Kuinka turvallisesti muuttaa WordPress-teemaasi

Teeman vaihtaminen pinnalta saattaa vaikuttaa vaarattomalta. Se on niin helppoa, on vaikea kuvitella, että se voisi aiheuttaa haittaa. Voit tehdä sen nykyään jopa kojelaudassa ilman, että FTP: n manuaalista lataamista vaaditaan. Se on nopea, kivuton ja täysin turvallinen, eikö niin? Riippuu siitä, kuinka olet määrittänyt sivustosi.


WordPress-sivustojen asia on, että niistä tulee ajan myötä usein enemmän palapelejä tai jenga-torneja. Sinulla on teema, lisätyt laajennukset ja mahdolliset pienet (tai suuret) muokkaukset. Nämä kaikki yhdessä muodostavat kauniin toiminnallisen sivuston, joka sopii tarpeisiisi.

Ja siksi on tärkeää olla varovainen vaihtaessasi teemaasi (tai jopa päivittämällä WordPress sivustossasi). Jos vedät väärän kappaleen, koko rakenne voi romahtaa. Ja sitten joudut käymään läpi pitkän (ja joidenkin webhossien kanssa kallista) hakuprosessin. Tai joudut ehkä korvaamaan monia laajennuksia, jotka olet kasvanut tuntemaan ja rakastamaan.

On kuitenkin tapa, jolla voit muuttaa aiheen muuttamisen 0%: n riskipyrkimykseksi, ja onneksi se käsitellään yksityiskohtaisesti alla. Aloitetaan!

Vaihe 1. Valitse uusi WordPress-teema

Jos et vielä ole, etsi uusi rakastama teema. Jos et ole kehittäjä, yritä löytää teema, joka näyttää enemmän tai vähemmän haluamaltasi. Upea paikka etsiä premium-teemoja on Themeforest. Täältä löydät paljon WordPress-teemoja, joissa on runsaasti värivaihtoehtoja, lisäominaisuuksia ja jopa vetämällä ja pudottamalla sivujen rakentajia (kuten Total WordPress -teema), jotta jopa muille kuin koodaajille on helppo mukauttaa WordPress-teemaansa.

Tietysti, jos budjettisi ei salli premium-teemaa, tutustu WPExplorer Free WordPress -teemiin tai osoitteeseen WordPress.orgValtava arkisto, johon uusia ilmaisia ​​teemoja lisätään koko ajan.

WordPress.org-teemahakemisto

Kun valitset uutta teemaa, on tärkeää varmistaa, että uusi teema tukee tarpeellisina pitämiäsi laajennuksia. Jos olet rakentanut koko myymälän WooCommerce-palvelun kanssa, haluat todennäköisesti jatkaa WooCommerce-palvelun käyttöä uuden teeman kanssa. Joten tarkista vain plugin-yhteensopivuus ja pääteeman ominaisuudet ennen sitoutumista. Tietysti, jos olet kehittäjä, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että löydät “täydellisen” teeman. Sinulla on todennäköisesti tietoa luoda tai muokata teemaa itse. Kun olet löytänyt teemaasi, joka vastaa tarpeitasi, siirry vaiheeseen toinen.

Vaihe 2. Luo varmuuskopio WordPress-sivustostasi

On hyvä idea tehdä nykyinen varmuuskopio WordPress-verkkosivustostasi ennen teeman vaihtamista, ja siihen on olemassa useita tapoja. Tässä viestissä keskitymme kahteen erilaiseen menetelmään: varmuuskopiolaajennusten käyttämiseen ja WordPress-sivustosi varmuuskopiointiin manuaalisesti. Molemmat ovat melko helppoja prosesseja (jopa uusille käyttäjille).

