Kuinka luoda tietokilpailu käyttäjille WordPressissä (7 yksinkertaista vaihetta)

Tietokilpailuja. Ne eivät todellakaan ole niin kauheita kuin kokeet tai kokeet – verkkosivustosi ei ole koulu, joten voit ottaa hauskoja tietokilpailuja tehdäksesi sivustostasi vuorovaikutteisemman ja jopa pyytämään arvokasta palautetta kävijöiltäsi. Voit nähdä, kuinka lukijat vastaavat tiettyihin kysymyksiin, ja voit selvittää, mitä he tekevät tai eivät pidä sivustostasi. Lyhyesti sanottuna tietovisat tekevät sivustostasi kiinnostavan, ainutlaatuisen ja hauskan.


Mahdollisuuksia täällä on runsaasti. Sinun ei tarvitse edes kysyä kysymyksiä asioista, jotka liittyvät suoraan sivustoosi, kunhan kysymyksesi ovat yhteydessä ihmisiin ja rakentaa yhteisöä päätavoitteidesi ympärille. Esimerkiksi, vaikka ESPN tarjoaa urheilukilpailuja verkkosivustoillaan koko ajan, he heittävät sinne satunnaista popkulttuuria tai poliittista kysymystä riippuen siitä, mikä tällä hetkellä trendi.

Tietokilpailun luominen ei ole niin vaikeaa – voimme tehdä sen seitsemässä nopeassa vaiheessa – joten katsotaanpa, kuinka voit lisätä sellaisen sivustoosi tänään..

1. Lisää uusi tietokilpailu Quiz Master Next -kohdassa

Helpoin tapa luoda tietokilpailu käyttäjillesi on päästä laajennustietokantaan. Voit yrittää tehdä oman pienen tietokilpailun ilman laajennusta, mutta se muuttuu nopeasti sotkuiseksi. Lisäksi siihen ei todellakaan ole syytä, koska et saa puoleen plugin-toiminnallisuudesta – ja plugin, josta tänään puhun, on melko kevyt sivustoltasi..

Aloita lataamalla Quiz Master Next -laajennus ja aktivoi se WordPress-hallintapaneelissa (voit napauttaa laajennuksen linkistä tai kirjautua vain WordPress-asennukseen ja siirtyä kohtaan Laajennukset> Lisää uusi, etsiä Quiz Master -laajennuksen ja asentaa ja aktivoida sitten).

Kun plugin on valmis menemään kojelautaan, napsauta tietokilpailuja välilehti kojelaudan vasemmalla puolella. Mene ensisijaiseen tietokilpailuja -sivulla luodaksesi ensimmäisen pienen kyselylomakkeen.

tietokilpailujen välilehti

Klikkaa Lisää uusi painiketta. Näin avautuu ponnahdusikkuna, johon voit kirjoittaa uuden tietokilpailun nimen. Kutsu sitä milloin haluat, jotta voit muistaa minkä tyyppisen tietokilpailun se on tulevaisuudessa. Klikkaa Luo tietokilpailu painiketta jatkaaksesi.

lisää uusi nyt

Tämä asettaa uuden tietokilpailun luetteloon kaikista tietokilpailuista, jotka lopulta luot, mutta oikeasti liikkuaksesi sinun on napsautettava Muokata -painike, joka istuu aivan tietokilpailun nimen alla – kun vierität tietokilpailun nimeä, sinun pitäisi nähdä se Muokata painiketta. Klikkaa sitä.

2. Lisää kysymyksiä

Tämä alue on melko yksinkertainen, koska saat mahdollisuuden lisätä tietokilpailuun mitä tahansa kysymyksiä. Aloita napsauttamalla Lisää kysymys -painike, joka paljastaa uuden ponnahdusikkunan, johon voit yhdistää kaikki yksityiskohdat uutta kysymystä varten. Tämä on hauska, luova osa.

lisää kysymys

Kirjoita kysymykset ja kaikki mahdolliset vastaukset. Voit määrittää oikean vastauksen ja antaa jopa tietyn määrän pisteitä ihmisille, jotka saavat vastaukset oikein. Kirjoitat viestin, joka tulee näkyviin, jos käyttäjät saavat oikean vastauksen. Voit myös täyttää vihjeen, jonka käyttäjät voivat kutsua, jos he tuntevat itsensä kompastuvan kysymykseen.

Alla on joitain muita kenttiä, jotka on täytettävä, mutta ne kaikki ovat melko selkeitä. Klikkaa Luo kysymys -painiketta alareunassa, kun olet tehnyt kysymyksen.

luo kysymys

Lisää niin monta kysymystä kuin haluat käymällä läpi täsmälleen saman prosessin. Aion sisällyttää toisen kysymyksen tämän opetusohjelman vuoksi, koska yhden kysymyksen tietokilpailu on melko tylsää tylsää.

