Kuinka siirtää blogiisi WordPress.com-sivustosta WordPress.org-sivustoon

Kuinka siirtää blogiisi WordPress.com-sivustosta WordPress.org-sivustoon

Haluatko siirtää blogisi WordPress.com-sivustosta itse isännöimään blogiin? Kuten monet ennen sinua, aloitit todennäköisesti WordPress-seikkailusi esimerkillä.wordpress.com-blogin avulla. Ajan myötä kuitenkin huomasit, että WordPress.com-sivustossa ei voi tehdä paljon.


Et voi esimerkiksi lisätä omia ilmoituksiasi, laajennuksiasi tai edes mukauttaa WordPress-teemaa kokonaan. Hitto, et voi edes seurata liikennettä maksamatta. Ehkä haluat haluamasi verkkotunnuksen nimen, ts. Jotain, joka ei ole aliverkkotunnus; tiedät, verkkotunnuksen, kuten wpexplorer.com.

Vaikka WordPress.com tarjoaa sinulle mahdollisuuden ostaa muun muassa mukautetun verkkotunnuksen, maksat palkkion saadaksesi parhaan hyödyn WordPress-sivustostasi. Ellei tietenkään siirry itse isännöimään WordPressiin (kutsutaan sitä WordPress.org), joka vähentää kustannuksia huomattavasti ja antaa sinulle räätälöintivoiman, joka ajaa sinut hulluksi.

WordPress.com vs WordPress.org

Hyvät naiset ja sukupuolet, et päästä tänään hienompiin yksityiskohtiin, meillä on jo ollut kyseinen show. Ja vetää – parempien lauseiden puuttuessa – estää lainaukset mainitusta viestistä:

WordPress.com on ilmainen alusta blogin ja verkkosivuston luomiseen WordPressin avulla. Sitä hallitsee täysin Automattic (WordPressin luojat) ja mikä parasta, se on yksi helpoimmista blogialustoista verkossa. Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä, on rekisteröityä ilmaiseksi tiliksi, valita aliverkkotunnuksesi (esimerkki: sinun verkkosivusto.wordpress.com), valita ilmainen teema ja aloittaa sisällön lisääminen. – Kyla

Aina kun kysyn sattumanvaraiselta henkilöltä WordPressistä, 95% vastaajista ajattelee aina puhuaani WordPress.com-sivustosta.

WordPress.org

No, WordPressistä löytyy toinen maku WordPress.org-sivustosta ja jatkamme tässä uudelleen:

WordPress.org-sivustolla voi olla sama nimi ja se käyttää samaa sisällönhallintajärjestelmää kuin WordPress.com, mutta se on täysin erillinen kokonaisuus itselleen. Kaikkien Automatticin hallinnoimien sijasta hallitset täysin verkkosivustoasi. WordPress.org on WordPressin itse ylläpidetty versio, jonka avulla voit rakentaa oman verkkosivustosi verkossa. Ja vaikka sillä on edelleenkin hyviä ja huonoja puolia, se on WordPressin henkilökohtainen suosikkimuoto. – Kyla

Toisin sanoen, mitä WordPress.org-sivuston tummansinisen latauspainikkeen takana on, voit rakentaa ja mukauttaa mitä tahansa sivustoa auringon alla. Whoa. Sinulla on täysi hallinta verkkosivustossasi toisin kuin WordPress.com. Lataa, lataa ja kopioi sivustoja kaikki haluamasi.

Voit asentaa haluamasi teeman, oh ja tuhannet lisäosat. Suunnittelet verkkosivustosi kuitenkin haluamallasi tavalla. WordPress.com-sivustolla on rajoitetut toiminnallisuus- ja mukautusvaihtoehdot, etenkin jos sinulla on kengännauhabudjetti.