Tapa 1: Pluginin käyttäminen WordPressin varmuuskopiointiin

VaultPress WordPress -varmuuskopiolaajennus

Paras varmuuskopiolaajennus (mielestämme) on VaultPress. Sitä on helppo käyttää, ja se vie täydellisen varmuuskopion verkkosivustostasi. Lisäksi se alkaa vain 39 dollarilla vuodessa (JetPack Personal -suunnitelmalle). Edullinen hinta tarjoaa automaattisen varmuuskopion, 30 päivän varmuuskopion ja yhden napsautuksen palautuksen. Mutta odota … siellä on enemmän! Koska VaultPress on osa JetPack-suunnitelmia, sinulla on myös mahdollisuus ottaa Akismet- ja JetPack-premium-ominaisuudet käyttöön sivustossasi.

Suurin etu siitä, että liitännäinen tekee varmuuskopioita, on, että sinun ei tarvitse huolehtia siitä.

Toinen vankka premium-vaihtoehto on kokeiltu ja totta BackupBuddy. Jos haluat lisätietoja tästä vanhasta, mutta hyvää, tarkista koko BuddyPress-arvostelu. Olen myös sisällyttänyt standout-ilmaisen vaihtoehdon, joka on Updraft Plus. Updraft ei vain varmuuskopioi sivustosi, vaan lähettää sen useisiin paikkoihin “pilvessä”, kaikki yhdellä napsautuksella. Ja sen avulla voit myös suorittaa yksinkertaisen palautuksen yhdellä napsautuksella, jos jotain on mennyt pahasti pieleen.

Toisin sanoen, jos verkkosivustosi on suuri osa siitä, miten ansaitset tulojasi, tai uskomattoman tärkeä sinulle muilla tavoilla, tekisit hyvää tehdä manuaalinen varmuuskopio myös aina ja uudelleen. Vain peittääksesi kaikki tukisi.

Tapa 2: Varmuuskopioi WordPress manuaalisesti

Vaikka WordPress-sivustosi varmuuskopiointi voi tuntua suurelta, monimutkaiselta, jopa ylivoimaiselta tehtävältä uudemmalle käyttäjälle, se on todella melko suoraviivaista.

# 1 Kirjaudu sisään verkkosivustosi ohjauspaneeliin sivustollesi (onko kyseessä cPanel vai jotain muuta).
Suurimmalla osalla verkkosivustoja on mahdollisuus kirjautua joko tilillesi tai ohjauspaneeliin verkkosivustonsa kautta, joten mene verkkosivustollesi ja kirjaudu sisään.

# 2 Etsi FTP-kirjautumistiedot tai luo uusi tili.
Napsauta jotakin ohjauspaneelin valikon vaihtoehdoista, jossa sanotaan jotain “FTP-käyttäjät / tilit” tai “FTP-käyttö” tai “FTP-asetukset”. Jos et näe käyttäjiä tai et tiedä salasanaa, voit luoda uuden käyttäjän nopeasti napsauttamalla Lisää uusi käyttäjä ja luomalla sen.

ftpaccount

# 3 Kirjaudu sisään ja kopioi kaikki asiaankuuluvat tiedostot oikeasta hakemistosta.
Nyt, tässä vaiheessa, monet ihmiset neuvovat sinua hankkimaan FTP-asiakasohjelman, kuten FileZilla, mutta voit itse päästä sivustoosi ftp: n kautta selaimesi tai jopa vanhan hyvän Windowsin Resurssienhallinnan (tai Finder / nautilus-sovelluksen avulla, jos et käytä Windowsia ).

ftpadress

Kirjoita tämä vain kirjoittamalla ”” ftp://yoursite.com ”exploreriin tai toiseen ja kirjaudu sisään löydettyjen tietojen tai juuri luomasi käyttäjän kanssa. Tykkään käyttää tiedostoselainta, koska sen avulla varmuuskopiointi on yhtä helppoa kuin kopiointi ja liittäminen haluttuun sijaintiin ja sitten kansion tekeminen zip-arkistoksi.

ftpcopy

# 4 Palaa ohjauspaneeliin ja avaa phpMyAdmin.
Monille ohjauspaneeleille tämä merkitsee kohtuullista vähän vierittämistä alaspäin (katso alla olevaa kuvaa).

