Kuinka lisätä Google-fontteja WordPressiin

Kuinka lisätä Google-fontteja WordPressiin

Yksi tapa parantaa huomattavasti verkkosivustosi suunnittelua ja ammattitaitoa on käyttää hienoja fontteja.


Useimmat ihmiset eivät koskaan harkitse toista kertaa fontistaan, jota he käyttävät verkkosivuillaan. Jos kuitenkin kehität omaa teemaa tai muokkaat asennettua teemaa, hyvän fonttivalinnan tulisi olla suuri osa prosessia.

Fontin tai fonttiyhdistelmän valitseminen verkkosivustollesi oli aiemmin yksinkertainen ja rehellisesti sanottuna melko tylsä ​​tehtävä. Verkkoturvallisia fontteja, joita voit käyttää, oli hyvin vähän, mutta nyt, kun jatkuvasti luodaan valtava määrä web-optimoituja fontteja, voi olla vaikea selvittää, mitä käyttää.

Luomalla Google-fontit ja nyt käytettävissäsi olevat yli 900 fonttiperhettä, hyvän kirjasimen valintaprosessi on vielä monimutkaisempi. Viime vuosina Google Fonts -ympäristön kehitys on kuitenkin tehnyt minkä tahansa tekemäsi valinnan toteuttamisen huomattavasti helpommaksi kuin se on koskaan ollut.

Miksi minun pitäisi käyttää Google-fontteja?

Google Fontsista on tullut yksi suurimmista fonttien resursseista, joita sinulla on tänään verkossa.

Paitsi, että voit käyttää yli 900 fonttiperhettä, ne kaikki ovat avoimen lähdekoodin fontteja, joita kuka tahansa voi luoda ja parantaa.

Kirjasimia luoneiden suunnittelijoiden on suoritettava harkintaprosessi saadakseen fonttinsa Googlen hakemistoon. Tämä tarkoittaa, että fonttien saatavuuden lisäksi tuhansille suunnittelijoille ympäri maailmaa, niitä ei voida lisätä hakemistoon varmistamatta ensin, että ne ovat täydellisiä ja web-optimoituja.

Erilaisten fonttien käyttö aikaisemmin tarkoitti, että ihmisillä oli oltava fontti asennettuna omaan tietokoneeseensa, jotta selain voi näyttää ne oikein. Google Fonts -sovelluksella kaikkiin kirjasimiin pääsee suoraan Google-hakemistosta varmistaen, että ne toimivat käytännöllisesti katsoen missä tahansa selaimella varustetussa koneessa. Tämä avaa ennennäkemättömän paljon suunnitteluvapautta verkkosivustojen kehittämiseen.

Kuinka voin käyttää Google-fontteja verkkosivustollani?

Joissakin WordPress-teemoissa, kuten Total WordPress -teemassa, on teemaan rakennettuja vaihtoehtoja, joiden avulla Google-fonttejasi voidaan helposti muuttaa. Siirry vain customizer ja napsauta Typografia -välilehti, jolla voit muokata koko fontin pää fontteja, fonttikokoa, fontin painoa ja riviväliä.

Teeman fonttivaihtoehdot yhteensä

Jos kuitenkin käytät toista teemaa, voit lisätä Google Fontsin manuaalisesti tai käyttää laajennusta.

WordPress-laajennukset lisätäksesi Google-fontteja

Yksi parhaimmista ilmaisista laajennuksista Google Fonts -sivuston lisäämiseen on käyttämällä ilmaista Easy Google Fonts -laajennusta, jonka voit ladata WordPress-arkistosta. Helpoin ja helppo ladata on kuitenkin suoraan WordPress-kojetaulusta. Kirjaudu vain WordPress-sivustollesi ja mene Laajennukset> Lisää uusi. Etsi sitten vain ”Easy Google Fonts” nopeaa ja helppoa asennusta varten.

Tiedot ja lataaNäytä esittely

Toinen hieno laajennus fonttien mukauttamiseen sivustolla on Yellow Pencil Live CSS -editorin laajennus (joka sisältyy ilmaiseksi New York WordPress -teemaamme). Tämän laajennuksen etuna on, että sen avulla ei vain voida muuttaa verkkosivustosi fontteja helposti napsauttamalla ja muokkaa -menetelmällä. Voit myös mukauttaa WordPress-teeman kaikkia värejä, kirjasinkokoja, fontin painoja, pehmusteita, reunuksia jne..

Mitä fontteja minun pitäisi käyttää?

Google-fonttihakemiston suurin vahvuus voi myös vaikeuttaa elämääsi. Käytettävissä on niin suuri joukko fontteja, että kunnollisen fonttiyhdistelmän löytäminen ja valitseminen voi olla haaste.

