Kuinka luoda mukautettuja lyhyitä URL-osoitteita WordPress-blogiisi

Kuinka luoda mukautettuja lyhyitä URL-osoitteita WordPress-blogiisi

Olet innostunut tavoittamaan enemmän lukijoita sosiaalisessa mediassa muun muassa. Mutta pitkät URL-osoitteet vaikeuttavat asioita, koska ne eivät ole käyttäjäystävällisiä tai edes kauniita. Mukautetut lyhyet URL-osoitteet puolestaan ​​ovat helppo jakaa sosiaalisessa mediassa ja muissa näytöissä, kuten painetut mainokset tai käyntikortit.


Ajattele esimerkiksi Amazon-tytäryhtiölinkkejä

//

Kuinka tällainen linkki on osakeystävällinen? Tarvitset lyhyempiä URL-osoitteita, jotka ovat jaettavissa, mieleenpainuvia ja tarvittaessa loistavia naamioidaksesi kumppanilinkkiisi. Blogipostisi URL-osoitteet voisivat myös käyttää vähän swagging ulos. Jos saat merkkituotteen lyhyestä URL-osoitteesta, olet kultainen.

Lue lisätietoja siitä, miten voit luoda mukautettuja lyhyitä URL-osoitteita WordPress-blogiisi rikkomatta hikeä.

Miksi lyhentää URL-osoitteita?

Ensinnäkin, mitkä ovat linkkien lyhentämisen edut?

 • Paranna jakamista – On sanomattakin selvää, että se on helpompi jakaa https://wpexplorer.com/short-url kuin https://wpexplorer.com/how-to-create-custom-short-urls-for-your-wordpress-blog. Pitkän URL-osoitteen kirjoittaminen on väsyttävää. Lisäksi on helpompaa sijoittaa lyhyitä URL-osoitteita käyntikortteihin, kyniin, t-paitoihin jne.
 • Paranna tuotemerkin tavoitettavuutta – Jälleen lyhyempi URL on helpompi muistaa riippumatta siitä, missä mahdolliset asiakkaat näkivät sen. Ottaen huomioon, että voit ostaa merkkituotteen URL-osoitteen, voit käyttää mukautettujen lyhyiden URL-osoitteiden jakamismahdollisuuksia saadaksesi tuotenimesi useamman silmämunan eteen. Mahdollisuudet voivat tavoittaa Messengerin kautta m.me/wpexplorerthemes esimerkiksi.
 • Naamioi linkit – Kannattaa peittää joitain linkkejäsi, etenkin jos ne ovat pitkiä ja täynnä seurantaparametreja. Lukijasi napsauttavat todennäköisemmin https://yoursite.com/amazon-book ostaa kirjasi Amazonista alkuperäisen Amazon-linkin sijasta. Myös kumppanilinkit voivat pelotella lukijoita, joten jazz heitä hieman.
 • Analytics – URL-lyhenteet tarjoavat sinulle paljon tietoja linkkeistäsi; tiedot, joita voit käyttää yleisen markkinointistrategian parantamiseen. Loppujen lopuksi haluat, että ihmiset napsauttavat ostamispainikkeitasi, joten on vain liike-elämän taitava tietää, mitkä asiakkaat napsauttavat sivustoasi.
 • Ilmainen palvelu – WordPress-sivustosi linkkien lyhentäminen on ilmaista tai suhteellisen halpaa, jos päätät ostaa merkkituotteen mukaisen lyhyen URL-osoitteen.
 • Paranna napsautussuhdetta – Bit.ly (lyhyt URL btw), yksi suosituimmista linkkien lyhenteistä verkossa, julkaisi tutkimuksen, joka osoitti, että merkkituotteiden lyhyet URL-osoitteet lisää napsautussuhteita (CTR) 34%.

