehdottomasti inhota. RSS-sillat tuovat aukon ja antavat sinulle täydellisen lukemiskokemuksen.

RSS-syötteet

RSS-lukija sanomalehti

Suurin osa meistä on tietoinen käsitteestä ‘RSS-kuvakkeet’ – ne oranssit ruudut, joissa on valkoinen kuvake, saatavissa useimmissa sivustoissa. Nämä kuvakkeet linkittävät verkkosivustosi RSS-syötteeseen. Niitä käytetään pääasiassa sisällön toimittamiseen sivustosi kävijöille tai muissa tapauksissa asiakkaillesi. RSS-syöte on pikemminkin koodattu merkitty sisään XML (Laajennettava merkintäkieli). RSS-lukijat ja selaimet, joissa on sisäänrakennettu tuki RSS-syötteiden jäsentämiselle (esimerkiksi Mozilla Firefox), voivat lukea tai jäsentää RSS-syöte. Muut selaimet, kuten Google Chrome, joilla ei ole sisäänrakennettua tukea syötteille, näyttävät oletus XML-tiedot, kun RSS-syötteen linkkiä napsautetaan.

Luo RSS-syötteitä

RSS-syötteiden on oltava luotu manuaalisesti kun olet rakentanut sivuston puhtaalla HTML-muodolla, ts. kun et käytä CMS: ää. Tällaisissa tapauksissa voit käyttää online-palveluita Luo RSS-syöte sinulle. Kun olet asentanut RSS-generaattorin, heti kun julkaiset artikkelin sivustossasi, RSS-syötteesi sisältää uuden viestin. Ihmiset, jotka ovat tilanneet RSS-syötteen, voivat ladata artikkelin artikkeleilla käyttämällä RSS-lukija. (Pääset siihen vähän). WordPress on kuitenkin hiukan erilainen.

WordPress ja RSS

WordPress ja RSS

WordPressillä on sisäänrakennettu tuki RSS: lle. Heti kun julkaiset viestin, WordPress toimittaa sen osoitteeseen kaikki sen RSS-syötteet. Kaikki tämä on tehty sisäisesti ja sinun ei tarvitse napsauttaa yhtä painiketta saadaksesi se päätökseen. Olet ehkä huomannut, että käytin sanaa kaikki. No, siinä on WordPressin kauneus (yhdessä tuhannen muun etuisuuden kanssa).

WordPress-sivustossasi on käytännössä n määrää RSS-syötteitä. Lukumäärä riippuu julkaistun sisällön määrästä – ts. Tunnisteiden, kirjoittajien ja luokkien lukumäärästä. WordPress tukee neljän tyyppisiä RSS-syötteitä:

 1. RSS
 2. RSS 2.0
 3. Atom ja
 4. RDF – Resurssien kuvauskehys

RSS-syötteitä voi käyttää seuraavan URL-rakenteen avulla:

Oletus-URL-rakenneMelko pysyvä rakenne
www.example.com/?feed=rsswww.example.com/feed/
www.example.com/?feed=rss2www.example.com/feed/
www.example.com/?feed=atomwww.example.com/feed/atom/
www.example.com/?feed=rdfwww.example.com/feed/rdf/

On erittäin suositeltavaa käyttää RSS 2.0 -muotoa, koska se on suosituin ja laajimmin tuettu muoto. Sinun on myös mainostettava syötelinkkejäsi käyttämällä melko pysyvää linkkirakennetta, koska ne ovat helppo lukea ja muistaa. Puhumattakaan, useimmat sivustot noudattavat melko pysyvän linkin rakennetta.

Useita RSS-syötteitä WordPressissä

useita RSS-syötteitä

Nyt mielenkiintoisimmasta osasta – useiden RSS-syötteiden käyttöönotto WordPressillä. Tähän asti olemme puhuneet siitä, kuinka RSS voi jakaa sivuston sisältöä. WordPress antaa sinun jakaa RSS-tilauksen tietyille tasoille. Tämän avulla vierailijat voivat tilata tarkka sisältöä he haluavat.

Kuinka se toimii?

