Kuinka siirtää blogia keskisuuresta WordPressiin

Kuinka siirtää blogia keskisuuresta WordPressiin

Medium on hybridi blogimisalustan ja sosiaalisen verkoston välillä. Mediumin B2B-kumppanuuksien johtaja Sophie Maoura kutsuu sitä sosiaalisen sisällön alustaksi. Heidän omin sanoin, ”Medium on paikka, jossa sanoilla on merkitystä” joten ei ole yllättävää, että bloggaajat suosivat Mediumia, mutta suosion suhteen se on edelleen WordPressin takana.


WordPress on edelleen suosituin Kaikista blogging-alusta, jossa on 70 miljoonaa uutta blogia, joka julkaistaan ​​WordPressissä joka kuukausi. Valvonnan puute ja epävarmuus julkaisemisesta kolmannen osapuolen alustalla ovat johtaneet siihen, että ihmiset ovat siirtyneet WordPressiin Mediumista, loppujen lopuksi kukaan bloggaaja ei halua juuttuakseen juuttuneeksi ”Black Mirror” -jaksoon ilman hallintaa heidän kohtalo tai toimet. Useat alan ammattilaiset, mukaan lukien Slack, The Awl, Film koulujen hylkääjät, ovat siirtäneet julkaisunsa Mediumista takaisin WordPressiin.

Siirtyminen keskisuuresta WordPressiin

Blogilla Mediumilla on etuja. Se tarjoaa sisäänrakennetun jakelukanavan, joka käyttää sitouttamispohjaista algoritmia, joka on helppo tavoittaa uusi yleisö. Lisäksi se lähettää säännöllisiä tiivistelmiä yhteisölle lisäämällä mahdollisuuksiasi tavoittaa laajempi yleisö. Keskitaso tarjoaa myös potentiaalisen hakutuloksen nousun, koska verkkotunnuksen sijoitus on 94 (mikä ylittää jopa Wikipedian). Koska blogi on jo mobiililaitteille optimoitu ja siinä on myös oma sovellus, bloggaajien ei tarvitse huolehtia siitä reagoivan verkkosivuston suunnittelu heidän blogiinsa. Ja koska Medium on itse isäntäympäristö, teknisiä taitoja ei tarvita. Bloggaajien ei tarvitse käsitellä teknisiä, isännöintiin liittyviä kysymyksiä.

Lukuisista eduista huolimatta Medium ei ole kaikki sateenkaaret ja yksisarviset. Se ei vastaa WordPressin tarjoamaa joustavuutta ja muokattavuutta. Sisällön ja kaupallistamisstrategioiden hallinta, kyky suunnitella räätälöityjä CTA-sopimuksia ohjaamaan tilauksia, SEO-sijoitusten lisääntyminen ja vähemmän mahdollisuuksia katsojien huomion kiinnittämiseen kilpailijan sisältöön ovat tärkeimmät syyt siirtymiseen WordPressiin Mediumista. Jos jokin näistä vaikuttaa sovellettavan sinuun, tuleva opas on kaikki mitä tarvitset, kun siirrät blogin WordPressiin.

WordPress.com tai WordPress.org ja Mikä on ero?

WordPress.com on WordPressin Freemium-verkkosivustojen isännöintipalvelu, kun taas WordPress.org on itse ylläpitämä palvelu. WordPress.com: n ilmainen suunnitelma ei anna sinulle omaa verkkotunnusta ja saat vain aliverkkotunnuksen. Sivustosi URL-osoite näkyy nimellä name.wordpress.com/, joka ei näytä lukijoille ammattimaiselta ja haittaa henkilökohtaista tuotemerkkiäsi.

WordPress.com-blogin kaupallistamisesta tulee myös haaste, koska et voi suorittaa tytäryhtiömarkkinointiohjelmia tai lähettää suoria mainoksia mainosverkostojen, kuten Google Adsense, kautta. Voit rekisteröityä WordPressin voitonjako-ohjelmaan, WordAdsiin, ansaitaksesi liikennettäsi. Mukauttamiselle ja lisäosien lisäämiselle blogiin on myös rajoituksia, jotka saattavat olla rajoittavia.

