Kuinka siirtää verkkosivustosi Joomlasta WordPressiin

Kuinka siirtää verkkosivustosi Joomlasta WordPressiin

Onko sinulla verkkosivusto, jonka haluat siirtää Joomlasta WordPressiin? Mielestämme tämä on upea idea. WordPress on Jos käytät tällä hetkellä Joomlaa CMS-palveluna, tässä artikkelissa kerrotaan tarkalleen kuinka siirtää sivustoasi kahdella eri tavalla.


CMS: stä toiseen siirtymiseen on yleensä kolme tapaa:

 1. Käsin
 2. Työkalun tai palvelun kautta (laajennus, laajennus tai ulkopuolinen ohjelmisto)
 3. Palkkaa ammattilainen

Se, että päädyit tähän artikkeliin, tarkoittaa todennäköisesti sitä, että ihmettelet kuinka tehdä se itse, joten voimme myös ottaa vaihtoehdon 3 pöydältä (mutta muista, että se on siinä, jos törmäät myöhemmin tien päälle kuoppia ja jos sinulla on suuri tai monimutkainen verkkosivusto, se on todennäköisesti paras vaihtoehto). Ensimmäistä vaihtoehtoa tulisi käyttää vain, jos olet kokenut kehittäjä. Jälleen se, että etsit tätä, tarkoittaa todennäköisesti sitä, että et ole SQL- ja PHP-asiantuntijoita, jotka ovat valmiita käsittelemään muutosta manuaalisesti. Se antaa meille hyvän ol-numeron 2.

Tässä viestissä käsittelemme tapaa siirtää sivustoasi työkalulla tai palvelulla, tässä tapauksessa ilmaisella FG Joomla -liittymällä WordPressiin..

Erot Joomlan ja WordPressin välillä

Katsotaanpa ensin pari haastetta, jotka saatat kohdata, ennen kuin pohdimme kuinka siirtää verkkosivustosi Joomlasta WordPressiin. Ehkä suurin huolenaihe, joka useimmilla ihmisillä on siirtyessään yhdestä CMS: stä toiseen, etenkin jos käytetään palvelua, on se, että vaikka Joomla ja WordPress ovat molemmat ”sisällönhallintajärjestelmiä”, he aloittivat eri kohdemarkkinat mielessä. Tämän takia heistä on lopulta tullut aivan erilaisia.

Joomlan oli alun perin tarkoitus olla CMS, kun taas WordPress aloitti pelkästään selkeänä ja helppokäyttöisenä blogialustana. Tämä tarkoittaa, että järjestelmänvalvojan käyttöliittymät eivät ole vain erilaisia, ja myös se, että jokainen CMS: n rakenne verkkosivuston sisältö on tosiasiallisesti erilainen.

Komponentit vs. widgetit

Joomla-komponentit käsittelevät kaikenlaista sisältöä, joka on artikkelin ulkopuolella, mukaan lukien Valikot, otsikkokuva ja muut vastaavat, joita WordPress käsittelee melko eri tavalla..

WordPressissä widgetille annetaan yleensä yksi tai useampi määritetty alue, jolla voit valita niiden näyttämisen, toistaiseksi melkein sama.

Teemat vs. mallit

Tässä ei ole oikeasti eroa. Molemmat mallit ja teemat käsittelevät sitä, miten tietokannan sisältö tulostetaan ja järjestetään kävijöille.

Bannerit, yhteyslomakkeet jne

Nämä ovat ominaisuuksia, jotka sisältyvät tavalliseen Joomlaan, eikä niillä ole suoraa vastineena WordPressin ytimessä. Mutta voit olla varma, että on asennettavia laajennuksia, jotka käsittelevät tällaista asiaa.

FG Joomla WordPress -laajennuksen tärkeimmissä ominaisuuksissa monet heistä todella käsittelevät näiden asioiden muuntamista sopiviksi WordPress-vastineiksi (mutta ilmaisen laajennuksen tapauksessa yhteystietolomaketietoja ei viedä – mutta se on riittävän helppoa luo yhteyslomake laajennuksella).