PhpMyAdmin_logo

# 5 Valitse oikea tietokanta.
Jos sinulla on paljon WordPress-sivustoja käynnissä samassa isännöinnissä, paljon tietokantoja on samassa phpMyAdmin. Joten sinun on vielä kerran tarkistettava, että valitset oikean pöydän varmuuskopiointia varten. Yksi tapa tehdä tämä on yksinkertaisesti meneminen tietokantoihin ja tarkistamalla, mitä wp_posts-osion viesteissä on kirjoitettu.

admin

Toinen tapa selvittää se on tarkistamalla wp-config.php-tiedostosi kyseisellä sivustolla. Voit tehdä tämän joko WordPress-hallintapaneelin kautta tai avaamalla tiedoston varmuuskopion tekstieditorissa. (Ole varovainen, ettet muokkaa sitä.) Etsi vain db_name ja löydät sen heti.

# 6 Vie tietokanta
Napsauta vain mukautettua ja valitse oikea tietokanta, kun valitset vietävän, selaa muiden mukautettujen asetusten ohi ja napsauta Siirry. Se on tarkalleen niin yksinkertaista kuin miltä se kuulostaa. Toinen hyvä uutinen on, että pöydän tuominen on yhtä helppoa. Jos jotain menee pieleen … ja tiedät jo, kuinka se tehdään!

exportdatabase

Vaihe 3. Klooni verkkosivustosi testausta varten

On olemassa kaksi helppoa tapaa kloonata verkkosivustosi testausta varten: joko käyttämällä isännöintisuunnitelmasi mukana tulevaa vaiheittaista sivustoa tai asettamalla paikallinen palvelin.

WordPress-verkkosivustosi kloonaaminen vaiheittaiseen sivustoon

Monet WordPress-isännöintisuunnitelmat sisältävät pääsyn yhden napsautuksen vaiheisiin, kuten GoDaddy ja WPEngine. Nämä ovat hienoja vaihtoehtoja, koska ne ovat online-tilassa, joten voit kirjautua sisään testataksesi teemaa eri laitteilla (jota et voi tehdä paikallisella palvelimellasi, koska se on rajoitettu tietokoneellesi).

Jos käytät WPEngine-sovellusta, tämä prosessi on erittäin yksinkertainen (kuten useimpien isäntien kohdalla). Ainoa mitä sinun on kirjauduttava sisään WordPress-verkkosivustoon, jonka haluat kopioida, napsauta kojetaulun yläosassa olevaa WPEngine-valikkokohtaa, napsauta latausvälilehteä ja napsauta iso sininen painike kohtaan “Kopioi sivusto LIVE: stä STAGINGIIN”. ” Ja se on se (toinen syy, miksi rakastamme WPEngineä niin paljon).

wpengine-lavastus

WordPress-verkkosivustosi kloonaaminen LocalHostiin

Localhostin asettaminen on myös hieno vaihtoehto, koska paikalliseen versioon pääsee myös ilman Internet-yhteyttä (mikä tekee siitä erityisen hyödyllisen). Ja aivan kuten verkkosivustosi varmuuskopiointi, voit joko auttaa laajennusta tai kloonata verkkosivustosi manuaalisesti.

Tapa 1: Pluginin käyttäminen WordPress-sivuston kloonaamiseen

Pöytätietokoneesi käyttöjärjestelmästä riippuen on joitain vaihtoehtoja asentaa localhost-palvelin.

# 1 Asenna paikallisen palvelinohjelmiston & WordPress.
Voit valita XAMPP, WAMP, MAMP ja muut. Mitä tämä ohjelmisto tekee, on luoda uudelleen palvelimen ympäristö omalla tietokoneellasi. Tämän lisäksi ei vain voida testata uusia teemoja, laajennuksia ja WordPress-päivityksiä WordPress-sivustossasi. Sen avulla voit tehdä täysin valmiita luonnoksia WordPressistä, kun sinulla ei ole Internet-yhteyttä.

Muista aktivoida Apache ja mySQL asennuksen jälkeen. Kun paikallismajoituksesi on valmis, joudut myös asentamaan WordPressin paikallisesti.