WordPress.org puolestaan ​​on luotettavampi, antaa sinulle pääsyn kaikkiin WordPressin tarjoamiin ominaisuuksiin ja antaa sinulle mahdollisuuden kasvattaa tilaajia ja ansaita rahaa blogiisi. Joten tässä viestissä käsittelemme kuinka siirtää Medium-blogiisi WordPress.org avataksesi WordPressin todellisen voiman (selitä miksi WordPress.com-sivuston ja WordPress.org -sivun täydellisessä vertailussa).

Kuinka siirtää Medium-blogin WordPressiin?

Medium on itsenäinen ekosysteemi, joten blogin sisällön siirtäminen Mediumista WordPressiin ei ole suoraviivainen prosessi. Vientitiedostomuoto ei ole XML, vaan HTML. Mediumin RSS-kentät eivät myöskään noudata tavanomaisia ​​RSS-käytäntöjä, mutta oikeilla työkaluilla ja tietoilla hihassaan voit tehdä sen pienin voimin..

Tässä on askel askeleelta ohje Medium-blogin siirtämiseen WordPressiin.

1. Hanki mukautettu verkkotunnus blogiisi

GoDaddy-verkkotunnuksen haku

Ensimmäinen askel itse isännöimässä WordPress-blogissa on mukautetun verkkotunnuksen käyttäminen. Verkkotunnus on URL, joka on verkkosivustosi osoite Internetissä. Koska Medium ei enää tarjoa mukautettuja verkkotunnuksia, on todennäköistä, että et halua rekisteröidä verkkotunnuksen nimeä Medium-blogiisi.

On olemassa useita myyjiä, joilta voit ostaa verkkotunnuksen blogiisi (esimerkiksi GoDaddy tarjoaa promootiota premium-verkkotunnuksesta vain 4,99 dollaria ensimmäisenä vuonna). Jos verkkotunnus on jo rekisteröity, sinun on vain ohjattava DNS (Domain name system) takaisin WordPress-sivustoon. Voit käyttää WordPress DNS -opastamme, jos tarvitset apua.

Kun valitset verkkotunnusta, suosittelemme myös lisäämään SSL: n ja valitsemalla HTTPS-protokollan WordPress-sivustosi turvallisuuden varmistamiseksi. Sen lisäksi, että blogisi näyttää luotettavammalta, se voi myös antaa sinulle jonkin verran lisäystä Google-hakutuloksissa.

2. Asenna web-hosting

WordPress-sivustosi tarvitsee palvelintilaa tallennettavaksi, ja web-hosting-yritykset tekevät tämän puolestasi. On olemassa useita WordPress-yhteensopivia isännöintipalveluntarjoajia, joiden hintaluokka vaihtelee. Tämä opas parhaista WordPress-hosting-vaihtoehdoista kattaa erityyppiset hosting-palvelut ja yritykset, joita WPExplorer suosittelee jokaiselle.

Useimmat web-hosting-yritykset kertovat sinulle suoraan, ovatko heidän palvelut yhteensopivia WordPressin kanssa vai eivät. WordPress-verkkosivustojen isäntä vaatii PHP-version 7.3 ja uudemmat sekä MySQL-version 5.6 ja uudemmat WordPress-isäntäpalvelun tukemiseksi (kirjoittamishetkellä). Vaikka on hyvä idea tarkistaa vielä kerran virkamies nykyiset WordPress-vaatimukset asian varmistamiseksi.

Elämäsi helpottamiseksi suosittelemme käyttämään hallittua WordPress-hosting-palvelua, jos mahdollista. Hallitun isännöinnin yhteydessä sinun ei tarvitse huolehtia WordPressin asentamisesta tai ylläpidosta, koska hosting-yritys huolehtii tästä puolestasi. Merkittäviä hallittuja hosting-yrityksiä, joita suosittelemme, ovat WP Engine, Kinsta ja Media Temple.

