Kuinka määrittää tekijän tason käyttöoikeudet WordPress-verkkosivustollasi julkaistaville ihmisille

Kuinka määrittää tekijän tason käyttöoikeudet WordPress-verkkosivustollasi julkaistaville ihmisille

WordPress on täydellinen foorumi blogin tai verkkosivuston luomiseen useiden kirjoittajien kanssa. Oletko käynnistämässä yhteistyöprojektia vai haluatko aloittaa yhteistyön freelance-sisällöntuottajan kanssa blogin kasvattamiseksi, WordPress tarjoaa sinulle runsaasti vaihtoehtoja pääsyäsi sivustoosi.


On kuitenkin joitain tärkeitä seikkoja, jotka on otettava huomioon, ennen kuin alat antaa käyttäjille käyttää WordPress-verkkosivustoasi. Kuten WordPressille on tavallista, kissan ihoa voidaan saada useammalla kuin yhdellä tavalla. Se, että ihmisille annetaan pääsy sivustoosi, ei ole poikkeus. Ota se väärin, ja saatat asettaa verkkosivustosi vaaraan. Sivustojen turvallisuuden heikentäminen ja mahdollisesti itsesi avaaminen kalliille käyttäjävirheille on myös mahdollista. Ota se kuitenkin oikein, ja voit tehdä useiden kirjoittajien sisällön hyväksymisprosessista paljon tehokkaampaa ja turvallisempaa.

Tässä artikkelissa käsittelemme kuinka määritellä tekijän tason käyttöoikeudet WordPress-verkkosivustossasi tai blogissasi julkaisijoille. Tarkastellaan muutamia parhaimmista käyttäjärooleista ja kenestä heille määritetään. Aiomme myös selvittää, kuinka räätälöidään nykyisten WordPress-käyttäjäroolien ominaisuuksia tai luoda uusi rooli räätälöityjen ominaisuuksien avulla sivustollesi. Oikealla liitännällä tämä on paljon helpompaa kuin miltä se kuulostaa.

WordPress-käyttäjäroolien ymmärtäminen

WordPress sisältää erittäin hyvät käyttäjäroolit laatikosta. Kaikesta tehokkaasta järjestelmänvalvojan roolista erittäin rajalliseen tilaajarooliin tulee useimmissa projekteissa olla ennalta määritetty WordPress-käyttäjärooli, joka vastaa tarpeitasi. Joskus kuitenkin niin ei ole. Kun tilanne syntyy, voit mielelläni oppia mukauttamaan ennalta määritettyjä WordPress-käyttäjärooleja suhteellisen helposti ja luomaan omia lisärooleja.

Ennen kuin tarkastelemme vaihtoehtoja mukautettujen WordPress-käyttäjäroolien luomiseksi ja olemassa olevien roolien muokkaamiseksi, katsotaanpa WordPressin oletuskäyttäjärooleja, joiden avulla voit päättää, sopivatko ne projektiisi ja mitkä sinun tulisi antaa kenelle.

Paras käyttäjärooli lisäblogereille ja kirjoittajalle

Jos sinä tai joku muu hoitaa jo WordPress-verkkosivustosi hallintaa ja hallintaa ja haluat vain myöntää toiselle käyttäjälle pääsyn sivustoosi lisätäksesi sisältöä uusien WordPress-viestien muodossa, avustajarooli voi olla hyvä vaihtoehto.

Tällä roolilla on kuitenkin rajoituksia, jotka eivät ehkä ole yhteensopivia tavoitteidesi kanssa. Siksi kannattaa ehkä harkita myös kirjoittajaroolia. Tarkastellaan kunkin roolin etuja ja haittoja auttaaksemme sinua päättämään, kuinka asettaa tekijän tason käyttöoikeudet WordPress-verkkosivustollasi julkaisijoille..