3. Julkaise tietokilpailu

Siirry takaisin ensisijaiseen Tietokilpailu -sivulla voit tarkastella luomiasi tietokilpailuja. Minun esimerkissäni on vain yksi tietovisa, joten on helppo nähdä tarkalleen mihin seuraavaksi siirrytään. Tavoitteenamme on nyt julkaista tietokilpailu, jotta jokainen sivustolla käyvä voi ottaa sen vastaan ​​ja lähettää vastauksensa.

Tietokilpailun nimen oikealla puolella on muutama URL-osoite ja koodi, joita voit käyttää julkaisemiseen. Esimerkiksi tietokilpailun URL-osoite on siinä, joten voit jakaa tämän URL-osoitteen kenen tahansa kanssa.

lyhytkoodit

Laajennuksen todellinen voima tulee peliin, kun alat käyttää lyhyitä koodeja. Nämä lyhytkoodit on lueteltu nimen oikealla puolella, joten kopioi ne ja ohita ne mihin tahansa sivustosi sivuille.

Koeksi kopioin Quiz Shortcode -sovelluksen ja laitan sen uudelle blogikirjoitukselle. Pudota tämä koodi mihin tahansa postin kohtaan, käytä sitä widgetissä tai sijoita se sivulle sen mukaan, missä haluat sen näkyvän kävijöillesi. Toinen lyhytkoodi on saatavana myös kopioitavaksi. Tämä lyhytkoodi paljastaa tulostaulun, jos aiot pelata sivustoasi ja luoda pienen kilpailun kaikkien kävijöiden välillä.

Aion liittää molemmat nämä lyhytkoodit uuteen blogikirjoitukseen ja painaa Julkaista painiketta. Voit vapaasti kirjoittaa tai lähettää mitä tahansa muuta sisältöä kuin tavallisessa blogiviestissä.

4. Viilaa tietokilpailun tyylillä

Laajennus tarjoaa joitain vanhoja muotoiluasetuksia, jotta voit tehdä tietokilpailustasi samankaltaisen kuin oma tuotemerkki, mutta kuten alla näet, tietokilpailu näkyy hyvin ja tarjoaa kaikki kysymykset, vihjeet, kentät ja vastaukset. Tämä on minimalistinen tietovisa, mutta räätälöintiominaisuuksia on melko runsaasti, jotta ne näyttävät kauniilta.

etunäkymäkilpailu

5. Katso tulokset

Yksi viimeisistä vaiheista on katsoa tuloksia ja joko palkita voittajat tai käyttää tietoja liiketoiminnan parantamiseksi. Kun joku lähettää kyselylomakkeen, heille kerrotaan, kuinka moniin kysymyksiin he vastasivat oikein, ja heidän nimensä asetetaan sitten tulostaululle, jos he saavat riittävän korkean pistemäärän.

tulostaulu

Tämä on hienoa sitoutumiseen, mutta entä omat tulokset? Kun olet suorittanut tämän kriittisen vaiheen, sinun tulisi harkita taustaohjelmassa tarjolla olevia työkaluja analysoidakseen tietokilpailuja ja jopa järjestämällä niitä..

6. Näytä lähetystiedot

Mene Tietokilpailut> Tietokilpailujen tulokset WordPress-kojelaudan vasemmalla puolella. Klikkaa näkymä linkki nähdäksesi kuinka moni ihminen on jättänyt tietokilpailun. Hienoa tulosten kannalta on, että ne toimivat hyvin keräämään sähköposti- ja puhelinnumeroita koskevia tietoja, jos hoidet yritystä, joka käyttää näitä välineitä markkinointiin.

Tulokset sisältävät henkilökohtaiset tiedot lähetyksestä ja prosenttimäärä vastauksista, joihin he saivat oikeat. Tulokset näyttävät myös käyttäjän valitsemasi vastaukset.

näkymä

7. Analysoi tilastot

Toinen mukava alue analysoida tietovisiesi tehokkuutta on tilastot sivu. Klikkaa Tietovisat> Tilastot ja vieritä tätä sivua, kun olet vastaanottanut kohtuullisen monta tietokilpailuilmoitusta.

tilastot

Tilastot ovat hyödyllisiä selvitettäessä, onko tietovisat edes käytön arvoinen sivustossasi. Tämä laajennus tarjoaa esimerkiksi numerot siitä, kuinka monta tietokilpailua otettiin viime päivinä tai viikkoina. Jos trendit laskevat, saatat joutua muuttamaan sisältöäsi suuremmaksi. Jos se nousee, jatka tietojesi kanssa mitä tahansa teet.


Jaa ajatuksesi kommenttiosassa, jos sinulla on kysyttävää siitä, miten luoda tietokilpailu käyttäjillesi WordPressissä. Jos olet aiemmin luonut tietokilpailuja, mitä liitännäisiä olet käyttänyt, tai oletko alttiimpi vain luomaan omia tietyillä lomakkeilla?

Tiedän, että Gravity Forms on suosittu premium-tapa tehdä tietokilpailuja, mutta en peittänyt sitä, koska (nöyrän mielestäni) Quiz Master Next on yhtä hyvä – ja se on ilmainen. Jos haluat käyttää gravitaatiolomakkeita, kuullaan mielelläni miksi kommentteissa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map