Joka tapauksessa voit lukea lisää WordPress.com vs. WordPress.org-eroista: Erot, edut ja haitat. Nyt kun olemme puhdistaneet kurkkumme, eikö me kääritä hihat ylös ja nojaudu alas joihinkin WordPressiin? Opas, siirrän tämän WordPress.com-sivuston:

Siirrä blogi wordpress..comista WordPress.org

Tähän rakenteilla olevaan itse isännöimään WordPress-blogiin:

itse isännöimä-WordPress-blogi ennen sisällön tuontia

Mukauta sitten itse ylläpidetty blogi näyttämään aivan kuten WordPress.com-blogiamme. Päivän lopussa siirrät sivustosi WordPress.com-sivustosta WordPress.org-sivulle onnistuneesti, joten piristä ��

Kuinka siirtää blogiisi WordPress.com-sivustosta WordPress.org-sivustoon

WordPress.com-sivuston ilmaiseen suunnitelmaan sisältyy ilmainen isännöinti ja aliverkkotunnus, mikä tarkoittaa, että voit julkaista sisältöä seuraavien 5 minuutin aikana. Kyllä, juuri niin.

Se on erilainen tarina WordPress.org-leirillä. Sinun on ostettava web-hosting-suunnitelma ja verkkotunnus, jotta voit suorittaa itse isännöidyn WordPressin.

Voit asentaa WordPress -sovelluksen paikalliselle koneellesi vesien testaamiseksi aiheuttamatta kustannuksia. Paikallinen kehitys on hienoa, mutta verkkosivustosi ei ole käytettävissä Internetissä. Ellet tietenkään käytä ilmaista Local by Flywheel WordPress Development -sovellusta.

Aiheeseen liittyvä lukeminen:

 • WordPressin asentaminen Macille paikallisesti MAMP: n avulla
 • WordPressin asentaminen Windowsiin paikallisesti WAMP: n avulla
 • Asenna WordPress Ubuntuun paikallisesti LAMP: n avulla
 • Local by Flywheel Review: Luo paikallisia WordPress-ympäristöjä heti (ilmainen työkalu)

Asia on, että voit siirtää blogin WordPress.com-sivustosta mihin tahansa itse isännöimään WordPress-ilmentymään, olipa se sitten tietokoneen tai palvelinten Web-isäntien tarjoama. Mennään. Päällä.

Etsi WordPress-isäntä

namecheap-hosting

Web-hosting-liiketoiminnan kaverit tarjoavat periaatteessa palvelintilaa ja ohjelmistoja (verkkosivustosi rakentamiseen ja hallintaan + sähköposti jne.) Toistuvalla maksulla. Miksi tarvitset taas verkkoisäntää? Kaikki WordPress-blogin muodostavat tiedostot elävät palvelimella, jota ilman sivustollesi ei pääse maailmaa.

WordPress.com-sivustossa saat hosting-palvelun ilmaiseksi (ellei sinulla ole tietysti premium-suunnitelmaa), mutta täällä sinun on ostettava hosting-suunnitelma minkä tahansa haluamasi hosting-palveluntarjoajan kanssa. Mutta koska kilpailu on kovaa ja piipit tekevät hulluja juttuja vain voittaaksesi sinut, koottiin tämä suuri WordPress-isäntien luettelo helpottaaksesi parhaiden valintaa.

Jotta se olisi sinulle vieläkin helpompaa, vaikka tässä on nopea luettelo suosituimmista hosting-vaihtoehdoista eri hintapisteissä:

 1. WP-moottorin hallinnoima WordPress-hosting: Mielestämme WP Engine on paras isäntävaihtoehto siellä. Sitä käyttämme ja luotamme isännöidäksemme kaikkia verkkosivustoitamme ja WordPress-teemademoja. Se on nopea, luotettava ja heidän koko joukkueensa kanssa on ilo työskennellä. Suunnitelmat alkavat 29 dollarilta kuukaudessa (jopa vähemmän, kun käytät WP Engine -tarjouskoodiamme 20% säästöön) ja tietäen, että verkkosivustosi on nopea ja turvallinen, on kustannuksen arvoinen!
 2. Cloudwaysin hallinnoima pilvipalvelu: Nopea pilvipalvelu, joka on nopea asentaa ja jota on helppo skaalata verkkosivustosi kasvaessa. Alkaen 7 dollaria kuukaudessa, tarjolla on tonnia erilaisia ​​pilvipalveluvaihtoehtoja Cloudwaysista, mukaan lukien Digital Ocean, Amazon Web Service, Google Cloud ja paljon muuta. Yhden napsautuksen WordPress-asetukset.
 3. Bluehostin jaettu hosting: Oletko uusi WordPressissä? Testatko vesialueita uudella verkkosivustolla? Bluehostin jaettu isäntä on vain 2,95 dollaria kuukaudessa Bluehost-promokoodillamme, mikä tekee siitä kohtuuhintaisen hosting-vaihtoehdon hyvin tunnetulta isännältä.

