Kuinka pääset alkuun WordPress: 2020 -oppaasta

Kuinka pääset alkuun WordPressistä

Joten haluat perustaa uuden verkkosivuston. Sinulla on hyvä käsitys siitä, mistä sivustosi tulee, mitä sisältöä sillä on, myytkö jotain, luettelo jatkuu. Nyt pääset alkuun WordPressistä!


Näyttää siltä, ​​että olet kaikki valmis aloittamaan, eikö niin? Mutta odota, entä käyttöjärjestelmäsi? Jos luet tätä, olet todennäköisesti valinnut – tai harkitset valintaa – WordPress. Mutta ehkä et ole varma kuinka aloittaa. Tai ehkä tarvitset vain kertausta, miten se toimii. Tämä artikkeli auttaa prosessin helpottamisessa viemällä sinut vaihe vaiheelta siihen, miten pääset alkuun WordPress-sivustosi kanssa.

Huomaa: WordPress.com: n ja WordPress.org: n välillä on suuria eroja, tässä oppaassa jaamme vinkkejä .ORG: lle.

Vaihe 1: Löydä paras sijoittelu sivustollesi

Ennen kuin voit käyttää WordPress.org-palvelua, tarvitset isännöintipalvelun. Voit määrittää oman palvelimen ja asentaa WordPressin tietokoneellesi, mutta kun vasta aloitat, on helpompaa tilata palvelu, jonka palvelimet on jo määritetty ja jotka ovat valmiita isännöimään WordPress-sivustoa. Jotkut palvelut ovat ilmaisia, ja osa maksetaan; suosittelemme maksullisen käyttämistä, koska ne tarjoavat laadukkaampia palveluita ja ominaisuuksia.

Etkö ole varma, minkä tyyppinen isäntä tai mikä isäntä valita? Ymmärrämme täysin (ja olemme olleet siellä aiemmin, WPExplorer on vaihtanut isäntiä pari kertaa ennen täydellisen istuvuuden löytämistä). On harkittava erityyppisiä hosting-tyyppejä, joilla kaikilla on omat edut ja haitat. Voit lukea oppaamme parhaasta WordPress-isännöinnistä tai katsoa kätevästä infografiasta, joka esittelee tärkeimmät hosting-vaihtoehdot, joita suosittelemme uusille WordPress-käyttäjille.

WordPress-hosting-asetukset

Paras WordPress-hosting

Jaettu hosting on mitä useimmat uudet WordPress-käyttäjät alkavat. Se on helppo budjettiystävällinen vaihtoehto, jolla on tarpeeksi resursseja uuden verkkosivuston ylläpitämiseen. Useimmat jaetut isännät tarjoavat yhden napsautuksen WordPress-asennuksen, kohtuullisen määrän tallennustilaa ja kaistanleveyttä ja joskus muutamia etuja (kuten Google Adwords -kupongit tai jopa ilmainen verkkotunnus). Mielestämme paras jaettu hosting-suunnitelma on Bluehostilta. Alkaen vain 2,95 dollaria kuukaudessa (erityisellä linkillämme), se on loistava vaihtoehto niille, jotka vasta alkavat WordPressistä.

SINISEN HENKILÖSTÖN TYÖNTÖMYYS

Ylläpito VPS (joka tarkoittaa virtuaalisia yksityisiä palvelimia) on askel eteenpäin jaetusta isännöinnistä. Jaat palvelimen edelleen muiden käyttäjien kanssa, mutta palvelin on jaettu osioihin, joten jokaisella on oma minipalvelin paremman tietoturvan, yksityisyyden ja verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Plus, kanssa hallinnoi VPS, jota sinun ei tarvitse ylläpitää palvelimellasi – isäntäyritys käsittelee ohjelmistopäivitykset ja koodittaa WordPress-päivitykset puolestasi, jotta voit keskittyä verkkosivustoosi. Valintamme parhaiten hallittuun VPS: ään on Vauhtipyörä. Ne tarjoavat fantastisia palveluita, kuten ilmaisen siirron, sisäänrakennetun välimuistin, automatisoidut varmuuskopiot ja paljon muuta..