Valitsemasi fontit riippuvat täysin siitä, mitä yrität välittää suunnittelusi kanssa. Fontteja käytetään kiinnittämään sivuston lukijoiden kiinnostus. Niitä käytetään kiinnittämään huomiota verkkosivuston eri osa-alueisiin, ja suuri suunnittelija voi tehdä ihmeitä erittäin hienoilla eroilla käyttämissäsi kirjasimissa.

Yksi asia, joka sinun on ymmärrettävä, on ero fontin ja kirjasintyypin välillä. Näitä kahta termiä käytetään usein ja väärin toisiinsa. Fontti on täydellinen kirjainten, numeroiden symbolien jne. Kokoelma. Kun viitataan kokoelman malliin, sitä kutsutaan kirjasintyyppiseksi.

Fonttien luokitukset

Kirjasimiin voidaan soveltaa erilaisia ​​luokituksia. Ne ovat: Serif, Sans Serif, Näyttö, Käsiala (tai käsikirjoitus) ja Monospace. Muitakin painotuotteita käytetään, vaikka meidän ei tarvitse huolehtia niistä juuri nyt.

Joten mitä eroja niillä on??

serif kirjasintyypeissä on häntä, joka roikkuu kunkin merkin reunasta.

Serif-kirjasintyyppi

Sans Serif kirjasintyypeillä ei ole häntää.

Sans Serif-kirjasintyyppi

Näyttö kirjasintyypit ovat epätavallisia ja koristeellisia.

Näytön kirjasintyyppi

Käsiala kirjasintyypit näyttävät käsinkirjoitetulta kursiivilta tai lohkokirjoituksilta.

Käsinkirjoitus Kirjasin

Lopuksi, monospace fontit koostuvat merkistä, jotka kumpikin vievät täsmälleen saman määrän tilaa.

Yhden avaruuden kirjasintyyppi

Fonttien parhaat käytännöt verkkosivujen suunnitteluun

Käytettävissä olevia fontteja valittaessa on joitain parhaan käytännön ohjeita.

Se on hyvä idea Vältä useamman kuin kahden eri fontin käyttöä sivustosi suunnittelussa. Voi olla vaikeaa tasapainottaa enemmän kuin kahta kirjasinta. Ja useamman kuin kahden kirjasintyypin sekoittaminen yhdelle sivustolle voi aiheuttaa vakavia visuaalisia ongelmia.

Jos käytät kahta eri kirjasinta, esimerkiksi yhtä otsikoille ja toista sisällölle, varmista, ettet valitse niitä samasta kirjasintyypistä. Sen paras yhdistää kirjasimia. Toisin sanoen, vältä kahta erilaista Serif-kirjasinta tai kahta erilaista sans-serif-kirjasinta.

On fontteja, jotka toimivat todella hyvin nimikkeissä, mutta eivät ole ihanteellisia kehon sisällölle ja päinvastoin. Jotkut sivustot käyttävät fontteja sisällöllään, mikä voi olla vaikea lukea. Sisältöfonttien tulee olla puhtaita ja helppolukuisia taas otsikkokirjaimia olisi käytettävä maksimaalisen vaikutuksen aikaansaamiseksi ja kiinnittää huomion sivustosi tietyille alueille.

Google Fonts -käärittely WordPressille

Kuten ehkä alkaa arvostaa, fonttien valitseminen verkkosivustosuunnitteluun voi olla hankala ja mukana oleva prosessi. Päätöksessä on paljon enemmän kuin minkä tahansa kahden fontin valitseminen.

On olemassa useita asioita, jotka sinun tulisi pyrkiä varmistamaan valinnoissasi. Varmista, että otsikkoluokkahierarkia on tasapainossa ja otsikkotunnisteet pienenevät suhteellisessa koossa.

Puolet hyvän sivustosuunnittelun ja typografian taistelusta on oltava yhdenmukainen kirjasinvalintasi kanssa. Sisältää kirjasinkoko, painot ja etäisyys. Google Fontsin ja Google Typography -laajennuksen käyttö tekee koko prosessista paljon helpompaa kuin se on koskaan ollut. Ammattimaisella ja tasapainoisella typografiallakin on edelleen haaste näillä resursseilla.

Jos et vielä ole varma tekemistäsi valinnoista ja eksy, kun yrität selvittää eroja kaikkien vaihtoehtojesi välillä. Voi olla aika saada ammattimainen suunnittelija katsomaan sivustoasi.

Oletko ottanut Google Fonts käyttöön verkkosivustollasi? Oletko rakentanut teema tyhjästä, joka sisältää Google-fontteja? Otamme mielellämme kuulla ajatuksesi typografiasta ja suosikki kirjasimesi alla olevissa kommenteissa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map