WordPress-avustajan käyttäjärooli

Kuinka määrittää tekijän tason käyttöoikeudet WordPress-verkkosivustollasi julkaistaville ihmisille

Yllä oleva kuvakaappaus näyttää rajoitetut WordPress-järjestelmänvalvojan käyttöoikeuksien käyttäjät, joilla on avustajarooli. Avustajat eivät voi käyttää sivuston asetuksia, hallita laajennuksia, aktivoida teemoja tai käyttää monia muita WordPressin hallinto- ja hallintaominaisuuksia..

Vaikka he voivat luoda uusia viestejä, he eivät voi julkaista viestejä, muokata julkaistuja viestejä tai käyttää muiden käyttäjien luomia viestejä. He eivät myöskään voi toimia WordPress-sivujen kanssa. Kun avustajaroolissa oleva käyttäjä on lopettanut viestinsä, hän voi painaa Lähetä tarkistettavaksi -painiketta. Tämä tarkoittaa, että se on valmis harkitsemaan joku, jolla on sopiva käyttäjärooli (esim. Toimittaja tai järjestelmänvalvoja).

Kuten kyseisestä kuvakaappauksesta voi nähdä, käyttäjät, joilla on avustajarooli, eivät voi käyttää WordPress-mediakirjastoa. Tämän vuoksi he eivät voi lisätä kuvia tai muita mediatiedostoja viesteihinsä. Tämä on avustajaroolin päärajoitus, ja se saattaa tehdä siitä sopimatonta tarpeitasi varten. Kuvien lisääminen blogiteksteihin on loppujen lopuksi yksi parhaista tavoista luoda houkuttelevaa verkkosivustojen sisältöä. Siksi, ellei sinä tai joku muu huolehdi kuvien lisäämisestä blogiteksteihin, avustajaroolilla ei todennäköisesti ole tarpeeksi käyttöoikeuksia.

Kuinka räätälöidä WordPress-käyttäjäroolit

Capability Manager Enhanced plugin

Yksi vaihtoehto on käyttää sopivaa WordPress-kirjoittajahallinnan laajennusta, kuten ilmaista Capability Manager Enhanced laajennus mukauttaa avustajan käyttäjäroolia. WordPress-käyttäjäroolien mukauttaminen on suhteellisen yksinkertaista. Kyse on yksinkertaisesti asianmukaisten ruutujen valinnasta tai valinnan poistamisesta.

Mukauta avustajan käyttäjän roolia

Seuraamalla tekemiäsi muutoksia ja nykyisille käyttäjille myöntämääsi uutta käyttöoikeutta voi kuitenkin hämmentää. Pahimmassa tapauksessa, jos sitä ei hallita kunnolla, voit päätyä tahattomasti myöntämään korkeatasoisen pääsyn käyttäjien sopimattomalle alajoukolle.

Jos WordPress-ydintoimintojen mukauttaminen ja käyttäjäroolien muokkaaminen ei houkuttele, älä huoli. Hyvä uutinen on, että on enemmän kuin yksi sopiva rooli lisätäksesi uusia käyttäjiä sivustoosi tällä ominaisuudella. Projektissasi parempi rooli sisällöntuottajille voisi olla WordPress Author -käyttäjärooli.

WordPress-kirjoittajan käyttäjärooli

Kirjailijarooli on seuraava askel ylös avustajaroolista ominaisuuksien suhteen. Toisin kuin käyttäjät, joilla on avustajarooli, kirjoittajat voivat lähettää tiedostoja WordPress-verkkosivustoosi, jolloin he voivat lisätä kuvia ja videoita mediakirjastoon ja sitten viesteihisi..

Kirjailijaroolien toimittaja

Kuten yllä olevasta kuvakaappauksesta voidaan nähdä, kirjoittajilla on pääsy Lisää media -painikkeeseen WordPress-postieditorissa. He voivat myös asettaa esitellyn kuvan viestiin. Tämä antaa heille kaikki tarvittavat ominaisuudet luodakseen täysin muodostuneen viestin blogiisi.

