Kuinka saada mahtava haku WordPress-blogiisi

WordPress Versio 3.5 on juuri julkaistu, ja se tuo mukanaan kauniita uusia mediankäsittelyominaisuuksia ja aivan uuden oletusteeman (muun muassa parannusten joukossa). Minusta se on jälleen yksi askel oikeaan suuntaan.


Uuden WordPress-version julkaisu muistuttaa minua kuitenkin aina puutteista, joita ei ole käsitelty. Älä ymmärrä minua väärin – rakastan WordPressiä ja en olisi haaveillut toisen sisällönhallintajärjestelmän käytöstä, mutta se ei ole kaukana täydellisyydestä.

Yksi suurimmista WordPress-ongelmista on sen hakuominaisuudet sekä etu- että takaosassa. Jokainen, joka on käyttänyt WordPressiä pitkään, jakaa todennäköisesti turhautumiseni oletushakualgoritmin tehottomuuteen.

Tätä silmällä pitäen haluan tässä viestissä esitellä sinulle, mitä pidän parhaana ratkaisuna WordPress-hakuominaisuuksien dramaattiseen parantamiseen.

Mikä on niin paha WordPressin oletushakukoneessa?

Mutta ennen kuin pääsen siihen, katsotaanpa ensin miksi Olen niin halukas välttämään WordPress-oletushakua.

Se on kaikki tekemistä sopivan algoritmin kanssa, joka valitsee tulokset avainsanan maininnalla ja esittää ne käänteisessä aikajärjestyksessä. Tämä ei välttämättä kuulosta kovinkaan pahaltä, mutta käytännössä sovellettaessa se palaa huonolaatuiset hakutulokset.

Sano esimerkiksi, että olet kirjoittanut viestin, joka kattoi kaiken, mitä tarvitsisi tietää sinisistä widgetteistä. Olit sitten linkittänyt tähän viestiin viidessä uudemmassa viestissä, jotka keskittyivät erivärisiin widgetteihin. Jos joku haki blogistasi sinisiä widgettejä, kyseinen sininen widget -resurssi olisi kuudes palautettu viesti, huolimatta siitä, että se on ylivoimaisesti merkityksellisin tulos.

Tämä on ongelma myös etsittäessä takapäästä. Jos julkaiset paljon viestejä blogissasi ja tarvitset löytää jonkin aikaa sitten julkaistun viestin, sinulla voi olla vaikeuksia sen löytämisessä WordPress-hakukoneen surkean hakualgoritmin vuoksi. Se oli aikaisemmin minulle loputtoman turhautumisen lähde.

Mikä on ratkaisu?

On olemassa muutamia laajennuksia, joita en epäröi asentaa uusiin blogeihin ja Relevanssi on yksi heistä. Tämä ilmainen laajennus on täydellinen ratkaisu parannettuun hakuajoille WordPress-blogiisi sekä etu- että takaosassa..

Tässä ovat tärkeimmät ominaisuudet, jotka tekevät Relevanssista niin paljon parempia kuin WordPress-oletushakukone:

 • Hakutulokset on lajiteltu osuvuusjärjestyksen, ei päivämäärän mukaan.
 • Sumea vastaavuus: vastaa osittaisia ​​sanoja, jos kokonaiset sanat eivät vastaa toisiaan.
 • Etsi asiakirjoja, jotka vastaavat joko yhtä hakutermiä (TAI kysely) tai vaadi kaikkien sanojen näkymistä (JA kysely).
 • Etsi lauseita lainausmerkeillä, esimerkiksi ”hakulause”.
 • Luo mukautettuja otteita, jotka osoittavat, missä osuma tehtiin, hakutermit korostettuna.
 • Korosta hakutermit asiakirjoissa, kun käyttäjä napsauttaa hakutuloksia.
 • Etsi kommentteja, tunnisteita, luokkia ja mukautettuja kenttiä.

Yksityiskohdat eivät ole oikeasti että tärkeää, koska todisteet ovat vanukassa. Asenna tämä laajennus ja etsi blogiisi, niin näet positiiviset tulokset itse.

Annan sinulle esimerkin omasta blogistani. Olen kirjoittanut Twitteristä erityisesti muutamissa tapauksissa, joten hyvän hakukoneen pitäisi palauttaa nämä viestit merkityksellisimpinä tuloksina. Tässä on ensimmäinen WordPress-oletushakukoneen palauttama tulos:

WordPress-haku

Oletettavasti marraskuun tulokertomuksessani mainittiin Twitter ohittamisesta, mutta viesti ei oikeastaan ​​keskittynyt Twitteriin ollenkaan. Katsotaanpa nyt Relevanssin palauttamia tuloksia:

Relevanssi-hakutulokset

Oletus WordPress-hakukone ei oikeastaan ​​palautunut minkä tahansa neljästä viestistä, jotka olen merkinnällä ”Twitter” ensimmäisellä sivulla. Relevanssi palautti kaikki neljä virkaa kuuden parhaan tuloksen joukossa.

Lisäominaisuuksia

Jos sen erittäin korkea hakukone ei riitä sinulle, Relevanssilla on lisäominaisuuksia hihassaan.

Ensinnäkin on joukko tapoja, joilla voit muuttaa itse hakutoimintoa:

 • Säädä vastaavaa algoritmia (otsikoiden, tunnisteiden ja kommenttien mukaan)
 • Rajoita haku kategorioihin ja tunnisteisiin
 • Hakemisto mukautettuja postityyppejä ja taksonomioita
 • Indeksi lyhytkoodien sisältö
 • Lisää Google-tyyli “Tarkoititko?” ehdotukset

Lisäksi, Voit asettaa Relevanssin kirjaamaan käyttäjän kyselyt, jonka avulla voit tutkia mitä ihmiset todella etsivät blogistasi. Tämän hyödyn pitäisi olla selvä – voit käyttää hakukyselyjä pohjana sisältöstrategiaasi (olettaen, että ihmiset haluavat etsimänsä).

Vaikka Relevanssi on täysin ilmainen käyttää, on saatavana premium-versio, joka sisältää lisäominaisuuksia, kuten:

 • Parempi oikeinkirjoituksen korjaus kohdassa “Tarkoititko?” ehdotukset
 • Usean sivuston tuki
 • Etsi ja indeksoi käyttäjäprofiileja
 • Anna lisäpaino uusille viesteille
 • Anna käyttäjän valita AND- tai OR-hakujen välillä, käytä + ja – operaattoria (AND ja NOT)

Ensiluokkainen versio ei todellakaan ole välttämätön – olen käyttänyt ilmaista versiota yli vuoden ja olen erittäin tyytyväinen sen suoritukseen.

Palkitse kävijöitäsi paremmalla haulla

Ei todellakaan ole mitään syytä, miksi sinun ei pitäisi asentaa ja aktivoida Relevanssia WordPress-blogiisi nyt. Asennusaika on melkein olematon, ja sinun ei tarvitse huolehtia siitä, kun se on valmis ja käynnissä. Sinä voida vie aikaa viettääksesi asetukset mieleiseesi, mutta se ei ole välttämätöntä – se toimii todella hyvin laatikosta.

Vaikka vaihtoehtoja onkin, mielestäni Relevanssi on paras. Oletko samaa mieltä? Haluaisin lukea ajatuksesi kommenttiosiossa!

Lataa Relevanssi WordPress.orgista →

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map