Kuinka WordPress-välimuisti toimii?

 1. 1. Aloittelijoiden opas WordPressin sisäisten toimintojen ymmärtämiseen
 2. 2. Mikä on WordPress-välimuisti ja miksi se on tärkeää?
 3. 3. Luettu tällä hetkellä: Kuinka WordPress-välimuisti toimii?
 4. 4. Kuinka asentaa ja asentaa WordPress-välimuisti WP Super -välimuistin avulla
 5. 5. Kuinka asentaa WordPress-välimuisti W3-kokovälimuistilla (W3TC)
 6. 6. MaxCDN Review: Paras CDN WordPressille?

Tervetuloa uuteen lukuun WordPress Caching -sarjassa, josta opimme kuinka WordPress-välimuisti toimii. Ennen kuin aloitamme tämän aiheen alareunassa, varmista, että olet seurannut kaikkia edellisiä aiheita (tästä sarjasta) huolellisesti, koska tässä luvussa käytetään niiden tietoja. Aluksi puhutaan kahdesta käytettävissä olevasta välimuistiprotokollityypistä, jotka perustuvat asiakas-palvelin-malliin:


 • Asiakaspuolen välimuisti ja
 • Palvelinpuolen välimuisti

Asiakaspuolen välimuisti

Asiakas-palvelinmalli

Asiakas-palvelinmalli

Verkkosivusto sisältää paljon ei-tekstistä, staattista tietoa, kuten kuvia, CSS- ja Javascript-tiedostoja. Kun se on ladattu, selaimesi on riittävän fiksu, jotta se ei voi ladata uudelleen joka kerta, kun painat F5-painiketta. Se vain palvelee näitä tietoja paikallisesta välimuistista – ts. Tietokoneen kiintolevylle tallennetut välimuistitiedot. Siksi on suositeltavaa puhdistaa selaimesi välimuisti joka kerta kerrallaan – se säästää paljon tilaa ja parantaa suorituskykyä.

Tätä väliaikaisen välimuistin tietojen uudelleenkäyttöprosessia asiakkaan tietokoneelta (tai asiakkaan päästä) kutsutaan asiakaspuolen välimuistilla, ja melkein kaikki nykyaikaiset verkkosivustot käyttävät sitä ja jokainen selain tukee sitä. Asiakaspuolen välimuisti välttää tietojen redundanssin (ts. Saman tiedon lataamisen uudestaan ​​ja uudestaan) ja säästää siten paljon palvelinresursseja ja mikä tärkeintä – aikaa!

Palvelinpuolen välimuisti

server

Palvelinpuolen välimuisti sisältää kaikki välimuistiprotokollat, joita käytetään WordPress-välimuistissa. Ne sisältävät seuraavat:

 • Sivun välimuisti
 • Tietokantakyselyjen välimuisti
 • Objektipohjainen välimuisti
 • Opoodin välimuisti

WordPress käyttää näitä neljää suurta palvelinpuolen välimuistiprotokollaa. Aiomme tarkastella kutakin niistä erikseen ja nähdä, kuinka välimuistiin tallentaminen voi säästää paljon arvokasta laskenta-aikaa, mikä nopeuttaa verkkosivustosi.

Sivun välimuisti

1381630448_HTML-2Sivun välimuisti on yksinkertaisin kaikista välimuistin protokollista, ja voin lyödä vetoa, että tiedät jo tämän. Se tarkoittaa yksinkertaisesti prosessia, jolla tallennetaan dynaamisesti luodut HTML-tiedostot palvelimen kiintolevylle tai muistiin (RAM) (kutsutaan yleisesti nimellä ‘välimuisti’) ja palvellaan niitä välimuistista (ts. Aiemmin luodun tiedon uudelleenkäyttö) aina, kun pyyntö esitetään. . Tämä säästää PHP-koodin ja MySQL-tietokantakyselyjen suorittamisen yleiskustannuksia.

Tietokantojen välimuisti

TietokantaEnsimmäinen tieto tietokannoista on, että ne ovat valtavia ja resursseja nälkäisiä. Ne ovat varsin kirjaimellisesti jokaisen yrityksen sydän – olipa se sitten verkossa tai muuten. Sama pätee WordPressiin. Tietokannan tavoitteena on tallentaa, päivittää ja toimittaa tietoja tehokkaasti. Koska ne ovat yleensä valtavia, jokainen kysely vie aikaa (yleensä muutaman sadan mikrosekunnin luokkaa). Parempi laitteisto, nopeampi kyselyn tulosten luominen. Ajattele tätä. Koska WordPress on erittäin riippuvainen tietokannastaan, se tekee kyselyn silloin tällöin. Ja kun tietoja ei muuteta tietokannassa, kyselyjen tekeminen saman tiedon noutamiseksi on aivan kuin samojen kuvien uudelleenlataaminen yhä uudelleen ja uudelleen – kuten keskustellaan kohdassa Asiakaspuolen välimuisti. Siksi kyselyn tulosten tallentaminen paikallisessa tallennustilassa on järkevää, eikö niin? Tätä tietokantakyselyjen tulosten tallentamista paikalliseen tallennustilaan kutsutaan tietokannan välimuistiin ja se on yksi WordPress-välimuistin perustekijöistä.