Vauhtipyörä VPS WordPress-hosting

Ja viimeinen isännöintivaihtoehto on Ylläpito WordPress-hosting, jolloin hosting-yritys hallitsee palvelimesi täysin puolestasi. Ylläpito-isännöinti tarjoaa enemmän ominaisuuksia ja verkkosivustoresursseja kuin jaettua, ja monet hallitut isännät tarjoavat skaalattavia isännöintisuunnitelmia, jotta voit aloittaa pienen palvelun ja päivittää palvelimen liiketoiminnan kasvaessa. Olemme käyttäneet WP Moottorin hallittua isännöintiä vuosien ajan ja olemme erittäin tyytyväisiä isännöintimme laatuun ja heidän tukitiiminsä mahtavaan palveluun. Ne tarjoavat loistavan henkilökohtaisen suunnitelman uusille bloggaajille sekä uskomattomia premium- ja yritystason suunnitelmia korkean liikenteen verkkosivustoille.

WP-moottorin hallinnoima WordPress-hosting

Vaihe 2: Valitse verkkotunnus

Sinulla on todennäköisesti jo valittu verkkosivustosi nimi tai nimiluettelo. Sepä hienoa! Jos et, niin on paljon artikkeleita, jotka voivat auttaa sinua ideoimaan ideoita. Muista vain, että verkkotunnuksesi on heijastettava sivustosi tarkoitusta ja oltava tarpeeksi kiinnostava houkuttelemaan kävijöitä.

Toinen nimeämisen osa, johon kiinnitetään hieman vähemmän huomiota, on verkkotunnus. Teknisessä mielessä verkkotunnuksen nimi on URL-osoitteen osa, joka identifioi IP-osoitteet (jotka tunnistavat verkon tietokoneet tai laitteet) ja verkkosivut. Yksinkertaisemmin, se on verkko-osoitteesi. Jokaisella verkkotunnuksen nimellä on jälkiliite, kuten .com tai .org. Voit rekisteröidä minkä tahansa haluamasi verkkotunnuksen, jota ei vielä ole otettu – vuosimaksu. Jotkut isännät antavat sinulle ilmaisen verkkotunnuksen rekisteröinnin ensimmäisenä vuonna. Osana kirjautumisprosessia isännät tarkistavat myös automaattisesti, onko verkkotunnus käytettävissäsi. Voit kuitenkin ostaa verkkotunnuksen nimen suoraan rekisterinpitäjältä, kuten NameCheap tai GoDaddy.

Kun olet asettunut verkkotunnukseen, noudata hosting-yrityksen ohjeita suorittaaksesi asennusprosessin loppuun. Sinun on todennäköisesti osoitettava verkkotunnuksesi nimi isäntällesi. Tarkista heidän online-dokumenttinsa tai tee nopea Google-haku löytääksesi tarkat ohjeet. Nyt todellinen työ alkaa!

Seuraavien vaiheiden ei tarvitse välttämättä tapahtua tietyssä järjestyksessä. Voit nyt käyttää kojetaulua ja kääntää huomionne siihen, mikä mielestäsi on kiireellisintä.

Tervetuloa WordPressiin

Tässä vaiheessa voi olla hyödyllistä tarkastella sivustoasi ja tutustua järjestelmänvalvojan vaihtoehtoihin. Tällä tavalla tiedät, mitä sinun on työskenneltävä.

Vaihe 3: Muokkaa sivustosuunnitteluasi

WordPress olettaa tietyn teeman, jonka voit pysyä sellaisenaan, muokata tai muuttaa sen uuteen teemaan.