Joten lähetettyjen huolenaiheiden avulla siirrytään eteenpäin!

Kuinka siirtää Joomla WordPressiin laajennuksen avulla

Ennen kuin aloitat yrittää siirtää verkkosivustoasi, on sinun etua siitä varmuuskopioida. Voit esimerkiksi käyttää Joomlaa Akeeba-laajennus, tai varmuuskopioi verkkosivustosi manuaalisesti. Sinun tulisi myös testata paikallisen kehityksen etenemistä. Voit tutustua oppaaseemme asentaaksesi WordPressin paikallisesti nähdäksesi kuinka asentaa se. Tai yksinkertaisesti asenna WordPress uuteen kansioon, jos sinulla on jo Joomlan paikalliset asetukset.

Testaamalla siirtymäsi Joomlasta WordPressiin paikallisesti, voit treenata kaikki linkit omalla ajallasi ja oman paikallisen palvelimesi yksityisyydessä. Kun olet tarkistanut verkkosivustosi WordPress-version täydellisyyteen, voit tämän oppaan avulla siirtää verkkosivustosi localhostista live-palvelimelle.

1. Asenna WordPress uuteen kansioon paikallisen kehityksen asennuksessa

Jos Cpanelissa on Softaculous tai vastaava ohjelmisto paikalliselle dev-palvelimelle, voit asentaa WordPressin yhdellä napsautuksella.

Jos ei, lataa WordPressin uusin versio heidän sivustoltaan. Luo sitten uusi kansio www- tai htdocs-kansioon (riippuu asennuksesta), esimerkiksi joomlamove.

Asenna WordPress paikallisesti

Avaa sitten paikallinen phpMyadmin ja luo uusi tietokanta sekä tarkista käyttäjätilit.

Avaa nyt WordPress-kansio selaimessa, ja sinun pitäisi nähdä asennusnäyttö, jossa sinua pyydetään valitsemaan kieli. Valitse haluamasi kieli ja täytä sitten tietokantatiedot.

Nyt vain valitse sivuston nimi ja käyttäjänimi / salasana, ja olet valmis. Sinulla on nyt liikkuva testisivusto verkkosivustollasi asetettu paikallisesti, joten on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

2. Asenna FG Joomla WordPress -laajennukseen paikalliselle testisivustolle

FG Joomla WP: lle on ilmainen laajennus, joka on kehitetty siirtämään kaikki sisältösi yhdestä CMS: stä toiseen. Kuten mainittiin, se on ilmainen ja onnekas, sillä se löytyy kojetaulun WordPress-laajennushakemistosta.

Lisää uusi laajennus - Joomla WordPressiin

Asenna plugin-kirjautuminen paikallisiin versioihisi wp-login.php-sivulle ja avaa plugins-näyttö. Asenna ja aktivoi vain FG Joomla to WordPress -laajennus.

Asenna FG Joomla WordPress-laajennukseen

3. Aloita Joomlan siirtyminen WordPressiin

Jos haluat käyttää plugin-päätä Työkalut> Tuo -osiossa ja napsauta “suorita maahantuoja” -linkkiä Joomla (FG) otsikko.

Nyt voit tyhjentää kaiken WordPress-sisällön toiminnolla.

Siirry laajennusnäyttöön ja tyhjennä kaikki WordPress-tiedot.

Täytä pyydettäessä huolellisesti sivustosi URL-osoite ja kaikki siihen liittyvät tietokantatiedot. Muista tarkistaa vielä kerran taulukon etuliite PhpMyAdminissa. Kun olet täyttänyt kaiken, testaa tietokantayhteys.

Täytä sitten loput asetukset tarpeitasi varten. Esimerkiksi valitsemalla tuoda meta-avainsanat tunnisteina. Suosittelen myös, että et halua tuoda esiteltyjä kuvia tämän laajennuksen version kanssa, koska se ei tuonut oikeita kuvia testien aikana.