Kun tietokanta on päivitetty (esimerkiksi kun viesti päivitetään tai julkaistaan ​​tai kommentti lähetetään), on erittäin tärkeää, että aiemmin tallennetut tietokantavälimuistit poistetaan ja tietokantapyyntöjen tulokset tallennetaan uudelleen välimuistiin. Tämä ei ole tarpeetonta, koska se auttaa poistamaan merkityksettömiä tai virheellisiä tietokantakyselyjen tuloksia.

Objektien välimuisti

opcodeWordPressillä on sisäinen välimuistijärjestelmä, joka sisältää useita alijärjestelmiä (ts. Välimuistin sovellusliittymä, objektivälimuisti ja ohimenevä sovellusliittymä). WordPress-ydin antaa laajennuksille mahdollisuuden hallita tätä välimuistijärjestelmää tietokantapuhelujen vähentämiseksi. Tämä on melko pitkälle edennyt aihe, eikä se ole aivan merkityksellinen jokapäiväiselle käyttäjälle.

Opoodin välimuisti

PHP-koodiAivan kuten tietokantavälimuisti, jonka tarkoituksena on vähentää tietokantakyselyjen määrää, opcode-välimuisti tarkoittaa viitatun PHP-koodin tallentamista jokaisen pyynnön välillä. Jos tarkastelet mitä tahansa PHP-tiedostoa, huomaat, että koodi on oikeastaan ​​luettelo ohjeista, joita kääntäjä käyttää. PHP on oliokeskeinen ohjelmointikieli, ja sillä on etuisuudet alkuperästään! Jotta PHP-koodi voidaan suorittaa, PHP-kääntäjän on käännettävä ensin koodi ja luotava suoritettava koodi verkkopalvelimen suorittamiseksi. Opcode-välimuistissa on kyse välimuistista PHP-kääntäjän tuotosta useille suorituksille. Tämä on jälleen sisäistä tavaraa – asioita, joista sinun ei pitäisi olla paljon huolissasi!

Paikallinen varastointi – ensisijainen vs. toissijainen

Paikallinen varasto

Minkä tahansa muodon palvelinpuolen välimuistion toteuttamiseksi on selvää, että tiedot on tallennettava paikallisessa tallennustilassa. Termi ”paikallinen varastointi” voi tarkoittaa jompaakumpaa kahta asiaa. Yksi on palvelimen kiintolevy ja toinen on palvelimen ensisijainen muisti – ts. RAM.

RAM, joka tarkoittaa Random Access Memory -muistia, on haihtuvan muistin muoto ja on suuruusluokkaa nopeampi kuin kiintolevy, joka on muodoltaan pysyvä, toissijainen tallennusmuisti. Se on myös kalliimpaa. Tietysti kaikki tiedät tämän.

Välimuistiin tallennettujen tietojen tallennus on valtava ero. Jos se on kiintolevyllä, se on ehdottomasti hitaampaa kuin kun se tallennetaan RAM-muistiin. Jälleen kiintolevyn nopeudella on merkitystä. Palvelimen kiintolevyjen nopeus on 7200 rpm – 15 000 rpm ja niiden RAID-tasot voivat olla erilaiset – RAID 0 on nopein ja epävarmempi, RAID 4 on oikea tasapaino. Sinulla on myös SSD. Siksi välimuistissa olevalle datapaikalle on vaikea vaikutus nopeuteen.

Jaettujen isännöintipalvelimien ihmisillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tallentaa se kiintolevylle. Ihmisille, jotka käyttävät omaa erillistä palvelinta tai VPS: ää, sinulla on lisävaihtoehto tallentaa välimuisti ensisijaiseen muistiin, mikä onkin tehtävä paljon huolellisesti – väärä kokoonpano voi johtaa epävakauteen (RAM-muistin loppuminen, jne.) ja usein palvelimen kaatuu.

johtopäätös

Nyt kun sinulla on hyvä ymmärrys WordPress-välimuistiprotokollisista, anna meidän saapua postisarjamme keskipisteeseen – Kuinka toteuttaa WordPress-välimuisti.

Jos sinulla on kysyttävää tai ehdotuksia tämän luvun parantamiseksi, kysy tai jaa ne mielellämme – kuulisimme mielellämme!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map