Kuinka luoda uudelleenkäytettäviä sisältölohkoja WordPressin avulla

Kuinka luoda uudelleenkäytettäviä sisältölohkoja WordPressin avulla

Jos huomaat lisäävän saman tekstin tai sivunmuodostajan elementtejä WordPress-viesteihisi säännöllisesti, se on tehokkaampi tapa. Sitä kutsutaan uudelleenkäytettäviksi sisältölohkoiksi, ja tämä ratkaisu helpottaa viestien tai sivujen luomista.


Sivustostasi riippuen sinulla voi olla varastosisältöä, jonka lisäät usein viesteihisi ja sivuillesi. Tämä voi sisältää tekstiä, kuten johdannon tai vastuuvapauslausekkeen. Ehkä sen kuvat, painikkeet, linkit tai tietyt muotoilut, joita usein käytät tekstissä. Se voi jopa olla uutiskirjeen rekisteröintilomake.

Mikä tahansa sisältö on, että löydät itsesi toistavan säännöllisesti, uudelleenkäytettävät sisältölohkot voivat auttaa. Ne säästävät paljon aikaa ja vaivaa, auttavat samalla sinua tuottavuuden paranemisessa.

Tässä viestissä opit 3 helppoa tapaa luoda sisältöosa kerralla ja lisätä se sitten useille viesteille ja sivuille yhdellä napin painalluksella. Ensin käsittelemme sisäänrakennettua vaihtoehtoa WordPressissä, sitten puhumme kahdesta suositusta sivunmuodostajan vaihtoehdosta. Katsotaanpa nyt, kuinka luodaan uudelleenkäytettäviä sisältölohkoja WordPressille!

merkintä: Tämä opas kattoi ilmaisen Global Content Blocks -laajennuksen, mutta koska se on poistettu ja käytettävissä on paljon helpompia menetelmiä, olemme valinneet 3 parhainta vaihtoehtoa (mielestämme) sen korvaamiseksi.

1. Luo uudelleenkäytettäviä sisältölohkoja Gutenbergin avulla

Jos käytät WordPress 5.0 tai uudempi, sinulla on jo Gutenberg sisäinen toimittaja. Vaikka monet ihmiset jakautuvat uudessa toimittajassa, Gutenberg lisää WordPress-ytimeen hyödyllisiä työkaluja. Nimittäin se on intuitiivinen lohkopohjainen sivunmuodostajajärjestelmä.

Vaikka Gutenbergin sisäänrakennettuja lohkoja on paljon (otsikoita, gallerioita, uusimpia viestejä, luetteloita ja muuta varten), voit myös tallentaa omat uudelleenkäytettävät lohkot.

Gutenbergin uudelleenkäytettävät sisältölohkot Vaihe 1

Kun olet luonut haluamasi sisällön, napsauta 3-pistekuvaketta. Valitse sitten ”Lisää uudelleenkäytettäviin lohkoihin” -vaihtoehto.

Gutenbergin uudelleenkäytettävät sisältölohkot Vaihe 2

Lisää vain sisältölohkon nimi ja tallenna.

Gutenbergin uudelleenkäytettävät sisältölohkot Vaihe 3

Nyt voit valita uudelleenkäytettävän, kun lisäät uusia lohkoja (joko etsi lohkosi nimeä tai etsi se uudelleenkäytettävästä osiosta). Muista vain, että kaikkien sisältölohkossa olevien elementtien on oltava samassa rivissä.

2. Lisää uudelleenkäytettäviä sisältölohkoja WP-leipomoon Templateralla

Yksi suosituimmista rakentajista on WP Bakery Page Builder (entinen Visual Composer). Ei pitäisi olla yllättävää, että ne tarjoavat helpon tavan luoda uudelleenkäytettäviä sisältölohkoja ja asetteluja.

Toisin kuin viimeksi käsitelty vaihtoehto, uudelleenkäytettävät sisältölohkot eivät ole oletuksena osa WP Bakeryä. Sen sijaan sinun on ostettava, asennettava ja aktivoitava Templatera-lisäosa.

Hanki malli

merkintä: WP Bakery ja Templatera sisältyvät molemmat Total WordPress -teemaamme! Joten jos käytät jo teemaamme (tai jos haluat napata kopion), sinun ei tarvitse ostaa WP Bakery -sivun rakentajaa tai Templateraa. Asenna ne vain, kun sinua kehotetaan teeman asentamisen jälkeen.