Hyviä esimerkkejä suosittujen tuotemerkkien mukautetuista lyhyistä URL-osoitteista youtu.be, wp.me, nyti.ms, es.pn ja fb.me muiden joukossa. Kaikki nämä ovat hyviä esimerkkejä merkkituotteista lyhyistä URL-osoitteista. Lyön vetoa, että sinulla ei ole vaikeaa muistuttaa näitä URL-osoitteita tai kertoa, mitä tuotemerkkejä ne edustavat.

Suoraan tapaan, luokaamme räätälöityjä lyhyitä URL-osoitteita sivustollesi helpoimmalla menettelyllä. Tässä osiossa opit luomaan lyhyitä URL-osoitteita neljällä tavalla:

 • Linkkiä lyhentämällä WordPress-laajennusta
 • WP.me-pikakuvien aktivointi Jetpackissa
 • Käytä kolmannen osapuolen linkkien lyhennyspalvelua
 • Osta lyhyempi verkkotunnus ja määritä merkkituotteiden lyhyet URL-osoitteet

1. Luo lyhyitä URL-osoitteita Pretty Links WordPress -laajennuksella

PrettyLinks Lite -laajennus

Tiedot ja lataaNäytä esittely

Voit lyhentää ja peittää linkkisi juuri tällä hetkellä WordPress-laajennuksella, kuten Pretty Links. Laajennuksen avulla voin lyhentää kumppanilinkkiä, kuten https://themeforest.net/item/total-responsive-multipurpose-wordpress-theme/6339019/?ref=wpthemeraves että http://wpthemeraves.com/total/.

Vaikka verkkotunnukseni nimi on edelleen pitkä, toinen URL on paljon lyhyempi ja helpompi muistaa / jakaa kuin ensimmäinen. Se, samoin kuin toinen URL, ei näytä lainkaan kumppanilinkiltä. No melkein.

Lisäksi näen helposti niiden ihmisten lukumäärän, jotka napsauttavat linkkiä Pretty Links -järjestelmänvalvojan hallintapaneelin kautta. Ja sitten vähän.

Pretty Links -sovelluksen asentaminen ja määrittäminen on melko suoraviivainen prosessi, en uskoisi sinun joutuvan ongelmiin. Mutta jos tarvitset meitä pitämään kättäsi, tässä miten.

Aika linkkien asentaminen

Navigoida johonkin Laajennukset> Lisää uusi kuten WordPress-järjestelmänvalvojavalikossa, kuten näytämme alla olevassa kuvassa.

lisäämällä uusi plugin WordPressiin

Napsauttamalla Lisää uusi Kohta vie sinut ensisijaiselle WordPress Lisää laajennuksia -sivulle. Täällä voit joko lähettää Pretty Links Pro -laajennuksen tietokoneeltasi tai asentaa ilmaisen version virallisesta WordPress-laajennuksen arkistosta. Koska olemme kulmassa ilmaiseksi, siirrymme toisen vaihtoehdon kanssa.

Päällä Lisää laajennuksia -sivulle, kirjoita “Pretty Links” Etsi laajennuksia (1) Hakulaatikko. Odota Ajax-hakuominaisuuksia tuodaksesi sinulle laajennuksen. Seuraava osuma Asenna nyt (2) -painiketta ja lopulta Aktivoida -painike, joka tulee asennuksen jälkeen.

Seuraavaksi paina Kauniit linkit kohta WordPress-järjestelmänvalikkovalikossa, kuten alla osoitamme.

kauniit linkit admin paneeli

Tervetuloa Pretty Links -hallintapaneeliin, mutta koska sinulla ei ole linkkejä, se on tyhjä. Etkö ole innostunut luomaan ensimmäisen lyhyen URL-osoitteen verkkotunnuksellesi? Seuraa mukana.

Melko linkkien luominen lyhyitä URL-osoitteita

Napsauta Pretty Links -hallintapaneelissa Lisää kaunis linkki -painiketta, kun korostamme alla olevassa kuvassa.