Ilmaisia ​​teemoja

WordPressillä on useita esiasennettuja teemoja, joista valita. Voit nähdä hakemisto ilmaisia ​​WordPress-teemoja, Klikkaa Ulkonäkö> Teemat. Jos napsautat Lisää uusi -painikkeella näet luettelon ilmaisista WordPress-teemoista WordPress.org-hakemistosta sekä yksityiskohtia teemoista ja esikatsella tai asentaa niitä.

Lisää uusi WordPress-teema

Voit myös asentaa kolmannen osapuolen kehittämän teeman. Monet hyvämaineiset sivustot tarjoavat ilmaisia ​​WordPress-teemoja – mukaan lukien WPExplorer. Asennus on hiukan erilainen, koska sinun on ladattava teema. Usein tämä on .zip, jolla on teeman nimi. Asenna vain siirtymällä teemahakemistoon ja napsauttamalla Lataa teema.

Lähetetään WordPress-teema

Seuraavan näytön pitäisi kehottaa sinua selaamaan teemaa tietokoneellasi. Valitse teetiedostosi (mainitsemme .zip) ja asenna napsauttamalla. Ainoa jäljellä on napsauttaa aktivoida, jotta voit käyttää uutta teemaasi sivustossasi.

Premium-teemat

Vaikka ilmaiset teemat ovat loistava tapa päästä alkuun, premium- (tai maksetut) teemat ovat kultastandardi. Kolmannen osapuolen premium-teemat tarjoavat enemmän erilaisia ​​ja sisältävät usein paljon enemmän ominaisuuksia kuin ilmaisessa teemahakemistossa olevat teemat.

Esimerkiksi Total WordPress -teema sisältää helppokäyttöisen visuaalisen sivunmuodostajan, kiinteät vaihtoehdot portfolioon, muokattavan blogin, mukautetut fontit, rajoittamattomat värivaihtoehdot ja paljon muuta. Mutta mikä tärkeintä, se sisältää helpon esittelytuojan, jonka avulla voit tuoda minkä tahansa teeman live-esittelyn. Joten muutamalla napsautuksella voit aloittaa sivustosi suunnittelun.

Yhteensä reagoiva monikäyttöinen WordPress-teema

Tiedot ja lataaNäytä esittely

Mutta se on vain yksi vaihtoehto. On olemassa monia premium-teemamarkkinapaikkoja, joilla voit ostaa uuden teeman verkkosivustollesi. Teemametsä on hyvä paikka aloittaa premium-teeman löytäminen, yli 11 000 teeman välillä. Tai voit selata WPExplorerissa monia teemallistoja, jotka olemme koonneet täällä.

Kun olet löytänyt, ostanut ja ladannut haluamasi teeman, sinun on asennettava se (aivan kuten käsitelimme ilmaisia ​​teemoja -osiossa). Siirry kohtaan Teemat> Lisää uusi ladata, asentaa ja aktivoida. Jos premium-teema sisälsi pakettilaajennuksia, saatat nähdä lisäkehotteita tai ilmoituksia suositeltujen laajennusten asentamisesta.

Teeman mukauttaja

Muut ulkonäkösi osat, joita haluat mukauttaa, ovat widgetit, valikko (t), otsikko ja tausta. Kaikkia näitä voidaan muuttaa käyttämällä teeman mukauttaja jonka löydät alla Ulkomuoto (heti teemojen alapuolella). Napsauta sitä avataksesi rakkauden WordPress-mukautuksen:

WordPress Theme Customizer

WordPress on ladattu valmiiksi joukolla widgettejä, joista osa on aktivoitu ja näkyvät sivustosi sivupalkissa. Voit järjestää ne tarvittaessa, ja jos haluat lisää, voit aina asentaa laajennuksen lisätäksesi uusia.

Lisää WordPress-widgetit

Teema voi tukea erilaisia ​​tai useita valikkokohtia (pää, yläpalkki, alatunniste jne.). Jos näin ei ole, valikkoliitännät ovat asennettavissa. Sinun ei todennäköisesti tarvitse murehtia tästä liikaa, ennen kuin useita sivuja on määritetty.

