Kuinka luoda hämmästyttävä matkablogi WordPressin avulla

Aloita matkablogi WordPressin avulla

Kuka ei rakasta puhua siitä, mihin he ovat matkustaneet? Jos olet usein matkustava tai rakastat vain matkustamista, olet ehkä ajatellut matkablogin kirjoittamista, mutta et tiedä mistä aloittaa.


WordPress on täydellinen CMS matkabloggaajille, koska sen asentaminen on helppoa ja apua on paljon resursseja. Voit luoda oman matkablogin, jonka voit jakaa nopeasti henkeäsalpaaviin matkoihin ja seikkailuihin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä sinun on tehtävä oman matkablogisi perustamisessa ja jakaa joitain teemoja ja laajennuksia, jotka vievät matkablogisi seuraavalle tasolle ja saavat tarinasi elämään lukijoillesi. Mennään säröilyyn!

1. Inspiroidu muita matkablogit

Kuvakaappaus Stuck In Customs -sivulta.

Ole inspiroitu ja opi Stuck in Customsin matkavalokuvauksesta

Matkablogista ei ole pulaa, joten on vaikea valita vain pari korostettavaksi. Parhaita matkablogit ovat kauniita katsella ja jakaa ainutlaatuisen näkökulman matkoihin.

Mitä tarvitset matkablogiisi

Nyt kun olemme osoittaneet sinulle, miltä WordPressin matkablogi voi näyttää, katsotaanpa mitä sinun tulee aloittaa:

 • WordPress: Aika selvä, eikö? Tarvitset sen asennettuna joko paikallisesti tai verkkopalvelimellesi, ja selitämme alla olevien ohjeiden avulla.
 • Teema: Seuraavaksi kerromme sinulle, mitä sinun pitäisi etsiä matkablogin teemasta, ja annamme sinulle ilmaisia ​​ja premium-ehdotuksia. Valitse vain makuusi sopiva.
 • plugins: Kerromme sinulle, mitä laajennuksia sinun tulisi harkita lisäämistä verkkosivustoosi.
 • Kaunis valokuvaus: Puolet hauskaa matkustamisesta on kuvia, joten haluat runsaasti valokuvia sivustollesi, ja me näytämme sinulle kuinka varmistaa, etteivät ne hidasta sitä.

Mikään liian monimutkainen, eikö niin? Mennään!

2. Hanki hyvä hosting-suunnitelma ja asenna WordPress

Ensimmäinen askel blogin asettamisessa on saada WordPress-ilmentymä toimimaan joko paikallisesti tai verkossa. WordPress-isännöinnille suosittelemme:

 • WP-moottori: Hallinnoitu isännöinti, joka alkaa 29 dollaria kuukaudessa, ja he käsittelevät asennuksia, varmuuskopioita ja päivityksiä.
 • Vauhtipyörä: Toinen hallittu WordPress-isäntä, mutta hinta on 15 dollaria kuukaudessa, joten on hienoa, jos budjettisi on suuri.
 • Bluehost: Erittäin budjettiystävällinen, alkaen 3,49 dollaria kuukaudessa, ja heillä on nopea asennusvaihtoehto WordPressille.

Nyt kun WordPress on asennettu, mitä seuraavaksi? Katsotaanpa teemoja.

3. Valitse matkablogin WordPress-teema

Vaikka teemojen vaihtaminen WordPressissä on helppoa, sinun kannattaa tarkastella muutamaa eri teemaa ennen aloittamista – älä vain valitse ensimmäistä näkemääsi. Jos olet ajatellut teeman ostamista (jota suosittelemme), tutustu vinkkimme täydellisen WordPress-teeman ostamiseen.

Kun etsit matkablogin teemaa, sinun kannattaa kiinnittää huomiota layout ja miten se käyttää kuvien, koska tämä on elintärkeää sinun tarinankerronta. Katso myös, onko sillä sisäänrakennettu tuki kartat, koska tämä voi lisätä uuden ulottuvuuden matkajuttuihisi. Tässä joitain WordPress-teemoja, jotka kannattaa ehdottomasti harkita.

WordPress-teema yhteensä (matkablogin esittely)

WordPress-teema yhteensä (matkablogin esittely)

Tiedot ja lataaNäytä esittely

Total on selvästi yksi markkinoiden joustavimmista ja monipuolisemmista WordPress-teemoista, joten on järkevää, että se on loistava valinta myös matkablogille. Suunnittele mukana toimitetut premium-animoidut liukusäätimet, vedä ja pudota -sivun rakennustyökalu, kuvagalleriat, portfolioasetukset, sisäänrakennettu postgalleriamuotoilu, mukautetut kuva-asetukset ja paljon muuta suunnitellaksesi pikselille täydellinen verkkosivusto haluamallasi tavalla. Teeman Mukauttaja-teeman intuitiivisilla vaihtoehdoilla sekä nopean tuonnin näytesivustoilla (kuten yllä näet Travel-esittely) Total tekee aloittamisen helpoksi, vaikka olet uusi WordPress-sovellus.