Lisää seuraavalle näytölle kohde-URL, kaunis linkki, otsikko, ja muistiinpanot. Jos olisin sinä, jättäisin uudelleenohjaus pelkästään avattava valikko, ellei tiedä mitä teen.

kauniit linkit laajennuksen admin-paneeli

Katso Edistyneet asetukset linkki yllä olevassa kuvassa? Napsauta sitä avataksesi pari hienoa vaihtoehtoa, kuten linkkien ryhmittely, seuraamattoman tunnisteen lisääminen, parametrien edelleenlähetys ja linkin seuranta.

kuinka luoda mukautettuja lyhyitä URL-osoitteita melko linkkien WordPress-laajennukseen

Kun olet valinnut asetukset, napsauta Luoda -painiketta, kuten näytämme yllä olevassa kuvassa. Katsotaanpa mitä meillä on täällä.

kauniit linkit lyhyet URL-osoitteet

Nyt pitkä kumppanilinkini (https://themeforest.net/item/total-responsive-multipurpose-wordpress-theme/6339019/?ref=wpthemeraves) On http://design.vistamedia.xyz/total. Selvästi lyhyempi kuin alkuperäinen linkki, vaikka käytän aliverkkotunnusta tässä toisessa esimerkissä ��

Näin ollen voin jakaa lyhyemmän linkin minne tahansa haluan tai lisätä sen mihin tahansa verkko-omaisuuteen helposti. Kun ihmiset osuvat linkkiin, Pretty Links tallentaa kaiken seurantaraporttiin, joka näyttää tältä:

melko linkkien seurantaominaisuus

Kun tarvetta ilmenee, voit tarkastella linkkitilastojasi siirtymällä kohtaan Kauniit linkit> Napsautukset WordPress-hallintavalikossa. Parasta on, että voit mukauttaa ja ladata raportteja. Lisäksi voit nähdä vierailijan IP-osoitteen, jos se auttaa.

Pretty Links Pro sisältää uusia ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden ohjata linkkejä käyttäjän sijainnin perusteella, lyhentää kaikkia linkkejä sivustossasi automaattisesti, A / B-testausta ja muita ohjaustyyppejä.

2. Aktivoi WP.me-pikalinkit Jetpackissa

JetPack-laajennus

Ennen kuin laajennuksia tehtiin, tiesitkö, että voit luoda WP.me-linkkejä Jetpackin avulla? Ainoa pudotus? WP.me-linkit eivät tarjoa sinulle seurantatietoja.

Asenna ja aktivoi ensin Jetpack, jos sinulla ei vielä ole laajennusta. Osoita sitten selaimesi example.com/wp-admin/admin.php?page=jetpack_modules, ja korvata example.com todellisella verkkotunnuksellasi. Jos sinulla on vaikeuksia, voit oppia lisää pääsystä kaikki Jetpack-moduulit yhdellä sivulla.

Sitä vastoin olet oikeassa paikassa, jos näet seuraavan sivun.

jetpack-moduulit

Vieritä alas ja aktivoi WP.me ​​Shortlinks -moduuli, kuten alla olevasta kuvasta näet.

jetpack wp.me -linkkimoduulin aktivointi

Mitä nyt? Aina kun lukija käyttää Jetpack-jakamispainikkeita, sivustosi luo automaattisesti WP.me-lyhyitä URL-osoitteita, kuten alla..

Jaa wp.me-linkit twitterissä

Lisäksi aktivoimalla WP.me ​​Shortlinks lisätään Hanki pikayhteys -painiketta klassisessa editorissa, kuten alla.

Kaikilla tavoin voit kopioida WP.me-pikakuvakkeesi ja jakaa ne minne haluat. On vain surullista, et voi seurata näitä linkkejä, vai voitko? Kerro meille kommenttiosassa.

Jos et halua käyttää laajennuksen reittiä, voit aina hyödyntää kolmannen osapuolen linkkien lyhentämispalveluita, kuten Bitly tai TinyURL. Yleensä näitä palveluja on helppo käyttää, ja useimmiten sinun ei tarvitse edes kirjautua tilille.