Hosting-tilin perustaminen on yhtä helppoa kuin piirakka, ja se pitäisi tehdä alle viidessä minuutissa. Okei, 10 minuuttia. Jos tarvitset apua, olemme aina täällä.

Hanki verkkotunnus

Tarvitset nyt vain verkkotunnuksen, jolla ihmiset löytävät verkkosivustosi verkossa. Jos sinulla on jo verkkotunnus, sinun on osoitettava se vain isäntätilillesi. Isäntäsi näyttää sinulle kuinka, joten älä ole huolissasi. Voit jopa siirtää blogin omaan aliverkkotunnukseen.

Jos olet uusib, ostaa verkkotunnus, joka heijastaa WordPress-sivustoasi, mutta välttää termin “WordPress” käyttämistä verkkotunnuksessa, koska – tekijänoikeudet. Voit kuitenkin käyttää WP-lyhennettä niin paljon kuin haluat.

Esimerkkejä loistavista verkkotunnuksista ovat WPExplorer.com, WebDesignLedger.com, ja WPExplorer.com muun muassa. Käytän Namecheap-verkkotunnuksia.

Seuraavaksi sinun on linkitettävä verkkotunnuksesi nimi hosting-tiliisi. Verkkosivustosi näyttää sinulle, kuinka linkittää verkkotunnuksesi verkkotunnukseesi, joten älä hikoile yhtä palloa. Se on yksinkertainen toimenpide, mutta joudut ehkä odottamaan jonkin aikaa, ennen kuin muutokset etenevät.

Kun verkkotunnuksesi on linkitetty hosting-tiliisi, olet valmis jännittävään osaan: itse isännöidyn WordPressin asentamiseen.

Asenna itse ylläpidetty WordPress

Jos olet juuri ostanut web-hosting-tilin ensimmäistä kertaa, sen on oltava todella jännittävää. Laskeudu syrjään. Asennetaanpa WordPress, joten nauti juoma tai mikä tahansa ja hauduta vain. Suurin osa nykyaikaisista Web-isäntälaitteista tarjoaa yhden napsautuksen WordPress-asennuksen, mikä tarkoittaa, että sinun tarvitsee vain osoittaa ja napsauttaa tietäsi uuteen WordPress-blogiin.

On tärkeää tarkistaa, tarjoaako valintasi isäntä napsautuksella WordPress-asennuksen, etenkin jos et ole tekniikan taitava tyyppi. Luota minuun amigo, et halua kadottaa tietä palvelinympäristöissä – se on ikävää. Kuten eksyminen metsässä juuri ennen yötä. WordPressin manuaalinen asentaminen on lapsen leikkiä asennusopas WordPress.org-sivustolta.

Esimerkiksi, käyttämällä Namecheap cPanel -sovellusta (katso, isännöin myös siellä), minun täytyy vain napsauttaa Softaculous Apps Installer -sovellusta ja valita WordPress laajasta sovellusluettelosta.

softaculous-app-asentaja-namecheap

Tässä on Softaculous-näyttö, jossa WordPress on valittu:

Softaculous-WordPress-asennus-first

Seuraavaksi valitse verkkotunnuksesi, täytä tiedot ja paina asennuspainiketta:

Softaculous-WordPress-asennus sekunnin

Asennus on ohi hetkessä:

Softaculous-WordPress-asennus-done

Nyt, jos päivität verkkotunnuksesi, näet WordPressin oletusasennuksen:

WordPress-org-default-asennus-with-2017-teema

Erityinen itse isännöimäsi WordPress-blogi on kypsä räätälöintiä tai jotain muuta haluat. Voit kirjautua sisään ja tehdä mitä haluat tavallisessa WordPress-tyylillä.