# 2 Asenna laajennus alkuperäiselle sivustolle ja vie.
Esimerkiksi aiomme käyttää All-in-one-vaeltavat tässä. Mutta voit käyttää mitä tahansa haluamaasi laajennusta. Muiden ilmaisten lisäosien joukossa, monistuskone näyttää olevan raivokkain. Lisää ja aktivoi vain valitsemasi laajennus ja vie sitten verkkosivustosi vastaavasti.

viedä

# 3 Asenna plugin paikalliseen isännöityyn WordPressiin ja tuo.
Tämä on melko suoraviivaista. Kirjaudu paikallisesti ylläpidettyyn WordPress-sivustoosi, asenna ja aktivoi laajennus ja tuo sitten.

tuonti

# 4 Odota ja nauti uudesta kloonistasi.
Odota hetki, koska laajennus tuo sivustosi kopion (tämä voi viedä jonkin aikaa sivustosi koosta riippuen). Avaa sitten se ja nauti sen valmistuttua. Se on niin helppoa.

Tapa 2: WordPress-sivuston kloonaaminen manuaalisesti

Live-sivustosi manuaalinen kopiointi sisältää vain muutaman lisävaiheen.

# 1 Valmistele paikallinen palvelin tai vaiheisto-sivusto.
Käytätpä laajennusta vai ei, tämä vaihe on edelleen sama. Sinun on edelleen asennettava localhost ja asennettava WordPress paikallisesti.

# 2 Kopioi ja liitä WordPress-varmuuskopio
Jos aiot luoda paikallisen kloonin manuaalisesti (ja olet jo puolivälissä), sinun on vain kopioitava varmuuskopio aiemmin otetuista tiedostoista. Liitä vain ne sopivaan kansioon (ampps / www / kansio, jos käytät AMPPS: ää, tai mamp / htdocs, jos käytät MAMP: ta). Varmista, että tiedostot sijoitetaan erilliseen kansioon. Tämän tarkoituksena on välttää ongelmia ‘palvelinsimulaattoriohjelmistolla’ (tulisi sijoittaa esimerkiksi amppeihin / www / wpclone / jos käytät AMPPS: ää). Jos et ole jo ottanut manuaalista varmuuskopiota, noudata yllä olevia ohjeita.

# 3 Avaa phpMyAdmin ja tuo tietokanta.
Avaa ensin paikallisen palvelimen kojetaulu. Täältä avaa phpMyAdmin (jos käytät AMPPS: ää, voit kirjoittaa myös “localhost / phpmyadmin” verkkoselaimeesi). Napsauta Tuo. Valitse sitten aiemmin tallentamasi sql-varmuuskopiotiedosto manuaalisen varmuuskopioinnin aikana (jos et vielä tehnyt manuaalista varmuuskopiota, noudata yllä lueteltuja vaiheita).

sqlimport

# 4 Etsi oikeat tietokannan käyttäjän / salasanan tiedot ja luo käyttäjä phpMyAdminiin.
Avaa ensin varmuuskopioitu wp-config.php-tiedosto tekstieditorissa, kuten muistilappussa, ja etsi tiedostoja DB_USER ja DB_PASSWORD. Sitten ota nämä arvot (jotka löytyi kohdasta, jonka mustatin) ja tee uusi käyttäjä tällä käyttäjätunnuksella ja salasanalla siirtymällä tietokantoihin phpMyAdminissa ja napsauttamalla sitten oikean tietokannan vieressä olevia tarkistusoikeuksia ja napsauttamalla lopuksi Lisää käyttäjä.

checkprivilege

# 5 Korvaa jotkut URL-osoitteet
Joten uusi paikallinen sivustosi ei mene hulluksi ajatellen sen olevan jossain muualla, sinun on muokattava kahta tietokannan kenttää. Siteurl ja home, wp_options (jos sivulla on vain 25 riviä sivua kohti, koti näkyy toisella sivulla). Muokkaa niitä osoitteeseen http: // localhost / wp tai muuhun, jonka valitsit nimetäksesi kansiollesi, jolloin kloonattu sivustosi on käyttövalmis.