Vaihe 4: Lisää laajennuksia lisäominaisuuksia varten

Riippuen sekä sivustosi käytöstä että teeman toiminnallisuudesta, sinun on todennäköisesti asennettava ja aktivoitava erilaisia ​​laajennuksia. Nämä lisäävät sivustosi kykyä tehdä.

Asenna ilmaisia ​​laajennuksia käymällä laajennushakemisto napsauttamalla Laajennukset> Lisää uusi tai selaamalla laajennusta, tai voit asentaa muilta sivustoilta ostamasi laajennukset napsauttamalla Lataa laajennus nappi.

Jos olet kiinnostunut, tässä on kolme keskeistä laajennusta, joita käytämme ja suosittelemme täällä WPExplorerissa.

VaultPress

VaultPress WordPressille

Hanki VaultPress-varmuuskopiot

Vaikka useimmat hyvät hosting-yritykset tarjoavat päivittäisiä varmuuskopioita osana suunnitelmiaan, suosittelemme erittäin varmuuskopiointia WordPressille yksin vain turvallisuutesi vuoksi. Käytämme ja rakastamme VaultPressiä, koska se on edullinen (se on itse asiassa osa JetPack-premium-suunnitelmia), helppokäyttöinen (asenna vain WordPress.org-tiliisi ja linkitä siihen), ja se vie täydellisen varmuuskopion koko sivustostasi – mukaan lukien media.

Akismet

Akismet WordPressin roskapostisuojauslaajennus

Hanki Akismet WordPressille

Akismet, kuten VaultPress, on osa premium-luokan JetPack-tilauksia ja mielestämme se on paras WordPressin roskapostin lisäosa. Akismet auttaa suodattamaan roskapostikommentteja käyttämällä omaa algoritmiaan ja kommentteja, jotka Akismetin käyttäjät ilmoittavat. Tällä tavoin voit viettää vähemmän aikaa kommenttisi seuraamiseen ja keskittyä enemmän hakukoneoptimointiin ja sisältöön.

Hiiva SEO

Yoast SEO -laajennus

Hanki Yoast SEO

Kaikille verkkosivustojen omistajille hyvä SEO-laajennus on avain. Siellä on muutama suosittu laajennus, mutta käytämme ja rakastamme Yoast SEO: ta. Tämä laajennus sisältää kaiken, mitä ehdottomasti tarvitset aloittamiseen SEO-parannuksen parantamiseksi. Sisältää, mutta rajoittumatta, sivustokartat, oletusotsikot / otteet, leivänrummut, RSS-syötteiden näytön, avoimen kuvaajan sisällönkuvauskentät ja sivun SEO-työkalut (avainsanoille, luettavuudelle jne.).

Lisäksi suosittelemme käyttämään CSS: n live-editoria, kuten CSS Hero tai keltainen lyijykynä, sivustosi suunnittelun mukauttamiseen, jos teemasi ei sisällä tarpeeksi muotoiluvaihtoehtoja. Saat hyödyllisempiä laajennuksia kassalla laajennuskokoelmastamme, jotta löydät upeita liitännäisiä karttoihin, varauksiin, sosiaaliseen jakamiseen, käännöksiin ja muuhun.

Vaihe 5: Luo avainsivut

Ellei sitä ole suunniteltu yhden sivun sivustoksi, jokaisella verkkosivustolla tulisi olla vähintään pari sivua. Esimerkiksi noin sivu ja yhteystiedot. Suosittelemme myös blogisivua uutisten tai viestien tallettamiseen. Mutta sivustosi tarkoituksesta riippuen haluat todennäköisesti myös muita sivuja. Tämä voi olla portfolio tai galleria, jolla esitellään työsi. Jos sinulla on myytäviä tuotteita, haluat kauppasivun. Muista, että saatat tarvita tai haluat asentaa laajennuksia lisätäksesi ja mukauttaaksesi tämäntyyppisiä sivuja.