4. Aika liikkua

Napsauta nyt vain Käynnistä / jatka tuontia ja anna laajennuksen tehdä sen taikuutta. Tämä voi viedä jonkin aikaa sivustosi koosta riippuen. Jos se onnistuu, sinun pitäisi saada ”Tuonti valmis!” viesti alla esitetyllä tavalla.

Aloita tuonti + FG Joomla WordPress-laajennukseen

Jos sisällössäsi on sisäisiä linkkejä (jotka sinun pitäisi), vieritä lokin ohi ja napsauta Muokkaa sisäisiä linkkejä -painiketta.

Muokkaa sisäisiä linkkejä - FG Joomla WordPress-laajennukseen

5. Osoitteessa esitellyt kuvat

Jos käytät esiteltyjen kuvien toimintoa Joomlassa, asiat muuttuvat täällä hieman monimutkaisemmiksi. Jos et poistanut esiteltyjen kuvien toimintoa käytöstä, ja katsot tuloksia. Näet, että laajennus olisi vahingossa tehnyt ensimmäisen kuvan viestistä viestin suositellun kuvan todellisen esillä olevan kuvan sijasta..

Mutta kaikki muu sisältö on ehjä, mukaan lukien kuvat eri viesteissä, ja sisäiset linkit toimivat kaikki (tärkeintä on, että pysyvät linkit on muotoiltu täsmälleen samalla tavalla, joten sinun ei tarvitse tehdä uudelleenohjauksia olemassa olevaan sisältöön).

Jos Joomlassa on vain muutamia artikkeleita, joissa koko artikkelikuva eroaa itse artikkelin ensimmäisestä kuvasta, saattaa olla parempi poistaa valinta esitellyn kuvan tuontiasetuksesta tuontiasetuksissa ja päivittää sitten viestit manuaalisesti manuaalisesti. uusi WordPress-versio.

Mutta kun se vaikuttaa moniin viesteihin, siitä tulee melko monimutkainen tehtävä, johon sisältyy paljon datan siirtämistä, mikä on sopiva aihe täydelliseen perusteelliseen viestiin omasta (jos olet kiinnostunut näkemään esimerkkiä ratkaisu, kerro minulle kommentteissa, sain jo noin 30% tieltä, ennen kuin ymmärsin käsillä olevan tehtävän monimutkaisuuden).

6. Siirrä moduulit widgetteihin

Tässä on toinen kohta, jossa ero kahden CMS: n välillä tekee siirron Joomlasta WordPressiin hieman monimutkaiseksi: moduulit ja widgetit. hyviä uutisia on, että monilla usein käytetyillä sivupalkeilla tai otsikko- / alatunnistealueisiin perustuvilla moduuleilla on tarkat vastineet WordPressissä.

huonoja uutisia on se, että sinulla ei yleensä ole yhtä paljon vapautta widgetien sijoittamisessa kuin mitä teet eri moduulien sijoittamisella Joomla-sivustoosi. Joten muutto ei ehkä ole täydellinen.

Sivupalkin / alaviitteen (Header)

Useimmissa teemoissa on widget-alueita sivupalkissa ja alatunnisteessa. Jos nämä ovat ainoat paikat, joissa sinulla on moduuleja, se tekee asioista melko yksinkertaisen, koska samanlaisia ​​vaihtoehtoja on saatavana paljon. Joomla-esimerkki-sivustomme moduulialue näyttää tältä:

Joomla-moduulialue

Ja tässä on mitä WordPress-widget-alue näyttää:

WordPress-widget-alue

Ehkä sinulla on myös monia samankaltaisuuksia. Mene Ulkonäkö> Widgetit ja katso, onko WordPressillä mitä tarvitset.

Käytitkö hakumoduulia Joomlassa? Vedä ja pudota hakuwidget WordPressistä widget-alueelle. Voit tehdä saman navigointivalikoissa, kuvissa, uusimmissa viesteissä tai kommenteissa, mainitsemalla vain muutama.