SITEURL

Vaihe 4. WordPress-teeman testaaminen ja vianetsintä kloonisivustossasi

Tämä on yhtä helppoa kuin kirjautuminen paikallisen kloonin tai vaiheittaisen sivuston järjestelmänvalvojan alueelle. Asenna ja aktivoi teema nähdäksesi mitä tapahtuu. Kaikkia näitä vaiheita ei vaadita. Ne ovat vain joitain monista teemaominaisuuksista, joita kannattaa ehkä testata vaihdettaessa teemoja.

Ota wp_debug käyttöön
Tämä on hieno tapa testata, onko teemasi virheitä. jotta Ota wp_debug käyttöön , avaa wp-config.php-tiedostosi ja aseta wp_debug arvoon true, kuten niin:

define ('WP_DEBUG', tosi);

Tämä näyttää kaikki php-virheet ja ilmoitukset WordPress-sivustosi käyttöliittymässä. Muista, että kaikki näkyvät ilmoitukset eivät rikkoa sivustoasi, mutta se on silti hyvä idea korjata ne.

wp-debug-virhe

Muokatut postityypit
Jos vanha teemasi käytti yhtä tai useampaa sisäänrakennettua mukautettua viestityyppiä, mutta uudella teemallasi ei ole teemaa, voi näyttää siltä, ​​että menetit kaiken sisällön. Mutta älä huoli, se on edelleen tietokannassasi. Voit rekisteröidä vanhat mukautetut viestityypit uuteen teemaan kolmannen osapuolen laajennuksen, kuten Pippins-laajennusten WordPress-laajennuksen, kuten Easy Content Types, avulla. Jos et ole varma, millaisten muokattujen viestien nimet ovat, voit kysyä vanhasta teemakehittäjästä tai etsiä vanhasta teemasta register_post_type -toiminto ja etsi vanhojen mukautettujen viestityyppien nimet.

widgetit
On hyvä idea tarkastella widget-vaihtoehtoja, mainospaikkoja, alatunnistesarakkeita ja sivupalkin leveyttä muiden widget-valmiiden alueiden lisäksi. Tällä tavalla ei ole yllätyksiä myöhemmin.

valikot
Tarkista uudelleen uuden teeman valikon sijainnit ja muodot. Ehkä siellä on enemmän valikkopaikkoja tai pystysuora navigointi. Katso vain teema yli, jotta tiedät missä kaikki valintasi ovat, kun aktivoit teema sivustollasi.

Postimuodot
Monet teemat käyttävät mukautettuja kenttiä. Joten jos käytät yhtä määrittämään tietty video / ääni / galleria / jne., Saatat joutua muuttamaan uuden teeman viestimuotojen lähtöä. Tämä voidaan tehdä lapsiteeman kautta, joten voit jatkaa vanhan meta-käytön käyttämistä vanhoissa viesteissä, tai saatat käyttää lisäosaa_post_meta ()

liitännäiset
Mainitsimme aiemmin, että jos et ole kehittäjä, sinun pitäisi löytää uusi teema, joka on yhteensopiva kaikkien vaadittujen WordPress-laajennusten kanssa. Vain ollakseen varma, että on hyvä idea testata laajennuksia varmistaaksesi, että ne toimivat todella teeman kanssa. Jos olet kehittäjä, joka on luonut tai räätälöinut teeman, nyt on myös hyvä aika varmistaa, että muutoksesi eivät ole tehneet plugin-yhteensopivuutta.