Vertailun vuoksi ja korjaa minua, jos olen väärässä, aliverkkotunnus.wordpress.com-blogissa ei ole itsenäisesti ylläpidetyssä blogissa mitään räätälöinnin ja ominaisuuksien kannalta. En voi korostaa tätä tarpeeksi.

Sisällön siirtäminen

Nyt kun sinulla on itse isännöidyt verkkosivustosi valmiina, voit siirtää sisältöä WordPress.com-sivustolta.

Vaihe 1: Vie sisältö WordPress.com-sivustosta

Hei, tarkista tämä. Tämä osa täällä, tämä osa on helpoin tässä opetusohjelmassa. Siihen ei ole käytännössä mitään; vain tuoda sisältösi uuteen blogiisi. Valitse jotain täältä ja pudota se sinne, tiedät sellaisen.

Tässä on muutama valinnainen asioita, jotka saatat haluta päästä pois tieltä:

 • Harkitse sivujen ja viestien poistamista, joita et halua, koska tuontitoiminto tuo kaikki viestit – luonnokset, roskakorit ja kaikki.
 • Siivoa myös itse ylläpitämäsi blogi ristiriitaisten kirjoitusten välttämiseksi.

No, kerätään sisältösi. Kirjaudu WordPress.com-blogiisi käyttämällä esimerkkiä.wordpress.com/wp-admin. Haluat tietenkin korvata yllä olevan URL-osoitteen “esimerkki” osan aladomeenilla. Tämä vie sinut suoraan WordPress-järjestelmänvalvojan hallintapaneeliin:

WordPress-admin-kojelauta-wordpresscom

Navigoida johonkin Työkalut> Vie (sijaitsee valikon alaosaa kohti) päästäksesi vientiruutuun:

vienti-screen-start-vienti-painike

Kuten huomaat, täällä on kaksi vaihtoehtoa – ilmainen ja maksettu. Sinun ei tarvitse maksaa, ellet ole taipuvainen (pitämään perheen tyytyväisenä), joten siirrytään käyttämään ilmaista vaihtoehtoa tämän oppaan tarkoituksia varten. Napsauta Käynnistä-painiketta, joka johtaa sinut tähän ruutuun:

download-vienti-tiedostojen wordpresscom

Valitse täältä sisältö, jonka haluat siirtää. Valitsin ”Kaikki sisältö” viedä kaiken. Seuraavaksi paina Lataa vientitiedosto -painiketta ja tallenna tuloksena oleva XML-tiedosto tietokoneellesi. Sinulla menee hyvin. Tehtiin pari virhettä myös ensimmäisellä kerralla. Erehtyminen on inhimillistä.

Vaihe 2: Tuo sisältö itse ylläpidettyyn blogiisi

Ensin ensin, asenna ja aktivoi WordPress-tuojalaajennus. Kirjaudu itse isännöimääsi WordPress-blogiisi ja siirry kohtaan Työkalut> Tuo:

itse isännöidyn WordPress-blogin tuontinäyttö

Vieritä seuraavaksi WordPress-osaan ja napsauta Suorita tuoja -linkkiä (katso yllä oleva kuva). Valitse seuraavassa näytössä XML-tiedosto, jonka sait WordPress.com-blogissasi, ja napsauta Lataa tiedosto ja tuo painike:

upload-file-and-tuonti-näyttö

Määritä seuraavassa näytössä tuotu sisältö nykyiselle tekijälle itse isännöimässä blogissa. Lisäksi tuota media valitsemalla ”Lataa ja tuo tiedostojen liitteet” -valintaruutu. Napsauta seuraavaksi Lähetä-painiketta:

assign-kirjailija-tuonti-media-näyttö

Tuo, kuinka kauan tuonti kestää, riippuu täysin latauksen koosta. On luonnollista, että lisää sisällön lataaminen vie enemmän aikaa, mutta päivän päätteeksi sinun pitäisi nähdä tämä näyttö:

tuonti sisältöä-to-itse isännöi-WordPress-täydellinen

Katsotaanpa nyt, kuinka äskettäin tuotu sisältö näyttää itse isännöimämme blogissa:

valmis-tuonti blogin sisältö-ulkonäkö

Urrrgh! Se on ehdottomasti yksi odottamaton näky. No, meillä on erilainen teema (Beans WordPress -teemakehyksen perusteellisin muoto – lue lisää WordPressin teemakehyksistä). Silti ylävalikko näyttää kauhistuttavalta. Näyttää siltä, ​​että se putoaa hetkeksi.

Kaiken kaikkiaan olen onnistuneesti tuonut viestit ja sivut. Tuontiominaisuuden kauneus on se, että voit tuoda kaiken, mukaan lukien mediat, kommentit, kategoriat ja tunnisteet. Et voi kuitenkaan tuoda laajennuksia, widgettejä ja teemoja WordPress.com-sivustosta.

Vaikka olet eksentrinen ja voit mukauttaa itse isännöimääsi blogia halutessasi, räätälöimme tämän tutkimuksen osalta itse isännöimää blogiamme vastaamaan WordPress.com-blogiamme.

Kuinka räätälöidä itse ylläpidettyä blogia

Valitse WordPress-teema

WordPress.com-blogiamme perustuu WordPress-arkiston jotain Fishy-teemaan. Ainoa mitä minun on nyt tehtävä, on asentaa ja aktivoida teema itse isännöidyssä blogissa. Siirry vain Ulkonäkö> Teemat ja napsauta yläreunassa Lisää uusi -painiketta.

WordPress-teema yhteensä

Jos olet premium-teeman markkinoilla, emme voi suositella Kokonaisteemaamme tarpeeksi. Se on eniten myytävä teema syystä – se sisältää kaikki ominaisuudet, joita tarvitset, rakennettuna sisään. Teeman mukana tulee Visual Composer -sivun rakennuksen mukautettu laajennettu versio, joten voit luoda mukautetut sivun asettelut hetkessä, yksinkertaisella esittelytuottajalla, joten voit saada verkkosivustosi näyttämään heti kuin mikä tahansa teemademosta ja premium-liukusäätimestä, jonka avulla voit luoda vaikuttavia animoituja liukusäätimiä millä tahansa sivulla. Jos ostat premium-teeman, kuten Total, sinun on ensin ladattava asennettava teeman zip-tiedosto.

Seuraavaksi joko lataa teema tai kirjoita teemasi nimi (toimii vain, jos teema on saatavana ilmaisessa WordPress-teeman arkistossa) hakukenttään ja paina Enter alla olevan kuvan mukaisesti:

upload-tai-haku-WordPress-teema-WordPress-Org

Seuraavaksi seuraa vain ohjeita asentaaksesi ja aktivoidaksesi teema. Harkitse WordPress-lapsiteeman käyttöä, jos aiot tehdä merkittäviä muutoksia teemaasi. Katsotaanpa nyt, miten itse isännöimämme blogi näyttää:

itsensä ylläpitämä blogi teema-asennuksen jälkeen

Ei paha, näyttää melkein WordPress.com-sivustoltamme, eikö niin? Meidän on vain siirrettävä muutama asia ympäri ja lisättävä pari pluginia käynnistykseen. Kirjaudu vain takaisin tuttuun järjestelmänvalvojan kojelautaan ja muuta mitä haluat.

Esimerkiksi, jos haluat muuttaa verkkosivuston otsikkoa, minun on vain kirjauduttava sisään itse isännöimään blogiini ja navigoitava siihen Asetukset> Yleiset. Jotta voin mukauttaa epämaailmaisesti rumaa menuani, minun on vain navigoitava siihen Ulkonäkö> Valikot. Jos haluat lisätä sivupalkissa näkemäsi About Me -widgetin, asennan ensin visuaalisen editorin laajennuksen, kuten Musta Studio TinyMCE -widget ja mukauttaa pois.