Oletetaan, että sinulla on luokka nimeltään ‘Psykologia’ ja tunniste ‘Vedallinen terapia’ blogiisi. Lukija, joka haluaa kaikki psykologian alaiset virheet, voi yksinkertaisesti lisätä http://www.example.com/category/phychology/feed heidän RSS-lukijaan. Tulevaisuudessa vain psykologia luokka asetetaan saataville kyseisessä syötteessä. Samoin voidaan lisätä http://www.example.com/tag/vedic-therapy/feed RSS-lukijaan pääsemiseksi kaikkiin Vedic Therapy -merkittyihin viesteihin. Tässä on valikoima käytettävissä olevista syötteistä:

TilaustyyppiPretty Permalink
Luokathttp://www.example.com/category/categoryname/feed
Tunnisteethttp://www.example.com/tag/tagname/feed
Kommentithttp://example.com/comments/feed/
kirjailijahttp://example.com/author/authorname/feed/
Haehttp://example.com/?s=searchterm&feed=rss2
Muokatut postityypithttp://example.com/feed/?post_type=posttypename

Voit myös ryhmitellä syötteissä useita luokkia, useita tunnisteita ja näiden yhdistelmän. RSS-syötteitä on rajaton määrä. Se todella riippuu siitä, kuinka lukija (ts. Sinä ja minä) käytä sitä (tutustu virallinen WordPress-dokumentaatio lisätietoja).

YhdistelmäYksinkertainen (oletus) pysyvä linkki
Useita luokkiahttp://www.example.com/?cat=42,43&feed=rss2
Useita tunnisteitahttp://www.example.com/?tag=tag1,tag2&feed=rss2

Kun olet saanut syötteesi valmiiksi, voit näyttää omat (tai muiden verkkosivustojen) syötteet WordPress-laajennuksen avulla. Tom kirjoitti mahtava artikkelin WP RSS Aggregator WordPress -laajennuksen käyttämisestä RSS-syötteiden tuomiseen, yhdistämiseen ja esittelemiseen verkkosivustollasi (loistava työkalu, jos kirjoitat paljon vierasblogeja muilla verkkosivustoilla ja haluat lisätä linkkejä omiin viesteihisi verkkosivusto)

RSS-lukijat

RSS-lukija jätkä

RSS-lukija on ohjelmisto, jonka avulla voit seurata ja hallita useita RSS-syötteitä. Kun sanon hoitaa, Puhun tiukasti kuluttajan näkökulmasta. Aloitaksesi lisäämällä n-määrän RSS-syötteitä ja järjestämällä ne kansioihin, tunnisteisiin ja luokkiin. Erityiset ominaisuudet vaihtelevat käytetyn RSS-lukijan mukaan, mutta yleiset ominaisuudet ovat samat.

RSS-lukijat voivat olla käyttöympäristönvälisiä ja mobiililaitteita. Lähes kaikille käyttöjärjestelmille on saatavana useita lukijoita – Windows, Mac, UNIX ja Linuxin monet maut. Kanssa Google Readerin sulkeminen, näimme riippumattomien RSS-lukijoiden lukumäärän jatkuvan kasvun. Nykyään suosituimmat ovat kaikki verkkopohjaisia, ja niissä on sovelluksia kaikille mobiili-käyttöjärjestelmille – Windows, iOS ja Android. Esimerkkejä ovat Feedly, Bloglines, Feedzilla, NewsBlur ja NetVibes.

Kirjautua ulos

postitus toimitettu

RSS on ollut uuden vuosituhannen alusta saakka yksi tehokkaimmista välineistä tuoreen sisällön toimittamisessa. Mutta nykyään sen painopiste on menossa alamäkeen. Sähköpostimarkkinointi on uusi lapsi ryhmässä. Miksi? Se on yksinkertaista. RSS: n avulla et saa tilaajien sähköpostiosoitteita. Kun Feedburner-palvelu suljetaan, RSS-tilaajien määrän arviointi on myös melko monimutkaista.

Sähköpostitilauksilla saat pääsyn tarpeen vaatiessa asiakasryhmä. RSS: n avulla pääsy on rajoitettua. Siksi suurin osa liikenteen raskaista sivustoista on siirtänyt ikonisen RSS-kuvakkeen suoraan alatunnisteeseen, kun taas jotkut ovat lopettaneet RSS: n kokonaan. Sähköpostitilausruudut näkyvät kaikilla mahdollisilla tavoilla – ponnahdusikkunat, otsikot, sivupalkki ja alatunnisteet.

Yhtäältä olen sitä mieltä, että RSS on välttämätön viestintäväline – koska tilaan paljon sivustoja enkä halua tulvaan postilaatikooni. Sinulle – mikä on asenteesi RSS: ssä? Kyllä vai ei? Käytätkö RSS-lukijoita tai lisäätkö artikkeleitasi Read It Later -palveluihin, kuten Instapaper tai Pocket? Haluaisimme kuulla ajatuksesi!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map