3. Asenna WordPress

Jos päätät luopua hallitusta WordPress-isännöinnistä jaetulle pilvipalvelun tai VPS-suunnitelmalle, sinun on asennettava WordPress palvelimellesi. Suurin osa WordPress-isäntäyrityksistä antaa sinun asentaa WordPress tarjoamalla yhden napsautuksen asennukset C-paneelissa. Jos ei, tarkista suunnitelmasi verkko-ohjeet tai ota yhteyttä isäntätukitiimiin saadaksesi asennusprosessin lajiteltuksi.

4. Vie artikkeleita Mediumista

Medium-blogin sisältö viedään HTML-muodossa eikä XML-muodossa. Se ja RSS-syötteiden yleissopimusten erot tekevät sisällön tuonnista WordPress.orgiin haasteen, ja sinun on käytettävä ympyräkuvaa lähestyäksesi muodon yhteensopimattomuutta..

Itse sisällön vieminen on helppo tehtävä. Sinun tarvitsee vain avata käyttäjän asetukset, napsauttaa Tili-osaa, vierittää alas ja napsauttaa ”Lataa tietosi”. .Zip-tiedosto kaikista Mediumissa jakamiesi blogeista ja sisällöstä, sinulla olevista viesteistä ja luonnoksista, profiilisivullasi olevat tiedot lähetetään rekisteröidylle sähköpostiosoitteellesi HTML-tiedostoina.

Vie artikkeleita Mediumista

Linkki on aktiivinen 24 tunnin ajan sähköpostin vastaanottamisesta. Medium antaa sinulle myös mahdollisuuden muuttaa sähköpostitunnusta, kun viet sisältöäsi siitä.

5. Tuo artikkeleita WordPressiin

WordPress.org-versiossa voit suorittaa Medium-tiedoston WordPress Medium -tuontityökalulla, joka muuntaa tiedoston, ja WordPress-valmismuotoon. Siirry WordPress-sivustosi järjestelmänvalvojan osioon, napsauta Työkalut ja valitse Tuo. Kun olet valinnut WordPress-maahantuojan laajennus Asenna se ja napsauta vain “suorita maahantuoja” ja käynnistä se.

Artikkelien tuominen WordPressiin

Toinen tapa saavuttaa tämä on käyttää raakakoodia Medium-syötteen URL-osoitteelle. Kun pääset sivukoodiin ja tallennat sen tietokoneellesi napsauttamalla sivua hiiren kakkospainikkeella, luodaan XML-tiedosto. Käyttämällä WordPressin XML-tiedostojen lataamislaajennusta, voit saada Medium-blogiviestiesi kaiken sisällön WordPressiin.

Tuo keskimääräisen blogisyötteen avulla

Kolmas tapa, vaikkakin voidaan käyttää myös liikenneympyrää. Voit tuoda Medium-tiedostot WordPress.com-verkkoon, ja sitten WordPress.com-tiedostot (jotka ovat XML-muodossa) voidaan viedä ja sitten tuoda WordPress.org-tiedostoon. On ymmärrettävää, jos et halua hypätä kaikkien kehien läpi ja saada asiat tehdään tällä tavalla, mutta tietäminen, että sinulla on tämä vaihtoehto, ei haittaa.

6. Hanki mediasisältö WordPressistä

Kun tuodaan sisältöä, WordPress-tuoja antaa sinulle kehotuksen määrittää tekijä. Voit joko tuoda tekijäprofiilin mediasta tai luoda uuden profiilin. Valinta on sinun.

On tärkeää huomata, että keskisuuri vientitiedosto ei sisällä kuvia, joita olet saattanut käyttää blogin viesteissä. Viedyt tiedostot ovat HTML-muodossa, ja kuvat toimitetaan Mediumin omalla CDN: llä (Content Delivery Network). Tämä tarkoittaa kuvien isäntämistä WordPress-blogissa, sinun on käytettävä ulkoista maahantuojaa tai lähetettävä ne manuaalisesti blogiisi.