Hakuwidget - WordPress

Sitten on moduuleja, joihin ei ole sisäänrakennettua widgetiä WordPressissä, mutta että voit asentaa laajennuksia käyttääksesi niitä. Esimerkiksi Joomla-sivustollani on “suosituimpia artikkeleita”, joita käytän. Voin asentaa vastaavan laajennuksen, joka tarjoaa saman toiminnallisuuden.

Siirry kohtaan Laajennukset> Lisää uusi, ja etsi “suosituimmat viestit”. Sinulla on muutama eri vaihtoehto, mutta päästään sen mukana WordPress Suositut viestit, tässä esimerkissä.

WordPressin suosittujen viestien laajennus

Asenna ja aktivoi laajennus. Nyt siirry takaisin kohtaan Ulkonäkö> Widgetit, ja vieritä alaosaan, ja sinun pitäisi nähdä WordPressin suositut viestit -widget.

WordPressin suositut viestit -widget

Voit toistaa tämän prosessin muilla Joomla-moduuleilla, joita ei ole helposti saatavana WordPressin ytimeksi widgetteinä, koska useimmissa on vastaava ilmainen laajennus.

Muut alueet (logot, otsikkokuva, ETC)

Joten on moduuli, johon haluat sovittaa, kuten logo tai otsikkokuva, joka ei mene määritettyihin widget-alueisiin. Jos kyseessä on otsikkokuva tai logo, jossa on viimeisimmät teemat, voit lisätä sen WordPress Customizerilla yksinkertaisesti WordPress Customizerilla.

Navigoida johonkin Ulkonäkö> Mukauta ja katso, mitkä ovat valitsemasi teeman vaihtoehdot (logo on yleensä vaihtoehto Sivustotunnus- tai Otsikko-osiossa tai vastaavassa osassa)

WordPress Customizer

Useimmissa teemoissa on kuitenkin yleensä rajoitettuja vaihtoehtoja, ja vaikka sinulla olisi monia, ne saattavat tarjota vaihtoehtoja sijoittaa sisältö haluamaasi paikkaan.

Jos sinulla on monimutkainen Joomla-sivusto, jossa on paljon liikkuvia osia, voi olla hyvä idea katsoa WordPress-teemoja mukana toimitetuilla sivujen rakentajilla (esimerkiksi Total WordPress -teema), joiden avulla voit helposti sijoittaa sisältölohkoja tarkalleen mihin olet haluavat, joutumatta kirjoittamaan yhtä koodiriviä. Tai kokeile yhtä parhaista vetämällä ja pudottamalla -sivun rakentajista nykyisen teemaasi kanssa (tiedä vain, että jos teemaa ei ole liitetty laajennukseen tai jos se ei ilmaise selvästi yhteensopivuutta, voit ottaa yhteyttä teeman kirjoittajaan vain varmista, että sinulla ei ole ongelmia laajennuksen käyttämisessä).

Ota yhteyttä lomakkeisiin / bannereihin

Joomlan yhteyslomakkeiden, bannerien ja muiden komponenttien suhteen sinun on todennäköisesti luottava samanlaiseen taktiikkaan kuin katsotuimpaan artikkeliin, asenna plugin, joka lisää haluamasi toiminnot WordPressiin.

Jos haluat luoda ja hallita yhteyslomakkeita, tuskin voi tehdä paremmin kuin Ota yhteyttä Form 7 -laajennukseen.

Tarkka lomakelaajennus - WordPress

Suorita samat yllä kuvatut vaiheet, asenna ja aktivoi se. Tämä lisää uuden valikkokohteen järjestelmänvalvojan kojelautaan nimeltä ”Yhteystiedot”, jossa siirryt hallitsemaan yhteystietoja. Nyt voit siirtää tiedot manuaalisesti Joomlan yhteyslomakkeista:

Siirrä yhteystiedot Joomlasta WordPressiin

Yhteystietoihin, jotka teet Contact 7 -laajennuksella.