Mesa ilmainen valokuvablogi WordPress-teema

Mesa ilmainen WordPress-teema

Tiedot ja lataaNäytä esittely

WPExplorerin Mesa Free WordPress -teema on täydellinen tapa rakentaa matkablogisi tänään. Tuella monentyyppisille medioille (kuva, galleria, ääni, video ja lainaus) ja puhtaalla muurausruudukon asettelulla Mesa on täydellinen seikkailuidesi esittelyyn.

WPVoyager-matkablogi WordPress-teema

WPVoyager WordPress-teema

Tiedot ja lataaNäytä esittely

WPVoyager-teema on rohkea, moderni, premium-teema, joka käyttää tyylikkäitä valokuvakkeita ja Google Maps -integraatiota houkuttelemaan lukijoitasi. Lisäksi se tukee KML-polkuja, jotta voit dokumentoida ympäri maailmaa matkustamasi.

Retkikunnan matkablogin teema

Retkikunnan matkablogin teema

Tiedot ja lataaNäytä esittely

Expedition on reagoiva matkablogin palkkio WordPress-teema, jonka on kehittänyt WPZoom. Tämä hyvin matkustettu teema on täydellinen jakamaan suosikki sijaintisi, hotellit, aktiviteetit, ravintolat ja paljon muuta.

Mikä tekee Expedition hienosta, alkaa sen ytimestä. Teema rakennettiin voimakkaaseen ZOOM-kehykseen antamaan sinulle runsaasti väri- ja fonttivaihtoehtoja, pikakoodeja, SEO-asetuksia, sivu- ja postimalleja ja paljon muuta. Teema on täysin lokalisoitu ja täysin valmis kääntämään äidinkielellesi, jotta lukijasi voivat tosiasiallisesti lukea blogisi. Expedition on myös täysin reagoiva, joten jos lukijasi löytävät matkavirheen, he voivat tarkistaa blogisi mistä tahansa työpöydältä, tabletista, puhelimesta tai muusta laitteesta, jolla heillä on pääsy.

4. Lisää hyödyllisiä laajennuksia hakukoneoptimointiin, karttoihin ja muihin

Maps Market Pro -esimerkki

Esimerkki Maps Marker Prosta ja Advanced WordPress -laajennuksesta.

Yksi tärkeä etu WordPressin käyttämisellä sivustosi rakentamiseen on laajennusten saatavuus tehdä melkein mitä tahansa. Suosittelemme joitain peruslaajennuksia, jotka sinun kannattaa harkita asentamista ja aktivointia ensin sivustollesi, kuten Hiiva SEO hakukoneiden optimointiin ja Akismet roskapostisuojaus. Käsittelemme joitain muita vaihtoehtoja artikkeleissamme kuinka aloittaa bloggaaminen.

Kun rakennat matkablogiasi, haluat ehkä tehdä vähän muutakin kuin kirjoittaa vain käymistäsi paikoista. Kartat ovat hyvä tapa auttaa lukijoita mukanasi, ja moniin matkablogin teemoihin sisältyy karttatuki. Lisäys Google-palveluihin, kuten analytiikka tai captchas. Ja sinun kannattaa harkita myös sosiaalista laajennusta.

5. Lisää ja optimoi kuvat

Lisää valokuvia blogiisi

Mikään matkablogi ei olisi täydellinen ilman kuvia kohteista, ja tiedämme, että sinulla on kuvia matkoistasi. Jos haluat todella upottaa lukijoitasi matkajuttuihisi, sinulla on oltava kauniita kuvia kirjoittamista paikoista.

Suuri ongelma verkkosivustollasi olevien kuvien kanssa on, että ne voivat viedä paljon tilaa, mikä valitettavasti voi hidastaa verkkosivustosi toimintaa. Verkkosivustosi on oltava nopeaa, varsinkin jos lukijasi haluavat selata sivustoasi mobiililaitteella.

Kuvan optimointi auttaa kuvia ottamaan sivustollesi mahdollisimman vähän tilaa, mikä alkaa oikean koon ja kuvamuodon käytöstä. Olemme kirjoittaneet melko kattavan oppaan kuvien optimoinnista auttaaksesi sinua, joten älä usko, että et voi tehdä tätä. On myös useita kuvan optimointilaajennuksia, joiden avulla voit auttaa.

johtopäätös

Matkablogin luominen WordPressillä on helppoa, ja se voidaan tehdä melko nopeasti kauniilla teemalla ja joillain plugineilla. Lisää kuviasi tukemaan tarinoitasi ja kuljet lukijasi ympäri maailmaa viikonloppuna!

Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on noudattaa aloittamisen yhteydessä hahmoteltuja yksinkertaisia ​​vaiheita:

 1. Gert inspiroi
 2. Asenna WordPress
 3. Valitse teema
 4. Asenna oikeat laajennukset
 5. Käytä kauniita (ja optimoituja) kuvia

Otitko neuvoja, seurasi vaiheita ja aloitit lopulta matkablogin? Haluamme mielellämme nähdä, kuinka jaat seuraavan seikkailusi, joten jaa alla oleva linkki. Tai jos sinulla on kysyttävää tai ehdotuksia, ota meihin yhteyttä alla olevassa kommenttiosassa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map