Toisin sanoen, voit mukauttaa uutta itse ylläpidettyä blogiasi haluamallasi tavalla, koska voit nyt asentaa WordPress-laajennuksia ja tehdä mitä tahansa teemasi mukaan. Esimerkiksi mukautin itse isännöimääni blogia ja päädyin seuraavaan:

itse isännöity blogi wordpress-org-after-räätälöinti

Näyttää aivan kuten WordPress.com-blogiamme, ja kesti minulla alle 5 minuuttia, koska sinun täytyy olla jo valmis tähän mennessä.

Lisähuomautuksia

Olet siirtänyt WordPress.com-blogin onnistuneesti WordPress.org-sivustolle, mikä tarkoittaa, että sinulla on nyt verkkosivustosi hallituskausi. Ansaitset kruunun ja juoman. Ja kun rojalti, kunnia, vastuusi kasvaa. Olet vastuussa verkkosivustojen hallintatehtävistä, kuten turvallisuus, hakukoneoptimointi, varmuuskopiot, roskapostit ja niin edelleen.

Sinulla on enemmän kuin vain ilmainen isännöinti ja ilmainen aliverkkotunnus, mutta hei ainakin he auttoivat sinua kävelemään. Pidä verkkotunnuksesi ja verkkotunnuksesi kuitenkin maksettuina varmistaaksesi, että blogisi on verkossa jatkuvasti.

Jos et uusitse verkkotunnusta ajoissa, joku muu voi ottaa sen käyttöön. Kerran kadotin verkkotunnuksen, joka osoitti sosiaalisen verkostoitumisen sivustoa joillekin saksalaisille osakevälittäjille. Opi virheistäni, mate, oppia. Mutta älä näytä niin surulliselta, se oli sivuston vika, en ollut löytänyt BuddyPressiä.

Tarkista linkit ja kuvat

Kun olet muuttanut, varmista, että kaikki linkit ja kuvat toimivat, jotta vältetään rikkoutuneet linkit aiheuttavat ilkeät ongelmat. Jos jotkut kuvasi jäivät taakse, kuten valtavien verkkosivustojen tapauksessa, harkitse käyttöä Kuva Teleporter tai Lataa kuvat automaattisesti.

Sitten on toinen kysymys olemassa olevien tilaajien siirtämisestä vahingoittamatta heidän tunteitaan. Tukeeko tuonti itse isännöimään WordPressiin WordPress.com-tilaajasi? Valitettavasti ei. Täällä tarvitset hienon laajennuksen, joka tunnetaan nimellä Jetpack.

Asenna ensin Jetpack ja lue sitten tämä yksityiskohtainen opas tilaajien muuttamisesta itse isännöimään WordPress-blogiisi.

Mitä muuta? Ai niin, ilmoita käyttäjillesi muutosta tai käytä Sivuston uudelleenohjauspalvelu se maksaa 13 dollaria taalaa vuodessa. Tarvitset vain ensimmäisen vuoden.

Viimeiset sanat

Blogin siirtäminen WordPress.comista WordPress.org on helppo herkkä työ. Lataa vain XML-tiedosto WordPress.com-blogissasi, lähetä itse isännöimään blogiin, muokkaa ulkonäköä, tee pieni taloudenhoito, ilmoita tai ohjaa käyttäjiä ja olet kultainen.

Oletko siirtänyt blogin WordPress.comista WordPress.orgiin aiemmin? Jos on, mitä selitit? Onko sinulla kysymys tai ehdotus?

Jos tämä viesti ei ole paljastanut tilannettasi, älä epäröi kysyä kysymystäsi kommentissa. Olemme enemmän kuin iloisia voidessamme lainata käden. Kippis ja kaikkea hyvää muuttuessasi (ja sen jälkeen)!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map