3. Vieraile TinyURL-sivustossa luodaksesi lyhyitä URL-osoitteita

tinyurl linkin lyhentämispalvelu

TinyURL on tänään ensimmäinen haastattajamme, joka ei ole plugin, ja syystä. URL-lyhennysohjelma palvelee yli miljardia uudelleenohjausta kuukaudessa, mikä tarkoittaa, että olet hyvässä seurassa. Ja kuten Bitly, voit luoda lyhyitä URL-osoitteita nimettömästi luomatta tiliä.

Ainoa ero? TinyURL-tilillä ei voi luoda tiliä. Joten miten seuraat linkkejäsi? No, et voi, mikä antaa meille vain vähän. Mutta linkkinä lyhentävänä palveluna TinyURL kantaa painoaan. Loppujen lopuksi sinun tarvitsee vain liittää pitkä URL-osoite ja painaa yhtä painiketta.

Voit myös muokata etanaa, joka tulee TinyURL.com -sovelluksen jälkeen. Esimerkiksi sen sijaan, että sinulla olisi https://tinyurl.com/yby5eax2, voit mukauttaa etana näyttää https://tinyurl.com/Woo-markkinointi, edellyttäen että etana on saatavana.

Luo TinyURL-lyhyitä linkkejä

Suurin haittapuoli kolmansien osapuolien URL-osoittimien käytölle on se, että uhraat tuotemerkkisi. Lyhyissä linkkissä näkyvän verkkotunnuksesi sijaan linkissä on kolmannen osapuolen verkkotunnus, kuten TinyURL.com/short-url, Tiny.cc/short-url ja bit.ly/short-url.

Ei hätää, mutta voimme ratkaista tämän haasteen viimeisellä menetelmällämme; ostamalla merkkituotteen lyhyen URL-osoitteen ja määrittämällä se WordPress-sivustoosi.

4. Käytä Bitly mukautettuihin lyhyisiin URL-osoitteisiin

vähän url shortener

Bitly on yksi suosituimmista ja vanhimmista URL-lyhenteistä Internetissä. Palvelun avulla voit luoda lyhyitä URL-osoitteita nimettömästi. Liitä vain pitkä linkkisi kenttään, jonka merkitsemme tuotenumerolla. 2 yllä olevassa kuvassa.

Luomme silti tilin, joten paina Kirjaudu linkki valikossa yllä esitetyllä tavalla. Täytä sitten rekisteröintilomake tai kirjaudu Googleen, Facebookiin tai Twitteriin, kuten alla olevassa kuvassa korostamme.

luomalla vähän tiliä

Lyö Luo tili -painiketta alareunassa ja valitse kuinka haluat käyttää Bitlyä seuraavassa näytössä alla olevan kuvan mukaisesti.

Tämä osa on valinnainen, sulje se napsauttamalla ponnahdusikkunaa ��

Ennen kuin teet mitään muuta, kirjaudu sisään sähköpostitilillesi ja tarkista sähköpostiosoitteesi.

tilin vahvistaminen bittinä sähköpostitse

Nyt Bitly-tilisi on valmis.

vähän admin-paneeli

Aika siisti, eikö niin? Lyhyiden URL-osoitteiden luominen tästä kohdasta on piste ja napsauta. Luo uusi lyhyt URL-osoite Bitly-hallintapaneeliin napsauttamalla Luoda -painike yläosassa (katso kuva yllä).

Liitä seuraavaksi pitkä URL-osoite liitäntäosioon, kuten alla olevassa kuvassa esitetään.

liitetään pitkä url vähän

Sen jälkeen räätälöi linkkisi mielestäsi seuraavassa osiossa alla olevan kuvan mukaisesti.