Siirrä yhteystiedot Joomlasta WordPressiin - WordPressin yhteystiedot

Sen pitäisi olla se! Jos sinulla on muita Joomla-osioita siirtyäksesi kuten verkkokaupan osa, katso vain käytettävissä olevia WordPress-laajennuksia. Voit esimerkiksi kokeilla WooCommercea. Se on helppo käyttää laajennusta, joten muutaman tuotteen lisääminen ei olisi ongelma.

Bonuslisäosa: CMS2CMS Joomla WordPressiin

CMS2CMS: Automaattinen Joomlan siirtäminen WordPressiin

Etsitkö vaihtoehtoista laajennusta kaiken sisällön siirtämiseksi nykyiseltä Joomla-verkkosivustoltasi WordPressiin? Joskus on mukavaa saada vaihtoehtoja. CMS2CMS: n kehittämä automatisoitu Joomla WordPress -datansiirtoliitännäinen on hyvä toinen.

Tämän liitännäisen avulla olet vain 6 nopean askeleen päässä siirtämästä Joomla-pohjaisia ​​verkkosivustosi tietoja WordPressiin. Nämä ovat:

 • Lataa laajennus ja asenna / aktivoi se uudelle WordPress-verkkosivustollesi
 • Luo CMS2CMS-tili
 • Anna jo olemassa olevan Joomlan verkkosivuston URL-osoite
 • Lataa Connection Bridge-zip-tiedosto (komentosarja, joka on luotu yhdistämään nykyiset ja uudet verkkosivustosi) ja purka sitten CMS2CMS-kansio, joka sijaitsee zip-tiedoston sisällä
 • Lataa purettu kansio nykyisen Joomla-verkkosivustosi juurikansioon (jossa index.php-tiedosto sijaitsee) FTP-asiakasohjelmiston kautta
 • Kun kaikki on asetettu, napsauta Vahvista yhteys

Miksi automatisoitu Joomla WordPressiin -muuttolaajennus on huomion arvoinen? Yksinkertainen. Ensinnäkin voit suorittaa ilmaisen esittelysiirron, jotta voit esikatsella siirtotuloksia ennen palveluun kirjautumista (tämä on premium-palvelupohjainen laajennus, joka veloittaa sivustosi koon mukaan). Lisäksi voit valita, mitkä sisältökohteet ja mihin haluat siirtää ne.

Tämä laajennus on kätevä tapa välttää manuaalinen sisällön siirtyminen Joomlasta. Voit siirtää verkkosivustosi WordPressiin vain muutamassa minuutissa (sivustosi koosta riippuen).

johtopäätös

CMS: n siirtäminen Joomlasta WordPressiin voi olla monimutkainen tehtävä, mutta sen ei tarvitse olla ylivoimaista. Yrittäminen tehdä se manuaalisesti ilman vähäistä kehityskokemusta ei todennäköisesti olisi hieno idea, mutta WordPress-ohjelmiston, kuten FG Joomla -laajennuksen, avulla sinun pitäisi pystyä hallitsemaan sitä. Tunnelin lopussa olevat palkkiot ovat ehdottomasti sen arvoisia. Kun WordPressin markkinoiden osuus on jatkuvasti nousussa ja Joomlan laskussa, on vaikea tuntea, että WordPress ei ole parempi valinta pitkällä aikavälillä.

Toivottavasti tämä opas auttoi opastamaan sinua verkkosivustosi siirtämisessä Joomlasta WordPressiin. Näiden vaiheiden pitäisi toimia useimmissa blogeissa ja pienemmissä verkkosivustoissa, mutta jos sinulla on monimutkainen tai mukautettu Joomla-verkkosivuston asennus, kannattaa silti kysyä neuvoa ammattilaiselta.

Jos siirrät sivustosi tällä hetkellä WordPressiin tai jos sinulla on kysyttävää Joomla WordPress -siirtoprosessista, ota meihin yhteyttä alla olevissa kommenteissa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map