Koti

Kotisivumalli

Kotisivusi on ensimmäinen sivu, jonka ihmiset näkevät siirtyessään pää-URL-osoitteeseen. Jotkut teemat sisältävät kotisivumallin (kuten yllä olevassa kuvakaappauksessa). Tai käytä sivunmuodostajaa luomaan jotain mukautettua. Valittavana on monia tehokkaita WordPress-sivunmuodostaja-laajennuksia.

Minkä tahansa valitsetkin, muista asettaa luoma kotisivu Asetukset> Lukeminen -osiossa ja valitsemalla “Staattinen sivu” -vaihtoehto (huomautus: blogi voi olla kotisivusi, ja jos sitä haluat käyttää pääsivuksi, jätä vain “Viimeisimmät viestisi” -vaihtoehto valittuna). Katso lisätietoja kotisivun luomista koskevasta oppaasta.

blogi

Yhteensä monikäyttöinen ja Blogging WordPress-teema: Mason Demo

Suurimmalla osalla verkkosivustoja on blogi – itse asiassa monet sivustot ovat vain blogia! Teemasta riippuen sinun ei ehkä tarvitse luoda blogisivua, koska monet bloggaamistavat WordPress-teemat ovat jo tyylillisiä, joten voit vain työskennellä lisäämällä viestejä. Jotkut sisältävät kuitenkin mukautetun blogisivumallin, jota voit käyttää siirtymällä Sivut> Lisää uusi ja sitten valitsemalla ”blogi” -malli päätekstieditorin oikealla tai alapuolella olevasta metaboxista. Kun olet tallentanut sivusi, sinun on myös määriteltävä se blogiisi alla Asetukset> Lukeminen > Staattinen sivu “Viestit-sivuna” -vaihtoehtona.

Noin

Tietoa meistä -osa

Tietoja sivuista on hienoa, että yritykset voivat jakaa yrityksen historian, tehtävänkuvaukset ja tiimin jäsenet. Tai riippumattomille bloggaajille jakaa muistiinpanoja aloittelustaan, kiinnostuksistaan ​​ja henkilökohtaisista tarinoistaan. Vaikka jokainen sivusto ei tarvitse yhtä, se on hyvä sivu harkita. Tietoja-sivu on hieno tapa yhdistää yleisösi henkilökohtaisemmalla tasolla.

Ottaa yhteyttä

Ota yhteyttä Frontendiin

Melkein jokaisella verkkosivustolla on yhteyssivu. Yhteystietosivun luominen WordPressin avulla on melko helppoa, koska suosittuihin teemoihin sopivien pluginien joukossa on runsaasti helppoja laajennuksia. Ainakin voit harkita yhden näistä yhteyslomakelaajennusten käyttämisestä yksinkertaisen lomakkeen lisäämiseen alatunnisteeseen tai sivupalkkiin tai kartoituslaajennuksen sijaintisi esittelyyn.

salkku

WordPress-koko salkku

Joillekin yrityksille on järkevää esitellä työtäsi, missä portfolio on erittäin hyödyllinen. Luodaksesi verkkosalkun voit joko valita teeman tai lisätä laajennuksen, joka sisältää salkun mukautetun postityypin. Muokatut postityypit lisäävät uuden helposti löydettävän valikkokohteen vasemmanpuoleiseen WordPress-kojelautaan. Nämä toimivat useimmiten samalla tavalla kuin lisäävät blogin. Ero on siinä, että niissä on usein räätälöityjä tyylejä ja vaihtoehtoja, jotka vastaavat tarkoitustaan. Joten portfolio sisältää yleensä vaihtoehtoja gallerioiden rakentamiseen, videoiden lähettämiseen tai jopa äänentoistoon, jotta voit näyttää potentiaaliselle asiakaskunnalle kuinka mahtava olet.