Lisäksi voit yhdistää Twitter- ja Facebook-tilisi helpottaaksesi lyhyiden linkkien jakamista. Lisäksi voit asentaa Bitly-selainlaajennuksen, jotta voit luoda lyhyet URL-osoitteet mistä tahansa verkkosivusta heti.

Lisäksi Bitly toimitetaan intuitiivisella seurantakaaviolla, joka näyttää napsautusten kokonaismäärän, suositellun suosittelijan (sähköposti, tekstiviesti tai suora) ja parhaan sijainnin. Tarvittaessa voit päivittää Enterprise-pakettiin saadaksesi lisää ominaisuuksia.

Luo vähän lyhyitä URL-osoitteita

WP Bitly -laajennuksen asentaminen ja määrittäminen

Haluatko käyttää Bitlyä WordPress-hallintapaneelista? Sinä pystyt! Asenna ja aktivoi WP Bitly aivan kuten teimme yllä olevien Pretty Links -laajennuksen vaiheiden kanssa. Seuraavaksi navigoi kohtaan Asetukset> Kirjoittaminen WordPress-hallintavalikossa. Vieritä sitten alaspäin, kunnes näet WP Bitly Shortks kuten korostamme alla.

Seuraavaksi sinun on napsautettava Valtuuta -painike yllä olevan kuvan osoittamalla tavalla. Napsauta seuraavalla sivulla Sallia -painike alla olevan kuvan mukaisesti (sinun on oltava kirjautuneena sisään Bitlyyn).

Jos kaikki menee hyvin, sinun pitäisi nähdä alla oleva sivu.

Tässä vaiheessa olet valmis aloittamaan lyhytmerkkisten URL-osoitteiden luomisen WordPress-blogiisi. Avaa vain artikkeli postieditorissa ja napsauta Shortlink -painiketta WordPressin ylävalikkovalikossa alla olevan kuvan mukaisesti.

Lisäksi voit nähdä, kuinka linkkisi suoriutuvat suoraan postieditorissa, kuten yllä olevassa kuvassa näkyy.

5. Osta ja määritä merkkituotteen lyhyt URL-osoite

Tämän viestin muut menetelmät auttavat sinua luomaan lyhyitä URL-osoitteita hetkessä ja kuluttamatta senttiäkään. Näiden menetelmien käyttämisessä on kuitenkin joitain haittapuolia, joista voimme päästä tässä osiossa.

Esimerkiksi Pretty Links -laajennus ei tee mitään verkkotunnuksesi lyhentämiseksi, ja valitettavasti useimmilla meistä on pitkät verkkotunnukset. Linkki kuten wpthemeraves.com/total/ säilyttää brändinimen, mutta voimme tehdä siitä lyhyemmän hakemalla brändätyn lyhyen URL-osoitteen.

Ja olemme jo maininneet, että WP.me: n ja kolmansien osapuolien URL-lyhennysten käyttäminen uhraa tuotemerkkisi.

Joten sen sijaan wpthemeraves.com/total/, voimme jatkaa wprav.es/total/ esimerkiksi. Lyhyt tuotemerkki URL-osoite kantaa tuotemerkkiäsi ja parantaa jakokelpoisuutta kymmenkertaiseksi verrattuna muun tyyppisiin lyhyisiin URL-osoitteisiin.

Ensinnäkin, ajattele ensisijainen lyhyt URL-verkkotunnus tai käytä verkkotunnusgeneraattoria löytääksesi sopivan merkkisen lyhyen URL-osoitteen. Ole luova ja tutkia erilaisia ​​tapoja lyhentää brändidomeeniasi.

Brändätyn lyhyen URL-osoitteen ostaminen

verkkotunnushaku namecheap

Voit ostaa merkkituotteen lyhyen URL-osoitteen verkkotunnuksesi rekisteröijältä, samalla tavalla kuin ostit olemassa olevan verkkotunnuksesi. Tästä syystä emme syventy yksityiskohtiin. Jos toimit kuitenkin suuren verkkotunnuksen rekisteröijän markkinoilla, ostan kaikki verkkotunnukseni nimeltä Namecheap.

