Markdownin käyttäminen WordPressin kanssa: Aloittajan opas

WordPress.com oli ilmoittanut aloittavansa hinnanalennus osaksi niiden perusominaisuuksia ja sallia käyttäjien käyttää sitä kirjoittaessaan blogitekstejä, sivuja ja kommentteja.


Kun uusia ominaisuuksia lisätään WordPress.com-ekosysteemiin, on melko hyvä veto, että ne lisätään ennen kauan WordPress.org-ohjelmistoon. Markdown-fanit ovat odottaneet tätä lisäystä jo kauan. On kuitenkin epäilemättä suurta osaa käyttäjistä, joilla ei ole aavistustakaan, mikä on Markdown ja miksi he koskaan käyttävät sitä.

Vaikka Markdown on uusi WordPress.com-sivustossa, sitä on ollut mahdollista käyttää WordPress.org-sivustossa jo jonkin aikaa yksinkertaisen laajennuksen avulla. Yksi näistä plugineista, joista puhutaan vähän myöhemmin, on ladattu melkein 25 000 kertaa, ja käyttäjät ovat useimmiten antaneet 5 tähden arvostelun.

Tämä kertoo meille, että se on suosittu ja hyvin rakennettu, mutta vaikka on käyttäjiä, jotka rakastavat Markdownia ja laajennusta, josta aiomme keskustella, on edelleen suuri osa käyttäjistä, jotka eivät vieläkään tiedä siitä mitään.

Joten puhutaan siitä nyt.

Mikä on Markdown?

mitä-on-markdown

Markdown on John Gruberin ja Aaron Swartzin vuonna 2004 luoma tekstimuotojärjestelmä. Se kehitettiin antamaan ihmisille mahdollisuuden säveltää runsaasti muotoiltua tekstiä verkkoon. Alkeisimmillaan Markdown on teksti-HTML-muunnostyökalu web-kirjoittajille. Kun sitä käytetään, se muuntaa tekstin rakenteellisesti kelvolliseksi XHTML: ksi ja HTML: ksi.

Se on järjestelmä, joka voidaan nopeasti oppia yksinkertaisuudensa vuoksi ja vähentää mahdollisia virheitä, joita tapahtuu, kun yritetään muotoilla tekstiä HTML-koodilla.

Merkinnän ensisijainen suunnittelutavoite on tehdä tekstistä mahdollisimman luettava. Sen luomisen ajatuksena oli, että merkinnän syntaksilla kirjoitetut asiakirjat olisi julkaistava selkeinä tekstiasiakirjoina ilman, että ne olisivat merkitty tunnisteilla tai minkä tahansa tyyppisellä HTML-muotoilulla..

Miksi minun pitäisi käyttää Markdownia?

Markdown on erittäin hyödyllinen työkalu, koska sitä on erittäin helppo käyttää ja erittäin nopea oppia. Se käyttää erityisiä merkkejä ja välimerkkejä tyylin ja linkkien osoittamiseen. Käytetyt merkit osoittavat, kuinka asiakirja muotoillaan, sekä auttavat tyyliä sisältäviä tavallisia tekstidokumentteja niiden tarkastelemiseksi helposti. Kun asiakirja julkaistaan ​​verkossa, nämä merkit muunnetaan sopivaan tyyliin ja muotoon.

Markdownissa kirjoittaminen on erittäin puhdasta. Kun käytät sitä, muotoilu kääntyy valmiiksi HTML-tyyleiksi. Sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että puuttuvat sulkevat tunnisteet tai sisäkkäiset tunnisteet väärin. Sisältämiseen ei tarvita vaadittavaa muotoilua, mikä tarkoittaa, ettet riko mitään muotoilua, kun se on julkaistu verkossa.

Se on myös joustava ja kannettava syntaksi käytettäväksi. Sen avulla voit tulostaa asiakirjoja useissa muodoissa. Vaikka keskustelemme nimenomaisesti sen käytöstä WordPressin kanssa, on myös helppo luoda sisältö offline-tilassa tekstiasiakirjaan ja liittää se suoraan muokkausikkunaan. Tämän joustavuuden ansiosta voit myös muuntaa sen tyylilliseen PDF-muotoon tai muuhun muotoon tekemättä mitään muutoksia.

Markdownin käyttäminen WordPressin kanssa

kytkeä

Vaikka Markdownia ei ole vielä sisällytetty WordPress-ydinohjelmistoon, se on erittäin helppo lisätä yhdellä pluginilla.