WPBakery-uudelleenkäytettävät sisältölohkot Vaihe 1

Kun WP Bakery ja Templatera on asennettu ja aktiivinen, siirry ”Role Manager” -kohdan päälle varmistaaksesi, että rakentaja on aktiivinen kaikissa postityypeissä, joissa aiot käyttää sitä..

WPBakery-uudelleenkäytettävät sisältölohkot Vaihe 2

Sitten pääset sivun rakentamiseen. Kun olet luonut asettelun, jota haluat ehkä käyttää uudelleen, napsauta Templatera-kuvaketta vasemmassa yläkulmassa.

merkintä: Teema yhteensä käyttää Templatera-kuvaketta pääotsikkorivillä, mutta jos käytät muita teemoja, saatat nähdä sen sijaan WP Baker-hatun logon..

WPBakery-uudelleenkäytettävät sisältölohkot Vaihe 3

Lisää nimi asettelumallillesi ja tallenna.

WPBakery-uudelleenkäytettävät sisältölohkot Vaihe 4

Voit käyttää mallia uusissa viesteissä tai sivuilla napsauttamalla Lisää elementti -vaihtoehtoa.

WPBakery-uudelleenkäytettävät sisältölohkot Vaihe 5

Vieritä alas ja napsauta ”Templatera” -sivun rakennuslohkoa.

WPBakery-uudelleenkäytettävät sisältölohkot Vaihe 6

Valitse malli ja tallenna. Sitten voit vetää ja pudottaa siirtääksesi uudelleenkäytettävän sisältölohkon tai lisätäksesi muuta sisältöä sen ympärille.

3. Suunnittele uudelleenkäytettävä sisältö Elementor-lohkoilla

Emme voi puhua uudelleenkäytettävistä sisältölohkoista peittämättä Elementoria. Elementor on toinen suosittu sivujen rakentaja, jolla on paljon helppoja vaihtoehtoja räätälöityjen sivuasettelujen rakentamiseksi.

Toisin kuin viimeisellä sivunmuodostajalla, Elementorin uudelleenkäytettävä estotoiminto sisältyy ytimen laajennukseen. Itse asiassa se on saatavana jopa ilmaiseksi laajennuksen versiona (vaikka päivittäminen Elementor Proon on todella sen arvoista).

Elementorin uudelleenkäytettävät sisältölohkot Vaihe 1

Voit luoda uudelleenkäytettävän sisältölohkon Elementorilla napsauttamalla tallennuspainikkeen vieressä olevaa nuolta ja valitsemalla ”Tallenna mallina” -vaihtoehdon..

Elementorin uudelleenkäytettävät sisältölohkot Vaihe 2

Tämä avaa ponnahdusikkunan, jonka avulla uusi malli voidaan nimetä. Muista napsauttaa Tallenna.

Elementorin uudelleenkäytettävät sisältölohkot Vaihe 3

Jos haluat käyttää uutta lohkoasi, napsauta kansiokuvaketta luotaessa uutta sivua. Tämä avaa Elementorin mallikirjasto (yksi syistä, jota suosittelemme päivittämään Pro: ksi, on se, että se sisältää satoja valmiita asetteluja sivuston luomisen nopeuttamiseksi – löydät täältä).

Elementorin uudelleenkäytettävät sisältölohkot Vaihe 4

Voit käyttää estoasi siirtymällä kohtaan ”Omat mallit” ja lisäämällä esto. Se siitä!

johtopäätös

Toivottavasti näet monia tilanteita, joissa uudelleenkäytettävät sisältölohkot voivat säästää paljon aikaa ja vaivaa. Koska melkein mikä tahansa sisältö voidaan lisätä sisältölohkoon ja lohkot voidaan lisätä melkein mihin tahansa sivustosi osaan – mukaan lukien widgetit ja teemapohjat – voit saada todella luovaksi tällä WordPressin tehokkaalla ominaisuudella.

Mistä sisällöstä muutat uudelleenkäytettävää sisältölohkoa ajan säästämiseksi? Vai onko sinulla jotain muuta menetelmää, jota emme maininneet tässä luettelossa? Ilmaiseksi jakaa vinkkejä (tai kysymyksiä) kommenttiosioon!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map