Kun merkitty lyhyt URL on kädessä, on aika määrittää pari asiaa, jotta uusi lyhyt verkkotunnuksesi voi palvella lyhyitä linkkejä verkkosivustollesi.

Merkittyjen mukautettujen lyhyiden URL-osoitteiden määrittäminen

Tässä osassa opit linkittämään merkkituotteesi lyhyen URL-osoitteen Bitlyyn, jolloin voit hyödyntää Bitlyä luomaan lyhyitä URL-osoitteita tuotemerkkisi URL-osoitteeseen. Joten käyttämisen sijasta bit.ly/ Short-url, lyhyet linkit näyttävät wprav.es/ Short-url, esimerkiksi.

Kirjaudu Bitly-tiliisi ja napsauta käyttäjänimesi alla olevan kuvan osoittamalla tavalla.

lisäämällä merkittyjä lyhyitä URL-osoitteita vähän

Paina seuraavassa näytössä hoitaa linkki:

hallitse käyttäjän asetuksia vähän

Napsauta seuraavaksi Brändätyt lyhyet verkkotunnukset ja sitten Lisää merkitty lyhyt verkkotunnus -painiketta, kuten kuvaamme alla olevassa kuvassa.

lisäämällä brändätty lyhyt verkkotunnus vähän

Seuraavaan lisäosaan voit lisätä merkkituotteen lyhyen URL-osoitteen ja nähdä DNS-asetukset, jotka sinun täytyy linkittää Bitly lyhyeen verkkotunnukseen.

Ennen kuin osut Vahvista verkkotunnus -painiketta, kuten yllä olevassa kuvassa näkyy, sinun on kirjauduttava sisään verkkotunnuksen rekisteröijään ja varmistettava, että merkkituotteesi lyhyt verkkotunnus osoittaa Bitlylle.

Oletetaan, että ostit merkkituotteen lyhyen verkkotunnuksen Namecheap-palvelun kautta, sinun on vain kirjauduttava Namecheap-hallintapaneeliin ja navigoitava Verkkotunnusluettelo välilehti, kuten alla esitetään. Seuraavaksi paina hoitaa -painike merkkituotteen lyhyen verkkotunnuksen vieressä:

verkkotunnusluettelo namecheap-hallintapaneelissa

Seuraavaksi etsi nimipalvelimet osa, valitse Muokattu DNS ja lisää DNS-tietueet Bitly-tarjoukset. Muista tallentaa muutokset. Huomaa, että DNS-muutosten leviäminen voi viedä jopa 72 tuntia, joten ole kärsivällinen. Muina aikoina muutokset heijastuvat heti.

Kun merkkituotteesi lyhyt URL osoittaa Bitlylle, kirjoita verkkotunnus Bitlyyn ja paina vapaasti Vahvista verkkotunnus -painike alla olevan kuvan mukaisesti.

brändätty lyhyt URL

Koska tämä ei ole mahdollista, sinun on vain asennettava WP Bitly -laajennus, jotta voit hallita lyhyitä URL-osoitteitasi suoraan WordPress-järjestelmänvalvojan kojelaudassa.

Lopulliset sanat mukautetuista lyhyistä URL-osoitteista

Sanomattakin on selvää, että lyhyillä URL-osoitteilla on enemmän etuja kuin pitkillä URL-osoitteilla digitaalimaailmassa, jossa elämme. Olipa kyse sitten jakamisesta, brändin kattavuuden laajentamisesta tai yksinkertaisesti tarjoamalla käyttäjillesi parempaa kokemusta, lyhyet URL-osoitteet vievät päivän.

Kuinka lyhentät WordPress-blogin linkkejä? Jäimmekö suosikki URL-osoittimen pois? Onko sinulla kysyttävää tai ehdotuksia tästä viestistä? Älä epäröi jakaa kommentteja. Kippis!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map