7. Lisää URL-uudelleenohjauksia tarvittaessa

Aikaisemmin Medium antoi käyttäjille omat verkkotunnukset, joten Medium-viestien uudelleenohjaus WordPress-sivustoon oli mahdollisuus. Kun olet osoittanut verkkotunnuksesi uudelle WordPress-palvelimelle, joudut käyttämään vain uudelleenohjauslaajennusta. Lisää vain keskimääräinen URL-osoite lähde-URL-osoitteeksi ja uusi WordPress-URL-osoite kohdeosoitteeksi. Plugins kuten Hiiva SEO tarjota tämä ominaisuus, joten sitä on helppo hallita hallintapaneelista.

Yksinkertaiset WooCommerce-vinkit: Yoast SEO -ohjaukset loppuunmyytyihin tuotteisiin

Valitettavasti, jos sinulla on Medium.com-verkkotunnus, tällä hetkellä ei ole mitään tapaa määrittää URL-uudelleenohjauksia Medium-blogiisi uuteen WordPress-blogiisi.

Nyt kun olet siirtänyt blogin WordPressiin, sinun tarvitsee vain mukauttaa blogiisi teemalla ja muutama hyödyllinen lisäosa.

8. Mukauta suunnitteluasi WordPress-teeman avulla

Mukauta suunnitteluasi WordPress-teeman avulla

Oletuksena WordPress tarjoaa valtavan määrän ilmaisia ​​WordPress-teemoja, saatavana suoraan WordPressin kojetaulusta (Ulkonäkö> Teemat). Ja tuhansia premium-WordPress-teemoja on vielä enemmän ominaisuuksia. Jos et ole varma mistä aloittaa, tässä on joitain suosituimpia WordPress-blogiteemoja aloittaaksesi.

Joka tapauksessa valitse teema, joka vastaa blogin sisältöä ja sekoittuu henkilökohtaiseen tuotemerkkiisi. Kun teema on asennettu, älä unohda määrittää navigointivalikkoja ja lisätä widgettejä sivupalkkiisi tai alatunnisteeseen (teemasta riippuen). Hyvin järjestetty navigointivalikko on hyödyllinen kävijöille löytämässä tiensä blogin kautta.

9. Valitse ja lisää hyödyllisiä laajennuksia

Valitse ja lisää hyödyllisiä laajennuksia

Vaikka WordPressissä on lukuisia laajennuksia, joista voit valita (siirry kohtaan Laajennukset> Lisää uusi selataksesi niitä kojelaudalta), pureskeleminen enemmän kuin mitä voi pureta, ei ole viisas strategia. Liian monet voivat johtaa laajennuskonflikteihin, jotka puolestaan ​​rikkovat sivustosi. Joten valitse ja valitse ne, jotka sinusta tuntuu olevan ehdottoman välttämätöntä blogiisi.

Suosittelemme tyypillisesti optimointilaajennuksen käyttöä Hiiva SEO, roskapostisuodatin kuten Akismet, ja tietoturvalaajennus, kuten iThemes Security tai VaultPress. Paitsi, että siellä on tonnia laajennuksia tapahtumakalentereihin, verkkokauppoihin, live-chattiin ja muuhun. Mieti sitä ja valitse itsellesi parhaat laajennukset.


Blogin siirtäminen keskisuuresta WordPressiin voi tuntua monimutkaiselta tehtävältä. Mutta päivän päätteeksi, kun ryhdyt siihen tekemiseen, huomaat, että se ei ole niin vaikeaa – vaikka se olisi yksityiskohtainen prosessi. Kun olet valmis, suorita koko sivusi läpi. Varmista, että kaikki sisäiset ja ulkoiset linkit ovat paikoillaan ja toimivat kunnolla ja ole valmiita hyödyntämään WordPressin tarjoamaa vapautta ja joustavuutta täysimääräisesti..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map