Käyttäjän käyttöoikeudet Mukauta tekijää

Sinun tulisi kuitenkin toimia varovaisesti harkittaessa, annetaanko käyttäjälle tekijärooli. He voivat myös julkaista viestejä sekä muokata ja poistaa omia julkaisemiaan viestejä. Tämä käyttöoikeustaso saattaa olla enemmän kuin olet valmis tarjoamaan. Tämän ratkaisemiseksi, kuten aiemmin, voit käyttää ilmaista Capability Manager Enhanced -laajennusta muuttaaksesi sitä, mitä Kirjailija-roolissa olevat käyttäjät voivat tehdä sivustollasi.

Paras WordPress-käyttäjän rooli sisällönhallinnalle

Kun kyse on käyttäjätilin luomisesta WordPress-verkkosivustollesi jollekin, joka hallitsee sivustosi sisältöä, paras vaihtoehto on Editor-rooli. Tämä käyttäjärooli on yksi taso korkeimmasta järjestelmänvalvojan roolista alhaisempi, joten määritä se käyttäjille viisaasti.

Toimittaja Rooliviestieditori

Käyttäjät, joilla on Editor-rooli, voivat paitsi luoda ja hallita sekä omia että muiden luomia sivuja, mutta he voivat myös hallita muiden käyttäjien luomia viestejä. Koska toimittajat voivat säätää kommentteja, heillä on tarpeeksi kykyä hallita kaikkia sivustosi sisällön luomisen näkökohtia – täydellinen ulkoistamiseen tai sisältömarkkinoinnin asiantuntijan tuomiseen tiimisi.

Mukauta toimittajan roolia

Useimmissa tapauksissa heidän ei tarvitse myöntää säännöllisiä bloggaajia ja sisällöntuottajien toimittajan käyttöoikeuksia, ja tekijä- tai avustajaroolit ovat usein sopivampia. Jos kuitenkin palkat jonkun tarkistamaan ja julkaisemaan muiden sivustoille lähettämää sisältöä, niin Editor on paras käyttäjärooli.

Lopulliset ajatukset

WordPress-käyttäjäroolit ovat sujuvia käsitteitä. WordPress-ydinohjelmistopäivitykset voivat tehdä muutoksia käyttäjärooleihin joko lisäämällä uusia roolia tai muokkaamalla olemassa olevien ominaisuuksia. Lisäksi tietyt laajennukset voivat lisätä uusia rooleja tai mukauttaa olemassa olevien käyttäjäroolien ominaisuuksia joko automaattisesti tai antamalla sinulle mahdollisuuden tehdä muutoksia itse.

Siksi on hyvä tarkistaa uusimmat asiakirjat käyttäjän rooleista ja WordPress-ominaisuuksista sekä käyttämistäsi kolmansien osapuolien työkaluista. Hyvä idea on kokeilla itse käyttäjärooleja nähdäksesi tarkalleen, minkä tason käyttäjät pääsevät sivustoosi, jos haluat olla varma, että et anna kodin avaimia luodessasi uuden bloggaajan sivustollesi.

Vaikka voi olla houkuttelevaa antaa uudelle käyttäjälle vain korkein mahdollinen rooli sen varmistamiseksi, että hän voi saada työnsä päätökseen, tämä voi aiheuttaa vakavan rikkomuksen WordPress-sivuston tietoturvassa. Sen sijaan on parempi miettiä, mitä ominaisuuksia käyttäjä todella tarvitsee, ennen kuin heille määritetään rooli. Jos mielestäsi vaatimuksesi ovat ainutlaatuisia, voit käyttää aiemmin mainittua Capability Manager Enhanced -laajennusta uuden mukautetun käyttäjäroolin luomiseen tai tutustua muihin saatavissa oleviin WordPress-usean kirjoittajan hallintalaajennuksiin..

Mitkä roolit ovat oikeat sivustosi käyttäjille? Pitääkö sinun luoda mukautettu käyttäjärooli projektiisi sopivaksi? Kerro meille alla olevissa kommenteissa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map