myymälä

Glitz & Glam WooCommerce -myymälä

Viimeiseksi, haluatko myydä omia tavaroitasi Etsy-kaltaisessa kaupassa tai suositella omilla sivustoillasi olevista tytäryhtiöliikkeistä, voit rakentaa verkkokaupan WordPressillä. Erityisesti ilmaisella WooCommerce-laajennuksella. Samanlainen kuin portfolio, WooCommerce (ja muut verkkokauppaympäristöt, kuten EDD tai Shopify) lisää mukautetun postityypin. Tämä sisältää tuotteillesi räätälöityjä vaihtoehtoja, kuten digitaalinen / fyysinen tuote, tuotegalleria, tuotevaihtoehdot, kupongit, toimitus, verot ja muut.

Vaihe 6: Sisällön tuominen ja vienti

Nämä työkalut jäävät huomiotta aloittamista koskevissa keskusteluissa. Jos olet uusi WordPress-ohjelmassa, mutta et ole blogoimassa tai verkkosivujen hallinnassa, tuonti ja vienti ovat käteviä työkaluja, jotka on helppo tehdä. Siirrä sisältöä vanhasta WordPress-verkkosivustosta vientityökalulla. Tämä lataa Xml-tiedoston sivustosi sisällöstä.

WordPress-vientityökalu

Tuo sisältösi toiselta sivustolta tuontityökalulla. Jos ostat premium-teeman, sen mukana toimitettiin todennäköisesti näytetiedot (.xml-tiedostona), jotka voit tuoda auttamaan sinua aloittamisessa. Suosittelemme käyttämään mallitietoja, jos tarvitset apua teeman käyttämiseen tai jos haluat tuoda tarkan esittelyn (varsinkin kun käytetään teemoja, kuten Total, joista on valittavana tonnia näytedemoja).

WordPress-tuontityökalu

Vaihe 7: lisätietoja WordPressin käytön aloittamiseen

Tässä artikkelissa kuvataan WordPressin käytön aloittamisen tärkeitä osia. Jos kuitenkin tunnet edelleenkin eksyneen, tässä on sinulle lisää resursseja:

 • Etkö ole varma, mitä kaikki WP Admin -sovelluksessa tekee? Katso WordPress-hallintapaneelista selitetty artikkeli
 • Vieläkö tottuminen lipoon? Katso WordPress-sanasto aloittelijoille (jossa selitetään hämmentäviä termejä)
 • Katso, miten pääset alas kiusallisiin rakeisiin verkkosivuston perustamiseen tämä opas WordPressistä
 • Etkö voi valita teemaa? Tässä ovat infopreneurs-ohjelmien parhaat WordPress-teemat (mikä on hieno sana bloggaajille)
 • Opas ilmaisen teeman kassan käytöstä kuinka blogin perustaminen tapahtuu
 •  Ja jos haluat ansaita rahaa blogiisi ja alkaa myydä tuotteita, tämä artikkeli siitä, miten tulla menestyväksi blogiyrittäjäksi, on loistava paikka aloittaa

WP Explorer -palvelimessa on paljon muita resursseja, joiden avulla saat lisätietoja WordPressin käytöstä. Selaa blogiamme ja muita artikkeleita saadaksesi tutustumaan siihen!

johtopäätös

Olitpa uusi verkkosivuston omistaja vai yksinkertaisesti uusi WordPress-sovellus, voi olla vaikeaa aloittaa WordPress-sovellus viimeinkin. Opas ja muut resurssit ovat arvokkaita tällaisissa tilanteissa. Tässä toimitettujen työkalujen avulla prosessia voidaan tehdä sujuvammaksi. Sinulla on sivustosi vauhti!

Mitä haluat, että olisit tiennyt, kun aloitit WordPress-verkkosivustosi ensimmäisen kerran? Jos aloitat nyt, mikä auttaisi sinua tuntemaan olosi varmemmaksi? Kerro meille kommenteissa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map