On olemassa useita laajennuksia, jotka voit asentaa käyttääksesi Markdownia blogiisi, mutta puhun tässä viestissä yhdestä nimeltään WP-Markdown. Kun olet asentanut ja aktivoinut laajennuksen, sinulle annetaan useita uusia vaihtoehtoja WordPress-kojelaudan asetusvalikossa.

Merkintäasetukset

Alla Asetukset> Kirjoittaminen valikossa voit muuttaa asetuksia, jotta merkinnät voidaan ottaa käyttöön viesteissä, sivuilla ja kommentteissa. Tämän valikon avulla voit ottaa käyttöön tekstieditorin ja kommenttien apurivin sekä ottaa käyttöön syntaksin korostin -vaihtoehdon, joka auttaa sinua tottumaan käyttämään Markdownia.

hinnanalennus

Kun käytät Markdownia viesteissäsi, postieditori-ikkuna on jaettu kahteen erilliseen osaan. Pääikkunaa käytetään viestin kirjoittamiseen, ja tämän ikkunan alapuolella sinulle esitetään viesti, täysin tyylinen. Tämä ikkuna päivittyy reaaliajassa, jolloin voit nopeasti vahvistaa, että tyylinsyntaasi on oikein.

Perusmuotoilun suorittaminen Markdownilla on yksinkertaista. Jotta teksti voidaan muuntaa H1-otsikkotunnisteeksi, sinun on edeltävä teksti yhdellä rivillä. H2-otsikoita edeltää kaksinkertainen hajautus, ja jokainen otsikkotaso on sitten merkitty ylimääräisellä hajautusmerkillä.

Markdown käyttää tähdejä painotuksen indikaattoreina. Jotta tekstiä voidaan valita lihavoituna, se on käärittävä kahdella tähdellä. Tekstin korostaminen kursiivilla on yhtä yksinkertaista kuin tekstin kääriminen yksittäisiin tähtiin.

Listat lisätään käyttämällä erilaisia ​​menetelmiä. Järjestämättömille luetteloille voi edeltää luettelon kohteita yhdellä tähdellä, yhdellä plus tai yhdellä yhdysviivalla. Kun käytät tilattuja luetteloita, käytä sitten numeroa, jota seuraa piste, kuten normaalissa tekstiasiakirjassa.

Linkkien luominen vaatii vähän enemmän ajattelua, mutta voidaan luoda todella nopeasti, kun olet tottunut oikeaan syntaksiin. Linkin lisäämiseksi sinun on lisättävä linkkiteksti kahden hakasulkeen väliin ja sitten linkin itsensä tulisi noudattaa tätä linkkitekstiä sulkuissa. Esimerkki tästä: [WPExplorer] (http://wpexplorer.com).

Viitattaessa sisäisiin sivuihin ja viesteihin, sinun on käytettävä linkin suhteellisia polkuja kokonaisen URL-osoitteen sijasta.

Kuvien lisääminen viestiin toimii samalla tavalla kuin linkin lisääminen. Kuvissa käytetty alttoteksti lisätään hakasulkeisiin ja kuvatiedoston sijainti lisätään suluihin..

Voit myös näyttää koodilohkojen katkelmia estämällä koodirivin jokaisen tekstirivin neljä välilyöntiä. Jokainen koodin lisäosa voidaan muotoilla vielä neljällä välilyönnillä, jotta lukeminen olisi helpompaa.

Markdown käyttää sähköpostityylisiä> merkkejä luomiseen lainausmerkkejä. Nämä toimivat parhaiten, kun jokainen lohkolainauksen rivi on kääritty kovasti ja sitä edeltää merkki>.

Lataa WP Markdown

Merkintä ei välttämättä ole kaikille. Mutta niille, jotka haluavat nopeaa ja puhdasta tapaa luoda viestejä tarvitsematta huolehtia HTML-tiedoista tai hidastaa poistamalla kädet näppäimistöltä, se voi olla sinulle sopiva kirjoitusmenetelmä.

Se ei ole niin laaja kuin HTML: n käyttö tyylivalintojen luomiseen, mutta se kattaa valtaosan niistä ja varmasti ne tyylivalinnat, joita käytät 90% ajasta.

Oletko käyttänyt Markdownia WordPressin kanssa tai oletko käyttänyt sitä muissa ohjelmissa? Toivomme mielellämme kuulevan ajatuksesi Markdownista ja siitä, onko se mielestäsi hyödyllinen työkalu WordPress-verkkosivustoille.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map