Tarkista selainkonsoli
Avaa selaimesi tarkistaaksesi javascript-virheitä. Jos jotkut asiat, kuten liukusäätimet, avattavat valikot, karuselit, jne. Eivät toimi oikein (javascript-aiheiset), voit tarkistaa selainkonsolista virheiden varalta. Avaa vain konsoli, niin näet javascript-virheet, ja siirrä hiirellä niihin nähdäksesi tarkalleen missä virhe sijaitsee.

konsoli-virhe

Tässä on linkit mistä löydät konsolin useille selaimille:

Tarkista esiteltyjen kuvien koko
Saatat joutua lähettämään tai säätämään esillä olevia kuviasi, kun siirryt uuteen teemaan. Helpoin tapa, jonka olemme löytäneet, on käyttää ilmaiseksi Kuvan puhdistus WordPress-laajennus. Laajennus indeksoi kaikki rajatut ja käyttämättömät kuvakoot, jotka voit poistaa tai siirtää uuteen kansioon. Helppo nakki. Kun siivous on tehty, haluat rajata kaikki kuvat oikein mitoin. Jotkut teemat, kuten kokonaisatokuvat, dynaamisesti, joten sinun ei tarvitse tehdä mitään. Mutta jos teema ei tee tätä sinulle, käytä Regeneroi pikkukuvat WordPress-laajennus regeneroidaksesi kaikki oikean kokoiset kuvat.

SEO-tarkistus
Valitettavasti on teemoja, joissa on sisäänrakennetut SEO-asetukset, ja jos käytät niitä tällä hetkellä, et todennäköisesti pysty siirtämään niitä uuteen teemaan. Sen sijaan sinun pitäisi asentaa SEO-laajennus verkkosivustollesi ja täyttää asetukset ennen päivittämistä.

Mobiili- / selaintestaus
Jos päätit luoda online-laitesivuston WordPress-isäntäsi kautta, sinulla on mahdollisuus tehdä joitain omia mobiililaitteiden testauksia. Tartu tablettiisi ja puhelimeesi nähdäksesi, kuinka uusi teema näyttää. Tai jos päätät asentaa uuden teeman paikalliselle isännälle, voit kokeilla online-reagoivaa simulaattoria, kuten Responsinator tai Ristiselaimen testaus.

Muista käydä viesteissäsi, sivuillasi ja tarkistaa, että kaikki on kunnossa. Kun olet vahvistanut, että ongelmia ei ole, on aika siirtyä viimeiseen vaiheeseen.

Vaihe 5. Asenna ja aktivoi uusi WordPress-teema Live-sivustossasi

Nyt kun olet testannut uuden WordPress-teeman perusteellisesti, kirjaudu sisään WordPress-hallintapaneeliin ja asenna se verkkosivustollesi. Ennen kuin aktivoit teema, tee vain kaksi nopeaa tarkistusta Live Preview -vaihtoehdolla. Voit käyttää tätä napsauttaaksesi muutamia sivujasi vain ollaksesi varma, että kaikki näyttää hyvältä.

esikatselu-teema

Vaihtoehtoinen vaihe olisi asentaa pian tulossa oleva laajennus sivustoosi ennen uuden teeman aktivointia. Tällä tavoin, jos joudut tekemään parannuksia live-sivustollesi uuden teeman aktivoinnin jälkeen, kävijät näkevät kauniilla rakenteilla olevan tai pian tulossa olevan sivun. Kaksi pluginia, joista todella pidämme WP-ylläpitotila ja Comed Soon Plugin kirjoittanut SeedProd.

Kun olet valmis lähtemään, siirry vain kohtaan Ulkonäkö> Teemat ja napsauta painiketta aktivoidaksesi uuden WordPress-teeman.

Käärimistä

Jollekin, joka ei ole kokenut verkkosivustojunan hylyn painajaista, tämä saattaa tuntua ylikuormitukselta. Jotakin, jonka pitäisi olla yksinkertainen, täydellinen monimutkaisuus. Luota minuun – se ei ole. Ajattele tätä, kuten se, että sinulla on suuri sairausvakuutus ruokailun ja liikunnan lisäksi, mutta WordPress-sivustollesi. Teemasi paikallisen vianetsinnän ahkera työskentely minimoi riskin siitä, että live-sivustossasi tapahtuu jotain huonoa.

Löysitkö tästä oppaasta apua? Vai onko sinulla jotain lisättävää? Kerro meille kommenttiosassa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map